SVJETSKI TERORIZAM

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: Teroristički napad u Danskoj izvršio Bosanac

Post by dr laganini »

..ma samo te usmjeravam.. :zubi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: SVETSKI TERORIZAM

Post by storm »

Image
Die Welt: Policija pronašla dokumente u kamionu, imaju novog osumnjičenika za napad
Piše: D.H.

Foto: Die Welt

DVA DANA nakon terorističkog napada kamionom u kojemu je na božićnom sajmu u Berlinu 12 osoba ubijeno, policija ima novog osumnjičenika, javlja Die Welt.

Naime, pretragom kamiona pronađeni su dokumenti s osobnim podacima, a navodno se radi o boravišnoj dozvoli te policija sada traži 23-godišnjeg Tunižana Anisa A., koji koristi čak četiri lažna identiteta.

23-godišnjak se smatra prijetnjom.

Policija sumnja kako je traženi mladić ozlijeđen, s obzirom na to da su u vozačkoj kabini pronađeni tragovi DNK neidentificirane osobe.

Zbog navedenog se u ovom trenutku pretražuju i bolnice na području Berlina i Brandenburga.

Image

Policija dobila preko 500 dojava

Berlinska policija navodno je dobila preko 500 dojava o napadu, a u tijeku je i velika policijska potraga za napadačem. Policija je jučer na slobodu pustila prvotno osumnjičenog 23-godišnjeg izbjeglicu Naveda B. iz Pakistana.

> U TIJEKU LOV NA TERORISTA Njemačka policija češlja Berlin i upozorava: "Naoružan je i opasan"

No, Die Welt piše kako policija na mnoga pitanja još uvijek nema odgovor. Prema napisima njemačkog Bilda, poljski vozač kamiona bio je živ za vrijeme trajanja napada na sajam. To su navodno pokazali rezultati autopsije, a istražitelji su kazali kako se vozač borio s napadačem.

Podsjetimo, poljski vozač pronađen je mrtav u vozačkoj kabini kamiona nakon napada, a berlinska policija je objavila kako je upucan pištoljem, koji još uvijek nije pronađen.

Njemački mediji navode kako još uvijek postoji nesigurnost oko toga je li Islamska država stvarno izvela ovaj napad, iako je ta teroristička organizacija još jučer preuzela odgovornost za isti.

Sumnje oko navoda ISIS-a pojavile su se jer je organizacija, za razliku od prijašnjih objava u kojima su preuzimali odgovornost za napade, izašla u javnost u trenutku kada se još traga za napadačem. Dosad su uvijek čekali da napadač bude uhićen ili ubijen.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

KOMESAR wrote:Ma, po starom dobrom običaju teroristi ostave LK,pasoš,vizitku...
Uvijek zanimljivo pitanje, da :hm

U prvi mah osumnjičeni i privedeni je izbjeglica.....nakon što je frau Merkel zavapila, da neće biti dobro da se iskaže da je počinitelj izbjeglica, priča dobija novi moment i osvane vijest, da su pronađeni dokumenti u kamionu...
Čijih vlasnik nije dotični izbjeglica...
aj sad budi pametan tko tu koga zajebava.
Da li su napadi jedna stihija ili velika režija pa se nose dokumenti....to je pitanje.
Ne bih ništa isključio....
Jedino je izvjesno da europa ključa....krenuti će i kontra napadi, poput onoga u Zurichu neki dan, kad je troje muslimana upucano u džamiji od bijelca (30).
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Svejedno mu je što je "ostavio" dokumente,ima još tri identiteta :hihi
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

storm wrote:

U prvi mah osumnjičeni i privedeni je izbjeglica.....nakon što je frau Merkel zavapila, da neće biti dobro da se iskaže da je počinitelj izbjeglica, priča dobija novi moment i osvane vijest, da su pronađeni dokumenti u kamionu...
Da li su napadi jedna stihija ili velika režija pa se nose dokumenti....to je pitanje.
Jedino je izvjesno da europa ključa....krenuti će i kontra napadi, poput onoga u Zurichu neki dan, kad je troje muslimana upucano u džamiji od bijelca (30).
Ništa se ne događa slučajno? Ubica ruskog ambasadora je u mnogo prilika čuvao Erdogana. Zašto je ubijen?
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3883 times
Been thanked: 2919 times

Post by Pasaga »

KOMESAR wrote:
storm wrote:

Ništa se ne događa slučajno? Ubica ruskog ambasadora je u mnogo prilika čuvao Erdogana. Zašto je ubijen?
..e....i ti,svasta pitas ..... :hihi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9529 times
Been thanked: 11268 times

Post by Krokodil Behko »

storm wrote:

Nude 100.000 eura, za informacije o nekom Tunižanu, koji je tu već nekoliko godina.
Navodno ga je neki Srbin zalobirao u ISIL-ovu mrežu, neki Boban kojeg je murija od ranije imala na radaru.

Ne znam koje sve stranke postoje na njemčkoj desnici, ali kako mi se čini, ko god da pobijedi na izborima politika se neće mijenjati, jer ona neonacistička stranka nema nikakve šanse. Tek to bi prodrmalo svijet, da neki novi nacisti uzmu vlast u Njemačkoj.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1632 times
Been thanked: 3039 times

Post by Mutevelija »

Pa i ne bi svi bi stali u podršku nacista počevši od Poljaka što je ironično, Poljaci su najveći mrzitelji Islama još kad je Jan Sobeiski otjerao Osmanlije iz Beča.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

U Njemackoj ima samo jedna desnija partija od Merkelove I oni su ultranacionalisti, ali ne vidim bas da imaju sansu da uzmu vlast. Sve ostale desne partije su slicne Merkelovoj partiji.

Njima je citav system namjesten da se dogovaraju oko vlasti, tako da je manja sansa da fasizam bukne u Njemackoj, nego u Francuskoj, recimo.
Last edited by Socrates on 21 Dec 2016, 22:20, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Osim ako se ne dogovore, jel' :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Mutevelija wrote:Pa i ne bi svi bi stali u podršku nacista počevši od Poljaka što je ironično, Poljaci su najveći mrzitelji Islama još kad je Jan Sobeiski otjerao Osmanlije iz Beča.
Boban je uhapšen i vjerovatno već odao jatake.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Ma ne mogu se odgovoriti oko fasizma. Postoji I Ustavni Sud I ostale institucije.

E, jedino da ukinu sve institucije, sto bi bilo prilicno ekstremno, ali ne I nemoguce. Ali, onda bi bilo sansi I za gradjanski rat.
. . . . . . . . .
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR »

Calla wrote:ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??
Alep je najbolji primjer ubijanja istine.U ovom atomskom dobu ni jedan obični smrtnik nema pravu informaciju, a tolika sila raznih medija.Na ovom primjeru se je pokazala slabost interneta i njegova totalna kontrola od strane moćnika. Tako je i u Evropi.Od silnih informacija koje neutrališu istinu ništa se ne vidi.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9529 times
Been thanked: 11268 times

Post by Krokodil Behko »

Calla wrote:ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??

Jeste, to je to. Rusi, Kinezi, Indijci, Arapi, sve od zla oca i još gore matere, ali i jenkiji su odigrali ulogu.
Ipak, sad da pitaju Obamu, nakon što je Trump pobijedio, postupio bi drugačije.
Znači, imamo sukobe različitih koncepcija i Evropa je meta, sa svojim dobro izgrađenim sistemom koji pogoduje i malim ljudima. E to je loše, po mišljenju ovih ostalih.

Možemo slobodno reći da im je demokratija u fazi nastajanja, ako su čak i u toj fazi.
Tu nema puno dilema. Ili demokratija ili neki diktatori.
Glupo je sad pronalaziti mane toj demokratiji, dok su ovi na drugoj strani puno gori.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Yebiga, da je Obama uradio drugacije, onda bi ga svi krivili za intervencionizam.

Oni su se odlucili da ne idu direktno nego da podrzavaju pobunjenike, I dio te podrske je otisao I ISIL-u, to je istina.
Mogao je da upadne vojno I da ih zgazi, I opet bi imao slicnu situaciju kao u Iraku.

Sve to je ostavstina kolonijalizma I iscrtavanja granica onako kako je bilo lakse da se vlada. Sve te zemlje uopse nisu trebale imati ovakve granice, posto je ocigledno da neke vjerske i etnicke zajednice ne mogu zajedno da zive.

Evropske granice su se dogovarale medjudrzavnim ugovorima, a ove tamo kolonijalistickim dekretima.
Last edited by Socrates on 21 Dec 2016, 22:53, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Mani se terorizma, jesil' prodala kuću?
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3247 times

Post by Melek »

Socrates wrote:Yebiga, da je Obama uradio drugacije, onda bi ga svi krivili za intervencionizam.

Oni su se odlucili da ne idu direktno nego da podrzavaju pobunjenike, I dio te podrske je otisao I ISIL-u, to je istina.
Mogao je da upadne vojno I da ih zgazi, I opet bi imao slicnu situaciju kao u Iraku.

Sve to je ostavstina kolonijalizma I iscrtavanja granica onako kako je bilo lakse da se vlada. Sve te zemlje uopse nisu trebale imati ovakve granice, posto je ocigledno da neke vjerske i etnicke zajednice ne mogu zajedno da zive.

Evropske granice su se dogovarale medudrzavnim ugovorima, a ove tamo kolonijalistickim dekretima.
Dobro, da li isto rangiras i BiH u odnosu na ovo boldovano?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Granice drzave BIH su ugovorene drzavnim ugovorom u Federalnoj Jugoslaviji.

Mjenjanje granica u Evropi ne dolazi u obzir iz niza razloga. Prije svega zbog toga sto su dva svjetska rata krenula iz Evrope.

Kosovo je dakle izuzetak. Medjutim, Kosovo je bilo pod opasnom prijetnjom od genocida nad Kosovskim Albancima.
. . . . . . . . .
Post Reply

Return to “Svijet”