Julia-Klara wrote:Ne kuzim![]()
KOliki kompleks moras imati da ti muskarac moze reci (narediti) da je rezes?
MRSH!
I de ba, koja od nas zagleda i gleda je kako bi otkrila mane ? Ja samo vrline vidim

Julia-Klara wrote:Ne kuzim![]()
KOliki kompleks moras imati da ti muskarac moze reci (narediti) da je rezes?
MRSH!
I de ba, koja od nas zagleda i gleda je kako bi otkrila mane ? Ja samo vrline vidim
Ne znaš za orosavanhe piiiiiispacebound wrote:Sta mu ga sad dodje to orosavanje![]()
Je l to nesto sto se mora znatistorm wrote:Ne znaš za orosavanhe piiiiiispacebound wrote:Sta mu ga sad dodje to orosavanje![]()
![]()
Suzana Mančić je glavni ambasador
Jesi usporedbu našao...Mutevelija wrote:Iznenadili bi se kad bi rekao da je ovo u nekim zemljama kultura.
Ali to se smatra u jednom dijelu svijeta kao okrutnost, a kad se radi zbog ovakvih razloga na Zapadu kao dobro došlo je.
Čak nazivaju u female genital mutilation.
https://en.wikipedia.org/wiki/Female_genital_mutilation
Inače u Afričkim zemljama se radi o obrezivanu žena, a neke Islamske zemlje to rade isto, pa i vehabije na Sandžaku, jer kažu da neki tekstovi tome se ne protive, ne bih baš rekao da je obaveza, ali kažu da je preporučeno kao muškarcima, ali u manjoj je praksi zastupljeno kod muslimana..
Aman, covjece Bozji, ovo nema nikakve veze sa obrezivanjem.Jesi li ti ikad vidio zenske genitalije uzivo, znas li kako to izgleda, razlikujes li klitoris, male i velike usne?Znas li koja je razlika, gdje se sta nalazi?Hajd potrazi na googlu pa se vrati da nastavimo.Mutevelija wrote:Pa i ovima je ispran mozak da obrezivaju se.
Oni ovako samo "stavljaju in" to obrezivanje. Malo mi je dvolično.
KAžem da su licemjerni, bilo voljom ili ne ne bi trebali to praktikovati.
Taman sam isto pomislio...spacebound wrote:Aman, covjece Bozji, ovo nema nikakve veze sa obrezivanjem.Jesi li ti ikad vidio zenske genitalije uzivo, znas li kako to izgleda, razlikujes li klitoris, male i velike usne?Znas li koja je razlika, gdje se sta nalazi?Hajd potrazi na googlu pa se vrati da nastavimo.Mutevelija wrote:Pa i ovima je ispran mozak da obrezivaju se.
Oni ovako samo "stavljaju in" to obrezivanje. Malo mi je dvolično.
KAžem da su licemjerni, bilo voljom ili ne ne bi trebali to praktikovati.
Svako nedjelo na tjelu, koje nije urađeno radi medicinske potrebe, velika je glupost, a ako se to radi djeci, koja nije u mogučnosti odlučivati, po meni i zločin...Mutevelija wrote:Vidi ne shvataš šta kažem, je li rezultat isti?
Ako ja radim nešto što je loše svojom voljom da li je to bolje nego što radi onaj što je natjeran.
Hoću da kažem da je isti rezultat, il ja radio nešto svojom voljom ili me neko natjerao.
Šta je bolji ishod, znači uredu je činiti sebi zlo.
Ne možeš se protiv nečeg boriti a ti isto to raditi.
TO hoću da kažem, što vi ne shvatate nije moj problem.
Ma ne shvatas tiMutevelija wrote:Vidi ne shvataš šta kažem, je li rezultat isti?
Ako ja radim nešto što je loše svojom voljom da li je to bolje nego što radi onaj što je natjeran.
Hoću da kažem da je isti rezultat, il ja radio nešto svojom voljom ili me neko natjerao.
Šta je bolji ishod, znači uredu je činiti sebi zlo.
Ne možeš se protiv nečeg boriti a ti isto to raditi.
TO hoću da kažem, što vi ne shvatate nije moj problem.