Bizarne vijesti

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Šokantna poruka: Majke trebaju podaviti nesposobnu djecu

Post by storm »

dr laganini wrote:..jebiga ja to trabunjam po teme a ti mi sad daješ podršku..
Mene ne zanima tko što piše na temi...imam svoje mišljenje
ako se slažemo ok....ako ne....isto :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9499 times
Been thanked: 11241 times

Maca: Svu djecu u BiH zakonom istjerati iz kuće

Post by Krokodil Behko »

"Trebalo bi uvesti vojni rok za ove neradnike što žive od naninih penzija"

Image
Glumac, voditelj i showman Dragan Marinković Maca 20. decembra ove godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli nastupit će sa regionalnom hit predstavom "Sunce tuđeg neba". Marinković je u ovo pozorišno ostvarenje koje je svoj scenski život počelo premijernim izvođenjem u beogradskom Domu sindikata, osim glume unio i rediteljske kreacije.

"Sunce tuđeg neba" Marinkovića na scenu dovodi kao "višenacionalnog i multikulturalnog" junaka koji se kao takav našao u situaciji da luta svijetom tražeći svoje nebo, odnosno svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija i stanja koja idu od euforičnog oduševljenja do nervoze i bijesa. Konstantno uspoređuje svoj novi dom s onim koji je ostavio iza sebe, donoseći zaključke koji će biti obojeni zdravim humorom.

Omaž vremenu u kojem živimo

Marinković u razgovoru za Klix.ba kaže da se ideja za ovaj multimedijalni projekat u njegovoj glavi "krčkala" tri godine.

Također, ističe i da ovaj komad predstavlja svojevrsni omaž vremenu u kojem trenutno živimo, odnosno u vremenu u kojem je, posebno kod mladih zastupljeno razmišljanje od odlasku iz zemlje u kojoj su rođeni.

"Danas je manje-više svima postalo pomodarstvo otići iz zemlje. Naravno, toga je bilo i u vrijeme bivše Jugoslavije u smislu: 'Ovdje je divno i bajno, ali super je otići u Njemačku pa se vratiti sa mečkom', ali od rata pa na ovamo postalo je definitivno pomodarstvo što je jako negativno", kaže Marinković.

Smatra da mladima treba razbiti iluziju o tome da je Zapad onakav kakvim ga percipiraju, odnosno da ih tamo očekuje blagostanje u kojem novac raste na granama, a da je na našim prostorima zlo.

"Stvar je u tome što su greške na svim nivoima društva. Porodica te loše odgaja, jer ovdje kod roditelja djeca žive 108 godina. Zakonom treba zabraniti da možeš u kući roditelja ostati nakon 18. rođendana. Sa punoljetstvom ti si moralno i pravno odgovoran za sve svoje postupke. Mladi na Zapadu imaju radne navike, stvaraju i privređuju, za razliku od ovdje gdje čekaju naninu penziju i onda idemo s kafe na kafu", navodi ovaj glumac, voditelj i showman.

Mladima je potreban vojni rok

Zagovornik je i ponovnog uvođenja obaveznog služenja vojnog roka, je je to potrebno današnjim mladima koji su itekako "uljuljani".

"Prvo da se pitam ukinuo bih vojsku u cijelosti jer mi očigledno ne znamo s oružjem koje kod nas nije odbrambeno, a ako to već neće, onda bih uveo to da obavezno moraš u vojsku, jer da nam djeca ne spavaju do zauvijek te da ih se nauči nečemu korisnom, kao i tome da i iznad popa ima pop. Mislim da je to dobar 'dril' u glavi i da je jedno jako životno iskustvo", smatra Marinković.
Image
Poznat je i po tome da otvoreno i bez dlake na jeziku kritikuje regionalnu političku scenu. Kako kaže, protiv bh. ali i regionalnih političara trenutno nema ništa, jer su oni, ističe, izabrani demokratskim putem.

"Ti ljudi su demokratski izabrani, a to što smo mi obrazovani kolateralna šteta stada koje vjeruje u njihove bedastoće, to je problem nas samih, odnosno nas koji ne izlazimo na izbore jer nemamo nikakvu ponudu. Jedina nada, utjeha i spas za ove prostore je obrazovanje, jer kad si obrazovan onda ne možeš gutati te bedastoće koje ti se plasiraju", mišljenja je Marinković.

Ignoriše novonastale granice

Naglasio je i da ima svoj lični mikrosvijet. U njemu, navodi postoje samo ljudi bez bilo kakvih podjela.

"Nakon Tuzle idem u Split. Nemam nikakav problem sa finom publikom. Uz sebe nosim parče papira koje nazivaju pasoš, putovnica ili passport, ali ignorišem sve novonastale granice, jer sve ovo je zemlja u kojoj sam ja rođen. Za sebe sam 'Jugović', a vjera i ideologija su privatna stvar i niko nije budala zato što vjeruje u ovo ili ono, ili ima ovu ili onu ideologiju. Ili si čovjek ili nisi", dodaje naš sagovornik.

U razgovoru s Marinkovićem dotakli smo se i njegovog privatnog života. Kao što je poznato, Maca se početkom ove godine oženio treći put, a u zajedničkom životu sa novom izabranicom Jovanom mu je, ističe, prelijepo.

"Sada mi je prelijepo i ne bih ništa mijenjao. Uskoro ćemo proslaviti i prvu godišnjicu braka što me raduje", kaže Marinković.

Sa suprugom Jovanom ima i frizerski salon u kojem posebno mjesto zauzimaju mališani, za koje je šišanje potpuno besplatno.

"Mnogo je djece koja dolaze u salon i to je jako lijepo. Ako te djeca ne vole onda sve pada u vodu. Na kraju krajeva bez osmijeha nema ni uspjeha, a najljepši je dječiji osmijeh", nastavlja Marinković.

Ovaj rođeni Sarajlija živi na relaciji bh.prijestolnica - Novi Sad - Beogad. Za Sarajevo ga prije svega veže stariji sin Lav, dok za Novi Sad sin Fjodor.

"Lavu uskoro počinje raspust tako da u Sarajevo dolazim sa Novosađančetom. Tu ćemo provesti određeni period, onda odlazimo u Novi Sad te negdje na planinu na sankanje, jer mi Marinkovići ne volimo ekstremne sportove kao što je skijanje (smijeh)", dodaje Marinković.

(klix)
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Maca: Svu djecu u BiH zakonom istjerati iz kuće

Post by posmatrac »

Trebao bi i on kao glumac da ima bar 10 minuta kakve filmske uloge u zivotu , a ne da karijeru gradi na gostovanjima u svakakvim odronima od emisija, u kojima uvijek "glumi" sebe, vazda je cinican, vazda je "lud" i bavi se svim mogucim temama osim onom kojom bi kao glumac trebao.
KAda kvazi Srbijanski novinari ne mogu da popune svoje nizerazedne emisije na raznim Pinkovima i ostalim tajkunsko seljackim kanalima, onda zovu uvijek spremnog Macu da im isprica neki Bosanski vic koji je usput "skinuo" sa facebooka prije dolaska u BG.

Evo sada je i moralni drustveni aktivista, iako 90% ljudi na BAlkanu za ovakve ne znaju cime se stvarno bave, tj sta su po zanimanju.
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:hihi
Trebalo bi uvesti vojni rok za ove neradnike što žive od naninih penzija"
:ne --imati ce mo -gradove duhova.
Image
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Ja sam dugo vremena mislio da su on i Mato Đaković jedna te ista osoba. :lupa
A kako im nisam znao imena, obično bi, kad naletim na Macu pomislio, šta je ovom kretenu odjednom, u nemogućnosti da si objasnim transformaciju. :D.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4027 times
Been thanked: 4064 times

Post by srculence7 »

Meni on zna biti interesantan, ali samo kad ga razumem šta kaže, nekako ima lošu dikciju za jednog glumca i TV lice :cudi
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7753 times
Been thanked: 18230 times

Post by Maja »

posmatrac wrote:Trebao bi i on kao glumac da ima bar 10 minuta kakve filmske uloge u zivotu , a ne da karijeru gradi na gostovanjima u svakakvim odronima od emisija, u kojima uvijek "glumi" sebe, vazda je cinican, vazda je "lud" i bavi se svim mogucim temama osim onom kojom bi kao glumac trebao.
KAda kvazi Srbijanski novinari ne mogu da popune svoje nizerazedne emisije na raznim Pinkovima i ostalim tajkunsko seljackim kanalima, onda zovu uvijek spremnog Macu da im isprica neki Bosanski vic koji je usput "skinuo" sa facebooka prije dolaska u BG.

Evo sada je i moralni drustveni aktivista, iako 90% ljudi na BAlkanu za ovakve ne znaju cime se stvarno bave, tj sta su po zanimanju.
Tako je.

Inače, on mi je najodvratnija osoba kod nas.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40464 times
Been thanked: 26653 times

Post by Rum »

Pa ima glume 10 minuta kada trci i igra stoni tenis,
Ne vjeruj čovjeku koji ti govori o sreći a njegovo lice ispisuje tužne redove nezadovoljstva i nesreće.
Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe »

Otvorila sam samo da vidim je li Maca (Diskrecija) ili Maca ( Marinković) ... :123 Oboje su mi tu negdje ... :zubi
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Tko je taj :hm
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija »

Na onaj Farukov momak iz Lzn
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Mutevelija wrote:Na onaj Farukov momak iz Lzn
Neću više ništa pitati :D.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1629 times
Been thanked: 3038 times

Post by Mutevelija »

Glumio gayera u Lud zbu jen normalan.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4314 times
Been thanked: 3241 times

Post by Melek »

Chloe wrote:Otvorila sam samo da vidim je li Maca (Diskrecija) ili Maca ( Marinković) ... :123 Oboje su mi tu negdje ... :zubi
Ehej, nemoj tako. Razlika je ogromna :obrve
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Ima ljudi koji mu se dive,ali kad se sjetim nekih njegovih autorskih skečeva,kada je žene udarao po stražnjici po sarajevskim ulicama i snimao reakcije...poslije toga više nemam iluzija o njemu.
Ne smatram ga glumcem vrijednim divljenja,a njegove šale i nisu baš uvijek na mjestu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Maja wrote:
posmatrac wrote:Trebao bi i on kao glumac da ima bar 10 minuta kakve filmske uloge u zivotu , a ne da karijeru gradi na gostovanjima u svakakvim odronima od emisija, u kojima uvijek "glumi" sebe, vazda je cinican, vazda je "lud" i bavi se svim mogucim temama osim onom kojom bi kao glumac trebao.

Tako je.

Inače, on mi je najodvratnija osoba kod nas.
Konkurencija je po "odvratnosti" nikada jaca, ali i kod mene ulazi u uzi izbor.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14324 times
Been thanked: 9923 times

Post by Julia-Klara »

Totalno antipatican lik :rol
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3879 times
Been thanked: 2917 times

Post by Pasaga »

Julia-Klara wrote:Totalno antipatican lik :rol
Neznam ko je taj tip...nikad vidio ....
Po tekstu,po njegovom izgledu .....
...stroga izolacija od svakog socijalnog i drustvenog zivota...
...dugorocna .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Pasaga wrote:
Julia-Klara wrote:Totalno antipatican lik :rol
Neznam ko je taj tip...nikad vidio ....
Po tekstu,po njegovom izgledu .....
...stroga izolacija od svakog socijalnog i drustvenog zivota...
...dugorocna .....
A,ne može,
ljudi vole likove koji galame,psuju,pričaju budalaštine...
Koji prave šou dopadljiv širokim narodnim masama,kojima samo treba providne i jeftine "zabave".
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9499 times
Been thanked: 11241 times

Napokon ste dočekali: Mašina za slanje poljubaca (VIDEO)

Post by Krokodil Behko »

Image
Ako ste ikada bili u vezi na daljinu, znate da nije uviek lako – partner/ica vam nedostaje, voljeli biste se grliti, ljubiti, a ne možete, piše Mirror.

Zato su ljudi izumili Kissenger, uređaj koji se prikači na telefon, a koji može nekoga “poljubiti” na daljinu.
Ovaj uređaj, koji izgleda kao neobična maska za mobitel, napravljen je od silikona, a navodno vašem partneru, ako ima isti ovakav uređaj, pošalje “osjećaj” poljupca nakon što pritisnete usne na njega.

Radi tako što koristi senzore pritiska, snimi i prenese poljubac na uređaj koji prima poljubac.
To, naravno, nije isto kao kada uživo poljubite svog partnera (svi znamo da je taj osjećaj nezamjenjiv), ali možda vam to barem malo olakša razdvojenost.

“Poljubac je najdirektniji i univerzalni način da pokažemo privrženost, da budemo bliski s nekim. Pomoću poljubaca stvaramo i održavamo osećaj bliskosti u ljubavnim vezama”, rekla je publici na kongresu Ljubav i seks s robotima, koji je održan u Londonu, Emma Yann Zhang, jedna od stručnjaka koj su radili na izradi ovog uređaja.

Inače, Kissenger postoji već neko vrijeme, ali je zapravo izgledao kao mala plastična krava iz nekog crtaća, no sada nije toliko jeziv.

Poboljšanja u novim fazama razvoja

Tvorci uređaja priznaju da do pravog ljubljenja na daljinu imaju još puno posla. Za početak, jastučić nije u obliku usta, iako tako djeluje, i nema simulaciju za jezik.

No inzistiraju da već pomaže da se ljudi naviknu na dodir stroja. I to, štoviše, nije pretjerano seksualno.
“Tako i roditelji mogu koristiti Kissenger da poljube svoju djecu u obraz kad su na putu”, kažu kreatori.
Zhang kaže da je sljedeći korak ugradnja mirisa u prototip. Tako će se moći dobiti autentični miris osobe koju želite poljubiti.

(Tehnolkik/SB)
Post Reply

Return to “Razno”