Republikanci/Donald Trump
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9808 times
- Been thanked: 16534 times
- Status: Offline
Re: Donald Trump
Pa rjecitiji su i smisleniji intervjui nekih predsjednika mjesnih zajednica U nas 

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40637 times
- Been thanked: 26978 times
- Status: Online
[VIDEO] Trampov telohranitelj imao lažnu ruku a ispod kaputa…
Nakon inauguracije Donalda Trampa internetom je počeo da kruži zanimljiv snimak s povorke koja je krenula iz Kapitol hila prema Beloj kući. U centru pažnje nije bio novi predsednik SAD, već njegov telohranitelj.
Bodigard koji je koračao iza predsednika i prve dame zapao je za oko korisnicima društvenih mreža, zbog nepomične desne ruke za koju su mnogi počeli da tvrde da je lažna, te da je čovek odgovoran za život Donalda Trampa zapravo držao prst na okidaču, prenosi Webtribune.rs
Naime, neobičan položaj ruke, odnosno njena ukočenost u istom položaju tokom čitavog puta (više od 3,5 km) navela je mnoge da veruju kako je prava ruka telohranitelja bila skrivena ispod kaputa, gde je držao pištolj spreman za upotrebu.
Neki su išli toliko daleko da su tvrdili da su čak obe ruke telohranitelja bile lažne, te da je ispod kaputa imao automatsko oružje.
– To je proteza umetnuta u kaput, a agent nosi automatsko oružje ispod kaputa. Pored toga, desnoruk je – glasio je jedan od hiljade komentara na Jutjubu.
Ipak, pojavili su se i oni koji tvrde suprotno, za šta su priložili snimak na kom se vidi kako telohranitelj u jednom momentu pomera palac. Međutim, i dalje je čudno što su ostali prsti i cela ruka bili nepomični.
Uostalom, snimak je tu, pa procenite sami.
https://www.youtube.com/watch?v=2RoJdmYnyT8
Međutim, imajući u vidu da je u pitanju pripadnik Tajne službe koji čuva najmoćnijeg čoveka SAD, niko ne isključuje mogućnost da se u tom odgovornom zadatku koriste svakojaka sredstva, pa i veštačke ruke.
Nakon inauguracije Donalda Trampa internetom je počeo da kruži zanimljiv snimak s povorke koja je krenula iz Kapitol hila prema Beloj kući. U centru pažnje nije bio novi predsednik SAD, već njegov telohranitelj.
Bodigard koji je koračao iza predsednika i prve dame zapao je za oko korisnicima društvenih mreža, zbog nepomične desne ruke za koju su mnogi počeli da tvrde da je lažna, te da je čovek odgovoran za život Donalda Trampa zapravo držao prst na okidaču, prenosi Webtribune.rs
Naime, neobičan položaj ruke, odnosno njena ukočenost u istom položaju tokom čitavog puta (više od 3,5 km) navela je mnoge da veruju kako je prava ruka telohranitelja bila skrivena ispod kaputa, gde je držao pištolj spreman za upotrebu.
Neki su išli toliko daleko da su tvrdili da su čak obe ruke telohranitelja bile lažne, te da je ispod kaputa imao automatsko oružje.
– To je proteza umetnuta u kaput, a agent nosi automatsko oružje ispod kaputa. Pored toga, desnoruk je – glasio je jedan od hiljade komentara na Jutjubu.
Ipak, pojavili su se i oni koji tvrde suprotno, za šta su priložili snimak na kom se vidi kako telohranitelj u jednom momentu pomera palac. Međutim, i dalje je čudno što su ostali prsti i cela ruka bili nepomični.
Uostalom, snimak je tu, pa procenite sami.
https://www.youtube.com/watch?v=2RoJdmYnyT8
Međutim, imajući u vidu da je u pitanju pripadnik Tajne službe koji čuva najmoćnijeg čoveka SAD, niko ne isključuje mogućnost da se u tom odgovornom zadatku koriste svakojaka sredstva, pa i veštačke ruke.
"Ti sa svakim - lijepo! i traži da se čine dobra djela, a neznalica se kloni!"
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9589 times
- Been thanked: 11338 times
Obzirom na rječitost i vizionarstvo (nikakvo iznenađenje sa desničarskog bloka, naučno utvrđeno da su intelektom na nivou retardirane bubašvabe) u tom intervjuu iznad, vjerovatno ćemo ubrzo imati dosta zabave, kad počnu zajebavati sve one koji budu išli na sastanke s dotičnim, pošto će to biti popularno, kao i sastanak na javnom mjestu s Fahrom, ili Bakirom, Čovićem.. nebitno. 

- dr laganini
- Inventar foruma
..sva sreca da ameri predsjednika biraju glasovanjem a dekretom kako ljevicar snuju .. 

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1634 times
- Been thanked: 3045 times
Trump je dobar, više kao musliman poštujem judeokršćanstvo nego liberalizam, problem sa liberalizmom je taj što je neutralan i sveobuhvatan, zazire u svaku religiju i kluturu, iznutra je uništava, i daje prednost onom drugom da nadvlada narodom.
Uzmimo samo primjer oblačenja u crkvi, liberali će reći šta ima veze kako se ko oblači u crkvi, dok će desničari brinuti o Bogu, a ko brine o Bogu ne može biti nepravedan.
Uzmimo samo primjer oblačenja u crkvi, liberali će reći šta ima veze kako se ko oblači u crkvi, dok će desničari brinuti o Bogu, a ko brine o Bogu ne može biti nepravedan.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4328 times
- Been thanked: 3256 times
Da. Sva sreca da je za njega glasalo 40% tako da su onih 60% sto su glasali za Hillary izgubili.dr laganini wrote:..sva sreca da ameri predsjednika biraju glasovanjem a dekretom kako ljevicar snuju ..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- dr laganini
- Inventar foruma
..tako je mute..ljevicari su po vokaciji diktatori oni ne daju mogucnost izbora..pisu pravila da bi nas udavila..
- dr laganini
- Inventar foruma
..pa ..oomsic je bio predajednik s tri posto hrvatski glasova..pokrij se i suti..Melek wrote:Da. Sva sreca da je za njega glasalo 40% tako da su onih 60% sto su glasali za Hillary izgubili.dr laganini wrote:..sva sreca da ameri predsjednika biraju glasovanjem a dekretom kako ljevicar snuju ..
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Jos ti ne znas gdje si supalj.Mutevelija wrote:Trump je dobar, više kao musliman poštujem judeokršćanstvo nego liberalizam, problem sa liberalizmom je taj što je neutralan i sveobuhvatan, zazire u svaku religiju i kluturu, iznutra je uništava, i daje prednost onom drugom da nadvlada narodom.

Ostao si ti iza, ko muda ispod pasjeg repa. Veze ovo nema ni sa liberalizmom, ni judeokrscanstvom (ma sta to bilo), ni kapitalizmom, ni komunizmom,....a u tom svijetu koji ti vise postujes ,bices iskoristen ko kondom i zivo ce im se jebati za te tvoje vrijednosti.
- dr laganini
- Inventar foruma
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Sta je ba cetnik , ko je tebe sta pit'o?dr laganini wrote:..a ti neznas ni avoje korijene ..prilivido..a prilivoda covik

Hajde kuća, kuća. Idi tamo na kucne ljubimce, pa te mozda ko i pomazi.

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4328 times
- Been thanked: 3256 times
Vojo puno rizikuje. Jaka depresiva ga dovela ovdje, visi ovdje i ne moze bez ovoga a opet sam sebi iziskuje ban provocirajuci. Koji mu je moj?Mirelam wrote:Sta je ba cetnik , ko je tebe sta pit'o?dr laganini wrote:..a ti neznas ni avoje korijene ..prilivido..a prilivoda covik

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- dr laganini
- Inventar foruma
- dr laganini
- Inventar foruma
..sto si se ti navadio na mene gubaru..ma nije zbig navike..Melek wrote:Vojo puno rizikuje. Jaka depresiva ga dovela ovdje, visi ovdje i ne moze bez ovoga a opet sam sebi iziskuje ban provocirajuci. Koji mu je moj?Mirelam wrote:Sta je ba cetnik , ko je tebe sta pit'o?dr laganini wrote:..a ti neznas ni avoje korijene ..prilivido..a prilivoda covik

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1634 times
- Been thanked: 3045 times
Mirelam wrote:Jos ti ne znas gdje si supalj.Mutevelija wrote:Trump je dobar, više kao musliman poštujem judeokršćanstvo nego liberalizam, problem sa liberalizmom je taj što je neutralan i sveobuhvatan, zazire u svaku religiju i kluturu, iznutra je uništava, i daje prednost onom drugom da nadvlada narodom.
Uzmimo samo primjer oblačenja u crkvi, liberali će reći šta ima veze kako se ko oblači u crkvi, dok će desničari brinuti o Bogu, a ko brine o Bogu ne može biti nepravedan.![]()
Ostao si ti iza, ko muda ispod pasjeg repa. Veze ovo nema ni sa liberalizmom, ni judeokrscanstvom (ma sta to bilo), ni kapitalizmom, ni komunizmom,....a u tom svijetu koji ti vise postujes ,bices iskoristen ko kondom i zivo ce im se jebati za te tvoje vrijednosti.
Kao sto rekoh prije volim otvorenog neprijatelja nego laznog prijatelja.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- dr laganini
- Inventar foruma
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9589 times
- Been thanked: 11338 times
Donkey je krenuo silovito i duhovito. Daj bože da potraje, bar pola godine, da nam ne bude dosadno 
Trump najavio povećanje uvoznog poreza na robu iz Meksika kako bi platio granični zid
Američki predsjednik Donald Trump kazao je u četvrtak da će podići porez na uvoznu robu iz Meksika na čak 20 posto, a sve u cilju plaćanja zida na američko-meksičkoj granici.
Trump je ideju iznio nedugo nakon što je meksički predsjednik Pena Nieto otkazao posjetu Washingtonu zbog, kako je rekao, neprihvatljivih zahtjeva nove administracije da ionako neprihvatljiv zid plate građani Meksika.
Trump je u nekoliko navrata tokom svoje predsjedničke kampanje kazao da će njegov zid platiti sami Meksikanci, a ne američki građani. Ipak, u intervjuu koji je u srijedu dao za jednu američku televiziju, Trump je rekao da će za gradnju zida ipak biti iskorišten budžetski novac, "ali samo privremeno jer će račun biti ispostavljen Meksiku".
Njegov novi plan obuhvata podizanje poreza na robu koja se uvozi iz Meksika. Taj bi dodatni novac koji je procijenjen na oko 10 milijardi dolara bio iskorišten za gradnju zida duž međudržavne granice.
(klix)

Trump najavio povećanje uvoznog poreza na robu iz Meksika kako bi platio granični zid
Američki predsjednik Donald Trump kazao je u četvrtak da će podići porez na uvoznu robu iz Meksika na čak 20 posto, a sve u cilju plaćanja zida na američko-meksičkoj granici.
Trump je ideju iznio nedugo nakon što je meksički predsjednik Pena Nieto otkazao posjetu Washingtonu zbog, kako je rekao, neprihvatljivih zahtjeva nove administracije da ionako neprihvatljiv zid plate građani Meksika.
Trump je u nekoliko navrata tokom svoje predsjedničke kampanje kazao da će njegov zid platiti sami Meksikanci, a ne američki građani. Ipak, u intervjuu koji je u srijedu dao za jednu američku televiziju, Trump je rekao da će za gradnju zida ipak biti iskorišten budžetski novac, "ali samo privremeno jer će račun biti ispostavljen Meksiku".
Njegov novi plan obuhvata podizanje poreza na robu koja se uvozi iz Meksika. Taj bi dodatni novac koji je procijenjen na oko 10 milijardi dolara bio iskorišten za gradnju zida duž međudržavne granice.
(klix)
Dere momak
u redu što se mene tiče iznutra svoje prčije neka radi što hoće.....budu vanjski potezi zanimljivi, oko UN i NATO.
Uglavnom frkica je....
a pojavljuju mi se slični osjećaji kao i sa englezima...prvo ne vjeruješ, pa ih žališ i podupireš....pa te nakon svega zaboli tuki za njima, jer je razmjena empatije u obrnutom smjeru, tu na istom nivou negdje

u redu što se mene tiče iznutra svoje prčije neka radi što hoće.....budu vanjski potezi zanimljivi, oko UN i NATO.
Uglavnom frkica je....
a pojavljuju mi se slični osjećaji kao i sa englezima...prvo ne vjeruješ, pa ih žališ i podupireš....pa te nakon svega zaboli tuki za njima, jer je razmjena empatije u obrnutom smjeru, tu na istom nivou negdje

NAJVIŠI službenici američkog State Departmenta dali su otkaz. Ne žele sudjelovati u vladi u kojoj bi im nadređeni bio Rex Tillerson.
Tako je Tillerson ostao bez seniorskog tima službenika u State Departmentu. Ovakav potez je neobičan jer se radi o službenicima koji na svojoj poziciji ostaju bez obzira na promjenu u vlasti.
Prvi je otkaz dao Patrick Kennedy, koji je, kako piše Independent, načuo da mu se sprema otkaz. On je stoga svojevoljno otišao, a njegov primjer su slijedila još tri visoko pozicionirana službenika u State Departmentu.
Otpor civilnih službenika Trumpovoj vladi
Ovo je najnoviji izraz otpora među civilnim službenicima u Washingtonu nakon što su dobili nove šefove. Kako prenosi Washington Post, Tillerson je bio prisutan u uredu State Departmenta kada su službenici dali otkaz.
Osim Patricka Kennedyja koji je bio zamjenik državnog tajnika za menadžment, otkaz su dali i Joyce Anne Barr koja je bila na dužnosti pomoćnice državnog tajnika za administracijske poslove, te pomoćnica državnog tajnika za konzularne poslove Michele Bond. Uz njih, otkaz je dao i Gentry Smith, direktor ureda za strane misije.
U petak su svoje dužnosti napustila još dva službenika. Neki od njih su imenovani od strane Georgea W. Busha, te su služili za vrijeme obadva mandata Baracka Obame. Patrick Kennedy je na svojoj poziciji bio devet godina i planirao je ostati i za vrijeme Trumpa, ali je iznenada promijenio odluku.
Nitko od njih nije svoje ostavke službeno povezao s dolaskom Donalda Trumpa na vlast, ali su mnogi diplomati izrazili svoju zabrinutost o službi u njegovoj administraciji s obzirom na njegove političke stavove.
Habibti, ya nour el - ain...