Evropska unija iznutra

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: 138 miliona Evropljana bez bankarskog računa

Post by storm »

:hm na znam kako je u ostatku europe...ovdje prema zakonu moraš imati transakcijski račun :cudi
može biti zamrznut ali mora postojati...
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Sigurnije su u dzepu.
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Ja da nemam tekući račun i internetsko bankarstvo, ja bih izbjegavao banke pošto štednja u banci me nimalo ne privlači, naročito ne u zadnje vrijeme.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

storm wrote::hm na znam kako je u ostatku europe...ovdje prema zakonu moraš imati transakcijski račun :cudi
može biti zamrznut ali mora postojati...
To da se kazne imaju na šta referencirati. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Ikakvog? Kako primaju platu?
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ti prvo treba da provjeriš šta je za ručak :roll
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Re: Evropska unija iznutra

Post by storm »

Poljska uz Italiju nova loša karika EU

problemi....nacionalizam i isti u porastu

Image

Drama u Poljskoj: Policija izvukla premijerku usred noći iz pobunjenog parlamenta
Piše: Hina

Foto: FAH

POLJSKA policija probila je u subotu ujutro blokadu poljskog parlamenta kada je nekoliko stotina oporbenih prosvjednika zatvorilo izlaze iz parlamenta u Varšavi sprečavajući zastupnike većine, premijerku Beatu Szydlo i šefa vladajuće konzervativne stranke Jaroslawa Kaczynskog da napuste zgradu.

Do te je situacije došlo tijekom prosvjeda nekoliko tisuća osoba ispred parlamenta.

Oporbene stranke optužile su vladajuću stranku Pravo i pravda (PiS) da krši ustav, nakon što je predsjednik parlamenta Marek Kučinski glasovanje o proračunu za iduću godinu premjestio izvan sabornice i spriječio novinare da prate glasovanje.

Oporba protiv odluke da se izbace mediji

Na to se odlučio nakon što su oporbeni zastupnici okupirali govornicu, prosvjedujući protiv odluke da se medijima zabrani rad u parlamentu i da se iz rasprave isključi jedan oporbeni parlamentarac.

Nešto prije tri sata noću povorka automobila u kojoj su bili Szydlo, Kaczynski i nekoliko drugih dužnosnika PiS-a prokrčila je prolaz usred prosvjednika i pod zaštitom policajaca koji su odguravali prosvjednike napustila parlament.

Dio prosvjednika nastavio je s prosvjedom i nakon toga, s obzirom da su brojni zastupnici odlučili ostati unutar zgrade tijekom noći.

"Ustav, slobodni mediji, nećete izaći do Božića", uzvikivali su prosvjednici mašući nacionalnim zastavama. Pridružili su im se zastupnici liberalne oporbe koji su im došli pružiti podršku.

PiS je ranije ovoga tjedna objavio plan o ograničavanju rada novinara u parlamentu, izazvavši prosvjede privatnih medija i oporbe koji vladu optužuje da ograničava medijske slobode.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9889 times
Been thanked: 11699 times

Koje države bi napustile EU da se referendum održi danas?

Post by Krokodil Behko »

Image
Godinu na izmaku, između ostalog, obilježio je referendum o izlasku Velike Britanije iz Evropske unije.

Gotovo pa niko nije mogao očekivati da će na Brexitu pobijediti protivnici EU, ali upravo se to desilo.

Međutim, iako je na prvi pogled u Evropi u porastu anti-EU raspoloženje, ankete govore sasvim drugačije.

Naime, prema anketi koju je u državama EU obavila britanska agencija IPPR, niti jedna članica Evropske unije u ovom trenutku ne bi izašla iz zajednice da se referendum održi danas, pa čak i Velika Britanija
Image
Prema podacima ove ankete, 54 posto Britanaca danas bi glasalo za ostanak u EU, a isti postotak zabilježen je u Grčkoj. Za ostanak u EU glasalo je i 60 posto Italijana i Finaca.

U drugim državama brojke u korist EU su još veće, a najveći postotak onih za ostanak u evropskoj zajednici naroda zabilježen je u Irskoj i Španiji gdje je čak 80 posto ispitanika reklo da bi bilo za ostanak svoje zemlje u EU.

Čini se kako je izlazak Velike Britanije iz EU samo zabrinuo građane drugih država, koji ne žele slijediti put na koji su Britaniju poveli Boris Johnson i Nigel Farage.

(avaz)
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Re: Koje države bi napustile EU da se referendum održi danas

Post by Nice try »

Mislim da građani Velike Britanije i nisu bili dovoljno informisani šta rade i o čemu odlučuju.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..jos da grci izlete tk bi bilo :ok
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Nice try wrote:Mislim da građani Velike Britanije i nisu bili dovoljno informisani šta rade i o čemu odlučuju.
Tek ima da stenju....

Inače brojke se fino popravljaju....
prije tri godine ovdje je zbog krize ukinut kao praznik 2. januar....
Sad je vraćen, premijer je rekao da se može podnijeti, što je iako vjerojatno malo populistički pootez, ipak pokazatelj da ide na bolje....
da je ostavio kao radni dan nitko mu ne bi prigovorio....narod se brzo navikne.
budi se građevinski sektor (što sam i ja osjetio) popustio je kreditni grč
Stoga....tko se s nama druži život mu je duži :ooo

Još pomesti onih par majmuna, da se ne aktiviraju svako malo i sve 5.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Ne bi trebalo zanemarivati činjenicu da je UK druga ekonomija u Evropi. :cudi
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Bla wrote:Ne bi trebalo zanemarivati činjenicu da je UK druga ekonomija u Evropi. :cudi
Prije svega- upravo oni su ti, koji ne bi trebali zanemarivati tu činjenicu...
London City već su napustile neke financijske institucije....ipak je 500 miljuna europljana najveća kupovna moć, koncentrirana u jednoj zajednici.
Mislim da će im strahovito pasto online trgovina u prvom redu....sa nekim carinama i dadžbinama nikako neće biti konkurentni u EU.
A to je samo jedan segment....
uostalom još se ni ne zna ništa....
ja još uvijek mislim, da će u biti ostati sve isto (uglavnom), kroz razne ugovore koje će sklopiti kroz proces razdruživanja.
Na kraju će biti, da su džaba krečili :oo
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3927 times
Been thanked: 2953 times

Post by Pasaga »

storm wrote:
Bla wrote:Ne bi trebalo zanemarivati činjenicu da je UK druga ekonomija u Evropi. :cudi
Prije svega- upravo oni su ti, koji ne bi trebali zanemarivati tu činjenicu...
London City već su napustile neke financijske institucije....ipak je 500 miljuna europljana najveća kupovna moć, koncentrirana u jednoj zajednici.
Mislim da će im strahovito pasto online trgovina u prvom redu....sa nekim carinama i dadžbinama nikako neće biti konkurentni u EU.
A to je samo jedan segment....
uostalom još se ni ne zna ništa....
ja još uvijek mislim, da će u biti ostati sve isto (uglavnom), kroz razne ugovore koje će sklopiti kroz proces razdruživanja.
Na kraju će biti, da su džaba krečili :oo
E ...ovo sto kazes...
Kako oni dostigose taj nivo,...imali su ga uvjek..?
Bili su jaki i kad su drugi bili mnogo slabiji.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

storm wrote:
Nice try wrote:Mislim da građani Velike Britanije i nisu bili dovoljno informisani šta rade i o čemu odlučuju.
Tek ima da stenju....
Kao Švajcarska. :hihi
Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr »

Broj stanovnika Latvije se smanjuje za 1% godišnje, čime je zemlja zauzela drugo mjesto po depopulaciji u Europskoj uniji, odmah nakon Litve. Latvija službeno ima 1,95 milijuna stanovnika.

Litva je još gora i godišnje gubi 1,5% stanovništva. Zemlju dnevno u prosjeku napusti 100 ljudi, što je godišnje oko 35 000 stanovnika.

Nigdje u svijetu ne postoji ništa slično, ako u obzir uzmemo da baltičke zemlje žive u uvjetima mira, političke stabilnosti i gospodarskog rasta. No, baltički građani masovno odbijaju živjeti u vlastitim zemljama i bježe iz njih gotovo brže od izbjeglica iz zemalja zahvaćenih ratovima i nemirima u Aziji i Africi.

Nikada prije autohtoni baltički narodi nisu pokazivali toliku želju za odlaskom iz domovine, tako da se može govoriti jedinstvenom povijesnom fenomenu. Ovako masovan egzodus stanovništva nisu uzrokovale ni njemačka, poljska i švedska kolonizacija, oba svjetska rata, ni poslijeratno razdoblje Sovjetskog Saveza. Ranije baltički narodi jednostavno nisu htjeli živjeti u stranim zemljama.

Međutim, ulaskom u Europsku uniju se počelo emigrirati, ali ne na privremeni rad u bogatije zemlje, nego zauvijek. Ovo je odlazak u kojem se odabire novi dom i odbacuje mogućnost povratka u domovinu.

Prema istraživanju Sveučilišta u Latviji, 62,7% onih koji su napustili zemlju su rekli da se ne žele vratiti, jer su razočarani u Latviju kao državu. Od onih koji su se odlučili vratiti u Latviju, 40% je promijenilo svoju odluku i opet su otišli u inozemstvo.

Slična istraživanja su provedena u Litvi. Prema anketi 2011. godine, koje je proveo Institut za razvoj civilnog društva, 60% iseljenika iz Litve se ne želi vratiti u domovinu...

Prema predviđanjima Eurostata, u sljedećih 40 godina će se stanovništvo Litve smanjiti za 38%, a Latvije za 31%. Uzimajući u obzir depopulaciju i da su u posljednjih 25 godina Latvija i Litva izgubile oko trećine stanovnika, sredinom XXI stoljeća će baltičke republike zapravo izgubiti dvije trećine svog stanovništva...

https://www.logicno.com/life-and-style/ ... tanak.html
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

Čudi me da ne ide to brže s obzirom gdje žive. Hladna močvarna livada, od granice, do granice. Po broju samoubistava su nadmašili i slavonce. :ccc
Tamo su i bebe depresivne.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..glasova sam za eu na referendumu...priznajem bio sam skeptican..sad suprotno...ne vidim minuse neki ce rec veliki igraci dijele karte..al tako je ako ne i vise bilo i kad nisi bio eu...
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla »

To si u pravu.
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..i gledajuc iz hr perspektive bas je proizvodnja i industrija napravila bum ulaskom u eu..ok tribalo je par godina dok se ukljuce osvoje trziste i postignu konkurentnost a upravo ih je to i ucinilo kvalitetnijim..
Post Reply

Return to “Svijet”