SVJETSKI TERORIZAM
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- dr laganini
- Inventar foruma
- Status: Offline
Re: SVETSKI TERORIZAM

Die Welt: Policija pronašla dokumente u kamionu, imaju novog osumnjičenika za napad
Piše: D.H.
Foto: Die Welt
DVA DANA nakon terorističkog napada kamionom u kojemu je na božićnom sajmu u Berlinu 12 osoba ubijeno, policija ima novog osumnjičenika, javlja Die Welt.
Naime, pretragom kamiona pronađeni su dokumenti s osobnim podacima, a navodno se radi o boravišnoj dozvoli te policija sada traži 23-godišnjeg Tunižana Anisa A., koji koristi čak četiri lažna identiteta.
23-godišnjak se smatra prijetnjom.
Policija sumnja kako je traženi mladić ozlijeđen, s obzirom na to da su u vozačkoj kabini pronađeni tragovi DNK neidentificirane osobe.
Zbog navedenog se u ovom trenutku pretražuju i bolnice na području Berlina i Brandenburga.

Policija dobila preko 500 dojava
Berlinska policija navodno je dobila preko 500 dojava o napadu, a u tijeku je i velika policijska potraga za napadačem. Policija je jučer na slobodu pustila prvotno osumnjičenog 23-godišnjeg izbjeglicu Naveda B. iz Pakistana.
> U TIJEKU LOV NA TERORISTA Njemačka policija češlja Berlin i upozorava: "Naoružan je i opasan"
No, Die Welt piše kako policija na mnoga pitanja još uvijek nema odgovor. Prema napisima njemačkog Bilda, poljski vozač kamiona bio je živ za vrijeme trajanja napada na sajam. To su navodno pokazali rezultati autopsije, a istražitelji su kazali kako se vozač borio s napadačem.
Podsjetimo, poljski vozač pronađen je mrtav u vozačkoj kabini kamiona nakon napada, a berlinska policija je objavila kako je upucan pištoljem, koji još uvijek nije pronađen.
Njemački mediji navode kako još uvijek postoji nesigurnost oko toga je li Islamska država stvarno izvela ovaj napad, iako je ta teroristička organizacija još jučer preuzela odgovornost za isti.
Sumnje oko navoda ISIS-a pojavile su se jer je organizacija, za razliku od prijašnjih objava u kojima su preuzimali odgovornost za napade, izašla u javnost u trenutku kada se još traga za napadačem. Dosad su uvijek čekali da napadač bude uhićen ili ubijen.
Habibti, ya nour el - ain... 

Uvijek zanimljivo pitanje, daKOMESAR wrote:Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...

U prvi mah osumnjičeni i privedeni je izbjeglica.....nakon što je frau Merkel zavapila, da neće biti dobro da se iskaže da je počinitelj izbjeglica, priča dobija novi moment i osvane vijest, da su pronađeni dokumenti u kamionu...
Čijih vlasnik nije dotični izbjeglica...
aj sad budi pametan tko tu koga zajebava.
Da li su napadi jedna stihija ili velika režija pa se nose dokumenti....to je pitanje.
Ne bih ništa isključio....
Jedino je izvjesno da europa ključa....krenuti će i kontra napadi, poput onoga u Zurichu neki dan, kad je troje muslimana upucano u džamiji od bijelca (30).
Habibti, ya nour el - ain... 

Svejedno mu je što je "ostavio" dokumente,ima još tri identiteta 

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Ništa se ne događa slučajno? Ubica ruskog ambasadora je u mnogo prilika čuvao Erdogana. Zašto je ubijen?storm wrote:Uvijek zanimljivo pitanje, daKOMESAR wrote:Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...
U prvi mah osumnjičeni i privedeni je izbjeglica.....nakon što je frau Merkel zavapila, da neće biti dobro da se iskaže da je počinitelj izbjeglica, priča dobija novi moment i osvane vijest, da su pronađeni dokumenti u kamionu...
Da li su napadi jedna stihija ili velika režija pa se nose dokumenti....to je pitanje.
Jedino je izvjesno da europa ključa....krenuti će i kontra napadi, poput onoga u Zurichu neki dan, kad je troje muslimana upucano u džamiji od bijelca (30).
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2919 times
..e....i ti,svasta pitas .....KOMESAR wrote:Ništa se ne događa slučajno? Ubica ruskog ambasadora je u mnogo prilika čuvao Erdogana. Zašto je ubijen?storm wrote:Uvijek zanimljivo pitanje, daKOMESAR wrote:Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9529 times
- Been thanked: 11268 times
storm wrote:Uvijek zanimljivo pitanje, daKOMESAR wrote:Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...
Nude 100.000 eura, za informacije o nekom Tunižanu, koji je tu već nekoliko godina.
Navodno ga je neki Srbin zalobirao u ISIL-ovu mrežu, neki Boban kojeg je murija od ranije imala na radaru.
Ne znam koje sve stranke postoje na njemčkoj desnici, ali kako mi se čini, ko god da pobijedi na izborima politika se neće mijenjati, jer ona neonacistička stranka nema nikakve šanse. Tek to bi prodrmalo svijet, da neki novi nacisti uzmu vlast u Njemačkoj.
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3039 times
Pa i ne bi svi bi stali u podršku nacista počevši od Poljaka što je ironično, Poljaci su najveći mrzitelji Islama još kad je Jan Sobeiski otjerao Osmanlije iz Beča.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
U Njemackoj ima samo jedna desnija partija od Merkelove I oni su ultranacionalisti, ali ne vidim bas da imaju sansu da uzmu vlast. Sve ostale desne partije su slicne Merkelovoj partiji.
Njima je citav system namjesten da se dogovaraju oko vlasti, tako da je manja sansa da fasizam bukne u Njemackoj, nego u Francuskoj, recimo.
Njima je citav system namjesten da se dogovaraju oko vlasti, tako da je manja sansa da fasizam bukne u Njemackoj, nego u Francuskoj, recimo.
Last edited by Socrates on 21 Dec 2016, 22:20, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2209 times
ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Boban je uhapšen i vjerovatno već odao jatake.Mutevelija wrote:Pa i ne bi svi bi stali u podršku nacista počevši od Poljaka što je ironično, Poljaci su najveći mrzitelji Islama još kad je Jan Sobeiski otjerao Osmanlije iz Beča.
- Socrates
- Forum [Bot]
Ma ne mogu se odgovoriti oko fasizma. Postoji I Ustavni Sud I ostale institucije.
E, jedino da ukinu sve institucije, sto bi bilo prilicno ekstremno, ali ne I nemoguce. Ali, onda bi bilo sansi I za gradjanski rat.
E, jedino da ukinu sve institucije, sto bi bilo prilicno ekstremno, ali ne I nemoguce. Ali, onda bi bilo sansi I za gradjanski rat.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Alep je najbolji primjer ubijanja istine.U ovom atomskom dobu ni jedan obični smrtnik nema pravu informaciju, a tolika sila raznih medija.Na ovom primjeru se je pokazala slabost interneta i njegova totalna kontrola od strane moćnika. Tako je i u Evropi.Od silnih informacija koje neutrališu istinu ništa se ne vidi.Calla wrote:ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9529 times
- Been thanked: 11268 times
Calla wrote:ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??
Jeste, to je to. Rusi, Kinezi, Indijci, Arapi, sve od zla oca i još gore matere, ali i jenkiji su odigrali ulogu.
Ipak, sad da pitaju Obamu, nakon što je Trump pobijedio, postupio bi drugačije.
Znači, imamo sukobe različitih koncepcija i Evropa je meta, sa svojim dobro izgrađenim sistemom koji pogoduje i malim ljudima. E to je loše, po mišljenju ovih ostalih.
Možemo slobodno reći da im je demokratija u fazi nastajanja, ako su čak i u toj fazi.
Tu nema puno dilema. Ili demokratija ili neki diktatori.
Glupo je sad pronalaziti mane toj demokratiji, dok su ovi na drugoj strani puno gori.
- Socrates
- Forum [Bot]
Yebiga, da je Obama uradio drugacije, onda bi ga svi krivili za intervencionizam.
Oni su se odlucili da ne idu direktno nego da podrzavaju pobunjenike, I dio te podrske je otisao I ISIL-u, to je istina.
Mogao je da upadne vojno I da ih zgazi, I opet bi imao slicnu situaciju kao u Iraku.
Sve to je ostavstina kolonijalizma I iscrtavanja granica onako kako je bilo lakse da se vlada. Sve te zemlje uopse nisu trebale imati ovakve granice, posto je ocigledno da neke vjerske i etnicke zajednice ne mogu zajedno da zive.
Evropske granice su se dogovarale medjudrzavnim ugovorima, a ove tamo kolonijalistickim dekretima.
Oni su se odlucili da ne idu direktno nego da podrzavaju pobunjenike, I dio te podrske je otisao I ISIL-u, to je istina.
Mogao je da upadne vojno I da ih zgazi, I opet bi imao slicnu situaciju kao u Iraku.
Sve to je ostavstina kolonijalizma I iscrtavanja granica onako kako je bilo lakse da se vlada. Sve te zemlje uopse nisu trebale imati ovakve granice, posto je ocigledno da neke vjerske i etnicke zajednice ne mogu zajedno da zive.
Evropske granice su se dogovarale medjudrzavnim ugovorima, a ove tamo kolonijalistickim dekretima.
Last edited by Socrates on 21 Dec 2016, 22:53, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4322 times
- Been thanked: 3247 times
Dobro, da li isto rangiras i BiH u odnosu na ovo boldovano?Socrates wrote:Yebiga, da je Obama uradio drugacije, onda bi ga svi krivili za intervencionizam.
Evropske granice su se dogovarale medudrzavnim ugovorima, a ove tamo kolonijalistickim dekretima.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Socrates
- Forum [Bot]
Granice drzave BIH su ugovorene drzavnim ugovorom u Federalnoj Jugoslaviji.
Mjenjanje granica u Evropi ne dolazi u obzir iz niza razloga. Prije svega zbog toga sto su dva svjetska rata krenula iz Evrope.
Kosovo je dakle izuzetak. Medjutim, Kosovo je bilo pod opasnom prijetnjom od genocida nad Kosovskim Albancima.
Mjenjanje granica u Evropi ne dolazi u obzir iz niza razloga. Prije svega zbog toga sto su dva svjetska rata krenula iz Evrope.
Kosovo je dakle izuzetak. Medjutim, Kosovo je bilo pod opasnom prijetnjom od genocida nad Kosovskim Albancima.
. . . . . . . . .