Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- dr laganini
- Inventar foruma

- Status: Offline
Re: Donald Trump
..e upravo takvi ko ti ja ih nazivam frustriranim liberalima su glasni kroz medije ili već..tiha većina je odlučila podržat onog ko zastupa konzrvativna stajališa i ona odtkad je boga i čovika bila mjerodavna... 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9889 times
- Been thanked: 11698 times
- Status: Online
TRUMPOV SURADNIK ŠOKIRAO IZJAVOM: "Obami želim u novoj godini da umre od kravljeg ludila"

Jedan američki besplatni nedeljnik napravio je anketu među utjecajnim Amerikancima s jedinim pitanjem - šta očekuju u 2017. godini. U moru pozitivnih poruka, pronašla se i jedna koja je šokirala cijelu javnost.
- Volio bih da Barack Obama dobije kravlje ludilo nakon što ga uhvate u seksualnom odnosu s kravom. Neka umre prije suđenja i bude zakopan kraj Valerie Jarrett (savjetnica Baracka Obame). Što se tiče Michelle Obame, želja mi je da opet bude muškarac i vratio se u bespuću Zimbabvea, gdje će udobno živjeti u pećini s gorilama...
Ovaj šokantni komentar došao je od čovjeka pod imenom Carl Paladino, inače poznatog njujorškog investitora i bliskog suradnika Donalda Trumpa. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Paladino, od trenutka kada je Trump izabran, vrlo čest gost Trump Towera.
Ove riječi ipak nisu iznenadili bolje poznavatelje prilika u Nw Yorku, budući da ovo nije prvi put da Paladino rasistički vrijeđa. Prije šest godina kada je bio u kampanji za guvernera New Yorka još uvijek Prvu damu SAD-a nazvao je prostitutkom!
Lavina negativnih komentara nakon ovih skandaloznih izjava iz 'Buffala' nisu previše dirnuli Paladina, koji je poslije objasnio da njegove izjave nisu rasističke.
(SB)
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Prije bih rekao da su on i šef u njega zaraženi,neizlječivo.Krokodil Behko wrote:TRUMPOV SURADNIK ŠOKIRAO IZJAVOM: "Obami želim u novoj godini da umre od kravljeg ludila"Jedan američki besplatni nedeljnik napravio je anketu među utjecajnim Amerikancima s jedinim pitanjem - šta očekuju u 2017. godini. U moru pozitivnih poruka, pronašla se i jedna koja je šokirala cijelu javnost.
- Volio bih da Barack Obama dobije kravlje ludilo nakon što ga uhvate u seksualnom odnosu s kravom. Neka umre prije suđenja i bude zakopan kraj Valerie Jarrett (savjetnica Baracka Obame). Što se tiče Michelle Obame, želja mi je da opet bude muškarac i vratio se u bespuću Zimbabvea, gdje će udobno živjeti u pećini s gorilama...
Ovaj šokantni komentar došao je od čovjeka pod imenom Carl Paladino, inače poznatog njujorškog investitora i bliskog suradnika Donalda Trumpa. Ono što zabrinjava jeste činjenica da je Paladino, od trenutka kada je Trump izabran, vrlo čest gost Trump Towera.
Ove riječi ipak nisu iznenadili bolje poznavatelje prilika u Nw Yorku, budući da ovo nije prvi put da Paladino rasistički vrijeđa. Prije šest godina kada je bio u kampanji za guvernera New Yorka još uvijek Prvu damu SAD-a nazvao je prostitutkom!
Lavina negativnih komentara nakon ovih skandaloznih izjava iz 'Buffala' nisu previše dirnuli Paladina, koji je poslije objasnio da njegove izjave nisu rasističke.
(SB)
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
..masa njih voli grubosti ....KOMESAR wrote:Žao mi onih jadnih žena što su zbog novca trpile ovog gada.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Ali ne i gadove?Pasaga wrote:..masa njih voli grubosti ....KOMESAR wrote:Žao mi onih jadnih žena što su zbog novca trpile ovog gada.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

KINEZI PRIJETE TRUMPU: Napravi samo korak i kajat ćeš se

Peking razmatra različite opcije, kao što su uvođenje novih poreza ili pokretanje antimonopolskih procesa protiv poznatih američkih kompanija ili onih koje imaju velike poslovne aktivnosti u Kini, rekli su izvori "Bloomberga", koji su željeli da ostanu anonimni.
Druge moguće mjere uključuju antidampinške istrage i smanjenje državnih nabavki američke robe, dodali su ti izvori. Njujorška agencija navodi da to ilustruje kako eskalacija napetosti između dvije države prijeti da se proširi na kompanije.
Kina je česta meta napada Donalda Trumpa i zvaničnika zaduženih za trgovinske odnose, koji će, kako piše Global Times, glasilo kineske Komunističke partije, izgraditi "gvozdenu zavjesu" protekcionizma.
Svaka odmazda Kine prema Trumpu predstavlja rizik, ocjenjuje "Bloomberg".
"Protivmjere mogu da imaju štetne posljedice u pogledu pristupa Kine najvećem trgovinskom partneru", kaže Majkl Everi, šef za istraživanja finansijskih tržišta u Rabobank grupi u Hong Kongu.
"Kada imate državu sa velikim trgovinskim deficitom kojoj se sveti zemlja koja sa njom ima veliki trgovinski suficit, tu pobjeđuje država sa trgovinskim deficitom. Zemlja sa suficitom gubi, svaki put", dodaje Everi.
Američki trgovinski deficit sa Kinom smanjen je na 31,1 milijardu dolara sa 32,5 milijardi dolara u oktobru, pošto je izvoz SAD-a na kinesko tržište zabielježio najsnažniji rast od decembra 2013. godine, prema
najnovijim dostupnim podacima.
Kineska centralna vlada je sastavila listu mogućih protivmjera nakon što je prikupila mišljenja iz različitih ministarstava, kažu ljudi. Kaznene mjere bi bile uvedene samo ako SAD naprave prvi korak, i nakon što ih odobri najviše kinesko rukovodstvo, naveli su izvori njujorške agencije.
Odgovarajući na pitanje "Bloomberga", kineski zamenik ministra trgovine Vang Šouven je istakao prednosti očuvanja dobrih bilateralnih odnosa, rekavši da američke investicije nisu samo pomogle zapošljavanju u Kini, već su takođe donijele ogromno bogatstvo američkim kompanijama.
"Vjerujem da će 'vin-vin' ekonomski odnosi između dvije zemlje nastaviti da se unapređuju. Niko ne želi scenario po kome će obje strane biti na gubitku... I dalje sam optimista u pogledu budućih ekonomskih odnosa Kine i SAD-a", kazao je Vang.
On je također naveo da će Ministarstvo trgovine nastojati da obezbijedi iste uslove za učešće stranih kompanija na državnim tenderima za dobijanje ugovora s vladom i da ne se ne bojkotuju proizvodi stranih kompanija proizvedeni u Kini, prenosi "Bloomberg".
(SB)
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Re: KINEZI PRIJETE TRUMPU: Napravi samo korak i kajat ćeš se
Juce pricam sa prijateljicom koja zivi u LA - ocajni su!
Ljuti su da su im "rednecks" izabrali predsjednika, i to jos kakvog.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
....glede usa istog sam dojma kao i za engleze....Julia-Klara wrote:Juce pricam sa prijateljicom koja zivi u LA - ocajni su!
nisu vjerovali da se može tako odviti, te su labavo išli na izbore....
dok rednecksi revnosno pohađaju svetkovine demokracije
Bolje da šute oni koji nisu izašli i poklope se...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Slazem se. Kalifornija je jedna od najjacih ekonomija u svijetu (vidjeli smo izvjestaj neki dan), cini mi se da prijateljica rece da ih ima 15 mil. Preko 50% (da, taj procenat je predjen) je hispanjolaca, i onda ti dodje ovakav lik na "tron".
Ali , sta moze jedna Kaifornija u odnosu na ostale
Kaze ko prezivi naredne tri godine imace sta da isprica
Neka im je Univerzum na pomoci 
Ali , sta moze jedna Kaifornija u odnosu na ostale
Kaze ko prezivi naredne tri godine imace sta da isprica
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Koja je razlika uvijek bi neki bili nezadovoljni, sad su "rednecksi" zadovoljni a ovi liberali su nezadovoljni.
Ne moze se reci da su u LA ocajni jer nisu svi ocajni.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
Vjerujem da jesu....pokazalo se da su ruralci masovnije izašli na izbore i donijeli pobjedu onom krkanu...Mutevelija wrote:Koja je razlika uvijek bi neki bili nezadovoljni, sad su "rednecksi" zadovoljni a ovi liberali su nezadovoljni.
zvuči ti poznato?
Habibti, ya nour el - ain... 
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1671 times
- Been thanked: 3168 times
Ali to je demokratija.
Isto kad bi neki glasali za Dodika a ne glsali za recimo opoziciju.
Isto kad bi neki glasali za Dodika a ne glsali za recimo opoziciju.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Svedi su totalno zabrinuti zbog rusa..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P8r ... a-storkrig
Rusi pojacavaju trupe duz cijele granice sa Evropom, zele novi svjetski poredak sa samo nekolicinom velesila, povecali su udio BNP za vojsku 5,4%, Evropa im je glavni fokus.
Nista, snajperi su mi upucani, zamrzivaci puni i tako to..
http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/P8r ... a-storkrig
Rusi pojacavaju trupe duz cijele granice sa Evropom, zele novi svjetski poredak sa samo nekolicinom velesila, povecali su udio BNP za vojsku 5,4%, Evropa im je glavni fokus.
Nista, snajperi su mi upucani, zamrzivaci puni i tako to..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
The speech everyone is talking about. Meryl Streep getting political at the Golden Globes.
Ne na G.G.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Šta li na sve to kažu evropski trumpoljupci?
Kad čovjek gleda komentare po Indexu, pomislio bi da svi Hrvati podržavaju i Putina i Trumpa.
Ipak, mislim da je tu puno plaćenih trolova, a kao dokaz navodim da upravo takvi pljuju po novinarima Indexa, Jutarnjeg i sl..
Kad čovjek gleda komentare po Indexu, pomislio bi da svi Hrvati podržavaju i Putina i Trumpa.
Ipak, mislim da je tu puno plaćenih trolova, a kao dokaz navodim da upravo takvi pljuju po novinarima Indexa, Jutarnjeg i sl..
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Je li ruska vojska stacionirana u Rumuniji?
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Ma jok, pa Rumunija je u Nato paktu..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
Pa znam i ja da su tamo nastelili NATO raketice, ali sam danas cula nesto sto me zairitiralo, pa kontam da upitam.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ništa od ruskog prodora, preko te zemlje. Isto i za Bugarsku. Mislim da su se dovoljno opekli tokom socijalizma i ne bi se dali tako lako. Jedini mogući scenarij je kao u 2.w.w., kad su neke zemlje potpisivale trojni pakt, jer da to nisu učinile, Hitler bi ih sastavio sa zamljom.
Doduše, ni nema nekih razlika u ambicijama Hitlera i Putina. jedina je razlika, što je Hitler maštao o carstvu na istoku, a Putin mašta o carstvu na zapadu.
Zaključak, moguće je ako EU oslabi i ako USA budu popustljive. I eto nam Rusa na granicu.
Doduše, ni nema nekih razlika u ambicijama Hitlera i Putina. jedina je razlika, što je Hitler maštao o carstvu na istoku, a Putin mašta o carstvu na zapadu.
Zaključak, moguće je ako EU oslabi i ako USA budu popustljive. I eto nam Rusa na granicu.