Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by KOMESAR » 25 Dec 2016, 13:26

Yoker wrote:
KOMESAR wrote:Kantonalna sutkinja Adisa Zahiragić predsjedavala je Vijećem pred kojim je prije desetak dana održano ročište za produženje pritvora Aliji Delimustafiću i ostalim uhapšenim u akaciji Pravda. Tada su kantonalni tužioci prezentirali i Službene zabilješke Federalne uprave policije, a koje se odnose na prisluškivanje telefona Delimustafića i ostalih.

U njima su jasno navedeni dijelovi transkripata telefonskih razgovora između Lejle Fazlagić, Alije Delimustafića i ostalih osumnjičenih u predmetu Pravda iz kojih je vidljivo da su svi oni planirali bjekstvo zbog istrage koja se vodi protiv njih.

Prezentirani su dokazi da je Alija Delimustafić uhapšen u pokušaju bjekstva, prezentirani su dokazi da je osumnjičena sutkinja Lejla Fazlagić u bjekstvu, priloženi su brojni dokazi iz kojih je vidljivo da je Alija Delimustafić rukovodio kriminalnom grupom koja je godinama tuđe stanove prodavala i uknjižavala na sebe.

No, sve je to bilo uzaludno. Sutkinja Zahiragić je odlučila da „zbog proceduralnih razloga“ donese i potpiše rješenje kojim odbija prijedlog Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, te osumnjičene Aliju Delimustafića i Jusu Škrijelja pušta na slobodu. Bez ikakvih mjera zabrane. I dok se odlučivalo po žalbi na rješenje sutkinje Zahiragić, Delimustafić i Škrijelj su napustili BiH. Legalno ili ilegalno sada je nebitno. Novo rješenje kojim se osumnjičenom dvojcu produžava protvor za još dva mjeseca ne može se provesti. Škrijelj i Delimustafić ostaju na slobodi. A sutkinja Adisa Zahiragić nakon svega otišla je na odmor.

Ista sutkinja sudila je i u predmetu Cenex. Optuženik je bio Enver Delimustafić, brat Alijin. Dva puta u ovom predmetu sutkinja Adisa Zahiragić izricala je oslobađajuće presude. Dva puta njene presude su ukidane. Suđenje u ovom predmetu je u toku.

Sutkinja Adisa Zahiragić, objavljivali smo i ranije, akter je i u predmetu Faruk Balijagić i drugi. Tuzlanski advokat, optužen da je pripremao ubistvo jednog sarajevskog kriminalca, u vrijeme istrage obaviješten je da mu policija prisluškuje telefon. U razgovoru je kazao da mu je sve to kazala Adisa. Sumnjalo se na Balijagićevu prijateljicu iz pravosuđa- Adisu Zahiragić. Bilo kako bilo, on je trenutno u bjekstvu.

U avgustu 2015. godine održano je ročište za produženje pritvora Edinu i Amaru Arslanagiću, osumnjičenim za višemilionski kriminal u predmetu Bosnalijek. Kantonalni tužilac Sead Kreštalica upozorava da je zbog „neažurnosti suda“, odnosno zbog kašnjenja blokade, sa bankovnih računa porodice Arslanagić skinuto 220 hiljada marka. Tužilac, potom, dobija upozorenje od predsjedavajuće Vijeća – Adise Zahiragić. Nakon ukora Tužilaštvu, sutkinja Zahirahić donosi rješenje – Arslanagići izlaze na slobodu. Tužilaštvo ulaže žalbu, ali je sutkinja Zahiragić danima zadržava u svojoj ladici. Sve poslije bilo je prekasno.

VEZA SA SDA

Inače, godinama sutkinju Zahiragić dovode u vezu sa SDA. Njen suprug Jusuf Zahiragić bio je ministar pravde Kantona Sarajevo, a sa pozicije ga je smijenio OHR. Jusuf Zahiragić je bio i direktor Gradskog sekretarijata za stambene poslove. On je nezakonito dodijelo stan bivšem premijeru Nedžadu Bankoviću a prijavljivan je i da je nezakonito dodijelio desetine napuštenih stanova. Dvadeset godina kasnije, zbog sličnih sumnjivih stambenih poslova uhapšen je i Alija Delimustafić. Supruga Jusufa Zahiragića pustila ga je na slobodu.
Kakve veze ima Bakir i forumska tema sa Delamustafićem!?
Da ti pojasnim!
Tornjak (čovjek iz tornja) je jaran sa Delamustafićem, Delamustafić sa Šajom, a Šaja sa Bakirom.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca » 25 Dec 2016, 21:24

posmatrac wrote:A Ustase i Cetnici su ubijali nakon dugotrajnih i iscrpnih sudskih parnica, saslusavajuci more svjedoka, vodeci se kontinenrtalnim i anglosaxonskim Pravom? :D

Oni su ubijali nevine ljude, zbog pogresnog imena i prezimena. Tito je ubijao koljace i kriminalce, da je Bog do ubijao vise( kada vec toliko lazu na njega), ne bi smo imali ni pokolje 90tih, a ne bi smo imali ni Milosevica, Franju, ALiju i ostali sljam ljudski. ;)

...ih,ja to decenijama govorim,ali mi nitko ne vjeruje! :aplauzz :respekt

...htjedoh ti uturit karNu,ali ne ide! :(
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 26 Dec 2016, 13:04

http://www.avaz.ba/storage/2016/12/26/t ... 18x446.jpg

Lider SDA, Bakir Izetbegović, nalazi se pod lupom američkih tajnih službi zbog veza sa čelnicima Muslimanskog bratstva, saznaje “EuroBlic”.

Izvori Blica tvrde da je interes Amerikanaca za odnose bošnjačkog člana Predsedništva BiH sa vodećim ljudima organizacije čije je djelovanje zabranjeno u brojnim državama svijeta naglo poraslo nakon pobjede Donalda Trampa na predsjedničkim izborima.
Oni ističu da su najbliži saradnici novog američkog predsjednika još u toku predizborne kampanje poručivali da će Muslimansko bratstvo biti stavljeno na listu terorističkih organizacija u SAD.

- Trampov savjetnik za spoljnu politiku, Valid Fares, nedavno je izjavio da će novi šef Bijele kuće, kao jedan od svojih prvih poteza, proglasiti Muslimansko bratstvo terorističkom organizacijom. U skladu s tim, američke obavještajne i bezbjednosne službe već su počele s detaljnim provjerama svih koji su na bilo koji način povezani s tom organizacijom – ističu naši sagovornici.
Da bi šef SDA mogao imati ozbiljnih problema s novom administracijom vodeće svjetske sile potvrđuju fotografije na kojima se vidi kako aktuelni bošnjački član Predsjedništva BiH ponosno pozira s dvojicom bliskih saradnika idejnog tvorca Muslimanskog bratstva, kontroverznog egipatskog imama, Jusufa el-Karadavija, za kojim su egipatske vlasti prije nekoliko godina raspisale međunarodnu potjernicu zbog povezanosti s terorizmom.

Oštro egipatski

- Izetbegović je početkom 2014. godine u zgradi Predsjedništva BiH primio delegaciju Muslimanskog bratstva i fotografisao se s njima pokazujući uzdignuta četiri prsta, što inače predstavlja neformalni pozdrav, te terorističke organizacije. To je izazvalo veliki diplomatski skandal i oštar protest Egipta vlastima u BiH – podsjećaju naši sagovornici.
Prema nezvaničnim informacijama, lider Muslimanskog bratstva, Jusuf el-Karadavi, već nekoliko godina živi u Turskoj, gdje se krije od potjernice koju su za njima raspisale egipatske vlasti.
El-Karadavi je još ranije proglašen za “personu non grata” u Velikoj Britaniji i Francuskoj, koje ga sumnjiče za povezanost s terorističkim organizacijama.

Autor: (Euroblic)

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 26 Dec 2016, 13:35

Eto Blic ima tamo izvore ... :D. Možda na vrelu Zapadne Morave :grana

Čisto sumnjam da je socrates, pardon, Trump, čuo za Balkan a kamoli za BiH. Bakira da i ne pominjem. :ooo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9991 times
Been thanked: 11871 times

Post by Krokodil Behko » 26 Dec 2016, 16:41

A žiku Bakira, na božićnom prijemu, zajebo je i Al Pacina, u onom stavu i samo ga jedna sitnica jebe :p

Image

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 26 Dec 2016, 22:09

Pogled mu izgleda uperen pravo prema zgradi Kcusa.Izdrzi BAkire, nije ti lako, ko je "Nju" poznavao ni pakao nece tesko da mu padne" :D

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 27 Dec 2016, 07:49

posmatrac wrote:Pogled mu izgleda uperen pravo prema zgradi Kcusa.Izdrzi BAkire, nije ti lako, ko je "Nju" poznavao ni pakao nece tesko da mu padne" :D
:ok

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 27 Dec 2016, 10:24

Ma ne kužite vi ništa..

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 29 Dec 2016, 21:03

Povodom jučerašnje press konferencije SDA reagirala je četvorka iz Parlamenta BiH Salko Sokolović, Sadik Ahmetović, Šemsudin Mehmedović i Senad Šepić.

- Ne želeći ulaziti u detaljnu analizu i iznesene stavove, osjećamo se pozvanim da reagiramo na izjavu predsjednika Bakira Izetbegovića: ''Ako ljudi iz ove četvorke ne nastave da prave probleme stranci ili ovoj zemlji, podrazumijeva se da će se naći na listama, jer su to ljudi koji su dobili veliki broj glasova''.

Zbog javnosti i članstva SDA želimo jasno poručiti predsjedniku Izetbegoviću da u potpunosti odbacujemo i osuđujemo komentar po kojem smo mi ljudi koji su pravili i prave probleme stranci i posebno državi.

Ovakva skandalozna izjava, ustvari, samo potvrđuje opravdanost naše borbe i zalaganja za političke prinicipe o kojima javno govorimo. Nije prvi put da predsjednik Stranke iznosi neutemeljene i paušalne stavove o našem djelovanju, ali ova izjava jednostavno je sramotna provokacija koju ne smijemo prešutjeti.

Zato, pozivamo predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da javno povuče ovakve teške kvalifikacije ili neka javnosti kaže šta konkretno i kojim našim potezom smo dosada ''pravili probleme stranci ili državi''... Šta je to štetno za SDA ili državu BiH što smo mi učinili dosad?

Nismo mi nikakav PROBLEM za SDA ako tražimo reformu stranke i borimo za političke principe, a to bi trebao prihvatiti svaki dobronamjeran građanin BiH, a posebno svaki član SDA, a ponajviše predsjednik Stranke jer je i najodgovorniji.

Protiv SDA i države rade oni koji namještaju slabe ljude, interesno i porodično povezane postavljaju na važna mjesta u državi i koji zbog vlastitog autizma i nespremnosti izgradnje jake stranke i njene državotvorne pozicije jednakih šansi i tretmana na prostoru cijele BiH, ne znaju zaštititi interes ni naroda ni države BiH od učestalih ataka Dodika, pa nerijetko i Čovića.

To je ono što naša javnost vidi, kao što vidi i zna ko upravlja ovom zemljom i ko je najodgovorniji za stanje u kojem se nalazimo. A mi smo dosadašnjim djelovanjem pokazali da znamo kako zaštititi i državu Bosnu i Hercegovinu, pa time i SDA, što i našim javnim djelovanjem i postupcima u Parlamentu BiH i činimo

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 30 Dec 2016, 09:57

Bla wrote:
Čisto sumnjam da je socrates, pardon, Trump, čuo za Balkan a kamoli za BiH. Bakira da i ne pominjem. :ooo
Imajuci u vidu da mu je zena iz Slovenije koja se nalazi u Aziji, sigurno nije :zubi

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 30 Dec 2016, 10:03

Sprovedi anketu na forumu i pitaj npr. ko je trenutno premijer Slovenije. :cudi
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Dec 2016, 10:44

Evo, ja nemam pojma :misli

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 30 Dec 2016, 10:50

Bla wrote:Sprovedi anketu na forumu i pitaj npr. ko je trenutno premijer Slovenije. :cudi
Napisao si "Cisto sumnjam da Socrates, pardon Trump"

Pa sam se ja bazirao na pravog Trumpa, znaci nigdje veze prica o anketi :ok

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 30 Dec 2016, 11:02

Pa ne znam baš da je teško izvući zaključak na šta sam ciljao, ali neće meni biti mrsko da nacrtam kakve veze ima, al' samo prvo podatke da prikupimo. ;)

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 30 Dec 2016, 11:23

Mislim da je jos teze bilo predpostaviti da mislim na pravog Trumpa, pa je i vrlo tesko predpostaviti da ti mozes biti dvosmislen, ali i da ja valjda na to nemam pravo :D

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 30 Dec 2016, 11:25

Svi mislimo na pravog Trumpa :cudi

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 30 Dec 2016, 11:29

Vidis da se isplati potruditi, i da se shvati da sam i ja mislio na pravog Trumpa , treba samo malo promuckati prije upotrebe :D

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 06 Jan 2017, 00:46

:)

ŠOKANTNA VEST KOJU U SARAJEVU NE SMEJU DA OBJAVE: Bakir Izetbegović dobio unuku SRPKINJU?!
Kada je nedavno dobio unuče Predsednik Srpske i SNSD-a Milorad Dodik nije krio veselje. Častio je gde je stigao, radovao se ispred bolnice, nakon toga slavio kući, a čak je i posle nekoliko dana slavlja uspeo i da vidno umoran da uspešan intervju za američku kuću N1
Međutim, ne slave svi političari u BiH kao Dodik već se o prinovi u njihovim porodicama za sada samo šapuće po sarajevskoj čaršiji, a evo i zbog čega.

Naime, član Predsedništva BiH iz reda Bošnjaka i lider SDA Bakir Izetbegović postao je deda. Njegova jedinica Jasmina porodila se u Holandiji sa svojim dugogodišnjim izabranikom Gligorom Popovićem rodivši kćerkicu.

Redakciji se ovim povodom javila sa podacima „babica“ iz holandskog porodilišta čiji identitet nećemo otkrivati za sada, a koja je za vreme rata u bivšoj Jugoslaviji pošla u svet trbuhom za kruhom, piše crnogorski portal Princip.me

Premda se u Sarajevu dobro znalo s kim je u vezi ćerka Alijinog jedinca, ime i prezime budućeg zeta poprilično se krilo u javnosti, te je kako saznajemo Popović nedavno sebi dodao ime i Zakarija, kako ne bi pukla priča da je ćerka prvog u Bošnjaka otišla „za Vlaha“.

Interesatno, dugogodišnji ideološki drug pokojnog Alije Džemaludin Latić pamti se po svojoj izjavi, premda ju je negirao, čak i tužio sarajevskog pisca Ahmeda Burića zbog toga što mu je imputirao da je decu iz mešovitih brakova nazvao kopiladima.

Nekada su mešoviti brakovi u Brozovoj državi bili poželjni u zamišljenom jugoslovenskom melting potu (lonac za pretapanje nacija), da produbuljuje i snaži zvaničnu ideologiju bratstva i jedinstva, ali su danas, premda se i dalje sklapaju u svim državama bivše zemlje, i dalje prokazani kao opasnost po čistoću novokomponovanih naciona.

Zasad rođenje praunuke Alije Izetbegovića, koja će po svemu sudeći nositi prezime Popović, nije vest u federalnim medijima niti još ima čestitiki dedi Bakiru i nani Sebiji, kao što je inače kod nas red: „Nek je živo i zdravo, a čije je da je - valja ga ljuljati!
Image
Image

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 06 Jan 2017, 07:41

Čuj,unuče božja kazna!? To ima samo U Bošnjaka.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try » 06 Jan 2017, 08:30

KOMESAR wrote:Čuj,unuče božja kazna!? To ima samo U Bošnjaka.
Dijete je božiji dar.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

Post Reply

Return to “Politika u BiH”