Prva namještena utakmica u ligi prvaka?

Zaključane teme i one bez ikakvog smisla
Locked
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9589 times
Been thanked: 11336 times
Status: Offline

Prva namještena utakmica u ligi prvaka?

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2011, 10:15

Domagoj Vida namignuo Gomisu

Image

Golovi su padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, kaže trener Ajaxa. Istragu o utakmici Dinama i Lyona u Maksimiru već je pokrenulo francusko tijelo za kontrolu online igara, Arjel.
Nakon sinoćnjeg debakla Dinama u Maksimiru i visokog poraza od Lyona (1-7) , madridski dnevnik AS objavio je fotografiju videosnimke tijekom drugog poluvremena, prenosi agencija totalsport-hr.com.
Na njoj se jasno vidi kako stoper Dinama, Domagoj Vida, namiguje Bafetimbiju Gomisu nakon Lyonova petog gola, te podiže palac u znak odobravanja.

Priopćenje GNK Dinamo: Tendenciozno je, sramotno i zlonamjerno proglašavati utakmicu u Maskimiru sumnjivom
Španjolski je dnevnik tako doveo u pitanje poštenje ishoda utakmice, odnosno pristupa nogometaša Dinama.

Mislite li da je 'potop Dinama' bio unaprijed dogovoren? Pridružite se raspravi na Facebook profilu Jutarnjeg lista!
Nakon svega oglasio se i strateg Ajaxa, Frank de Boer, koji je direktno oštećen 6-0 porazom Dinama u drugom poluvremenu utakmice šestog kola D-skupine, odlučno rekao:

- Moj mi je asistent rekao da su Lyonovi golovi u drugom poluvremenu zagrebačke utakmice padali začuđujuće lagano i brzo. Neobično je u pola sata primiti šest golova, pogotovo u natjecanju ove razine. Ukoliko se u Maksimiru događalo nešto sumnjivo, Europska bi nogometna federacija (UEFA) to morala istražiti.

- Ovo je nevjerojatno. To nije fer, trebalo smo ići dalje. Ovo je veliki gubitak za sve nas, rekao je Ajaxov branič Gregory van der Wiel

Španjolska Marca prenosi kako je drugo poluvrijeme bilo na neki način pomalo bizarno jer je svaki ulazak Lyona u kazeni prostor domaćina završavao pogotkom.

Također brojne španjolske tiskovine naglašavaju da se paralelno sa scenarijem u Zagrebu dešavao sličan na utakmici u Amsterdamu gdje su na utakmici između Ajaxa i Real Madrida, domaćinima poništena dva regularna gola.
Nizozemski mediji također su se raspisali o utakmici u Zagrebu jer je ona uvelike odredila njihov nastavak u euro-natjecanjima, točnije zahvaljujući rezultatu u Zagrebu, Ajax će svoju sreću u Europi tražiti u Europskoj ligi. Neke tiskovine idu toliko daleko da optužuju Modre za namještanje i uzimanje mita.

De Telegraaf je objavio Vidinu fotografiju iz vremena dok je igrao za Osijek kako izlazi iz jedne hrvatske kladionice uz tekst "namigivanje igrača koji voli kockati".

Istragu o utakmici Dinama i Lyona u Maksimiru pokrenulo je francusko tijelo za kontrolu online igara, Arjel. Ishod istrage trebao bi biti poznat tijekom današnjeg popodneva.

- Kao u svakom netipičnom slučaju u nekom sportskom natjecanju Arjel provjerava je li bilo neuobičajene aktivnosti na razini nekih oklada koje su mogle kladioničarima nanijeti štetu - stoji u priopćenju Arjela.

[media]GA9kpB1H_kM[/media]
Last edited by Krokodil Behko on 10 Dec 2011, 12:02, edited 1 time in total.

adacta
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Re: Prva namještena utakmica u ligi prvaka? (VIDEO)

Post by adacta » 09 Dec 2011, 11:27

Ne vidim ja tu nista cudno vec jednostavno apsolutnu realnost da klubovi sa prostora bivse drzave jednostavno nisu dorasli ovakvoj vrsti takmicenja. Dinamo je izgubio i od reala 6-2 i nista komentari su bili pa Real je Real . Izgubio je i od Ajaxa 4-0 . PA dovoljno je sama konstatacija da od 6 utakmica nije uspio da dobije nijednu postigne samo 3 gola a primi 22 gola . To je ocit dokaz o kvalitetu jedne ekipe.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2011, 12:07

Mislim,da sam i sam,negdje napisao to jucer.
Losi su i bez imalo mogucnosti za veci nivo od pokazanog.
Medjutim,imajuci u vidu,nas mentalitet i evropski obicaj,
da nas tretira kao lopove i slicno,nista me ne bi iznenadilo u vezi
nekog ishoda,tragicnog za Dinamo.

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by valter » 09 Dec 2011, 15:10

Mene ne bi začudio ovakav rezultat da Mamić nije u Dinamu,jednostavno je čovjek za ovakve stvari.Očigledno da neki i nisu gledali utakmicu i tih 20-ak minuta drugog poluvremena.Nadjite izvještaj sa utakmice i pogledajte te golove,svaki napad je bio gol,jbt ljudi se sklanjaju od lopte.
Isuviše čudno da bi bilo normalno,ja dajem 90% da je namješteno a onih 10 da je slučajnost i da se jednostavno tako desilo.
Naravno,ima i ona koja kaže da niko nije kriv dok mu se ne dokaže krivnja.Ovakve slučajeve je teško dokazati i UEFA će preći preko toga i zaključiti slučaj a Ajax se može žaliti i žali se na dva čista gola koja su im poništena na utakmici sa Realom koja bi možda i direktno odlučila o tom drugom mjestu jer Ajax sa bodom protiv Reala bi bio drugi i prošao dalje,onda ni 57 golova ne bi pomoglo Lyonu.
Još jedna stvar,mada u ovo ne vjerujem ni 1% zato što je njemački klub u pitanju,Borusija Dortmund je do 85.minute vodila sa 2:1,kontrolisala i igru i rezultat mada im je za prolaz trebala pobjeda od tri gola razlike kao i pobjeda Arsenala u Grčkoj protiv Olimpijakosa.Olimpijakos daje gol za 3:1 a u Dortmundu u zadnje tri minute utakmice padaju dva gola i Marsej pobjedjuje sa 3:2 i ide dalje.
U oba slučaja se radilo o Francuskim klubovima i u Dortmundu i u Zagrebu,gledali ste svi utakmicu naše reprezentacije protiv Francuske u Parizu,vidjeli ste šta nam je sudija radio,pa godinu prije toga ona Anrijeva ruka u Irskoj kad je Francuska otišla na SP u J.Afriku,ima toga još.
Previše slučajnosti i previše francuskih aktera u svemu ovome a ovo se dešava zadnjih par godina.

Zaključak izvedite sami.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Dec 2011, 16:27

pa godinu prije toga ona Anrijeva ruka u Irskoj
Cini mi se da je bila i Zidanova ruka na EP u Portugalu i to bas protiv Portugala.
Ono kad je Figo,bacio dres i napustio utakmicu.. I to koji minut pred kraj.
Samo se ne sjecam,da li je bas Zidan bio u pitanju i da li je bilo finale
ili polufinale :hm

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Dec 2011, 10:04

Ipak je namjesteno. Eto toliko o uljudbi :kafa

Kaiser Franz: Kaznite Dinamo!; Englezi: Platini, ti si kriv što u Ligi prvaka igraju momčadi kao što je Dinamo

Image

'Komedija' u Zagrebu bio je i povod francuskom Eurosportu da se pozabave likom i djelom Zdravka Mamića.

Zdravko Mamić i Dinamo postali su glavna tema svih sportskih dnevnika diljem Europe. Naravno, razlog je katastrofalan poraz od Lyona 1-7 i nizozemska priča o sumnjivoj utakmicu. Franz Beckenbauer za Bild nije htio Dinamo optužiti za namještaljku, ali je zato bez dlake na jeziku poručio Uefi: 'Kaznite Dinamo, ali samo zato što se predao! To nije u duhu nogometa.

Engleski Daily Mail piše da je glavni krivac za ovakvu situaciju Michel Platini, 'koji je momčadima kao što je Dinamo širom otvorio vrata Lige prvaka.

Komedija' u Zagrebu bio je i povod francuskom Eurosportu da se pozabave likom i djelom Zdravka Mamića. 'Korupcija u Hrvatskoj na visokoj je razini prema ljestvici Transparency Internationala. Dinamo djeluje kao gađanska udruga,pod vodstvom grada Zagreba. Mamić je svemoguć unutar saveza. Obitelj Mamić ne troši ni lipe unutar kluba jer se Dinamo financira iz gradskog proračuna i poreza, ali primaju vrtoglavo visoke provizije svaki put kada neki tamo Lovren, Modrić, Eduardo i uskoro Badelj prijeđu u neki veliki klub. Kada je maloljetni Eduardo stigao u Hrvatsku Mamić ga je prisilio da potpiše ugovor kojim je sebi osigurao 20% njegove zarade.'

Bio je to samo dio onoga što su Francuzi pisali o Dinamu. Između ostalog, spomenuli su kako je ogled protiv Lyona već treća sumnjiva utakmica vezana uz Modre. Bili su osumljičeni za namještanje protiv Temišvara i Hajduka...

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Re: Prva namještena utakmica u ligi prvaka?

Post by Krokodil Behko » 12 Dec 2011, 15:27

Mamiću show prekinuli BBB-i: "Ti si jedan magarac i imaš sreće što sam ja u klubu!"

Image

Na konferenicji za medije predsjednika zagrebačkog Dinama došlo je do verbalnog sukoba Zdravka Mamića i najvatrenijih navijača Dinama nezadovoljnih situacijom u klubu.
[24 sata info]
Zdravko Mamić je, na danas održanoj konferenciji za medije, rekapitulirao sezonu iza kluba koji je na sraman način ispao iz Lige prvaka ostvarivši najgori rezultat u historiji tog takmičenja.

I dok je popularni Maminjo govorio o tome kako su isključivo on i (bivši) trener Jurčić krivi za neslavnu evropsku epizodu, njegovo izlaganje je prekinulo dolazak grupe navijača, čuvenih „Bad Blue Boys“-a, pišu "sportske".

„Zašto si lagao ljude da tvoj sin nije menadžer?“

„Odgovori zašto lažeš da on ne zastupa Modrića i Da Silvu? Pljačkaš klub, kradeš, kako si kupio mjesto? Lažeš, kukavica si! Vrijeme je da odeš, prošlo je tvoje. Izađi iz kluba pa nas prebij kao mačke. Okružen si uvlakama...Glavonja, gotov si!“ urlali su navijači.

Na sreću, fizičkog obračuna nije bilo, 20-tak navijača je nakratko preinulo koferenciju za medije i potom napustilo prostorije kluba.

„Rulja me neće rušiti, mogu me samo ubiti!“ poručio je Zdravko Mamić.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/sport/fudbal/804 ... z1gKYxE0Sw

valter
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by valter » 16 Dec 2011, 11:50

Behko,ovaj k'o da je kopirao moje vidjenje ovih utakmica :plavi
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=29703

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 16 Dec 2011, 12:06

valter wrote:Behko,ovaj k'o da je kopirao moje vidjenje ovih utakmica :plavi
http://scsport.ba/v2/tekst.php?ID=29703
DŽAROVSKI: Jedan od najvećih skandala izazvao sam kada sam davnih dana „naštimao“ meč tada četvrte fudbalske lige u Ohridu. Bilo je 134:0 za domaće. Ma, ipak uvjerljivo najveći skandal u bivšoj Jugi izazvao sam kada sam 1977. godine dogovorio da ligaška rukometna utamica u tada makedonskoj ligi završi 0:0. Inspektori su krenuli da me uhapse. Odveo sam ih na večeru, malo smo popili, malo sam im platio i nije bilo nikavih problema.

:plavi

Sto se ismijah!

A u pravu je u svemu. Dinamo je namjestio utakmicu,kao i Dortmund.
Mamic je kriminalac i to bahato-vandaloidni kriminalac u sportu.
A Dortmund,kako to,da dobije Bajerna u Minhenu a na svom terenu,
popusi 2 gola od nekakvog marseja??
To ne moze biti slucajno :ne

Locked

Return to “Kontejner”