Kućni ljubimci
Moderator: spacebound
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9906 times
- Been thanked: 16706 times
- Status: Offline
Re: Kućni ljubimci
Im ex hvala, bila sam dvije sekunde od konacne odluke da nabavim zeku, sad sam samo sekundu
Joj, Zagorka, slatkoce
Joj, Zagorka, slatkoce
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- toxic
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 1 time
Ljubimci su vam skroz medeni 
Jos ako imas ogradjeno dvoriste da ne moze smugnuti
Zeke su super, nisu uopste zahtevni za odrzavanje.spacebound wrote:Im ex hvala, bila sam dvije sekunde od konacne odluke da nabavim zeku, sad sam samo sekundu![]()
Joj, Zagorka, slatkoce
Jos ako imas ogradjeno dvoriste da ne moze smugnuti
𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
- Mood:
Moj čitav dunjaluk

❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 7894 times
- Been thanked: 18665 times
Laki izgleda ko vragolan.
Imex ili mi se cini ili si zeke imala kratko. Sta se desilo s njima i koliki im je inace vijek.
Jao sinoc ja i fazlija zaspali. Sve ok, on se uvukao pod jorgane. Kad me u 4:20 probudi buka. Leti La Flaz po sobi, uskace se na zid, zavlaci ispod stola, ispod kreveta, penje na prozor.
Covjece pršti energija iz njega.
Te ga izbacim vani. Haj, rekoh, ispusi se na mackama.
Imex ili mi se cini ili si zeke imala kratko. Sta se desilo s njima i koliki im je inace vijek.
Jao sinoc ja i fazlija zaspali. Sve ok, on se uvukao pod jorgane. Kad me u 4:20 probudi buka. Leti La Flaz po sobi, uskace se na zid, zavlaci ispod stola, ispod kreveta, penje na prozor.
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14509 times
- Been thanked: 10024 times
Zagi, pujdo ti je mrak!
Divlja, medic ti je taj tvoj Laki
Majo
ja opet vidim sare na tom tvom Fazliji - vidi li ih ko jos?
Divlja, medic ti je taj tvoj Laki
Majo
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 
- spacebound
- Urednik foruma

Odoh sutra trazit zeku
Bit cete obavijesteni ako pazarim 
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Konsultant
- Legenda foruma

- Been thanked: 1 time
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1545 times
- Been thanked: 1430 times
imali su moji bivsi susjedi u stanu iznad bijelog zeca jednog vrijeme i toliko su ga izludjivali da je skocio sa petog kata...spacebound wrote:Odoh sutra trazit zekuBit cete obavijesteni ako pazarim
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- spacebound
- Urednik foruma

Moj ako izludi nece daleko, prizemlje jezloćko tokmak wrote:imali su moji bivsi susjedi u stanu iznad bijelog zeca jednog vrijeme i toliko su ga izludjivali da je skocio sa petog kata...spacebound wrote:Odoh sutra trazit zekuBit cete obavijesteni ako pazarim
- Maja
- Administrator

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pitanje se postavlja da li istu dozu sazaljenja imas kada djeca muce muhe i kada muce macke.
Moze li muha biti kucni ljubimac I sta bi bile prepreke jednom takvom aranzmanu?
Moze li muha biti kucni ljubimac I sta bi bile prepreke jednom takvom aranzmanu?
. . . . . . . . .
- Maja
- Administrator

Pa naravno da mi je žao.
Ali s ovim ljubimcima roditelji svjesno šalju životinje u pakao.
Evo nabavila sam djeci mačku, nek imaju, nek se djeca igraju.
Pa je dijete stalno gonja a ona se sakrijeva pod kauč pa je derište uzme za rep i izvuče i gnjavi i kači štipavice na rep i baca u vodu itd.
To je ono što sam vidjela kod komšije a vjerujem ima i gorih stvari.
Ja sam sestrinu djecu od prvog dana učila kako da pristupaju fazliji. Čak im nisam dala ni da rade nagle pokrete prema njemu i sad fazlija sam dođe i sjedne im u krilo a djeca cvjetaju.
Ali s ovim ljubimcima roditelji svjesno šalju životinje u pakao.
Evo nabavila sam djeci mačku, nek imaju, nek se djeca igraju.
Pa je dijete stalno gonja a ona se sakrijeva pod kauč pa je derište uzme za rep i izvuče i gnjavi i kači štipavice na rep i baca u vodu itd.
To je ono što sam vidjela kod komšije a vjerujem ima i gorih stvari.
Ja sam sestrinu djecu od prvog dana učila kako da pristupaju fazliji. Čak im nisam dala ni da rade nagle pokrete prema njemu i sad fazlija sam dođe i sjedne im u krilo a djeca cvjetaju.
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4356 times
- Been thanked: 3290 times
Da se nisi ti slucajno ispuhala pa zato?Maja wrote:Laki izgleda ko vragolan.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
- Maja
- Administrator

Ti da si bio na Fazlijinom mjestu i da sam se ispuhala sve bi stavljao nos pod deku.
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Ja kad sam bio mali volio sam mačku uzeti za rep, ali da me ne uhvati.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Maja
- Administrator

- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1647 times
- Been thanked: 3093 times
Nama je komšija /djed od prijatelja / govorio meni i prijatelju da kad uhvatiš mačku za uši i povučeš ako maukne onda je mačak pravi, ako ne maukne onda je mačka 
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
ajj, al me prepade buka grtalice
cek', da opet vidim Lakija, da dodjem sebi ...
... ma, Laki stvoren samo za cmakat', cmakat', cmaaakaaaT
nadam se da ces blagovremeno procitati moj savjet (:
Kazes da su ti djecica nestasna. Ako si im vec rekla da ces im kupiti zeku, pokusaj uvjerljivo odglumiti da si se predomislila, kao, upravo zbog toga sto su nestasni ... JER ... zeke su osjetljiva majusna umiljata bica i ne zelis da kod vas bude nesrecno i istraumirano zbog djecije hiperakcije
Dakle, trazi obecanja da ce biti mirni(ji) i pruziti ljubav zeki koji ce vas sviju usreciti i koji to zasluzuje
Pokusaj barem! (:
Iznad vidjeh da ti je falila jos jedna sekundica za odluku da kupis zeku, reko', samo da iscitam nastavak pa cu se zadati da te rijesim i te sekundice, ali onda ugledah da si odlucila
A evo sta sam ti htjela reci - zeke su najrazdraganiji ujutro i u predvecerje. Kad ih pustis iz kaveza, vidis kako naprosto zivnu, razigrani, prave salto u zraku, isto kao mlada jagnjad. Prelijepo za vidjeti
Isto tako je nekako neobicno i smijesno i lijepo vidjeti zeku kad stane na zadnje noge, kao pingvin - zeke su radoznala bica, vidjeces vec
U medjuvremenu, prvi zeko je postao lav, postao zapostavljen i agresivan (i odvojen od cure), ugristi postalo mu je u krvi. Postao je krvolok, prestao biti kucni ljubimac, a ja to iz silne ljubavi kao da nisam htjela prihvatiti za istinu. Potrajalo je to, a dodatno i sam problem s prostorom, ubrzalo je jedva donesenu odluku da ga se odveze u dom. Prvi zecici su prilicno odskocili pa su sa cetiri mjeseca starosti poklonjeni.
Ostala mama zecica sa svojim grudvicama petorkama i vremenom, rasputih i njih:/ Bilo je tuzno.
Pola godine ceznje i ... kao rodjendanski poklon stigla je majusna, posve crna grudvica, kojoj od milja dadoh ime Nane (jagnje). Nane se jedne prilike razbolio, ne znam jesam li o tome pisala. Dok je Nane bilo bolesno, i sama sam hudila. Nakon intervencije kod veterinara, gdje su mu brusili zubic koji mu je nepravilno rastao i nanosio bol u usnoj supljini (pa je zato odbijao da jede :/ ) i poslije uz odgovarajucu terapiju, polako se poceo oporavljati. Ohh, moje srece i olaksanja kad sam vidjela da je uzeo i gricka listic zelene salate
No, od posjete veterinaru i tog nimalo jednostavnog procesa brusenja bubicha, zadobio je träume i ni vremenom nije ponovo postao veseo. Kad je pusten iz kaveza samo se krio i u skrovistu bi ostajao tako i po sat vremena. Kasnije ga muka uhvatiti, omudrao je i bas zna iznaci gdje ce se scucuriti, gdje ga je tesko uhvatiti. Nije vrijedila ni ljubav ni paznja, on je samovao. I prije no sto ce odrasti da bi mu bila potrebna cura, teska srca odlucih mu potraziti mjesto gdje bi mogao biti sretniji, gdje bi imao i svoje drustvo. Tako je i Nane otisao iz mog doma. Svi mi jos nedostaju i bude mi tesko kad ih gledam na slikama, znaju mi i oci zamagliti od suza
Ovo ispade poduzi post, a rekla sam tako malo. Rekoh iznad, knjigu bih mogla napisati kolko materijala ima.
cek', da opet vidim Lakija, da dodjem sebi ...
nadam se da ces blagovremeno procitati moj savjet (:
Kazes da su ti djecica nestasna. Ako si im vec rekla da ces im kupiti zeku, pokusaj uvjerljivo odglumiti da si se predomislila, kao, upravo zbog toga sto su nestasni ... JER ... zeke su osjetljiva majusna umiljata bica i ne zelis da kod vas bude nesrecno i istraumirano zbog djecije hiperakcije
Supeerspacebound wrote:Odoh sutra trazit zekuBit cete obavijesteni ako pazarim
Cini ti se, Majo. Sad ne znam tacno, ali, najmanje tri godine sam imala zeke. Recimo ovako, oko godinu prvog zeku. Nakon godinu dana dobio je curu. Mjesec dana kasnije rodjene su dvije bogdice. Mjesec ili dva kasnije, bas dok se spremam na put, na godisnji odmor, stigle su petorkeMaja wrote:
U medjuvremenu, prvi zeko je postao lav, postao zapostavljen i agresivan (i odvojen od cure), ugristi postalo mu je u krvi. Postao je krvolok, prestao biti kucni ljubimac, a ja to iz silne ljubavi kao da nisam htjela prihvatiti za istinu. Potrajalo je to, a dodatno i sam problem s prostorom, ubrzalo je jedva donesenu odluku da ga se odveze u dom. Prvi zecici su prilicno odskocili pa su sa cetiri mjeseca starosti poklonjeni. Ostala mama zecica sa svojim grudvicama petorkama i vremenom, rasputih i njih:/ Bilo je tuzno.
Pola godine ceznje i ... kao rodjendanski poklon stigla je majusna, posve crna grudvica, kojoj od milja dadoh ime Nane (jagnje). Nane se jedne prilike razbolio, ne znam jesam li o tome pisala. Dok je Nane bilo bolesno, i sama sam hudila. Nakon intervencije kod veterinara, gdje su mu brusili zubic koji mu je nepravilno rastao i nanosio bol u usnoj supljini (pa je zato odbijao da jede :/ ) i poslije uz odgovarajucu terapiju, polako se poceo oporavljati. Ohh, moje srece i olaksanja kad sam vidjela da je uzeo i gricka listic zelene salate
No, od posjete veterinaru i tog nimalo jednostavnog procesa brusenja bubicha, zadobio je träume i ni vremenom nije ponovo postao veseo. Kad je pusten iz kaveza samo se krio i u skrovistu bi ostajao tako i po sat vremena. Kasnije ga muka uhvatiti, omudrao je i bas zna iznaci gdje ce se scucuriti, gdje ga je tesko uhvatiti. Nije vrijedila ni ljubav ni paznja, on je samovao. I prije no sto ce odrasti da bi mu bila potrebna cura, teska srca odlucih mu potraziti mjesto gdje bi mogao biti sretniji, gdje bi imao i svoje drustvo. Tako je i Nane otisao iz mog doma. Svi mi jos nedostaju i bude mi tesko kad ih gledam na slikama, znaju mi i oci zamagliti od suza
Ovo ispade poduzi post, a rekla sam tako malo. Rekoh iznad, knjigu bih mogla napisati kolko materijala ima.
E sad necu ni kako ja hocu
- spacebound
- Urednik foruma

Kad sam se zanteresovala za zeke potrudila sam se i da naucim ponesto o njima, tako da znam da su plasljivi, boje se glasnih zvukova, vole se maziti, ali samo kad je njima ceif.Odatle i moja dilema.Djeca obozavaju zivotinje, imamo psa , gnjave ga, ali on je velik, ne smeta mu.Sta ako mali, koji obozava zivotinje, i jos mu se ne moze objasniti da ih silnom ljubavlju moze ugusit(ne znate vi koliko on pobudali od dragosti u blizini zivotinje)odluci zeki pokazat I koliko ga voli kad ja nisam u prostoriji?