Islam

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4458 times
Been thanked: 3437 times
Status: Offline

Re: Islam

Post by Melek » 08 Jan 2017, 11:11

:oklagija
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 08 Jan 2017, 16:08

Mutevelija wrote:Eto Pametnice odgovori mi imatel kijas u selfezimu?
:lupa e moj mute znas sta znaci kijas :D.
--------------------------------------------------------------------------------
"Hazreti Aisa prica: "Pitala sam Allahova Poslanika kome zena najvise duguje svoju poslusnost, a on mi rece: Muzu. A kome covjek najvise duguje? Majci – odgovori mi Allahov Poslanik."
(Ahmed, Nesai)
----------------------------

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1679 times
Been thanked: 3208 times
Status: Online

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 02:11

Znam šta je kijas.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 02:11

U poznatom londonskom muzeju 'British' postoji dio koji na posjetioce ostavlja jak utisak.To je dio u kom su smještene mumije.Ono što najviše privlači pažnju ovog dijela muzeja je tijelo koje se nalazi u staklenom sanduku.Svi organi ovog tijela su sačuvani.Čak se bez teškoća može uočiti požutjela kosa na glavi.Ono što je najvjerovatnije jeste činjenica da to tijelo nije balazamirano,niti mumificirano.
Kao što se zna, iz tijela koja se na ovakav način ostave na čuvanje, izvade se neki organi koji se mumificiraju, a ostali dijelovi se zaštićuju lijekovima.Svako tijelo se u toku od nekoliko nedelja potpuno raspada, a kako je moguće da se ovo tijelo za trideset vijekova nije raspalo?
Riješenje se nalazi u svetoj Knjizi Kur'anu koja je prije 1400 godina ovaj događaj razjasnila, a mi koristeći Knjigu ovako objašnjavamo ajetima u kojima se opisuje borba između Musaa,a.s., i faraona.
Musa,a.s., je živio 1200.godina prije nove ere.Poznato je da je faraon bio njegov ogorčeni neprijatelj.U jednom snu je vidio da će se roditi dijete koje će ga ubiti i okončati njegovu vladavinu te naredi da se sva novorođena muška djeca poubijaju.Ali, Allah,dž.š., sačuva Musaa,a.s., te ga sljedećih godina učini poslanikom.Borba između faraona i Musaa je ubrzana nakon što je on postao poslanik.
Musa i Benu Israil pleme koje je povjerovalo u njegovo poslanstvo pod faraonovim zulumu odlučuje da napusti Egipat.Kada je faraon čuo za to,sa mnogobrojnom vojskom pođe za njima.Musa, voljom Božijom, dođe do obale Crvenog mora.Ispred njega se nalazilo more kao neprijatelj, a iza njega je bio faraon sa svojom vojskom.U toj strašnoj situaciji, Musa,a.s.,udara štapom, po moru i voljom Allaha,dž.š., ono se odvoji i Musa sa narodom pređe more i stiže do cilja.Faraon i njegovi vojnici su iznenađeno gledali tu mu'džizu koja je obuhvatala more od kraja do kraja,ali zloba i ljubomora natjeraše faraona da krene za njima.Mislio je da će proći sa vojskom razdvojenim morem, ali kada se nađoše n asredini, ono se sjedini i vojnici zajedno sa faraonom se utopiše.
U suri Junus 90. i 91. ajet govori o tom događaju:'I mi prevedosmo preko mora sinove Israilove, a za petama su im bili faraon i vojnici njegovi progoneći ih ni krive ni dužne.A on, kad se poče daviti, uzviknu:'Ja vjerujem da nema boga osim Onoga u kojeg vjeruju sinovi Israilovi i ja se pokoravam'.''Zar sada, a prije si neposlušan bio i razdor sijao?!Danas ćemo izbaviti samo tijelo tvoje da bi bio poučan primjer onima poslije tebe''Tijelo faraona su englezi istraživači izvadili iz ukopanog crvenog pijeska i odnijeli u muzej 'British'.
Metode upotrebljene za ispitivanje godina ovog tijela ne daju isti rezultat.Međutim 14 metoda potvrđuju da ono ima najmanje 3.000 godina i da je iz doba Musaa, a.s.
Nauka kroz ajete i tefsire potvrđuje ovaj događaj.Na primjer,Zamahseri koji je umro 1144.godine isto ovako tefsiri, 92.ajet. On opisuje gdje će se naći njegovo tijelo nakon što umre,kao da je sve to svojim očima vidio.
'...tebe ćemo baciti u jedno ćoše od mora...Tvoje tijelo ćemo u potpunosti i bez nedostatka i nebalzamirano, golo i bez odjeće čuvati da bi bio pouka i ibret za buduće generacije'"
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 04:29

Koji je fazon klepanje tekstova kada su zemlji zabranjena tijela Poslanika :cudi

Zar nisu isto potvrdili i kod grobova u jerusalemu oca i sina? Ciji se tamo grobovi čuvaju?
--------------------------------------------------------------------------------
"Hazreti Aisa prica: "Pitala sam Allahova Poslanika kome zena najvise duguje svoju poslusnost, a on mi rece: Muzu. A kome covjek najvise duguje? Majci – odgovori mi Allahov Poslanik."
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 04:43

Citaj bolje, ne znam da li se pra is glupa ili namjerno ignorises.

Tijelo je firaunovo
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 05:00

Mutevelija wrote:Citaj bolje, ne znam da li se pra is glupa ili namjerno ignorises.

Tijelo je firaunovo

Opet te pitam sta je tu cudno. Ako je Allah rekao da će mu sacuvat tijelo kao pouku drugima me razumijem klepanje tekstova.reci svojim rijecima ako imas sta reci. Al nemoj nikad zaboraviti nama hanbelijama nije potrebna sumnja niti obilaženja muzeja da se uvjerimo u ispravnost Kur'ana.

P.s. Ko krije tijelo od pet i po metara? Zašto?

Tvoj problem, kao mnogih kao što su ti je sumnja
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 13:00

Ovaj post je bio neka metafora koju ti nisi razumila.

Ti i ne vidiš kako arogantno uzdižeš hanbelije ispred ostalih.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 13:08

Mutevelija wrote:Ovaj post je bio neka metafora koju ti nisi razumila.

Ti i ne vidiš kako arogantno uzdižeš hanbelije ispred ostalih.
To nisi mene razumio :cvijece

Ja sam spominjala poslanike kao dokaz , da ne sumnjamo u rijeci Svevisnjeg :). Jer nije samo faraonovo tijelo ostalo isto :)

O da mi i mi i niko osim nas :D. :p
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:09

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 21:13

Interesantnih su brakovi Poslanika saws s židovkama bili ;) :ok ...hajmo najbolje nove fetve i nova pravila izmislit
(Ahmed, Nesai)

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 21:16

Mutevelija ima moj muz pitanje.. Kako su se oblacile zene Poslanika saws i prve generacije
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:21

Daj mi dokaz da su oblačile burku.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:21

Pametnica wrote:Interesantnih su brakovi Poslanika saws s židovkama bili ;) :ok ...hajmo najbolje nove fetve i nova pravila izmislit
Ne možemo se usuditi sve raditi kao poslanik zašto ne mogu muslimani imati 12 žena a samo 4.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 21:25

Mutevelija wrote:
Pametnica wrote:Interesantnih su brakovi Poslanika saws s židovkama bili ;) :ok ...hajmo najbolje nove fetve i nova pravila izmislit
Ne možemo se usuditi sve raditi kao poslanik zašto ne mogu muslimani imati 12 žena a samo 4.
On bio izuzetak sto se tice broja zena.. On traži dokaz da nisu nosile pokrivac.
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:26

Sad pričaš o Pegamberu
sad pričaš o meni totalno nepovezano.

Čak ne mislim da se je segregacija odmah desila, jer kako bi mogle žene izravno pitati Allahova poslanika, da su bili razvdojeni, kao npr neka tržnica u Afganistanu što je razdvojena.
"su prešle na islam. poznata je i pod nadimkom Ummu Ammara, a prepoznatljiva je bila po svojoj fizičkoj spremnosti. Islamska historija je pamti upravo zbog angažmana na ratnim poljima.

Tokom Bitke na Uhudu Nuseyba je liječila ranjene vojnike i pojila ih vodom, ali nakon što dio vojnika nije ispoštovao Poslanikovu zapovijed da ostanu na svojim položajima te se pomjerili da kota misleći da su pobijedili, tok bitke je krenuo drugim smjerom.

U ovom trenutku, Nusejba je uzela mač i štit i krenula u bitku. Pridržavala je svoju haljinu i žestoko se borila.

Potrčala je prema Poslaniku s.a.v.s i štitila ga od nadolazećih strijela. Zatim ju je konjanik Kurejšija napao, a ona je povukla uzda njegovog konja i zabola nož u njegov vrat. Konj se naglo trznuo i zbacio konjanika na tlo. Nusejba je do ovog trenutka već bila zadobila određene rane, ali je nastavila da se bori.

Kada je Poslanik a.s. ugledao Nusejbu bint Ka’b na bojnom polju, molio se za nju i izjavio: “Tako mi Allaha, njen ugled (kod Allaha) je veći od ugleda aktivna muškarca.”

Ti zamišljaš Nusejbu kako ide okolo sa niqabom?
Last edited by Mutevelija on 10 Jan 2017, 21:29, edited 1 time in total.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Pametnica
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Pametnica » 10 Jan 2017, 21:28

Mutevelija wrote:Sad pričaš o Pegamberu
O tebi?

Gdje spomenuh tebe? Moj muž trazi dokaz da su imale grve na glavi, sminku, stikle, hlace i da je guzica sijevala :D.
(Ahmed, Nesai)

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:31

TI ides iz krajnosti u krajnost.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:32

"On bio izuzetak sto se tice broja zena.. On traži dokaz da nisu nosile pokrivac."

Ne pričam arapskim jezikom, iako znm arapsko pismo. a ti što se stidiš bosanskog jezika tvoj je problem.

Ko on
Valjda
On je bio izuzetak.
On traži dokaz da..
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 10 Jan 2017, 21:33

Pametnica wrote:
Mutevelija wrote:Sad pričaš o Pegamberu
O tebi?

Gdje spomenuh tebe? Moj muž trazi dokaz da su imale grve na glavi, sminku, stikle, hlace i da je guzica sijevala :D.
Ja nigdje nisam reko da su one išle u minićima okolo i hodale, ne stavljaj mi riječi u u sta svoje neke.

Kažem da im se je vidjelo lice.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Post Reply

Return to “Religija”