Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života

Post by SPINERKA »

:D.

ok , eh mozes meni sve ...
Image
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

Image
Image
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 6 times

Post by Heidi »

Samo singlovci mogu dozivjeti apsolutnu car apokalipse.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4324 times
Been thanked: 3253 times

Post by Melek »

Da se razumijemo. Ima vise razloga (vjerovatno valjanih) zasto je jedna osoba singl. Imate jednostavno osobe koje su zbog raznoraznih razloga ili pune kompleksa pa su s toga nesigurne u sebe i nisu u stanju ostvariti potreban (prije svega fizicki) kontkat sa potencijalnim partnerom, zatim imate tu i bioloske razloge (impotencija, frigidnost, slaba erekcija itd) koje osobu cine jako nesigurnom, fizicke mane, bilo urodjene bilo stecene (ruznoca, invalidnost, hronicne bolesti), zatim imate i ostale razloge psihickog karaktera, koje se prije svega formiraju u djetinjstvu i tako redom pa osoba jednostavno nije psihicki konstruisana ni za brak ni za roditeljsku ulogu kao takva. Zatim imate tu i dobru dozu kukavicluka (osoba se boji bracne veze, ne usudjuje se uhvatiti u kostac s rizicima koje ta veza nosi). Tek poslije toga dolazi samozivost i egoizam (ili kao planska pojava ili kao nusprodukt gorenavedenog - odnosno, nazovimo to "utjehom" samog sebe u datoj situaciji) gdje se navodi razlog da su partner i djeca kamen spoticanja u usponu jedne osobe (sto se uostalom bioloski totalno kosi sa prirodom ljudskog bica), onda se pokusava pronaci za razlog karijera (sto je samo po sebi apsurdno jer zasto i za koga graditi tu karijeru? zar za sebe samog koji sam prolazan). Cilj karijere je sticanje dobiti i statusa, nista od toga u sustini nije ni potrebno singl osobi vec upravo suprotno - cilj toga je da se gradi i ostavlja potomstvu iza sebe a ne da se "onanise u prazno" takoreci. Sve u svemu, biti "planski i namjerni" singl nije (ukoliko je covjek normalna individua) niti ce ikad biti normalna pojava i pomalo je bijedno pokusavati predstaviti tu pojavu u kojekakvom plemenitom i razumnom kontekstu. Neuspjeh je jednostavno neuspjeh. A ovdje govorimo o jednom neuspjehu onog zivotnog karaktera :cudi
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Kao sto rekoh, malo ko ce reci da se zayebao u zivotu. :D. Ali, dodje to pod starost, valjda. :ok

Prvo, ako je neko single ne mora znaciti da nije roditelj. Toliko danas ima samohranih majki, barem gdje ja zivim, i to zena sa sjajnom karijerom. Istina, manje je samohranih oceva, cemu cu se mozda poslije vratiti.

Drugo, otkad I u kojem filmu, single status iskljucuje seks. Ne znam gdje vi zivite, ali single people jednostavno imaju bolji seksualni zivot, ako su zdravi I pravi I prioritet im je kvalitetan seksualni zivot. Ako danas na Zapadu nije lako imati seks, onda ne znam gdje i kad je lako bilo. Mozda je vama taj seks beznacajan I prljav jer je yebacina a nije vodjenje ljubavi, ali ljudi koji se zele yebati svaku noc sa drugom osobom yebu se svaku noc sa drugom osobom - no strings attached. Siguran sam da je I u Bosni mnogo liberalnije nego sto se misli.

Da se pomognemo ekonomijom. Ako je zadovoljstvo nakon prvog seksa sa osobom A =100, totalno zadovoljstvo nakon drugog seksa = 199, I tako dalje I tako dalje, istina, total utility se povecava, ali zato marginal utility (razlika u totalnom zadovoljstvu) izmedju 849-tog i 850-tog seksualnog odnosa sa istom osobom mora biti veoma nisko. To je pravilo, a ne izuzetak. Sa druge strane, singlici koji hoce da imaju raznovrstan i kvalitetan seksualni zivot, imace uvijek marginal utility na veoma visokom nivou.

Uostalom, tako nije samo sa seksom nego I sa ljubavlju. Zato nam nova ljubav uvijek donosi veliko zadovoljstvo, da bi nakon nekog vremena pocela da se transformira u nesto drugo, i na kraju postanete jedno drugom kucni ljubimci. Ako ste bas istrajni. Ostavljam, naravno, mogucnost da ima izuzetaka koji zaista odrze pravu iskrenu ljubav 100 godina I pretpostavljam da bas svaka osoba u braku misli da je njegov/njen brak izuzetak. Samo naprijed. :pivo

Kao sto rekoh, niko nece priznati svoju zabludu pred drugim ljudima, ali ce je zato priznati sebi prije ili kasnije. :sok

Ono sto jos nismo razmotrili je realni razlozi zasto bi neko odlucio da ostane singl citav zivot u 30-toj godini kao moj prijatelj. Ja licno smatram da takvu odluku nikad ne mozes donijeti, jer ne znas sta te ceka na sljedecoj stanici. Ali, iz istog razloga ne mozes donijeti odluku ni da ces se pod obavezno vezati udvoje.

Moj prijatelj nije imao tako dramatican razlog (vise, rekao bih romantican), ali zar je tesko pretpostaviti da su neki ljudi imali tragicne dozivljaje koji su ih prelomili u tom pravcu. Recimo, ratove gdje izgubis vjeru u citavo covjecanstvo I jednostavno ne zelis da donosis djecu na takav svijet. :cudi
Last edited by Socrates on 28 Jan 2017, 09:40, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9800 times
Been thanked: 16480 times

Post by spacebound »

Citajuci temu dodjoh do zakljucka da ljudi koji imaju nekog vecinom samce smatraju skartom :misli :grana
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

A ono, ostavljam I mogucnost da I kad si u braku mozes imati seksualnih pa cak I emotivnih partnera sa strane, ali to onda ne ide u prilog argumentu "zivota udvoje" nego argumentu "laganja i sebe I partnera a bogami I laganju neduznog svijeta. :p
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

spacebound wrote:Citajuci temu dodjoh do zakljucka da ljudi koji imaju nekog vecinom samce smatraju skartom :misli :grana
Pa kako bi drukcije sebe ubijedili da su kvalitetno potrosili zivot. :p
. . . . . . . . .
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Socrates, najbistriji si kad si na vinu :valja :pusa
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Ne znam kako znas da sam na vinu, mora biti da je neka vradzbina. :D.
. . . . . . . . .
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1484 times
Been thanked: 1395 times

Post by Tokmak »

@socrates,zato se ne treba tucati tako cesto,da ta granicna dobit,zadovoljstvo cim sporije opada... :ooo
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Socrates wrote:Ne znam kako znas da sam na vinu, mora biti da je neka vradzbina. :D.
:v2
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Moze i tako, zlocko, zato mnogi brakovi zavrse na "jednom u sest mjeseci". :p
. . . . . . . . .
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

Socrates wrote:
spacebound wrote:Citajuci temu dodjoh do zakljucka da ljudi koji imaju nekog vecinom samce smatraju skartom :misli :grana
Pa kako bi drukcije sebe ubijedili da su kvalitetno potrosili zivot. :p
A vidis ja dolazim do zakljucka da samci smatraju sve ljude u braku nesretnima i lazovima

@soc
Ovisi sta je za nekoga kvalitetno potrosen zivot
Meni su zivot moja dica,nekome je zivot kvalitetno potrosen ako sto cesce uziva u kemijskim reakcijama koje uzrokuje nova zaljubljenost ili novi seks
Netko ce izbjeci i takvo smaranje povrsnostima pa ce se nafiksati za kemijsku reakciju ugode

Stalno idete iz krajnosti u krajnost
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Vilo, ne bih mjesao djecu u ovu temu, jer su cesto izgovor za mnoge stvari. :ruke

Ali cu vam ispricati nesto socnije o samom sebi. :p
Last edited by Socrates on 28 Jan 2017, 08:18, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Socrates wrote:Vilo, ne bih mjesao djecu u ovu temu, jer su cesto izgovor za mnoge stvari. :ruke
Pa i seks je cesto izgovor za mnoge stvari
To jest kemijska reakcija u mozgu je izgovor za mnoge stvari
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

vila wrote:
Socrates wrote:Vilo, ne bih mjesao djecu u ovu temu, jer su cesto izgovor za mnoge stvari. :ruke
Pa i seks je cesto izgovor za mnoge stvari
To jest kemijska reakcija u mozgu je izgovor za mnoge stvari
Seks je potreba, djeca su ziva bica.
. . . . . . . . .
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound »

Men' se cini da je i ovdje aktivna ona da je kod komsije vazda zelenija trava, pa tako jedni drugima traze mane da bi tako opravdali svoj status i sebe ubijedili da je ipak njihov izbor(ili sticaj okolnosti koji ih je doveo tu gdje jesu) pravi.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by vila »

Ako je samo potreba onda ti je svejedno..seksas li se se samo s jednom osobom ili svaki dan s drugom
Ipak te na promjene tjera oba kemijska reakcija o kojoj pricam
I to je sasvim ok ali isto tako je meni ili nekom drugom ok da me umjesto te kemijske reakcija (kratkotrajne) zadovoljavaju neke druge stvari

Ps.cak i sa
duracel baterijama :ooo
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Meni se cini da se ovde svima samo nesto cini... Živite bre svak po svom, kaj klinac ba koga ima zanimati :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”