Kao sto rekoh, malo ko ce reci da se zayebao u zivotu.

Ali, dodje to pod starost, valjda.
Prvo, ako je neko single ne mora znaciti da nije roditelj. Toliko danas ima samohranih majki, barem gdje ja zivim, i to zena sa sjajnom karijerom. Istina, manje je samohranih oceva, cemu cu se mozda poslije vratiti.
Drugo, otkad I u kojem filmu, single status iskljucuje seks. Ne znam gdje vi zivite, ali single people jednostavno imaju bolji seksualni zivot, ako su zdravi I pravi I prioritet im je kvalitetan seksualni zivot. Ako danas na Zapadu nije lako imati seks, onda ne znam gdje i kad je lako bilo. Mozda je vama taj seks beznacajan I prljav jer je yebacina a nije vodjenje ljubavi, ali ljudi koji se zele yebati svaku noc sa drugom osobom yebu se svaku noc sa drugom osobom - no strings attached. Siguran sam da je I u Bosni mnogo liberalnije nego sto se misli.
Da se pomognemo ekonomijom. Ako je zadovoljstvo nakon prvog seksa sa osobom A =100, totalno zadovoljstvo nakon drugog seksa = 199, I tako dalje I tako dalje, istina, total utility se povecava, ali zato marginal utility (razlika u totalnom zadovoljstvu) izmedju 849-tog i 850-tog seksualnog odnosa sa istom osobom mora biti veoma nisko. To je pravilo, a ne izuzetak. Sa druge strane, singlici koji hoce da imaju raznovrstan i kvalitetan seksualni zivot, imace uvijek marginal utility na veoma visokom nivou.
Uostalom, tako nije samo sa seksom nego I sa ljubavlju. Zato nam nova ljubav uvijek donosi veliko zadovoljstvo, da bi nakon nekog vremena pocela da se transformira u nesto drugo, i na kraju postanete jedno drugom kucni ljubimci. Ako ste bas istrajni. Ostavljam, naravno, mogucnost da ima izuzetaka koji zaista odrze pravu iskrenu ljubav 100 godina I pretpostavljam da bas svaka osoba u braku misli da je njegov/njen brak izuzetak. Samo naprijed.
Kao sto rekoh, niko nece priznati svoju zabludu pred drugim ljudima, ali ce je zato priznati sebi prije ili kasnije.
Ono sto jos nismo razmotrili je realni razlozi zasto bi neko odlucio da ostane singl citav zivot u 30-toj godini kao moj prijatelj. Ja licno smatram da takvu odluku nikad ne mozes donijeti, jer ne znas sta te ceka na sljedecoj stanici. Ali, iz istog razloga ne mozes donijeti odluku ni da ces se pod obavezno vezati udvoje.
Moj prijatelj nije imao tako dramatican razlog (vise, rekao bih romantican), ali zar je tesko pretpostaviti da su neki ljudi imali tragicne dozivljaje koji su ih prelomili u tom pravcu. Recimo, ratove gdje izgubis vjeru u citavo covjecanstvo I jednostavno ne zelis da donosis djecu na takav svijet.

. . . . . . . . .