Eurosong 2012.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 6467 times
- Been thanked: 14967 times
- Status: Offline
Eurosong 2012.
Bh. predstavnik na predstojećem "Eurosongu": Vladimir Grajić komponuje za Harija Varešanovića
Autor "Molitve“, Vladimir Graić Graja komponovaće pjesmu za bosanskog predstavnika na predstojećem "Eurosongu“ u Azerbejdžanu Harija Varešanovića. Kako saznaju "Novosti", riječ je o energičnoj baladi za koju će tekst napisati Marina Tucaković i Hafrudin Pecikoza.
Državna televizija BiH, je, po svemu sudeći, odlučila da za "Eurosong" 2012. u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, angažuje oprobanu ekipu i tako pokuša da ostvari visok plasman.
Naime, Grajić je kompozitor pjesme "Molitva", sa kojom je Marija Šerifović pobijedila 2007. u Helsinkiju, dok je, s druge strane, Hari Varešanović godinu dana ranije na "Eurosongu" u Atini, sa "Lejlom" Željka Joksimovića, osvojio treće mjesto i svojoj zemlji donio najbolji plasman na ovom muzičkom takmičenju.
Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/muzika/76 ... z1cJtogV7k
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 38856 times
- Been thanked: 24579 times
Re: Eurosong 2012. - opet Hari?
Neka si nam Živa I Zdrava Sultanija
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!
Muškarac bi trebao biti naspram žene, kao što je to hridina naspram morskih valova. Čvrst, nesalomljiv i postojan!!!
Ja bih poslao ovu dvojicu
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM
Stvarno već ispadamo totalno smiješni s nastojanjem da po svaku cijenu pošaljemo neko poznato lice i naaajbolju ekipu na to takmičenje. Ispada kao da bi pobjeda toliko doprinijela imidžu BiH a svako normalan zna da to nema veze s vezom.
Harija lično baš ne simpatišem, ne kažem da nije kvalitetan pjevač, ali ide mi na živce sa svojom umišljenošću.
Harija lično baš ne simpatišem, ne kažem da nije kvalitetan pjevač, ali ide mi na živce sa svojom umišljenošću.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 7901 times
- Been thanked: 9326 times
Država organizuje takmičenje za eurosong , potencijalni takmičari se jave, izvrši se glasanje i pobjednik ide na eurosong.
Profesionlci tamo nemaju šta da rade
Profesionlci tamo nemaju šta da rade
Na tom takmičenju se,gledajući glasanje,i ne ocjenjuje kvalitet pjesme i scenski nastup izvodjača tako da je potpuno svejedno koga poslati.
Poslati bio koga - sem profesionalaca poput Dine il Harija.valter wrote:Na tom takmičenju se,gledajući glasanje,i ne ocjenjuje kvalitet pjesme i scenski nastup izvodjača tako da je potpuno svejedno koga poslati.
Šta bi bilo da npr. Englezi pošalju Robija Vilijamsa
Krokodil Behko wrote:Pa i nemamo neke nove face,bilo cega vrijedne..
- Maja
- Administrator
I ja se pitam zašto je nama Eurosong toliko važan, kad se iz godine u godinu ljudi sve više sprdaju s njim i pjesme su sve gore i gore. Evo glavu ako se ja sjećam ko je lani pobijedio i prethodnih godina. Samo smo na gubitku jer velike pare potroše predstavnik i njegov tim. Vidjećemo o kojoj cifri se radi ove godine.Ideja wrote:Stvarno već ispadamo totalno smiješni s nastojanjem da po svaku cijenu pošaljemo neko poznato lice i naaajbolju ekipu na to takmičenje. Ispada kao da bi pobjeda toliko doprinijela imidžu BiH a svako normalan zna da to nema veze s vezom.
Ja ne znam šta taj Hari više hoće. Jednom ga diskvalifikovali, drugi put otišao, osvojio pristojno mjesto... i sad opet hoće i to izgleda ide na pobjedu okupljajući provjeren tim.
Slažem se s Mrkijem. Niko ne šalje svoje najveće zvijezde. Nemamo baš aman talenata, pa da možemo birati, ali uvijek se nađe neko s pristojnim glasom, kao npr onaj vukašin (kojeg inače ne volim). E sad, kad bi se za njega pobrinuo tim koji će Hariju napisati pjesmu, muziku, koreografiju, moglo bi se tu puno izvući. Barem bi dali šansu tom anonimnom talentu da se malo pokaže i da se pročuje za njega po susjednim zemljama.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 7901 times
- Been thanked: 9326 times
Evo glavu ako se ja sjećam ko je lani pobijedio i prethodnih godina. Samo smo na gubitku jer velike pare potroše predstavnik i njegov tim. Vidjećemo o kojoj cifri se radi ove godine.
U zadnjih nekoliko godina,znam da su oni finci pobijedili. oni sa zanimljivim imageom. zatim Marija Serifovic i.. i .. i ko jos
Ima jedna škola pjevanja u BiH i tamo ima dosta talenata
- Maja
- Administrator
Imate osjećaj da možete ostvariti više od historijskog trećeg mjesta u Atini, koje ste s "Lejlom" osvojili 2006. godine?
- U to sam siguran! Generalno, ne ovisi sve o mom iskustvu, dobrom glasu i, hvala Bogu, još dobrom izgledu. Ovisi o pjesmi i zajedničkoj volji cijele sredine. Pozivam sve kulturne institucije države da stanu na bilo kakav način iza projekta Eurosonga. To je jedan od rijetkih top-kulturnih događaja kojima se može promovirati zemlja. I od toga zavisi moja odluka. Ako ne budem imao podršku države, zbog toga možda neću ići. Vjerujem da mogu dovesti Eurosong u BiH, ali uz podršku svih!
Cijeli intervju http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-bih.html
- U to sam siguran! Generalno, ne ovisi sve o mom iskustvu, dobrom glasu i, hvala Bogu, još dobrom izgledu. Ovisi o pjesmi i zajedničkoj volji cijele sredine. Pozivam sve kulturne institucije države da stanu na bilo kakav način iza projekta Eurosonga. To je jedan od rijetkih top-kulturnih događaja kojima se može promovirati zemlja. I od toga zavisi moja odluka. Ako ne budem imao podršku države, zbog toga možda neću ići. Vjerujem da mogu dovesti Eurosong u BiH, ali uz podršku svih!
Cijeli intervju http://www.dnevniavaz.ba/showbiz/estrad ... u-bih.html
hajno da navijamo za bbih pa ko god da pjeva :ljiljani :ljiljani :ljiljani :zastava :zastava :zastava
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
- Maja
- Administrator
Rambo Amadeus na Eurosongu
Crnogorski muzičar i tekstiposac Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus, predstavljat će Crnu Goru na narednom Eurosongu, krajem maja u Azerbejdžanu.
U nastajanju pjesme koju će Rambo snimiti u Ljubljani, učestvovati će i poznati slovenački kantautor i Rambov kum: Robert Pešut - Magnifico!
Generalni direktor RTV Crne Gore Rade Vojvodić, čija je ideja bila da Crnu Goru na izboru za Pjesmu Evrope predstavlja Rambo, rekao je da je okončao pregovore sa popularnim pjevačem i dodao da je bilo više razloga zbog kojih se odlučio za Ramba Amadeusa.
"On nije tipičan predstavnik ovih prostora. Nije ni tipičan muzičar. Ima jednu važnu crtu, koja ga odvaja od ostalih muzičara. Također je popularan na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a još je i ambasador UNICEF-a. Sve je to sjajna preporuka i velika mogućnost za promociju Crne Gore kao države", rekao je Vojvodić.
Ovogodišnje takmičenje održava se u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, u kojem će se 23. i 24. maja održati polufinala, a finalno veče je 26. maja.
Bosnu i Hercegovinu će, najvjerovatnije, predstavljati Hari Mata Hari, dok je potvrđeno kako će Srbiju predstavljati Željko Joksimović.
Crnogorski muzičar i tekstiposac Antonije Pušić, poznatiji pod imenom Rambo Amadeus, predstavljat će Crnu Goru na narednom Eurosongu, krajem maja u Azerbejdžanu.
U nastajanju pjesme koju će Rambo snimiti u Ljubljani, učestvovati će i poznati slovenački kantautor i Rambov kum: Robert Pešut - Magnifico!
Generalni direktor RTV Crne Gore Rade Vojvodić, čija je ideja bila da Crnu Goru na izboru za Pjesmu Evrope predstavlja Rambo, rekao je da je okončao pregovore sa popularnim pjevačem i dodao da je bilo više razloga zbog kojih se odlučio za Ramba Amadeusa.
"On nije tipičan predstavnik ovih prostora. Nije ni tipičan muzičar. Ima jednu važnu crtu, koja ga odvaja od ostalih muzičara. Također je popularan na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a još je i ambasador UNICEF-a. Sve je to sjajna preporuka i velika mogućnost za promociju Crne Gore kao države", rekao je Vojvodić.
Ovogodišnje takmičenje održava se u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana, u kojem će se 23. i 24. maja održati polufinala, a finalno veče je 26. maja.
Bosnu i Hercegovinu će, najvjerovatnije, predstavljati Hari Mata Hari, dok je potvrđeno kako će Srbiju predstavljati Željko Joksimović.
e još da Hrvatska pošalje neko zvučno ime i možemo početi sa špekulacijama ko će odnijeti poene sa Balkana
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
- Maja
- Administrator
- Toruk Makto
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 8 times
ejs Majo , dješ to baa
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .
gdje ćeš njih, previše su tradicionalniMaja wrote:Ja bih voljela da pošalju Let3
sigurno bi priredili neki skandal
- Maja
- Administrator
Što? Hrvatska zadnjih par godina šalje neke ultra moderne ljepotice i ljepotane sa sladunjavim pjesmama i nikad nisu gore prolazili. Treba im nešto kao Let3