PREMIERSHIP/CHAMPIONSHIP

Kutak za sportski trenutak
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Engleska premier liga

27 Dec 2016, 17:53

posmatrac wrote:Kako ne podnosim vjestacke klubove poput npr Celzija i Citija, kojih godinama, decenijama nigdje nije bilo dok ih nisu kupili mocni milijarderi. ALi ta dva kluba su upravo medju navijackim Balkanskim "Skorojevicima" jedni od najomiljenijh.
Za takve klubove navijaju beskicmenjaci koji su forme radi uvijek na strani jaceg i na strani vecine :D

Uvijek sam pobornik tradicije, pa je Aston Villa u krvi jos od 1982 godine, skoro kada sam progledao, pa Premijer ligu i slabije pratim kako su ispali u Capmionsip, ta liga mi je zanimljivija :D

Ono sto sam upratio, vidim da Celzi koji je po meni jedna prosjecna ekipa dominira prvesntvom, sto vise govori o tome da je Engleski klubski fudbal u krizi, sto potvrdjuje i proslogodisnja titula skromnog Lestera.
Napisati da je Chelsea vještački klub je blago rečeno glupost :rol
Ok zasluge za rezultat zadnjih godina je lova, ali da je vještački nije...
Pogledaš godinu osnutka i sve jasno.
Imaš Nottingham forest koji je osvajao euro kupove a sad tavore izmedju 3-5 lige...
Ako ti nitko nije priopćio. Nogomet je postao biznis sredinom devedesetih...
I meni iz navijackog ugla neke stvari smetaju ali kad se postavim realno, to je to danas
Habibti, ya nour el - ain... :srce

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Dec 2016, 18:13

storm wrote:
posmatrac wrote:Kako ne podnosim vjestacke klubove poput npr Celzija i Citija, kojih godinama, decenijama nigdje nije bilo dok ih nisu kupili mocni milijarderi. ALi ta dva kluba su upravo medju navijackim Balkanskim "Skorojevicima" jedni od najomiljenijh.
Za takve klubove navijaju beskicmenjaci koji su forme radi uvijek na strani jaceg i na strani vecine :D

Uvijek sam pobornik tradicije, pa je Aston Villa u krvi jos od 1982 godine, skoro kada sam progledao, pa Premijer ligu i slabije pratim kako su ispali u Capmionsip, ta liga mi je zanimljivija :D

Ono sto sam upratio, vidim da Celzi koji je po meni jedna prosjecna ekipa dominira prvesntvom, sto vise govori o tome da je Engleski klubski fudbal u krizi, sto potvrdjuje i proslogodisnja titula skromnog Lestera.
Napisati da je Chelsea vještački klub je blago rečeno glupost :rol
Ok zasluge za rezultat zadnjih godina je lova, ali da je vještački nije...
Pogledaš godinu osnutka i sve jasno.
Imaš Nottingham forest koji je osvajao euro kupove a sad tavore izmedju 3-5 lige...
Ako ti nitko nije priopćio. Nogomet je postao biznis sredinom devedesetih...
I meni iz navijackog ugla neke stvari smetaju ali kad se postavim realno, to je to danas
Glupost je Celzi smatrati nevjestackim klubom, imajuci u vidu da su prije ere Abramovica za 80tak ili vise (pojma nemam) godina postojanja imali samo 1 osvojenu titulu, pa su Liverpul, Man Junajtet, Arsenal, Everton, Aston Villa,Sandrlend, Njukastl i jos neki klubovi do tog perioda bili "veci" klubovi od Celzija, koji je do ere ABramovica bio najvise poznat po svojim ratobornim navijacima, bili skoro na nivou Milvola, omiljenog kluba Del Boya i Rodnija :D

Notingem Forest je takodjer samo 1 bio prvak Engleske, 2 puta Evrope, ali Notingem Forest je nizao te uspjehe kada u Engleskom prvesntvu u jednoj ekipi nisu mogli da igraju vise od 3 stranca, danas tamo igraju "legije stranaca"

Jasno je meni da je fudbal pretvoren u biznis i cisti profit, ali upravo za to ne cijenim ekipe koji su profitirali ne stvaranjem vlastitih pogona i igraca(kao sto je bio slucaj nekada), nego izricito novcem svojiih vlasnika, tj milijardera.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Dec 2016, 18:25

Umjetni klub bi bio neki katarski, kineski....ili tipa ukrajinski šahtjor kojeg zbilja nije bilo nigdje prije.....eto iz iste ukrajine dinamo kijev već nije...
ok donekle se mogu složiti za omladinske pogone....ali realno danas od velikih klubova jedino barcelona i dortmund stvaraju nešto....ostali eventualno dobrim skautingom prikupljaju talente....
vidi se po stilu igre i igrača....
osim ta dva kluba svi ostali igraju ono nešto....nešto...
Notthingham sam ti naveo samo kao primjer, da si u jednoj eri gore a u drugoj dolje...sam si napisao da chelsea ima i jednu kantu iz prošle ere, tako da baš nisu zalutali samo i jedino na osnovu love tu gdje jesu...
Da se neki Reading sad digne na taj nivo mogli bi pričati o umjetnoj tvorbi

Predlažem da headhuntersima objasniš, kako im je klub umjetan :hihi

Umjetni bi ti klubovi bili crvena zvezda, partizan.....nastali dekretom ušljivih partizana....recimo :oo

ps
jedva sam dešifrirao o kojim klubovima pišeš

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Dec 2016, 18:43

storm wrote:Umjetni klub bi bio neki katarski, kineski....ili tipa ukrajinski šahtjor kojeg zbilja nije bilo nigdje prije.....eto iz iste ukrajine dinamo kijev već nije...
ok donekle se mogu složiti za omladinske pogone....ali realno danas od velikih klubova jedino barcelona i dortmund stvaraju nešto....ostali eventualno dobrim skautingom prikupljaju talente....
vidi se po stilu igre i igrača....
osim ta dva kluba svi ostali igraju ono nešto....nešto...
Notthingham sam ti naveo samo kao primjer, da si u jednoj eri gore a u drugoj dolje...sam si napisao da chelsea ima i jednu kantu iz prošle ere, tako da baš nisu zalutali samo i jedino na osnovu love tu gdje jesu...
Da se neki Reading sad digne na taj nivo mogli bi pričati o umjetnoj tvorbi

Predlažem da headhuntersima objasniš, kako im je klub umjetan :hihi

Umjetni bi ti klubovi bili crvena zvezda, partizan.....nastali dekretom ušljivih partizana....recimo :oo

ps
jedva sam dešifrirao o kojim klubovima pišeš
To samo znaci da fudbal pratis tek u zadnjih 15tak godina :D

Logicno da danas svi klubovi gledaju da kupe strane igrace, sukladno svojim finanijskim mogucnostima naravno, ali upravo za to ja cijenim one klubove koji su znacili nesto i u onim vremenima kada to nije bio slucaj, ne volim "skorojevice" koji su zablistali, kako je globalizam i na fudbalskoj sceni poceo dominirati.

Nista cudno za Notingem Forest, kada malo bacis pogled na CAmpionsip, primjetit ces da se tamo nalaze nekadasnji klubovi iz vrha Engleskog i Evropskog fudbala(Aston Villa koja je takodjer bila prvak Evrope, Not Forest, Lids prvak Engleske bio,Blekburn takodjer, Njukastl isto,Vulverhempoton par goduina harao Engleskom, do duse davno itd)

Stani malo, Partizan i Zvezda nastali dekretom Komunista(Tita),a Rael Madrid nije stvorio Spanski Kralj, sto samo ime Real i znaci? upravo si uvrijedio i FK Sarajevo koje su stvorili Komunisti :D

Sta cu ja headhuntersima objasniti, svi oni zajedno("Englezi) su dobili strasne batine od Rusa, na Euru2016 u Francuskoj, bili opasni, kada se niko osim njih u Evropi 80tih nije ni lozio na huliganstvo ;)

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Dec 2016, 18:51

Još jedan (za)ostao izgubljen u vremenu :rol

nemam toliko vremena :kafa

Nađi si nekog partizančugu pa se domunđavajte....
Tek si ti izgleda počeo pratiti scenu od ovog prvenstva.....rusi, srbi i poljaci ni nisu navijači nego mentoli kriminalni.....svaki englez ma kakav huligan bio, izbiflat će ti sve o svom klubu unazad i unaprijed....neredi su dolazili kao posljedica.....(dolazak u grad i lokanje, zakonom velikih brojki i pizdarija)
ovim slavenskim plemenima nered je smisao (utrenirani, nabrijani, spremni i trijezni, planski dolaze napraviti haos)

PS

real madrid 1902

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Dec 2016, 19:01

Ti si spomenuo PArtizan, nisam ja(okreces pricu na politiku, bez ikakve potrebe), i vrlo cesto nemas vremena, kada ti argumenti ne idu u prilog :ok

Kakve veze ima godina nastanka nekoga kluba, zajednicka osobina Realu i lupam SArajevu je da ih je stvorila vlast, u tome je sustina koje sam se zelio dotaci.

Izbiflacu ti i ja sve o klubu za koji navijam, nisu tu Englezi nista posebni.Oni su samo malo vise nerealni, sto potvrdjuje posebno njihov reprezentativni fudbal, pa su vjeciti "lazni" favoriti na svim Evropskim i svjetskim prvenstvima.

Cak i onu titulu prvaka svijeta su osvojili guz.vace" protiv Svaba 1966 , kada im se priznao sumnjiv gol kod 2-2.

ALi tema je premijer liga, pa cu reci da tipujem na Siti da ce je osvojiti(ima jos mnogo da se igra), koji takodjer kao Celzi tradicijom spada u donju skupinu Engleskih timova, eto toliko od mene na ovu temu .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Dec 2016, 19:16

posmatrac wrote:Ti si spomenuo PArtizan, nisam ja(okreces pricu na politiku, bez ikakve potrebe), i vrlo cesto nemas vremena, kada ti argumenti ne idu u prilog :ok

Kakve veze ima godina nastanka nekoga kluba, zajednicka osobina Realu i lupam SArajevu je da ih je stvorila vlast, u tome je sustina koje sam se zelio dotaci.

Izbiflacu ti i ja sve o klubu za koji navijam, nisu tu Englezi nista posebni.Oni su samo malo vise nerealni, sto potvrdjuje posebno njihov reprezentativni fudbal, pa su vjeciti "lazni" favoriti na svim Evropskim i svjetskim prvenstvima.

Cak i onu titulu prvaka svijeta su osvojili guz.vace" protiv Svaba 1966 , kada im se priznao sumnjiv gol kod 2-2.

ALi tema je premijer liga, pa cu reci da tipujem na Siti da ce je osvojiti(ima jos mnogo da se igra), koji takodjer kao Celzi tradicijom spada u donju skupinu Engleskih timova, eto toliko od mene na ovu temu .
Da upravo na politiku....jer ti nije problem, UMJETNI klub koji se partijskim dekretima osniva i pokreće, dok ti je klub sa tradicijom (nebitno kakvom rezultatski) koji je promjenom odnosa u vrhunskom nogometu ( čitaj ulaskom novca u sport) prešao nivo više....
Nemam često vremena jer mi se ne da ponavljati....a ti si vjeruj jedno 16-17ti s kojim ovdje vodim sličnu konverzaciju.....umori se čovjek od vas :rol

Ti možda i znaš izbiflati.....oni ruski drvosjeće na koje svršavaš i ne baš...
(btw brzo su se pokupili iz francuske, kad su veliki dečki došli iz engleske malo pogledati....lako se bilo siliti na klincima i starcima....a usput, samo da uđe u zapisnik....cca 5000 engleskih poznatih huligana nije ni imalo pristup u francusku uz mjere opreza....toliko o tome i ako te još nešto zanima na tu temu- slobodno)

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Dec 2016, 19:41

Naravno da mi nije problem nacin na koji je osnovan neki klub, ako pricam o tome da vise cijenim(pricam o svom ideoloskom shvatanju fudbala, ne moras se slagati sa mnom,ne trazim) one klubove koji su ostvarivali bolje rezultate u vremenima kada je u klubovima bilo manje stranaca i cisti profit i kapital, nije bio osnovna i jedina interesna sfera bilo kojeg kluba, kada su klubovi sampionske ekipe stvarali iz vlastitih ili pogona klubova iz svojih zemalja.
Pa sukladno tome imam simpatije prema nekim klubovima iz tog po meni "zlatnog" vremena fudbala, i zato klubove poput Celzija, koji su simbol nekog novog vremena(bez obzira kada su nastali) ne gotivim, i to je sve sto sam zelio reci na ovu temu, ali ti ode na pricu o Partizanima, nicim izazvan :D

I vidis da imas vremena :D

Ne svrsavam ja ni na kakve Ruse, nego pricam istinu, nemoj mi molim te reci da Englezi 20 godina prave nerede na stadionima sirom Evrope slucajno, zato sto su se malo zaigrali i napili, ali svi ostali to rade organizovano, sa namjerom da ruse , razbijaju.
Pa ne zaboravi da su "zaigrani" navijaci Liverpula 1985 nicim izazvani usmrtili preko 40 tada mirnih navijaca Juventusa, ali danas kada tako pijani nalete na od brda odvaljene Poljake(sjedio sa njima na utakmici SArajevo-Leh na Kosevu), pa su im Vodje ulicni fajteri(njih 100injak, onih glavnih,udarnih, nema ni jedan ispod 120 kg), onda naravno da ce Englezi dobiti batine, ista stvar je sa Rusima, koji se takodjer pripremaju za pravljenje nereda kao i Poljaci.
Licno mi je Engleska mnogo draza zemlja od Rusije, i ova tema nema veze sa tom vrstom komparacije.

Mnogo cijenim Liverpul i vrijeme krajem 70tih i pocetkom 80tih, kada su dominirali Engleskim i Evropskim fudbalom, kada u timu cini mi se nije bio ni jedan igrac(mozda se neki anonimus i potkrao) da je dolazio sa bilo koje teritorije van ostrva.

I vjeruj mi da je za neutralne navijace u ERngleskoj, koji ne navijaju lupanm ni za A Villu ni za Celzi, A Villa mnogo veci klub, da ne govorim o tome koliko iznad Celzija po neutralcima odskacu Liverpul, Junajted i Arsenal, pa je to upravo zato sto Englezi postiju tradiciju i znaju "znanje"

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

27 Dec 2016, 19:57

Dobro to oko klubova i razvoja i adaptacije na vrijeme u kojem se zivi je beskrajna tema...
Imam vremena za pisanje samo ne za ponavljanje i sukob sa zaostalim obrascem pogleda na sve pa i sport.
Navijač sam do srži ali neke stvari treba prihvatiti...
Zato sam umiješao i politiku kao komparaciju... Neka su vremena i uvjeti prošlo svršeno vrijeme...
Možeš ti romantizirati i ja često ali to je tako.

Nisam živio tada ali sta misliš kako su na Zvezdu i Partizan gledali tada u postanku navijači BSK-a?
Pa na Dinamo navijači građanskog?
Da li će za 30 godina netko reci Chelsea je umjetni klub ako stalno bude u vrhu ili blizu?
To sam ti htio reci sa Nottingham forestom... Bilo i prošlo, novi dolaze.
Tržište melje a i stvara.
Glede navijača opet...
Ono na Heyselu je propust organizacije... Engleska stoka i to je to...
Ali tu se radi o ritualnom nasilju... Šaka, flaša, stolica...
Ne odobravam ali je ista priča svaki vikend u klubovima i kafanama...
Nesto je drugo prakticiranje treninga, da bi se protivnik ozlijedio pa i ubio kako to ova gamad sa istoka radi... Tekma ni nije u planu putovanja.
Imam gostovanja u nogama diljem Europe i znam o čemu pričam.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

27 Dec 2016, 20:28

NAvijaci Bska su i kasnije ostali navijaci Ofk Beograda, koji je zapravo isti klub(kao i Gradjasnki i Dinamo), pa su sukladno smjeni generacija i radjanju novih navijaca, Partizan i Zvezda preuzeli primat, sto je sasvim normalno, logicno i ne negiram ja cinjenicu da svako vrijeme nosi neki novi pecat, samo jednostavno sebi dajem za pravo da sukladno nekim vrijednostima u koje vjerujem i koje postujem odabiram klubove za koje navijam i koje ne sipmatisem, o tome se radi.

PA sam iz tih razloga rekao da je po meni Celzi vjestacki klub, u odnosnu na neke nagalsavam (po meni) mnogo vece Engleske istorijske gigante , znaci radi se o mom subjektivnom licnom misljenju, kao sto je i taj navijac Bska imao pravo da i dalje voli Bsk, tj Ofk Beograd, pa je vjerovatno mrzio Zvezdu i Partizan, sto je takodjer logicno.

Sutra nek neki Abramovic kupi Forest, ko zna, mozda se vrate na staze stare slave, nikad ne reci nikad.

Ja imam mnogo utakmica u nogama(ono sto Mesi radi na javnoj sceni, ja sam radio na ulici, mozda mi ne vjerujes ali eto :D), pogledao takodjer mnogo, ali mahom tekme domaceg prvenstva i zato fudbal mozda dozivljavam ideoloski i vrlo postujem tradiciju.

Ne mogu da volim prebogate klubove, suvise sam po prirodi disident, ne volim da se uklapam u beskicmenjacka jednoumlja, pa 90% navijaca lupam Junajteda u Bosni vole Junajted(njihova glupost ne umanjuje velicinu Kluba) zato sto su harali 20tak godina Engleskom ligom, Liverpul ispo iz fazona, meni draga Aston Villa, u Spaniji svi za BArsu i Real, meni draga Valensija(volim bijelo crnu kombinaciju :D), jos od 1988 i vremena Peneva i kasnije Mijatovica( pa kad su kasnije osvojili 2 titule, 2 finala lige prvaka igrali, sva me raja blijedo gledala, zamisli tog uzitka i ponosa.

Lako je navijati za najbogatije, to je beskicmenjacki stav, o tome se radi.Celzi je postao popularan na Balkanu kako je postaoi naglo bogataski klub, do tada nisu bili predmet bilo kakvog interesovanja Blkanaca, skoro pa anoniman klub bio.

Nasilje je nasilje, bilo pjansko, ritualno, kada te 10 pjanih Engleza izgazi nogama isti ti je ko da te je 10 Rusa koje ne zanima fudbal organizoivano prebije.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9999 times
Been thanked: 16888 times

28 Dec 2016, 06:39

Prozvana sam, jako ruzno :roll

Eh, da ti ispričam.

Kao dijete sa tatom sam gledala utakmice, zavoljela fudbal, pa tako se sjećam finala SP '98, utakmica Francuska-Brazil.Imala sam 11 godina (nepunih), finala LS Bayern-Man Utd...Uglavnom voljela i pratila dok su roditelji bili skupa.Kad su se rastali ja otišla sa mamom, tad u pubertetu i promjenom života iz korijena okrenem se nekim drugim stvarima.Onda 2006 godina, došao rođak iz Amerike, počinje SP, gleda on utakmice, gledam ja sa njim.Svidi mi se nekoliko igraca- Petr Cech, Arien Robben, Didier Drogba, John Terry, Frank Lampard, Claude Makelele. ..Kroz priču saznam da svi oni, gle čuda, igraju u istom klubu.I počnem pratiti taj klub, za koji sam i ranije čula, ali pojma nisam imala da su friško kupljeni od multimilijardera, da su aktuelni prvaci Engleske, da su poprilično omrazen klub.Tako sam ja zavoljela Chelsea :rozi

I drugi put prije nego počneš lijepiti ljudima etikete prvo razmisli.

I jedna muzička numera :srce

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

28 Dec 2016, 06:56

Ne znam zasto trositi vrijeme na raspravu koji je tim postao ono sto jeste zbog novca.

To je realna slika danasnjeg fudbala I skoro da i nema kluba koji je u stanju da ima sampionsku ekipu iskljucivo iz svoje skole.

Jeste, mozda se nekad igrao vise romanticarski fudbal, ali sta mi danas imamo od takvih shvatanja. Meni je ovo danas sjajna zabava, a nekad i daleko vise od zabave.

Ne valja ni osudjivati ljude sto navijaju za bilo koji tim. Osim Arsenalovaca, njih treba osudjivati zbog nedostatka osnovnih estetskih standarda. :tjesi :valja Ruzni dresovi, ruzan stadion :D.

Salim se, svako ima svoju pricu iza navijanja. Moj tata je Arsenalovac, pa sam ja iz tinejdzerske pobune protiv svakog autoriteta izabrao Tottenham. :ooo
. . . . . . . . .

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Dec 2016, 18:52

Socrates wrote:
Ne valja ni osudjivati ljude sto navijaju za bilo koji tim. Osim Arsenalovaca, njih treba osudjivati zbog nedostatka osnovnih estetskih standarda. :tjesi :valja Ruzni dresovi, ruzan stadion :D.
:valja što je- je :888

greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

28 Dec 2016, 18:57

Cuj Arsenalovi dresovi ruzni, a tek to reci za najljepsi stadion na otoku. Nemoj da vam solufe cupam, o vi navijaci malih londonskih klubova! :kafa
Samo sabura

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Dec 2016, 19:00

greeneyes wrote:Cuj Arsenalovi dresovi ruzni, a tek to reci za najljepsi stadion na otoku. Nemoj da vam solufe cupam, o vi navijaci malih londonskih klubova! :kafa
Mi smo iz radničkih predgrađa ....:oo

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

28 Dec 2016, 19:23

Hajde priznam da je novi stadion ljepši od starog, ali je i dalje Library. :p
. . . . . . . . .

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

28 Dec 2016, 21:56

spacebound wrote:

Prozvana sam, jako ruzno :roll

Eh, da ti ispričam.

Kao dijete sa tatom sam gledala utakmice, zavoljela fudbal, pa tako se sjećam finala SP '98, utakmica Francuska-Brazil.Imala sam 11 godina (nepunih), finala LS Bayern-Man Utd...Uglavnom voljela i pratila dok su roditelji bili skupa.Kad su se rastali ja otišla sa mamom, tad u pubertetu i promjenom života iz korijena okrenem se nekim drugim stvarima.Onda 2006 godina, došao rođak iz Amerike, počinje SP, gleda on utakmice, gledam ja sa njim.Svidi mi se nekoliko igraca- Petr Cech, Arien Robben, Didier Drogba, John Terry, Frank Lampard, Claude Makelele. ..Kroz priču saznam da svi oni, gle čuda, igraju u istom klubu.I počnem pratiti taj klub, za koji sam i ranije čula, ali pojma nisam imala da su friško kupljeni od multimilijardera, da su aktuelni prvaci Engleske, da su poprilično omrazen klub.Tako sam ja zavoljela Chelsea :rozi

I drugi put prije nego počneš lijepiti ljudima etikete prvo razmisli.

I jedna muzička numera :srce

Nisu bili nikada posebno omrazeni, ali im je "slava" kotiorala negdje na nivou West HAma, prije dolaska Abramovica .

Nemam razloga da ti ne vjerujem, pocela si za njih navijati cista srca iz ideoloskih razloga(imas dusu :respekt ), a mozda i intuiciju, jer su nakon toga postali jos jaci.

Kao ja kada sam krajem 80tih poceo pratiti NHL hokej(fan sam hokeja) i cisto sam iz nekih "bajkovitih" razloga poceo navijati za Pitsburske Pingvine( svidjela mi se boja dresova i onaj pingvin mi simpa bio :D) pa su te godine kada sam ih poceo pratiti jedva usli u Play Off, ali su na kraju prvi put u istoriji osvojili Stanley Cup, sljedece godine opet .

Jedna lijepa balada ;)

https://www.youtube.com/watch?v=ridgUGdQXu4

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

31 Dec 2016, 15:57

Evo Ćelzija, na TV: Hoćemol navijati kontra? :D

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Dec 2016, 18:44

Pep opet dos'o po porciju batina. :D.
. . . . . . . . .

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

31 Dec 2016, 20:25

City potpuno nemocan citavu utakmicu.

Liverpool kontrolisano. Zasluzena pobjeda.
. . . . . . . . .

Post Reply

Return to “Fudbal”