Prva predsjednica Hrvatske
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 3081 times
- Status: Offline
Re: Prva predsjednica Hrvatske
Zašto se nisu Bošnjacima izvinili bošnjački političari zbog srpskih stolica na danu žalosti Sarajeva.
Nit je kome zasmetalo.
Samo su srpski mediji rekli da su stolice napravljene u Srbiji.
Nit je kome zasmetalo.
Samo su srpski mediji rekli da su stolice napravljene u Srbiji.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- dr laganini
- Inventar foruma

..eto nek forumaš godini dokaze da je zasluzio..Socrates wrote:Nema to veze sa trzistem, nego sa osnovnom idejom promoviranja drzavnog interesa pa I patriotizma.Mohr wrote:Socrates wrote:I prije nego sto se neko javi da mi prigovori na argument sa time "kako se budzetske pare trose na vojnu industriju iz druge zemlje", I slicno, da napomenem da za to postoje drzavni ugovori.
Sumnjam da drzava Hrvatska ima drzavni ugovor sa Srbijom o tome kako ce im ovi izvoziti cokoladice za drzavne potrebe.
Jasno, zato ti i nismo prigovorili, nećemo zar čokolad(ic)e i oružje (s)trpati u isti koš, ta tržište je slobodno, kaj ne :imex Toliko bi, kao Reformator, trebalo da znadeš![]()
Osim toga, riječ je o AgrokoruTo bi već naš vrli @dr im'o štogod ka'sti
To radi svaka drzava. Neces mi valjda reci da bi Tito dozvolio da se Stafeta Mladosti proizvede u Svedskoj, da se jugoslovenske zastave prave u Njemackoj, Kini ili Kipru, a da djeci na onim sletovima dijeli cokoladice iz Albanije.
- dr laganini
- Inventar foruma

..eto nek forumaš godini dokaze da je zasluzio..Socrates wrote:Nema to veze sa trzistem, nego sa osnovnom idejom promoviranja drzavnog interesa pa I patriotizma.Mohr wrote:Socrates wrote:I prije nego sto se neko javi da mi prigovori na argument sa time "kako se budzetske pare trose na vojnu industriju iz druge zemlje", I slicno, da napomenem da za to postoje drzavni ugovori.
Sumnjam da drzava Hrvatska ima drzavni ugovor sa Srbijom o tome kako ce im ovi izvoziti cokoladice za drzavne potrebe.
Jasno, zato ti i nismo prigovorili, nećemo zar čokolad(ic)e i oružje (s)trpati u isti koš, ta tržište je slobodno, kaj ne :imex Toliko bi, kao Reformator, trebalo da znadeš![]()
To radi svaka drzava. Neces mi valjda reci da bi Tito dozvolio da se Stafeta Mladosti proizvede u Svedskoj, da se jugoslovenske zastave prave u Njemackoj, Kini ili Kipru, a da djeci na onim sletovima dijeli cokoladice iz Albanije.
- dr laganini
- Inventar foruma

Predsjednik saborskog odbora za Hrvate izvan Hrvatske Božo Ljubić ocijenio je u srijedu u Banjoj Luci da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imala osnove za tvrdnju da u Bosni i Hercegovini jača islamski radikalizam, koji je uvezen iz arapskih zemalja, ustvrdivši da to doista predstavlja najveći problem za tu zemlju, ali je problem i za njene susjede.
Ljubić je istaknuo da ozbiljan sigurnosni problem za BiH predstavlja povratak boraca koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamske države te je naveo podatak Federalne uprave policije koja je izvijestila da prate oko 60 selefijskih zajednica u BiH.
"Ne kažem da su to sve terorističke ćelije, ali sigurno da u tom radikalnom pokretu ima i takvih. Svakako da njihov povratak u BiH najviše prijeti stabilnosti BiH, mnogo manje stabilnosti susjeda", ocijenio je Ljubić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
"Hrvatska predsjednica nije govorila napamet kada je spominjala uvezeni radikalizam islamske provenijencije, povezan s vehabijsko-selefijskim pokretom i činjenicom da se stotine dragovoljaca iz BiH nalaze na ratištima Sirije i Iraka, u postrojbama ISIL-a i al-Kaide", rekao je Ljubić odgovarajući na upit novinara.
Dodao je kako je predsjednica Grabar-Kitarović obnašala važne dužnosti u NATO-u te da je vrlo dobro upoznata sa sigurnosnim prijetnjama.
Saborski zastupnik je dodao kako svi problemi u BiH izviru iz njezine političke nestabilnosti.
"Problem Bosne i Hercegovine je politička nestabilnost, koja je posljedica mnogih inkoheretnosti samog ustavnopravnog poretka BiH, a postoji i problem radikalizma, koji se ogleda u raznim sferama", pojasnio je Ljubić.
Ljubić je istaknuo da ozbiljan sigurnosni problem za BiH predstavlja povratak boraca koji su se borili na strani terorističke organizacije Islamske države te je naveo podatak Federalne uprave policije koja je izvijestila da prate oko 60 selefijskih zajednica u BiH.
"Ne kažem da su to sve terorističke ćelije, ali sigurno da u tom radikalnom pokretu ima i takvih. Svakako da njihov povratak u BiH najviše prijeti stabilnosti BiH, mnogo manje stabilnosti susjeda", ocijenio je Ljubić u izjavi novinarima u Banjoj Luci.
"Hrvatska predsjednica nije govorila napamet kada je spominjala uvezeni radikalizam islamske provenijencije, povezan s vehabijsko-selefijskim pokretom i činjenicom da se stotine dragovoljaca iz BiH nalaze na ratištima Sirije i Iraka, u postrojbama ISIL-a i al-Kaide", rekao je Ljubić odgovarajući na upit novinara.
Dodao je kako je predsjednica Grabar-Kitarović obnašala važne dužnosti u NATO-u te da je vrlo dobro upoznata sa sigurnosnim prijetnjama.
Saborski zastupnik je dodao kako svi problemi u BiH izviru iz njezine političke nestabilnosti.
"Problem Bosne i Hercegovine je politička nestabilnost, koja je posljedica mnogih inkoheretnosti samog ustavnopravnog poretka BiH, a postoji i problem radikalizma, koji se ogleda u raznim sferama", pojasnio je Ljubić.
SENAD HADŽIFEJZOVIĆ izvrijeđao je Kolindu, Šprajc stao u obrane predsjednice, a bosanskohercegovački voditelj mu odbrusio i najavio kako će ga "našprajcati" u petak što je i učinio sinoć u Centralnom dnevniku.
Šprajcu je poručio, između ostaloga, da mu je žao da se "isprsio da brani predsjednicu Hrvatske Kolindu Grabar Kitarović. "Žao mi je, vjerujte mi, što je to uradio. Simpatičan je voditelj, cijenim neke njegove lucidnosti i hrabrosti. Časno je branio predsjednicu - režimski ljigavo, a novinarski udvornički. Bilo je tu prostora i da se malo zaštiti novinar. Ja bih Šprajca sigurno, ali sigurno zaštitio, najiskrenije", rekao je Hadžifejzović. Šprajcu je objasnio da je prezime mogao promijeniti i u Kitarović.
Istaknuo je i kako njegova i Šprajcova novinarska karijera nisu ni slične, piše Avaz. "Ja sam novinar od 12. godine, a Šprajcovi novinarski počeci, po vlastitom priznanju, datiraju iz 1986. godine, kada je na Radio Brodu vodio emisiju narodnjaka i ispunjavao želje...", kazao je Hadžifejzović te nastavio: "Ako bih ja sad odgovorio na isti način, onda bih ispao glup k'o Šprajc."
Na čijoj ste vi strani?
- dr laganini
- Inventar foruma

- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9699 times
- Been thanked: 11434 times
- Status: Online
E evo, tačno nas sve redom boli q, šta vi kažete o tome.dr laganini wrote:Predsjednik saborskog odbora za Hrvate izvan Hrvatske Božo Ljubić ocijenio je u srijedu u Banjoj Luci da je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović imala osnove za tvrdnju da u Bosni i Hercegovini jača islamski radikalizam
De, okači još šta, možda neko od nas nekad u životu i pročita par redova.
- dr laganini
- Inventar foruma

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1644 times
- Been thanked: 3081 times
Grabi kitare
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- dr laganini
- Inventar foruma

-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Glupaca, koja cokoladicama daje vjersko etnicki prefix, da bi dobila na popularnosti medju onim procentom umno ogranicenih Hrvata koji glasaju za one koji ih pljackaju 20 godina.
Jos gore je to sto je svaki njen postupak zelja da se dodvori clanovima svoje stranke, da kazu kako je lojalna i kako bez pogovora izvrsava zadatke koje joj prije KAramarko a sada i Plenkovic dodijeli.
Nego sta je sa kriminalcem SAnaderom, opuho pola Hrvatske, dodju njegovi na vlast i puste ga odmah, pa Hrvatska je gora od Bih sto se tice vladavine Prava .
Jos gore je to sto je svaki njen postupak zelja da se dodvori clanovima svoje stranke, da kazu kako je lojalna i kako bez pogovora izvrsava zadatke koje joj prije KAramarko a sada i Plenkovic dodijeli.
Nego sta je sa kriminalcem SAnaderom, opuho pola Hrvatske, dodju njegovi na vlast i puste ga odmah, pa Hrvatska je gora od Bih sto se tice vladavine Prava .
- dr laganini
- Inventar foruma

- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Ja uvijek ovako komentarisem, samo sto ti ne primjetis kad ti ne odgovara.dr laganini wrote:..eto nek forumaš godini dokaze da je zasluzio..Socrates wrote:Nema to veze sa trzistem, nego sa osnovnom idejom promoviranja drzavnog interesa pa I patriotizma.Mohr wrote:Socrates wrote:I prije nego sto se neko javi da mi prigovori na argument sa time "kako se budzetske pare trose na vojnu industriju iz druge zemlje", I slicno, da napomenem da za to postoje drzavni ugovori.
To radi svaka drzava. Neces mi valjda reci da bi Tito dozvolio da se Stafeta Mladosti proizvede u Svedskoj, da se jugoslovenske zastave prave u Njemackoj, Kini ili Kipru, a da djeci na onim sletovima dijeli cokoladice iz Albanije.to je to..iako ja na njenom mistu sve to ignorira..
Nije mogla ignorirati, ali mogla je to sa puno vise takta rijesiti.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

..pa dala je izjava bas u tom stilu i to je sve sto je izjavila u vezi tog nazovimo slucaja
.a na to je krenula lavina medija a onda i srpske oficijwlne politike..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23897 times
- Been thanked: 6243 times
...e,nabijes ju! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Jel' to ti voliš plavuše?dr laganini wrote:..pa dala je izjava bas u tom stilu i to je sve sto je izjavila u vezi tog nazovimo slucaja
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
https://www.facebook.com/index.hr/video ... 510688906/
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Kolinda pa "izmislila"(misao, mozak, inteligencija)dr laganini wrote:..ona da se dodvori plenkiju pa ona ga je izmislila..sjedi dva..
Upravo si izbacen iz skole, bices prebacen u skolu sa djecom za specijalne potrebe
- dr laganini
- Inventar foruma

..isti ti koji su po indexubi slicnim komunjarskim biltenima napali kraljicu sto je dijelila srpske cokoladice..koji licemjeri..SPINERKA wrote:Hrvatski novinari delili srpske čokoladice u centru Zagreba ,evo kako su Hrvati reagovali
https://www.facebook.com/index.hr/video ... 510688906/