Ili su se Osmanlije prilagodili nama s obzirom da Turska danas ima mnogo ljudi koji su veoma bijeli. Tu ne treba zaboraviti ni Sulejmana Veličanstvenog.posmatrac wrote:iako je bilo i pokolja nad njima kao rezultat razlicitih odmazdi, Bugari, Srbi, Grci su se mnogo lakse prilagodili Osmanlijama.Mutevelija wrote:Pa nisu ali gdje su sad Indijanci Aboridžini spram Bugara, Srba Rumuna Grka?
Koliko je ko spreman da brani svoju zemlju?
Moderator: Krokodil Behko
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Koliko je ko spreman da brani svoju zemlju?
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4409 times
- Been thanked: 3364 times
Jbt, ovaj posmatralac razvezo o istoriji ko maksum po orgijama u po teme o odbrani svoje zemlje 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš

Krokodil Behko wrote:Jel to misliš na poznatu Ruskinju, pod imenom, Sofija Augusta Fridrika od Anhalt-ZerbstaSocrates wrote:
Katarina Velika je bila veliki pobornik Prosvjetljenja, medjutim, od tada, uglavnom
-
posmatrac
- Inventar foruma

PA nije bilo ni Englezima, navedoh ti primjere Juzno Africke Republike i Indije, Indijanci i Aboridjani koji su bili navikli na zivot u divljini se nisu zeljeli asmililirati u Britansko drustvo, i danas zive izolovani u rezervatima.
Ne pada mi na pamet da opravdavan osvajacke pohode " krune" ali kada uzmemo u obzir da gdje god da su dosli, da su stvorili ekonomski jaka i Pravna drustva u koja danas trce ljudi iz citavog svijeta.
Ne pada mi na pamet da opravdavan osvajacke pohode " krune" ali kada uzmemo u obzir da gdje god da su dosli, da su stvorili ekonomski jaka i Pravna drustva u koja danas trce ljudi iz citavog svijeta.
-
posmatrac
- Inventar foruma

.......CENZURA.... procitaj uvodnih par textova za promjenuMelek wrote:Jbt, ovaj posmatralac razvezo o istoriji ko maksum po orgijama u po teme o odbrani svoje zemlje
Behko, Mute, Valadimir se poveli istom temom, covjek koji ne moze da shvati sto pisem se uhvatio mene
Last edited by posmatrac on 29 Jan 2017, 19:25, edited 2 times in total.
- Melek
- Deer Hunter

Pa evo, drugi post i odmah cista istorija 

Izgleda da je Treskavica ostavila dubokog tragaNista cudno za Fince i Turke, imajuci u vidu da su porijeklom ratoborni Mongoli, fale im samo MAdjari.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Melek wrote:Pa evo, drugi post i odmah cista istorija
Izgleda da je Treskavica ostavila dubokog tragaNista cudno za Fince i Turke, imajuci u vidu da su porijeklom ratoborni Mongoli, fale im samo MAdjari.
A nije logicno da se genetika i istorijski kontekst poveze sa trenutnim?
Nemoj se ljutiti sto ne mozes da shvatis ono o cemu pisemo.
- Melek
- Deer Hunter

Pa fino ti kazem da si odmah dok je Behko postavio temu ti odmah opalio po istoriji i izazvao lavinu offtopica na temi.
A zatim si poceo i da se vrijedjas
A zatim si poceo i da se vrijedjas
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ne kontam kako Behko kao administrator nije shvatio da se radi o offtopicima, nego je aktivno ucestvovao u raspravi, ali si ti eto primjetio takvu nepravilnost?
NApisi nesto vezano za temu, ako mislis da je ja fulam, prestani da trazis ljudima greske, sto vidim da ti je omiljena stvar u zivotu.
NApisi nesto vezano za temu, ako mislis da je ja fulam, prestani da trazis ljudima greske, sto vidim da ti je omiljena stvar u zivotu.
- Melek
- Deer Hunter

Heh..posmatrac wrote:Ne kontam kako Behko kao administrator nije shvatio da se radi o offtopicima, nego je aktivno ucestvovao u raspravi, ali si ti eto primjetio takvu nepravilnost?
Pa evo, da ti citiram Behku:
I još jednom, nije tema o slavenima!
Ovo je bilo 3500 godina prije.
A garant opet nećeš ništa skontati.
Nisam mislio, u svom dugogodišnjem forumskom stažu, da ću naletjeti na toliko (samo)drilovanog lika, koji gazi po činjenicama i ističe priče iz dječijih slikovnica.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14634 times
- Been thanked: 10132 times
Ne bih je branila, nije ni ona mene kad je trebalo 
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- Melek
- Deer Hunter

Nije bila u stanju da sve svugdje odbrani u datom trenutku.Julia-Klara wrote:Ne bih je branila, nije ni ona mene kad je trebalo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Mohr
- Inventar foruma

- Has thanked: 3 times
- Been thanked: 21 times
Mogli su mirne duše ostat' i kod kuće i uživat' u tim plemenitim tekovinama, haposmatrac wrote:PA nije bilo ni Englezima, navedoh ti primjere Juzno Africke Republike i Indije, Indijanci i Aboridjani koji su bili navikli na zivot u divljini se nisu zeljeli asmililirati u Britansko drustvo, i danas zive izolovani u rezervatima.
Šta je Pravno društvo (sa velikim P, bezbeli?)
posmatrac wrote:KAd se sjetim naseg mladalackog entuzijazma 1992, pa smo valjda gledajuci filmove o Rambu mislili da preko noci mozemo uci u"istoriju"Podrinjac wrote:Vi sa Sandžaka biste samo ratovali. Bez obzira da li je u pitanju Bosna ili Sirija.Hannibal wrote:Ja bi sutra otiso u rat da treba
Jeste ratoborni, nema šta.![]()
KAda sam zavrsio na Treskavici nakon par mjeseci, proklinjao sam majku sto me rodila, na minus 30 u Rovu molis Boga da ponovo vidis mater, svaki dan ostanes bez jednog jarana,a BAkir se banja u Turskoj, skuplja sa mamom zlato.
Nikada vise
Znam ko bi bio prvi na granici da zapuca
Ja
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Nije bas ni tesko shvatiti temu.
Treba jedino shvatiti razliku izmedju zemlje I drzave. Nazalost, u mnogo ratova drzava se poistovjeti sa zemljom I konsekvence toga su dugorocne.
Treba jedino shvatiti razliku izmedju zemlje I drzave. Nazalost, u mnogo ratova drzava se poistovjeti sa zemljom I konsekvence toga su dugorocne.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Mojne vise, Melek ce te banovatiMohr wrote:Mogli su mirne duše ostat' i kod kuće i uživat' u tim plemenitim tekovinama, haposmatrac wrote:PA nije bilo ni Englezima, navedoh ti primjere Juzno Africke Republike i Indije, Indijanci i Aboridjani koji su bili navikli na zivot u divljini se nisu zeljeli asmililirati u Britansko drustvo, i danas zive izolovani u rezervatima.
Ne pada mi na pamet da opravdavan osvajacke pohode " krune" ali kada uzmemo u obzir da gdje god da su dosli, da su stvorili ekonomski jaka i Pravna drustva u koja danas trce ljudi iz citavog svijeta.Nisu Indijanci ni Aboridžini došli k njima, pa da se asimiliraju, a ne bi' rek'o ni da su ih zvali u posjetu s ciljem da ih ekonomsko-pravno prosvijetle. Izvedemo li tvoj elementarno-logički rezon krajnje konsekventno, naći ćemo se pred sakatim anti-climaxom
![]()
Šta je Pravno društvo (sa velikim P, bezbeli?)
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ja govorim od kad sa tobom otipkao prvo slovo na ovom Forumu, da si velika mudricaNice try wrote:posmatrac wrote:KAd se sjetim naseg mladalackog entuzijazma 1992, pa smo valjda gledajuci filmove o Rambu mislili da preko noci mozemo uci u"istoriju"Podrinjac wrote:Vi sa Sandžaka biste samo ratovali. Bez obzira da li je u pitanju Bosna ili Sirija.Hannibal wrote:Ja bi sutra otiso u rat da treba
Jeste ratoborni, nema šta.![]()
KAda sam zavrsio na Treskavici nakon par mjeseci, proklinjao sam majku sto me rodila, na minus 30 u Rovu molis Boga da ponovo vidis mater, svaki dan ostanes bez jednog jarana,a BAkir se banja u Turskoj, skuplja sa mamom zlato.
Nikada vise![]()
Znam ko bi bio prvi na granici da zapuca![]()
Ja
Zovi me da bjezimo zajedno
- Melek
- Deer Hunter

Mislis u smislu borbe za jedan postojeci drzavni rezim vs borbe za svoju zemlju\domovinu\otadzbinu kao takvu? Ponekad borba protiv rezima jedne zemlje u sustini i predstavlja akt odbrane zemlje.Socrates wrote:Nije bas ni tesko shvatiti temu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
-
posmatrac
- Inventar foruma

HAjde ne znas da grijesis pa cu ti jos jednom bar pokusati objasniti.Melek wrote:Heh..posmatrac wrote:Ne kontam kako Behko kao administrator nije shvatio da se radi o offtopicima, nego je aktivno ucestvovao u raspravi, ali si ti eto primjetio takvu nepravilnost?
Pa evo, da ti citiram Behku:I još jednom, nije tema o slavenima!
Ovo je bilo 3500 godina prije.
A garant opet nećeš ništa skontati.
Nisam mislio, u svom dugogodišnjem forumskom stažu, da ću naletjeti na toliko (samo)drilovanog lika, koji gazi po činjenicama i ističe priče iz dječijih slikovnica.
Poveo sam se Ungro Finskom( porijeklom Mongoli) skupinom naroda, u koju spadaju Turci i Finci koji se na ovoj listi spominju kao "najspremniji" za rat, a Behko je onda spomenuo i nase Bosanske korijene u kontekstu slicnih " istocno Uralskih" korijena, pa je onda tema otisla na Slavene.
Kada bi se svi bukvalno drzali uvodnog texta teme, ne bi bila 2 komentara ni na jednoj temi, dozvoli da neki ljudi koji razmisljaju apstraktno (a dosta ih je na ovom Forumu) razmisljaju slobodno.
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3927 times
- Been thanked: 2953 times
...svak je imao niz mogucnosti da doprinese odbrani.....Julia-Klara wrote:Ne bih je branila, nije ni ona mene kad je trebalo
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".