RS - all about

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: RS - all about

Post by KOMESAR »

Popis stanovništva u RS

Istočno Novo Sarajevo:11 477 (100,0% Srbi)
Istočna Ilidža:15.233 (100% Srbi)
Istočni Stari Grad Sarajevo:1.175 (100% Srbi)
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko »

Skupština RS zabranila federalnim fabrikama, da prodaju svoje hemijske proizvode tamo :lupa

http://www.slobodnaevropa.org/a/dita-za ... 35592.html
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga »

I ovo se desava..
Pomazu braca Ruje.... :sok

http://www.zurnal.info/novost/20072/rad ... ci-srpskoj
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

Image

:place
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Kojović: Ljudski sramotan, a politički antidejtonski potez

Jedino razumno rješenje je da se genocidna tvorevina ukine. Da se država Bosna i Hercegovina transformiše u ekonomske regije. Probosanske stranke moraju pod hitno uspostaviti blok za očuvanje suvereniteta i integriteta Domovine. Prosto je nevjerovatno da se u manjem entitetu na mala vrata promoviše fašizam i nacizam. EU ne reaguje, također ni OHR??
Probosanski politički, vjerski, kulturni, akademski.. establišment napokon treba dići svoj glas i genocidašima reći; STOP fašizmu, nacizmu, četništvu, segregaciji, diskriminaciji..
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer »

Mesić: Entiteti produkt ratnog zločina, osvajanja i genocida

Bivši predsjednik Hrvatske u dva mandata i posljednji predsjednik Predsjedništva SFRJ Stjepan Mesić bio je gost emisije Pressing na N1.
"Od svih država izvan Hrvatske, Sarajevo i BiH je na prvom mjestu kada su u pitanju moje posjete", kazao je Mesić na početku emisije.
Dodao je da je sve vrijeme dok je obavljao funkcije u prošlosti, prema BiH vodio principijelnu politiku.
"To je ostavilo odraz na ljude u Sarajevu i BiH. Zovu me u Srbiju, ali ne previše. Očito da niko ne voli slušati istinu. Optuživali su me da sam razorio Jugoslaviju. Razorio ju je Milošević sa svojom politikom širenja Srbije", poručio je Mesić.
U Banjaluci su danas dodijeljene povelje osuđenim rantim zločincima Radovanu Karadžiću, Biljani Plavšić i Momčilu Krajišniku.
"To znači da oni koji vode danas Republiku Srpsku, ta politička elita, oni ne razumiju što se dogodilo. Ako razumiju onda ovo namjerno rade. Oni su se složili sa zločinima koji su ovi zločinci izvršili. Onaj ko im daje to ordenje se slaže sa njihovim zločinima".
VEZANE VIJESTI
Mesić: Utvrđivati novu granicu u BiH znači rat
Kako kaže, održani referendum u Republici Srpskoj je prst u oči Bošnjacima, Hrvatima i Srbima koji su branili BiH.
"Autori referenduma su željeli da vide kakav će odijek biti ovog referenduma i računaju na druge referendume, i na onaj konačni o otcjepljenju. Neće se desiti jer će sa političke scene nestati ova politička elita koja daje orednje zločincima. Doći će oni koji će živjeti u sadašnjosti a ne u prošlosti".
"Hrvatska je garant opstanka BiH i, ako bi neko išao na razbijanje BiH, došao bi u sukob sa Hrvatskom. U tome bi imali podršku NATO-a. BiH se mora održati kao cjelovita jer je to pitanje opstanka Evrope".
"Rekao sam da smo garant opstanka BiH i ako neko ide na razbijanje BiH, mi moramo reagirati. Srbiji nije toliko gadljivo da se otcijepi RS. Ključ rješenja nije u Banjaluci, već u Beogradu. Beograd mora biti decidiran, oni moraju reći Srbima u BiH 'vaša domovina je BiH, vaš glavni grad je Sarajevo i svoju sreću morate tražiti u BiH'. To mora reći zvanični Beograd".
Kako je kazao, u Hrvatskoj su mu neki zamjerili na izjavama, odnosno "oni koji su radili na razbijanju BiH".
"Rekao sam da neću komentirati aktuelnu vlast, njihove političke poteze jer ako neko od njih izlazi iz ovih okvira. BiH mora opstati, mora doživjeti strukturalne promjene, mora biti cjelovita i sekularna dražva sa jednakopravnim građanima".
Kako kaže, za njega je BiH država koja mora i zbog Evrope ući u EU, "država koja nije od jučer".
"Ja sam siguran, kad bi se političke elite mogle dogovoriti, oni bi se već dogovoroli. Dejtonski sporazum je bio koristan jer je zaustavio rat i brutalno krvoproliće, ali nije stvorio državu koja je funkcionalna. BiH mora ući u EU jer je tu njeno mjesto. Možda je pitanje da li da se govori o Dejtonu 2 ili nekoj međunarodnoj konferenciji koja bi dovela do dogovora", kazao je Mesić te dodao:
"Entiteti nikad u povijesti nisu bili, oni su produkt ratnog zločina, osvajanja i genocida".
STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

Apsolutno tacno !
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

STrendzer wrote:Apsolutno tacno !
Kako to objasnit COVICU,produzenom rukom vaskrslom krivoustog....Bobana...
Hocemo li opet reci....ma to je izolovano extremno krilo..... :puca :puca
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer »

"Entiteti nikad u povijesti nisu bili, oni su produkt ratnog zločina, osvajanja i genocida".

Sve se vraca,sve se placa..
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara »

KOMESAR wrote:Kojović: Ljudski sramotan, a politički antidejtonski potez

Jedino razumno rješenje je da se genocidna tvorevina ukine. Da se država Bosna i Hercegovina transformiše u ekonomske regije. Probosanske stranke moraju pod hitno uspostaviti blok za očuvanje suvereniteta i integriteta Domovine. Prosto je nevjerovatno da se u manjem entitetu na mala vrata promoviše fašizam i nacizam. EU ne reaguje, također ni OHR??
Probosanski politički, vjerski, kulturni, akademski.. establišment napokon treba dići svoj glas i genocidašima reći; STOP fašizmu, nacizmu, četništvu, segregaciji, diskriminaciji..
Mr.President :srce
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

...ovi bas hoce i traze matraka....

http://www.avaz.ba/clanak/259336/ahmeto ... dba-u-nsrs
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

...vidimo da sejtan nikad ne miruje....

http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=60328
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Završeno suđenje Ratku Mladiću.Vjeruje li neko da će dočekati dan presude?
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:Završeno suđenje Ratku Mladiću.Vjeruje li neko da će dočekati dan presude?
...mislis da ce da zaboravi da se probudi ..... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Imajuci u vidu da se Dr DAbic probudio, cemu fatalizam :D
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

posmatrac wrote:Imajuci u vidu da se Dr DAbic probudio, cemu fatalizam :D
Dabić nije toliko bitan.
Pasaga
Hadžija
Hadžija

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:
posmatrac wrote:Imajuci u vidu da se Dr DAbic probudio, cemu fatalizam :D
Dabić nije toliko bitan.
...nije ni ovaj drugi .....jos manje ....

kad ce narod skontati ....sta mu radi vlast .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Imajuci u vidu da je Dabic Mladicu bio "nadredjeni" te "vrhovni komandant" vojske RSa, bas nije bitan

Sukladno tome kladim se da Mladic ne moze da dobije vecu kaznju od njega, zivi bili pa vidjeli.
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

posmatrac wrote:Imajuci u vidu da je Dabic Mladicu bio "nadredjeni" te "vrhovni komandant" vojske RSa, bas nije bitan

Sukladno tome kladim se da Mladic ne moze da dobije vecu kaznju od njega, zivi bili pa vidjeli.
Karadžić je bio nadređeni samo na papiru.Naravno da su im karakterne osobine slične, ali Mladić je primao naređenja direktno iz Beograda.
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Koliko se sjecam Bih u Hagu nije uspjela da dokaze umjesanost Srbije u ratu u Bih, sto nije ni malo cudno imajuci u vidu da je taj sud u velikoj mjeri i politicki, pa ce se presuda Mladicu u najvecoj mjeri vezati za onu Karadzicevu.
Uzece se u obzir broj godina, trenutno zdravstveno stanje okrivljenog, pa ako dobije 40 godina, treba biti zadovoljan, vaznije od svega je zapravo da se izgovori "Kriv je"
Post Reply

Return to “Politika u BiH”