SVJETSKI TERORIZAM

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9702 times
Been thanked: 11436 times
Status: Offline

Re: SVETSKI TERORIZAM

Post by Krokodil Behko »

Socrates wrote:Yebiga, da je Obama uradio drugacije, onda bi ga svi krivili za intervencionizam.

Nisam mislio na Siriju, nego na odnos prema EU.
Vjerovatno bi pružio mnogo više podrše, da je znao da će Trump pobijediti.
Inače, palicu lidera demokratskog svijeta, po svoj prilici, u naredne 4 godine neće nositi Trump, nego kancelarka. Analitičari to obrazlažu činjenicom da je Njemačka bila zadnja Obamina destinacija.
Socrates wrote:Granice drzave BIH su ugovorene drzavnim ugovorom u Federalnoj Jugoslaviji.
Mislim da su se granice BiH do tada već jasno octale, same od sebe, onako čisto tradicijski i kulturološki.
Osim toga, ove su granice potvrđivane i raznim međunarodnim ugovorima: Karlovački, Požarevački, Berlinski.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Pa, onako, kako ja to vidim, Njemacka je najbolje pozicionirana da vodi, I zbog politickog sistema I zbog ekonomije.

Samo, svaki njemacki potez ce biti gledan kao agresivan od strane Rusije. Rusi ne vole Amere, ali Nijemce mrze.
. . . . . . . . .
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Image

NOVI DETALJI SMRTI KRVNIKA Policija kod Amrija pronašla jednu stvar koja je izazvala novu uzbunu
Piše: F.Ć.

Foto: Hina/Index

NAJTRAŽENIJA osoba u Europi, osumnjičenik za napad u Berlinu Anis Amri, ubijen je u predgrađu Milana nakon što je zaustavljen zbog rutinske kontrole. Prije nego što će raniti jednog policajca, i biti ubijen od drugog, Amri je, pisali su svjetski mediji, vikao "Allahu Akbar", odnosno, "Bog je velik" u prijevodu.

No, talijanska policija je objavila kako Amri ipak nije vikao to već je, prije nego što će početi pucati, urlao "policijski gadovi".

>> Amri prije smrti ipak nije vikao "Bog je velik", nego nešto sasvim drugo

>> Terorist iz Berlina snimio video u kojem se zakleo na vjernost Islamskoj državi

>> Brat berlinskog krvnika nije vjerovao da je ubijen do posljednjeg trena: "Molim se da to nisi ti"

Osim toga, policija je objavila da je Amri upucan dvaput i to trenutak prije nego će po drugi put upucati već ranjenog policajca. Policajac Cristian Movio lakše je ranjen jer ga je Amri pogodio u pancirku koja je zaustavila metak.

Policajci su Amrija zaustavili na željezničkoj postaji u četvrti Sesto San Giovanni. Prišli su mu potpuno nesvjesni o kome se radi i zatražili ga dokumente. Umjesto dokumenata, Amri je iz stražnjeg dijela hlača izvadio 22-kalibarski pištolj. Nakon što je ubijen, Amri je pretražen. Kod sebe je, objavila je policija, imao "nekoliko stotina eura u kešu". Zanimljivo, kod sebe nije imao nikakav mobitel, piše Daily Beast.

Slučajnost ili ne?

Ono što je jako zanimljivo i nejasno jest činjenica što je Amri zaustavljen na mjestu koje je svega par kilometara udaljeno od mjesta odakle je krenuo kamion kojeg je Amri iskoristio kao oružje u Berlinu. No, policija zasad ne vidi nikakvu povezanost, a šef talijanske obavještajne službe kaže da bi sve mogla biti čista slučajnost. Nema nikakvih dokaza da je Amri bio u blizini kad je kamion napunjen čeličnim šipkama napustio Italiju.

Kod sebe je Amri imao i kartu za vlak iz Francuske. Na stanici je bio sam i policija zasad nema razloga vjerovati da je bio s nekim u društvu.

Propusti njemačkih službi brinu javnost

Amri se vratio u Italiju, jedinu zemlju EU u kojoj je duže vrijeme živio. No, policija ne vjeruje da je planirao novi napad. Vjerojatnije im je, kažu, da je želio naći sigurnije utočište i skloniti se iz javnosti. Zasad su glavna pitanja gdje je do sada bio i je li sreo nekoga u francuskom Turinu, gradu koji je bio polazišna točka vlaka s kojim je stigao u Italiju. Upravo taj francuski dio njegovog puta iz Njemačke do Italije zabrinjava obavještajce jer u Francuskoj ima jako velik broj radikalnih islamista. Prošlog je mjeseca u Francuskoj zaustavljen planirani napad na Disneyland. Istražitelji se boje da je Amri bio u kontaktu s nekim u Francuskoj i lako je vjerojatno da će tom dijelu njegova puta posvetiti veću pažnju.

Direktor antiterorističke jedinice grada Milana Alberto Nobili rekao je da su bili zabrinuti da bi se Amri mogao vratiti u Italiju. S druge strane, njihovi njemački kolege bili su uvjereni da se Amri još uvijek skriva negdje po Berlinu. Svakog dana sve su vidljiviji propusti njemačkih vlasti, a to je nešto što itekako zabrinjava tamošnju javnost.
Habibti, ya nour el - ain... :srce
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9888 times
Been thanked: 16648 times

Post by spacebound »

Allahu Akbar postadoše dvije uzasavajuće riječi :( a znače samo Alah je velik.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 40873 times
Been thanked: 27377 times

Post by Rum »

Sve to treba Image
Iskušenja pokažu koliko stvarno vrijedimo, pokažu ljude vrijednije od zlata i pokažu ljude jeftinije od blata.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Panika u Moskvi
Evakuirano 3000 ljudi iz metroa zbog dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi :hm
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Jesul' prvo žene i djecu?
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Ako i pukne, očekujem samo seriju članaka, od Vladimira :kafa
KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR »

Bilo bi previše u dva dana?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
biha
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo
Has thanked: 48 times
Been thanked: 70 times

Berlinski atentat ,istina ili laz??

Post by biha »

Pogledajte video do kraja i saznajte istinu!!
https://www.youtube.com/watch?v=JwN6AWxp2-c
Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: Berlinski atentat ,istina ili laz??

Post by Pametnica »

Meni je glupo što se nije pričalo o napadu na džamiju u cirihu koliko o Berlinu gdje šleperi ne mogu ući bez pratnje policije
--------------------------------------------------------------------------------
"Hazreti Aisa prica: "Pitala sam Allahova Poslanika kome zena najvise duguje svoju poslusnost, a on mi rece: Muzu. A kome covjek najvise duguje? Majci – odgovori mi Allahov Poslanik."
(Ahmed, Nesai)
----------------------------
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Istambul: 39 mrtvih u napadu na noćni klub

Post by Krokodil Behko »

Image
Na proslavi Nove godine u popularni istanbulski noćni klub upali su napadači i počeli pucati. Ima mrtvih i ranjenih, javljaju turski mediji. BBC i Reuters navode kako su dva napadača upala u poznati klub Reina i počeli pucati te da ima ranjenih.

Ispred kluba se nalazi više desetaka kola Hitne pomoći. U 1.30 je objavljeno da je 35 ubijenih.
Broj mrtvih potvrdio je guverner Istanbula. Dodao je da se radi o terorističkom napadu te da je među mrtvima jedan policajac.

Tursko ministarstvo unutarnjih poslova u 6 sati jutros objavilo je nove podatke o broju žrtava u napadu na istanbulski noćni klub. Život je, prema dosadašnjim informacijama, izgubilo najmanje 39 osoba, a među njima je najmanje 16 stranih državljana, no ne navodi se kojih država.

Broj ozlijeđenih porastao je na najmanje 69.
Zasad nema informacija o sudbini napadača, a nitko za napad nije preuzeo odgovornost. Ipak, većina analitičara uvjerena je da napad nosi potpis Islamske države prije nego kurdskih ekstremista, koji su proteklih mjeseci po Turskoj također izveli nekoliko napada.

(SB)
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4119 times
Been thanked: 3086 times

Re: Istambul: 39 mrtvih u napadu na noćni klub

Post by Lavlje_srce »

Koliko sam citala radi se o jednom napadacu, koji je bio obucen kao 'Deda Mraz'.
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:(

Valjda ce naci neki dokaz ko je bio --- kao -pasos. :roll
Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga »

Lavlje_srce wrote:Koliko sam citala radi se o jednom napadacu, koji je bio obucen kao 'Deda Mraz'.
...jedna sama osobato nije mogla to izvesti..
Ni jedno oruzje nema taj kapacitet...za kratko vrjeme ....
...pogotovu ako se radilo o kalasu,a vjerovatno jest.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4349 times
Been thanked: 3286 times

Post by Melek »

Nezahvalno je nagadjati. Mozda je i sam Erdi poslao kojekakvog agenta, sta njega kosta da odstreli 40-tak cafira zarad manipulacije :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Lavlje_srce wrote:Koliko sam citala radi se o jednom napadacu, koji je bio obucen kao 'Deda Mraz'.

ISIL, najvjerovatnije.

Image
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2945 times

Post by Pasaga »

Krokodil Behko wrote:

ISIL, najvjerovatnije.

Image
ISIL =...CIA ... :cudi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
pravnik
Na probnom
Na probnom

Post by pravnik »

upravo tako, ili se Rusi svete..

-Edison
Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2209 times

Post by Calla »

Krokodil Behko wrote:
Calla wrote:ja jos uvjek ne znam tko zakuhava kasu u srcu Evrope,,na sve informacije na njemackoj televiziji sam oguglala tko sta kaze o osobama koje su ucestvovale na Berlinskoj tragediji (Bozicni bazar)tko je ubica a tko nije informacije su svaki dan drugacije netko tako lukavo prca policajce u mozak i rastura sa svim svjetskim politicarima a i vjerskim velikanima nebitno koje vjere tek sada vidimo koliko je razorna mafija jaka u propagandnom materijalu da su u stanju cjeli svjet sjebat u par dana ,bas me interesuje tko ce isplivati na povrsinu i sa kojim namjerama ?drze Evropu kao u misolovci i samo ih trzaju sa strane ,,nekakvim teroristickim svjezim ciljevima ,,samo da li je to to??

Jeste, to je to. Rusi, Kinezi, Indijci, Arapi, sve od zla oca i još gore matere, ali i jenkiji su odigrali ulogu.
Ipak, sad da pitaju Obamu, nakon što je Trump pobijedio, postupio bi drugačije.
Znači, imamo sukobe različitih koncepcija i Evropa je meta, sa svojim dobro izgrađenim sistemom koji pogoduje i malim ljudima. E to je loše, po mišljenju ovih ostalih.

Možemo slobodno reći da im je demokratija u fazi nastajanja, ako su čak i u toj fazi.
Tu nema puno dilema. Ili demokratija ili neki diktatori.

Glupo je sad pronalaziti mane toj demokratiji, dok su ovi na drugoj strani puno gori.
Ne znam sto bih rekla jos uvjek kao imam osjecaj KAO da ce se Njemacka moci izvuci iz namjestenog kaosa jer su strukturirani do bola i mislim da uce brzo iz svojih gresaka ,novogodisnja noc u Kölnu je upravo dokazala da su policajci spremno dobro odradili namjestene necije manipulacije sa hordama afrikanaca !!Mali tracak nade probuduje Njemce ali bit ce sada OGROMNIH obracuna na ulicama sve vise stranci i Njemci,,a i masovno vracanje izbjeglica nazad pa i to mi se ne svida: :cudi
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Post Reply

Return to “Svijet”