Pa to je vec do tvog karaktera. Ja ne pisam nikad,ali ti, sudeci po onom sto pises, kao I svaki licemjer, I majmun na grani, dodao bih, odes pa se popisas kad te niko ne vidi.DocSportello wrote:I vidis kralju u ovom boldanom je kljucna stvar, ne pisas covjeku na grob PRED SVIMA OSTALIMA, a kad nema nikog u blizini, onda je prihvatljivo jeldeSocrates wrote:Opet ti ne shvatas nista, Doc. A vidim ni ovaj Gebels odozgo, kojem da crtas ne bi razumio razliku izmedju konteksta, sve dok se on sasvim predano samozadovoljava na ovom forumu.
Generalno, ljudska vrsta se dogovorila oko nekih normi ponasanja u odredjenim situacijama. Kad je sahrana, ne pisas covjeku na grob pred svima ostalima. Kad je svadba, ne popnes se na sto I vrsis veliku nuzdu. Mozda osjecas da bi takve stvari trebao raditi, ali ih ne radis jer imamo neki drustveni ugovor izmedju sebe da to ne radimo. Kad ljudi umiru, ne govori se ovo sto ti govoris.
To je majmunski posao. Svi mi ponekad pretjeramo, ali ako ti je Aleppo bio povod da se upustis u disertaciju boli tvog hashima, onda si ti pogazio svaki drustveni ugovor. Dakle, kao sto ti tvrdis da su ljudi koji pretjerano zale za nekim zrtvama u Aleppo licemjeri, I ti si licemjer jer na internetu ispoljavas ovu majmunsku stranu svoje licnosti.![]()
TROSJED
Moderator: VIP
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Cudom se cudim :)
. . . . . . . . .
- DocSportello
- Osvježenje foruma

- Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
- Has thanked: 326 times
- Been thanked: 183 times
Kralju meni da se piski po necijem grobu ne bi se sigurno osvrtao na to ko je prisutan i ko me gleda.
Ja se cak toga ni ne dosjetih, ti to spomenu, i cak slozi u takav konstrukt na koji ukazah.
Nemoj da se igramo projeciranja na drugog, kada si ti tako nesto spomenuo i izvukao iz psihe kao da je nesto sasvim ok i normalno
Ja se cak toga ni ne dosjetih, ti to spomenu, i cak slozi u takav konstrukt na koji ukazah.
Nemoj da se igramo projeciranja na drugog, kada si ti tako nesto spomenuo i izvukao iz psihe kao da je nesto sasvim ok i normalno
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
― George Carlin
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 10064 times
- Been thanked: 17062 times
- Status: Online
Ja čak donekle, kazem-donekle- mogu razumjeti o čemu ti pričaš, ali način na koji si to prezentovao najblaže rečeno je odvratan.
Zašto mislim da ti je drago što Sirijci ginu?Pa zato što dok oni ginu ti možeš u miru i rahatluku živjeti, čisti se planeta od suvisnih, a to, srećom po tebe sad nije komad Zemlje na kojem ti zivis (ovaj komad Zemlje je žrtvu prinijeo prije 20 godina).
Dalje, to što ti nisi sposoban za empatiju (i za to ima dijagnoza) ne daje ti za pravo da se rugas ili čak lijepis etikete "laznih" empata onima koji suosjećaju. Vjerujem da je to tebi nepojmljivo, ali sasvim je moguće.
Halali, ne mogu dalje pisati, nije mi baš bistro u glavi(nova dioptrija).
Zašto mislim da ti je drago što Sirijci ginu?Pa zato što dok oni ginu ti možeš u miru i rahatluku živjeti, čisti se planeta od suvisnih, a to, srećom po tebe sad nije komad Zemlje na kojem ti zivis (ovaj komad Zemlje je žrtvu prinijeo prije 20 godina).
Dalje, to što ti nisi sposoban za empatiju (i za to ima dijagnoza) ne daje ti za pravo da se rugas ili čak lijepis etikete "laznih" empata onima koji suosjećaju. Vjerujem da je to tebi nepojmljivo, ali sasvim je moguće.
Halali, ne mogu dalje pisati, nije mi baš bistro u glavi(nova dioptrija).
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8210 times
- Been thanked: 19308 times
ja licno se cesto znam nasmijat na sahrani jer me pogled na one tuznjikave i cesto smjesne face zna nasmijat.
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Re: Žalbe i sugestije
Došao sam da se požalim, zašto moj offtopic nije završio na trosjedu 
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Ne možeš stati na trosjed u tom kittynom odijelu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Jel' to moj offtopic nije dovoljno dobar za vaš lijepi trosjed?
:
Re: TROSJED
Samo da pitam jel ovo prijavnica za Nocnu smjenu, ujedno i da se prijavim
a kad sam vec usla, i da pozdravim vas budne ... eto, pozdravljam 
E sad necu ni kako ja hocu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11847 times
- Status: Online
Roditeljima djece koja kupe petarde kazna do 1.200 KM

- Dječak ima povrede lica, očiju i sluha, a povrede ruku bile su tako teške da smo ih morali amputirati kod zapešća - izjavio je na konferenciji za novinare dr. Uroš Ahčan, šef odjela za opekline, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju.
Nesreća se dogodila u dječakovoj sobi, gdje se po svoj prilici igrao zabranjenim pirotehničkim sredstvima, kad je izazvao eksploziji jače petarde.
Prema navodima ljekara, pacijent je pri svijesti i stabilan, ali će posljedice osjećati cijeli život, a rekonstrukcija ruku nije bila moguća.
Povodom slučaja iz Slovenije i policija u Sarajevu se, kao i svake godine, trudi upotrebu pirotehnike svesti na minimum da bi se izbjeglo povređivanje djece i odraslih.
MUP KS apelira na sve građane, a posebno na roditelje, da povedu računa pred predstojeće praznike i da se pobrinu da njihova djeca ne dođu u dodir s pirotehnikom.
Policija će građanima pred praznike dijeliti letke s informacijama o opasnostima upotrebe pirotehnike.
- Nabavkom i preprodajom pirotehnike narušava se javni red i mir, uznemiruju se građani, a vrlo česta posljedica su povređivanja, naročito mlađih osoba. Prodaja pirotehnike ima obilježje prekršaja i u nadležnosti je inspekcijskih organa. Napominjemo da je posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje pirotehnike sankcionirano Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira - pojašnjava Irfan Nefić, portparol sarajevske policije.
Nefić navodi da je, kada maloljetnik počini ovakav prekršaj, propisana kazna za roditelja odnosno staratelja.
- Predviđene kazne za punoljetne osobe su od 300 do 900 KM, a za roditelje maloljetnih prekršilaca od 400 do 1.200 KM - rekao je Nefić.
Nefić je naglasio da će MUP KS, u saradnji s Gradskom upravom, poduzeti posebne mjere u novogodišnjoj noći. Bit će angažirani policajci u uniformi i civilu na lokacijama gdje se preprodaje pirotehnika. Također će se organizirati zajedničke akcije s nadležnim inspekcijskim organima da bi se stalo ukraj svakome ko nacrno nabavlja, prodaje i koristi bilo šta od pirotehnike. Policija će, osim ovoga, održavati sastanke s menadžmentom i nastavnim osobljem osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo.
Koliko su opasne petarde najbolje pokazuje slučaj koji se desio u Sloveniji kada su jednom dječaku eksplodirale u rukama, a nakon ljekarske intervencije, dječaku su morale biti amputirane.
Bilo je slučajeva amputacije prstiju, sljepila, oštećenja sluha…
Direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Sena Softić-Taljanović, s obzirom na nadolazeće praznike, uputila je apel građanima, a naročito roditeljima, da budu savjesni i da prazničnu noć provedu bez pirotehnike. Ona je naglasila da se praznici mogu provesti i bez jedne zapaljene petarde.
- Slaviti se treba u radosti i veselju i bez upotrebe pirotehnike. Niko ne želi da se radost u prazničnoj noći pretvori u probleme. S obzirom na dugogodišnje iskustvo, praznici se vrlo lako mogu pretvoriti u nesretan događaj jer mnogi nisu svjesni koliko je pirotehnika opasna po zdravlje. Posebno mislimo na roditelje maloljetne djece - kaže Softić-Taljanović.
Ona dodaje da neadekvatno rukovanje pirotehnikom ili neispravnost pirotehničkih sredstava mogu imati strašne posljedice.
- Imali smo slučaj amputacije prsta. Osim ovog, vrlo lako može doći do sljepoće, opekotina po licu i tijelu, oštećenja sluha i vida. Petarda, kada pukne u ruci, vrlo lako može izazvati invalidnost. Molim sve roditelje da nikako ne kupuju ili makar da svedu na minimum korištenje pirotehnike. Petarde su kao "male granate". S druge strane, dešavalo se da nekima ubace petarde u jaknu ili kosu. Ne mora značiti da će doći do povrede, ali ljudi se prepadnu, dožive stres i to je jedna od posljedica - završava Softić-Taljanović.
(Vijesti.ba)
- Maja
- Administrator

Re: Roditeljima djece koja kupe petarde kazna do 1.200 KM
Šta sad, jesu li stalno zabranjene ili? Dosad je valjda bilo da su dozvoljenje jedan mjesec oko nove godine ili?
- Mutevelija
- Selonačelnik

Znači manja kazna sad uzeti ak 47 i raspaliti 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
Mali je tu par km gradić od mene
vidio sam fotke, šake amputirane....a možda će ostati i slijep i gluh ....14 godina
posebno me streslo jer je i moj sin tih godina....
ovo su te patarde....nisu petarde nego dinamit zapravo, na tekmama se koriste kao topovski udar

vidio sam fotke, šake amputirane....a možda će ostati i slijep i gluh ....14 godina
posebno me streslo jer je i moj sin tih godina....
ovo su te patarde....nisu petarde nego dinamit zapravo, na tekmama se koriste kao topovski udar

Habibti, ya nour el - ain... 
- Mutevelija
- Selonačelnik

čIM ima fitilj bježi od njega.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
U svakom slučaju - samo po džepu ...
- Maja
- Administrator

Ma normalno storm da nisu obične petarde. Inače, ja bih zabranila sve što je jako. Ove obične prodavati oko praznika u prodavnicama legalnim putem da se djeca zabave a te jake nek navijači nabavljaju ilegalnim putem.
Ako se skroz i sve zabrane samo će biti gore.
Ako se skroz i sve zabrane samo će biti gore.
- Mutevelija
- Selonačelnik

Moguće je po gradovima to upratiti ali haj nek po selima uprate, jedino da neko prijavi policiji.
Ne znam nekog da je bio kažnjen zbog petarde, a to se dilalo dobro.
Ne znam nekog da je bio kažnjen zbog petarde, a to se dilalo dobro.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
Stavim se u kožu nekog djeteta i zapitam se da li bi me to spriječilo da uradim što sam naumio. 
Ne bi.
Ne bi.
:
- Maja
- Administrator

Vjerovatno će biti u budućnosti kažnjeni roditelji povrijeđenog i hospitaliziranog djeteta da im se još stane na mukuMutevelija wrote: Ne znam nekog da je bio kažnjen zbog petarde, a to se dilalo dobro.