TROSJED

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Cudom se cudim :)

15 Dec 2016, 19:40

DocSportello wrote:
Socrates wrote:Opet ti ne shvatas nista, Doc. A vidim ni ovaj Gebels odozgo, kojem da crtas ne bi razumio razliku izmedju konteksta, sve dok se on sasvim predano samozadovoljava na ovom forumu.

Generalno, ljudska vrsta se dogovorila oko nekih normi ponasanja u odredjenim situacijama. Kad je sahrana, ne pisas covjeku na grob pred svima ostalima. Kad je svadba, ne popnes se na sto I vrsis veliku nuzdu. Mozda osjecas da bi takve stvari trebao raditi, ali ih ne radis jer imamo neki drustveni ugovor izmedju sebe da to ne radimo. Kad ljudi umiru, ne govori se ovo sto ti govoris.

To je majmunski posao. Svi mi ponekad pretjeramo, ali ako ti je Aleppo bio povod da se upustis u disertaciju boli tvog hashima, onda si ti pogazio svaki drustveni ugovor. Dakle, kao sto ti tvrdis da su ljudi koji pretjerano zale za nekim zrtvama u Aleppo licemjeri, I ti si licemjer jer na internetu ispoljavas ovu majmunsku stranu svoje licnosti.
I vidis kralju u ovom boldanom je kljucna stvar, ne pisas covjeku na grob PRED SVIMA OSTALIMA, a kad nema nikog u blizini, onda je prihvatljivo jelde :DD :DD
Pa to je vec do tvog karaktera. Ja ne pisam nikad,ali ti, sudeci po onom sto pises, kao I svaki licemjer, I majmun na grani, dodao bih, odes pa se popisas kad te niko ne vidi. :lup
. . . . . . . . .

DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

15 Dec 2016, 19:42

Kralju meni da se piski po necijem grobu ne bi se sigurno osvrtao na to ko je prisutan i ko me gleda.
Ja se cak toga ni ne dosjetih, ti to spomenu, i cak slozi u takav konstrukt na koji ukazah.
Nemoj da se igramo projeciranja na drugog, kada si ti tako nesto spomenuo i izvukao iz psihe kao da je nesto sasvim ok i normalno :D
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times
Status: Online

15 Dec 2016, 19:42

Ja čak donekle, kazem-donekle- mogu razumjeti o čemu ti pričaš, ali način na koji si to prezentovao najblaže rečeno je odvratan.
Zašto mislim da ti je drago što Sirijci ginu?Pa zato što dok oni ginu ti možeš u miru i rahatluku živjeti, čisti se planeta od suvisnih, a to, srećom po tebe sad nije komad Zemlje na kojem ti zivis (ovaj komad Zemlje je žrtvu prinijeo prije 20 godina).
Dalje, to što ti nisi sposoban za empatiju (i za to ima dijagnoza) ne daje ti za pravo da se rugas ili čak lijepis etikete "laznih" empata onima koji suosjećaju. Vjerujem da je to tebi nepojmljivo, ali sasvim je moguće.

Halali, ne mogu dalje pisati, nije mi baš bistro u glavi(nova dioptrija).
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

15 Dec 2016, 21:58

ja licno se cesto znam nasmijat na sahrani jer me pogled na one tuznjikave i cesto smjesne face zna nasmijat.
:DD

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Re: Žalbe i sugestije

17 Dec 2016, 00:40

Došao sam da se požalim, zašto moj offtopic nije završio na trosjedu :ljut
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1677 times
Been thanked: 3195 times

17 Dec 2016, 00:41

Ne možeš stati na trosjed u tom kittynom odijelu.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

17 Dec 2016, 00:41

Jel' to moj offtopic nije dovoljno dobar za vaš lijepi trosjed?
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Re: TROSJED

18 Dec 2016, 02:48

Hvala :auf

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

18 Dec 2016, 02:49

:hoi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

18 Dec 2016, 03:30

Samo da pitam jel ovo prijavnica za Nocnu smjenu, ujedno i da se prijavim :oo a kad sam vec usla, i da pozdravim vas budne ... eto, pozdravljam :respekt
E sad necu ni kako ja hocu

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9978 times
Been thanked: 11847 times
Status: Online

Roditeljima djece koja kupe petarde kazna do 1.200 KM

21 Dec 2016, 21:49

Image
etranestogodišnji dječak operisan je u ponedjeljak navečer u Ljubljani nakon teških povreda izazvanih petardom i amputirane su mu obje šake, potvrdio je u utorak na konferenciji za novinare ljubljanski Klinički centar (UKC).
- Dječak ima povrede lica, očiju i sluha, a povrede ruku bile su tako teške da smo ih morali amputirati kod zapešća - izjavio je na konferenciji za novinare dr. Uroš Ahčan, šef odjela za opekline, plastičnu i rekonstrukcijsku kirurgiju.

Nesreća se dogodila u dječakovoj sobi, gdje se po svoj prilici igrao zabranjenim pirotehničkim sredstvima, kad je izazvao eksploziji jače petarde.

Prema navodima ljekara, pacijent je pri svijesti i stabilan, ali će posljedice osjećati cijeli život, a rekonstrukcija ruku nije bila moguća.

Povodom slučaja iz Slovenije i policija u Sarajevu se, kao i svake godine, trudi upotrebu pirotehnike svesti na minimum da bi se izbjeglo povređivanje djece i odraslih.

MUP KS apelira na sve građane, a posebno na roditelje, da povedu računa pred predstojeće praznike i da se pobrinu da njihova djeca ne dođu u dodir s pirotehnikom.

Policija će građanima pred praznike dijeliti letke s informacijama o opasnostima upotrebe pirotehnike.

- Nabavkom i preprodajom pirotehnike narušava se javni red i mir, uznemiruju se građani, a vrlo česta posljedica su povređivanja, naročito mlađih osoba. Prodaja pirotehnike ima obilježje prekršaja i u nadležnosti je inspekcijskih organa. Napominjemo da je posjedovanje na javnom mjestu, paljenje, ustupanje, prodaja, kupovina i nuđenje pirotehnike sankcionirano Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira - pojašnjava Irfan Nefić, portparol sarajevske policije.

Nefić navodi da je, kada maloljetnik počini ovakav prekršaj, propisana kazna za roditelja odnosno staratelja.

- Predviđene kazne za punoljetne osobe su od 300 do 900 KM, a za roditelje maloljetnih prekršilaca od 400 do 1.200 KM - rekao je Nefić.

Nefić je naglasio da će MUP KS, u saradnji s Gradskom upravom, poduzeti posebne mjere u novogodišnjoj noći. Bit će angažirani policajci u uniformi i civilu na lokacijama gdje se preprodaje pirotehnika. Također će se organizirati zajedničke akcije s nadležnim inspekcijskim organima da bi se stalo ukraj svakome ko nacrno nabavlja, prodaje i koristi bilo šta od pirotehnike. Policija će, osim ovoga, održavati sastanke s menadžmentom i nastavnim osobljem osnovnih i srednjih škola na području Kantona Sarajevo.

Koliko su opasne petarde najbolje pokazuje slučaj koji se desio u Sloveniji kada su jednom dječaku eksplodirale u rukama, a nakon ljekarske intervencije, dječaku su morale biti amputirane.

Bilo je slučajeva amputacije prstiju, sljepila, oštećenja sluha…

Direktorica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS Sena Softić-Taljanović, s obzirom na nadolazeće praznike, uputila je apel građanima, a naročito roditeljima, da budu savjesni i da prazničnu noć provedu bez pirotehnike. Ona je naglasila da se praznici mogu provesti i bez jedne zapaljene petarde.

- Slaviti se treba u radosti i veselju i bez upotrebe pirotehnike. Niko ne želi da se radost u prazničnoj noći pretvori u probleme. S obzirom na dugogodišnje iskustvo, praznici se vrlo lako mogu pretvoriti u nesretan događaj jer mnogi nisu svjesni koliko je pirotehnika opasna po zdravlje. Posebno mislimo na roditelje maloljetne djece - kaže Softić-Taljanović.

Ona dodaje da neadekvatno rukovanje pirotehnikom ili neispravnost pirotehničkih sredstava mogu imati strašne posljedice.

- Imali smo slučaj amputacije prsta. Osim ovog, vrlo lako može doći do sljepoće, opekotina po licu i tijelu, oštećenja sluha i vida. Petarda, kada pukne u ruci, vrlo lako može izazvati invalidnost. Molim sve roditelje da nikako ne kupuju ili makar da svedu na minimum korištenje pirotehnike. Petarde su kao "male granate". S druge strane, dešavalo se da nekima ubace petarde u jaknu ili kosu. Ne mora značiti da će doći do povrede, ali ljudi se prepadnu, dožive stres i to je jedna od posljedica - završava Softić-Taljanović.

(Vijesti.ba)

Maja
Administrator
Administrator

Re: Roditeljima djece koja kupe petarde kazna do 1.200 KM

21 Dec 2016, 21:53

Šta sad, jesu li stalno zabranjene ili? Dosad je valjda bilo da su dozvoljenje jedan mjesec oko nove godine ili?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

21 Dec 2016, 21:55

Znači manja kazna sad uzeti ak 47 i raspaliti :zubi
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

21 Dec 2016, 21:55

Mali je tu par km gradić od mene :grana

vidio sam fotke, šake amputirane....a možda će ostati i slijep i gluh ....14 godina :grana
posebno me streslo jer je i moj sin tih godina....

ovo su te patarde....nisu petarde nego dinamit zapravo, na tekmama se koriste kao topovski udar

Image
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

21 Dec 2016, 21:56

čIM ima fitilj bježi od njega.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3486 times

21 Dec 2016, 21:59

:hm... nisam sigurna ali mislim da su kod nas puno manje kazne.
U svakom slučaju - samo po džepu ... :ok
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Maja
Administrator
Administrator

21 Dec 2016, 22:02

Ma normalno storm da nisu obične petarde. Inače, ja bih zabranila sve što je jako. Ove obične prodavati oko praznika u prodavnicama legalnim putem da se djeca zabave a te jake nek navijači nabavljaju ilegalnim putem.
Ako se skroz i sve zabrane samo će biti gore.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

21 Dec 2016, 22:03

Moguće je po gradovima to upratiti ali haj nek po selima uprate, jedino da neko prijavi policiji.
Ne znam nekog da je bio kažnjen zbog petarde, a to se dilalo dobro.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

21 Dec 2016, 22:04

Stavim se u kožu nekog djeteta i zapitam se da li bi me to spriječilo da uradim što sam naumio. :ovaj
Ne bi. :cudi

Maja
Administrator
Administrator

21 Dec 2016, 22:08

Mutevelija wrote: Ne znam nekog da je bio kažnjen zbog petarde, a to se dilalo dobro.
Vjerovatno će biti u budućnosti kažnjeni roditelji povrijeđenog i hospitaliziranog djeteta da im se još stane na muku :D.

Post Reply

Return to “Pričaona”