Poceli svi da nose cvjetice aaaSocrates wrote:Jesi li se vratio modar bez cvjetića?
Školska tašna
Moderator: VIP
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Status: Offline
Re: Školska tašna
🐽
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4226 times
- Been thanked: 4412 times
Ja se svoje prve ne sećam, ali gledam ovu decu iz zgrade - veće torbe od njih 
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1679 times
- Been thanked: 3206 times
Više i više knjiga.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
-
Username
- Inventar foruma

- Been thanked: 2 times
Osnovna s tasnom
Srednja bez tasne
Pao standard ili sam se opametio, mozda oboje, a mozda nista od toga
Bacam se na razmisljanje da nije nesto trece ili cetvrto razlog pa da javim putem leptir eksperimenta
Srednja bez tasne
Pao standard ili sam se opametio, mozda oboje, a mozda nista od toga
Bacam se na razmisljanje da nije nesto trece ili cetvrto razlog pa da javim putem leptir eksperimenta
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Off topicaris kao i ja.ina wrote:Ne sjecam se skolske prve tasne...ali se sjecam nekih drugih detalja.....
. . . . . . . . .
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Kad se sjetim hude djece sto su nosili, i pritom dusu izdisali, one cetvrtaste torbe sto su imale certifikat koji kaze da im ni tenk ne moze nista, a pritom mogu posluziti i kao pomocno kociono sredstvo za avione, jer im ni oni nisu mogli nista pa su se drzali one "ako ih ne mozes pobijediti-prigrli ih k sebi".
A sto se mene tice, necemo o meni. Sad.
A sto se mene tice, necemo o meni. Sad.
Samo sabura
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Ja jos cuvam svoju harry potter tasnu stari mi uzeo u grazu bio glavni baja u skoli s njom
🐽
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41543 times
- Been thanked: 28324 times
imam sliku sa prvom tasnom(nije tasna torba tasna pederasto zvuci ) 
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8227 times
- Been thanked: 19375 times
7 i 8 razredi su nosili nesto slicno danasnjim torbama za laptope samo ko od lazne koze bez rucke i kaisa. Drzali bi je za dno i naslonjenu na bok.
- Maja
- Administrator

- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Sad se sjetih, u srednju sam znao počesto otići samo s jednom sveskom,
prvo ona A4 s tvrdim koricama, a onda shvatio da može i obična A5 proći
pa je ne nosiš u rukama, nego zadjeneš sprijeda u hlače i prekriješ majicom.
Najčešće ako ne planiram taj dan biti uopšte u školi ali da imam neku alternativu ako se ipak desi da zalutam do kakve učionice.
prvo ona A4 s tvrdim koricama, a onda shvatio da može i obična A5 proći
pa je ne nosiš u rukama, nego zadjeneš sprijeda u hlače i prekriješ majicom.
Najčešće ako ne planiram taj dan biti uopšte u školi ali da imam neku alternativu ako se ipak desi da zalutam do kakve učionice.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Maja
- Administrator

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
Prica meni profesor jednom. Uredu je to, i ja sam bio ko ti u srednjoskolskim danima, jednom sam npr obriso tablu a nisam bio redar il pobjego s casa a naucio predmet. Aaaj dede mi kad mu se nasmijo u facu
🐽
- niska grana
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 2 times
Nekako su mi u to vrijeme interesantnije bile pernice. Mozda i zato sto u pocetku skolovanja nisam imao svoju, jer bi nosenje one u obliku sovine glave koju su mi kupili ako ste djecak u mojoj skoli za sobom vrlo izvjesno moglo povuci krajnje nesagledive posljedice po vas.
Zato sam uzivao promatrati kako neki s nevjerovatnom paznjom, pedantnoscu i gotovo religioznom posvecenoscu (narocito djevojcice) drze do svojih pernica. U tolikoj mjeri da je svaka bila svijet za sebe i nesto kao intimni kutak svakog ponaosob....pa i one manje uredne, isarane ili s hrpom ljustenih ostataka od siljenih olovaka unutra, bile su mi zanimljiv uvid u drustvo jednog lica koje njima rukovodi. Pored toga, u skromnoj paleti dosta jednoobraznog i bezbojnog socijalistickog skolskog pribora one su se nekako simpaticno isticale svojom raznolikoscu i sarolikoscu.
Sto se tasni tice, prvo sam imao mali prakticni Adidasov ruksak koji je unazad nekoliko godina dozivio revival i ponovno usao u masovnu upotrebu a nesto kasnije Albatros, poprilicno zgodan za oponasanje stative u rijetkim parkovima, kojeg je pomenula Maja. Prisjetih se ovim povodom i jednog djecaka iz susjednog odjeljenja, kojeg su zvali Rent A Kamila, zato sto je cesto svojim jaranima nosio tasne u povratku od skole do kuce
Zato sam uzivao promatrati kako neki s nevjerovatnom paznjom, pedantnoscu i gotovo religioznom posvecenoscu (narocito djevojcice) drze do svojih pernica. U tolikoj mjeri da je svaka bila svijet za sebe i nesto kao intimni kutak svakog ponaosob....pa i one manje uredne, isarane ili s hrpom ljustenih ostataka od siljenih olovaka unutra, bile su mi zanimljiv uvid u drustvo jednog lica koje njima rukovodi. Pored toga, u skromnoj paleti dosta jednoobraznog i bezbojnog socijalistickog skolskog pribora one su se nekako simpaticno isticale svojom raznolikoscu i sarolikoscu.
Sto se tasni tice, prvo sam imao mali prakticni Adidasov ruksak koji je unazad nekoliko godina dozivio revival i ponovno usao u masovnu upotrebu a nesto kasnije Albatros, poprilicno zgodan za oponasanje stative u rijetkim parkovima, kojeg je pomenula Maja. Prisjetih se ovim povodom i jednog djecaka iz susjednog odjeljenja, kojeg su zvali Rent A Kamila, zato sto je cesto svojim jaranima nosio tasne u povratku od skole do kuce
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Prva tašna je bila od crvene kože,sa dva džepa naprijed i mačijim očima.Bila je kockasta,ali udobna.Nosila sam je sigurno tri godineBla wrote:Sjećate li se svoje prve, kako je izgledala?
Ja u nekakvo predškolsko iliti tzv. pačiju školu, koje mi je obavijena izmaglicom, pardon, pravom magluštinom zajedno sa smogom, sjećanja nosio nekakvu minijaturnu tašnu s pčelicom Majom na poklopcu.
A onda kad sam kretao u pravu školu sam išao da sam odaberem, pa izabrao jednu koja je naprijed imala 3 džepa. Na jednom je bio Mirko, a na drugoj Slavko sa šmajserima.![]()
A u srednji džep sam jednom stavio žilet, pa zaboravio na njega, i isti mi se zabio pod nokat. To mi je još uvijek jedan od najužasnijih osjećaja.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
E da, vazda je bilo po nekoliko učenika po odjeljenju, čiji su roditelji, u potrazi za boljim životom, radili po SFRJ Njemačkoj i inim državama i obično su oni imali pribor koji je privlačio najviše pogleda.niska grana wrote:Pored toga, u skromnoj paleti dosta jednoobraznog i bezbojnog socijalistickog skolskog pribora one su se nekako simpaticno isticale svojom raznolikoscu i sarolikoscu.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:
- Maja
- Administrator