Kako je u dijaspori?
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- dr laganini
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Srpkinja se vraća iz Kanade
..pa dobro sve ok slažem se al možda ženi jednostavno nije leglo..kod nas ima neka emisija minjam ženu i obično mixaju parove malo materijalno stambeno sređene i slabije čakk i rome..i kad se vrate kući nakon razmjene svi plaču od sreće..i oni u boljem i oni u gorem..jebiga nije sve matematika.. 
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Pa onda je mogla I reci da je mozda do nje.
Mozda je trebala na nulu da se osisa da to shvati.
Mozda je trebala na nulu da se osisa da to shvati.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

Pa vidiš da joj je do matematike....putovla bi a nema....kod zubara bi a nema....umjesto da je sretna sa mužemdr laganini wrote:..pa dobro sve ok slažem se al možda ženi jednostavno nije leglo..kod nas ima neka emisija minjam ženu i obično mixaju parove malo materijalno stambeno sređene i slabije čakk i rome..i kad se vrate kući nakon razmjene svi plaču od sreće..i oni u boljem i oni u gorem..jebiga nije sve matematika..
neće ni iz srbije putovati ako nije uspjela iz kanade....garant
Habibti, ya nour el - ain... 
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10078 times
- Been thanked: 17075 times
@Socrates, i ja imam tamo rodbine i vidim da im je super
Svake godine dva puta na Kubu, rodica se zaručila na Havajima, medeni mjesec proveli na krstarenju Mediteranom, rođak se prošle godine ozenio (doveo Zenicanku
)odmah kupili kuću, novi auto, medeni mjesec u Turskoj, cim je mlada(
) dosla zapucali na Kubu. Odlično žive, a svi medicinari.
Rodica koja ima četvero djece kaže da godišnje od države dobije 30 000 dolara.
I oni su u Ontatio.
I oni su u Ontatio.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- dr laganini
- Inventar foruma

..ma glupo je raspravljat o standardu..sve je jasno..al isto imaš ljudi jkoji napuste velegrad i odu u brvnaru živit..
Ma lažu ba.....joj tebespacebound wrote:@Socrates, i ja imam tamo rodbine i vidim da im je superSvake godine dva puta na Kubu, rodica se zaručila na Havajima, medeni mjesec proveli na krstarenju Mediteranom, rođak se prošle godine ozenio (doveo Zenicanku
)odmah kupili kuću, novi auto, medeni mjesec u Turskoj, cim je mlada(
) dosla zapucali na Kubu. Odlično žive, a svi medicinari.
I oni su u Ontatio.
Habibti, ya nour el - ain... 
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Ma više je do toga kako raščistiš sa sobom u glavi, kada je zadovoljstvo životom koji vodiš u pitanju, a ne do para...Znam odlično neke slučajeve koji imaju poprilično dosta novca, nekretnina, putuju često i opet gunđaju kao ne žive baš dobro, nisu srećni, ubija ih nostalgija ali se ni ne trude da menjaju nešto u životu 
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- spacebound
- Urednik foruma

Ali ova bas kuka na pare
Eh sad možda je ona mislila kad ode u Kanadu da uzme jedan lavor, iznese na dvorište pred mrak, ujutro kad ustane izađi i vidi da je pun para.
Svugdje moraš zapet da bi imao.I cak i ja koja nemam plaho veze sa Kanadom znam da je ovo što je pisala za zdravstveni sistem laž.
Svugdje moraš zapet da bi imao.I cak i ja koja nemam plaho veze sa Kanadom znam da je ovo što je pisala za zdravstveni sistem laž.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Socrates
- Forum [Bot]
U Kanadi je vecina stvari do pojedinca. Kanadski sistem ostavlja dovoljno prostora da sam o svojoj sudbini odlucujes. Normalno da je drugacije ako dodjes sa 10 godina od situacije kada dodjes sa 40 godina. Svako pravi svoju kalkulaciju I bira sta mu je bolje.
Medjutim, ne vidim nigdje da je pisala sta je ona zapravo radila u Kanadi ovih devet godina. Koje poslove je radila, kako je gledala da unaprijedi sebe I tako dalje I tako dalje. Ne znam, meni nekako izgleda da je ona sjedila kod kuce, ocajavala, I cekala muza da donese platu.
Kada kaze "puno ljudi hoce da se vrati", ja sticem utisak da se druzila uglavnom sa imigrantima, a ne sa Kanadjanima, kao sto tvrdi. Druzila se sa ljudima koji godinama kukaju I tu kuknjavu prenose na svoju djecu, sto je veoma neodgovorno prema djeci. Zbog te kuknjave, ja mnoge imigrante uopste ne smatram ljudima sa kojima se treba druziti. Nisu dobri po mentalno zdravlje.
Pozitivniji ste svi vi koji zivite u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji nego oni. I u Sloveniji
Tako da je mozda bolje da se vrati. Ovo joj nije kuca, Srbija joj je kuca. I to je u redu. Svako je drugaciji.
Meni je nezdravo da se dozivotno osjecas kao imigrant, I cak taj neki negativni osjecaj preneses I na djecu. Neodgovorno.
Medjutim, ne vidim nigdje da je pisala sta je ona zapravo radila u Kanadi ovih devet godina. Koje poslove je radila, kako je gledala da unaprijedi sebe I tako dalje I tako dalje. Ne znam, meni nekako izgleda da je ona sjedila kod kuce, ocajavala, I cekala muza da donese platu.
Kada kaze "puno ljudi hoce da se vrati", ja sticem utisak da se druzila uglavnom sa imigrantima, a ne sa Kanadjanima, kao sto tvrdi. Druzila se sa ljudima koji godinama kukaju I tu kuknjavu prenose na svoju djecu, sto je veoma neodgovorno prema djeci. Zbog te kuknjave, ja mnoge imigrante uopste ne smatram ljudima sa kojima se treba druziti. Nisu dobri po mentalno zdravlje.
Pozitivniji ste svi vi koji zivite u Bosni, Hrvatskoj, Srbiji nego oni. I u Sloveniji
Tako da je mozda bolje da se vrati. Ovo joj nije kuca, Srbija joj je kuca. I to je u redu. Svako je drugaciji.
Meni je nezdravo da se dozivotno osjecas kao imigrant, I cak taj neki negativni osjecaj preneses I na djecu. Neodgovorno.
. . . . . . . . .
- dr laganini
- Inventar foruma

- Socrates
- Forum [Bot]
Medjede 'vatam golim rukama, k'o Leonardo u The Revenant.Mirelam wrote:Joj Sokrate u kojoj ti vukojebini zivis.
. . . . . . . . .
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 36 times
- Been thanked: 355 times
Ma 'tace grizli, protiv bosanskog medzedaSocrates wrote:Medjede 'vatam golim rukama, k'o Leonardo u The Revenant.Mirelam wrote:Joj Sokrate u kojoj ti vukojebini zivis.
- spacebound
- Urednik foruma

Da l' laganini misli i o čemu drugom osim o komunjarama i jugofasistima 
- dr laganini
- Inventar foruma

..to je taj obrazac već odavno poznat pljuju prema svemu zapadnom a u isto vrime šalju dicu na školovanje na zapad ili idu radit u prljavom kapitalizmu..
- Socrates
- Forum [Bot]
Al' eto, da spomenem I najsiromasniju klasu, posto, nema sumnje, I njih ima u Kanadi.
Jos nisu u potpunosti specificirani detalji, ali ce Ontario u 2017-toj godini imati probni projekt po kojem ce se najsiromasnijim dijelovima stanovnistva dijeliti garantirani prihod. Dakle, ne socijalna pomoc. Oni koji se kvalifikuju za ovaj garantirani prihod nikome nece biti odgovorni ni za sta.
Cetiri druge provincije su najavile da I one razmisljaju o slicnim programima, pa ce pazljivo pratiti rezultate ovog ontarijskog projekta.
Jos nisu u potpunosti specificirani detalji, ali ce Ontario u 2017-toj godini imati probni projekt po kojem ce se najsiromasnijim dijelovima stanovnistva dijeliti garantirani prihod. Dakle, ne socijalna pomoc. Oni koji se kvalifikuju za ovaj garantirani prihod nikome nece biti odgovorni ni za sta.
Cetiri druge provincije su najavile da I one razmisljaju o slicnim programima, pa ce pazljivo pratiti rezultate ovog ontarijskog projekta.
. . . . . . . . .
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Gledala sam tu emisiju i presmijesna je.dr laganini wrote:..pa dobro sve ok slažem se al možda ženi jednostavno nije leglo..kod nas ima neka emisija minjam ženu i obično mixaju parove malo materijalno stambeno sređene i slabije čakk i rome..i kad se vrate kući nakon razmjene svi plaču od sreće..i oni u boljem i oni u gorem..jebiga nije sve matematika..
Ziva istina.Mirelam wrote: Ma 'tace grizli, protiv bosanskog medzeda
Memento Mori
You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~
You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
- Socrates
- Forum [Bot]
Ja ne pljujem zenu, lavlje, nego pobijam njene argumente. 
. . . . . . . . .
- Lavlje_srce
- Alienka

- Has thanked: 4133 times
- Been thanked: 3098 times
Nije tebi ni upuceno Soc.Socrates wrote:Ja ne pljujem zenu, lavlje, nego pobijam njene argumente.
Memento Mori