Moderator: spacebound
..ne bacaj floskule...posmatrac wrote:Zasto bi izumrli, Boga pitaj koliko imam vanbracne djece do sadaBrak je samo papir, propala institucija odavno
posmatrac wrote:Zasto bi izumrli, Boga pitaj koliko imam vanbracne djece do sadaBrak je samo papir, propala institucija odavno
dr laganini wrote:..nemoj meni prodavat te uopcene gluposti radi se o konkretnim zivotima..ako si singl pticaj ..iz srca..
Mozda mi neces vjerovati, ali moze mi se da biramSPINERKA wrote:posmatrac wrote:Zasto bi izumrli, Boga pitaj koliko imam vanbracne djece do sadaBrak je samo papir, propala institucija odavno
![]()
Nisam mislila na brak -nego li tvoju -probirljivost i sta ide u tom paketu.
Tacno Mute, ne mogu svi sve, nemaju svi ljudi isti " karizmu" , a i ne nalijecu na iste zene, svaka ima svoje prohtjeve.Mutevelija wrote:NE može i to svako.
Neko može biti grub i drzak da se sviđa ženama, a opet druga osoba da bude kreten.
posmatrac wrote:dr laganini wrote:..nemoj meni prodavat te uopcene gluposti radi se o konkretnim zivotima..ako si singl pticaj ..iz srca..
Moj zivot( ili zivoti onih koji slicno razmisljaju) nije konkretan, nego su to samo zivoti onih koji gledaju da po svaku cijenu zadovolje te stereotipne drustvene norme ponasanja, tj da ispostuju Formu( Brak) koja nikada nece biti isto ono sto je i Sustina( sreca u zivotu)
Ja nisam u braku, ali nisam nikada single( valjda covjek ako nije u braku, ne mora biti sam), svjetsan sam svoje nesavrsene prirodei mogucnosti da bi sutra prevario zenu ako bi mi se svidjela neka druga, sto npr radi i 99% mojih jarana koji su u braku, na redovnim kafama koje pijemo hebu mater svojim zenama, idu im na zivce, dosadne su itd Znaci razveli bi se da im se pruzila bilo kakva povoljnija prilika.
Razlika izmedju mene i njih je sto sam ja iskren prema sebi, oni su Robovi Forme.
..ok i onda seres kontra braka ko institucije zbog vlastitog brodoloma...
Mislim glupo je pisati ovako na Forumima, posto nemamo realnije predstave jedni o drugima , pa nam neciji stavovo mogu izgledati cudno, ali hajde neka svako zivi kako hoce.
Ali jedno znam...da ovakve kao ti, i kao ja, ne voli nijedna.Mutevelija wrote:NE može i to svako.
Neko može biti grub i drzak da se sviđa ženama, a opet druga osoba da bude kreten.
Ti si sretan jer je to tvoj izbor , no sta je sa onima ciji to nije izbor.posmatrac wrote:Ja serem kontra braka u mom subjektivnom shvatanju zivota( ne tjeram nikoga da razmislja kao ja), tebi ostavljam da i dalje budes tako sretan u braku
nemaju sreceMutevelija wrote:Ili nemaju sreće, ili neće da se žrtvuju.