SDA

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: SDA

Post by dr laganini » 22 Jan 2017, 17:09

..vidi ti osmatrača kuži on sistem :hm

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 22 Jan 2017, 17:14

posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:Vala Yuso, ti ako nam ne vratiš tog Posmatrača, na forum, niko drugi neće. :hihi
Saće ostali doći da te mole, da ga ne kvotaš.
Posto primjetim da ti nedostajem :zubi evo jedan savjet za ubuduce, napravite svi po jednog svog klona na Forumu( ovako poput Yusufa) :D. da se mozete prepirati sami sa sobom dok mene nema, da vas je vise :valja

Ovakvi klonovi poput Yusufa su inace tkz " klimaci glavom", nema tu mnogo razmisljanja, svaka reakcija istih je samo instiktivni zivotinjski poriv i nagon za opstankom u zivotu :D. :ok
Mozel' bar malo preciznije? Kome i kada sam ja "klimao/klimam" glavom? Puno nagdjas...te kockasta glava, te klimac. Nemoj samo da se usudis da tvrdis znas nesto vise o mojoj fizionomiji. :D.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by posmatrac » 22 Jan 2017, 17:24

Uslov ulaska u SDA je jos od 1992 da se ne smije izgledati urbanije od Alije :valja , a posebno se ne smije biti pametniji od doticnog nenadertalca , pa nije tesko predpostaviti ni tvoje intelektualne sposobnosti .

Ne mora se biti odvec mudar i nacitan da covjek skonta da si vjerovatno pametan na Aliju, a da licis na Novalica :D.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10001 times
Been thanked: 11890 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 22 Jan 2017, 17:33

posmatrac wrote:
Krokodil Behko wrote:Vala Yuso, ti ako nam ne vratiš tog Posmatrača, na forum, niko drugi neće. :hihi
Posto primjetim da ti nedostajem :zubi evo jedan savjet za ubuduce, napravite svi po jednog svog klona na Forumu( ovako poput Yusufa) :D. da se mozete prepirati sami sa sobom dok mene nema, da vas je vise :valja

Ovakvi klonovi poput Yusufa su inace tkz " klimaci glavom", nema tu mnogo razmisljanja, svaka reakcija istih je samo instiktivni zivotinjski poriv i nagon za opstankom u zivotu :D. :ok

Moraš primjećivati i šalu. Ovo je već deseti put, da nešto ne mislim ozbiljno, a ti se usfrtutmiš. :cudi

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 22 Jan 2017, 17:36

Ee moj Behkoni, ja sam za razliku od tebe bio strasno ozbiljan :ok

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 22 Jan 2017, 19:30

Yusuf wrote:
posmatrac wrote:

Mozel' bar malo preciznije? Kome i kada sam ja "klimao/klimam" glavom? Puno nagdjas...te kockasta glava, te klimac. Nemoj samo da se usudis da tvrdis znas nesto vise o mojoj fizionomiji. :D.
Ti i ne možeš klimati glavom?
Možda jedino mahati repom?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 01:51

KOMESAR wrote:
Yusuf wrote:
posmatrac wrote:

Ti i ne možeš klimati glavom?
Možda jedino mahati repom?
Pa...moze se i to reci,na neki nacin. :D. Naime, clan sam jos jedne stranke (sta li ce tek sada nas "intelektualac" posmatrac da zakljuci), cija je "maskota" magarac. Pa eto...moRe biti da si makar u pravu, kad se humora tice. :D

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 02:05

posmatrac wrote:Uslov ulaska u SDA je jos od 1992 da se ne smije izgledati urbanije od Alije :valja , a posebno se ne smije biti pametniji od doticnog nenadertalca , pa nije tesko predpostaviti ni tvoje intelektualne sposobnosti .

Ne mora se biti odvec mudar i nacitan da covjek skonta da si vjerovatno pametan na Aliju, a da licis na Novalica :D.
Hajde sad, lijepo uzmi rijecnik, pa nadji rijec "prepotentan", da znas kako se ponasas. Prvo, komentarises moj "manje urbani" izgled, pa onda moju mandatno manju intelektualnu "sposobnost"(eto, kad smo vec kod toga, jesi li siguran da si izabrao najbolju rijec ovdje?) od "doticnog neNaDerTalCa"(pobogu, je li se ti to sa mnom zezas ili ces sada zaista morati ici na Google da vidis kako se to pise/izgovara, pa nama ovdje reci kako je to bila greska u tipkanju?

I ja 'vaKi, a ti samo tAkI?

Hajde, molim te, imaj bar mrvicu kulture dijaloga sa nekim, koga nikako ne znas.

Zasto ne kritikujete SDA kao stranku, a ne mene kao licnost, o kojoj ne znate nista, pa cak ni motive mog clanstva u SDA? Sta, recimo, ako je moja da namjera da steknem povjerenje nekih "istaknutih" clanova, pa da onda javno objavim njihove izvore "primanja? Opet kazem, "sta ako". Zbog toga se ne moze generelizovati ni dva covjeka pred kafanom, a kamoli najveca stranka u drzavi, u kojoj zaista ima casnih ljudi ali jos nije njihovo vrijeme (da li ce ikad uspjeti da dodje, to nije tema, ali je cinjenica da ih ima mnogo).

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 23 Jan 2017, 21:49

Ne pokusavam da ovdje zracim nikakvom intelektualnoscu , ta vrsta snobizma mi je odvratna, nego eto znam sabrat 2+2( ulica me naucila :zubi ) pa samo pricam o onome sto primjetim na „terenu“.
Bez obzira na tvoj radikalno explozivni ulazak na ovaj Forum(cime si zapravo pokazao da si neciji klon ;)) cu ti uljudno odgovoriti, bez obzira sto rekoh da necu vise pisati ovdje, eticnost me uvijek prevari pa se opet upustim u ovakve besmislene rasprave.

Kada pricam o tvom fizickom izgledu( o kojem logicno pojma nemam pa se ne bi trebao vrijedjati, osim ako ne licis na Sefika Dzaferovica, e to je onda ozbiljna stvar :D. ) sa tugom u srcu konstatujem da je najveci broj papaka i nisko obrazovanih ljudi u drzavi u SDA i likovima koji su vodili tu stranku 90tih(a vode i danas) prepoznao svoj nazadluk i sebe, vodeci se onom zivotinjskom instiktivnom( nema tu svijesti i savjesti :jok ) reakcijom , „ slicni se slicnima raduju“, pa je sam Alija Izetbegovic sa onom nazadnom Luciferskom hajde da kazem " karizmom" i strasnom politickom govornickom elokventnoscu i „ vizijama“( citava planeta nam se smijala :zubi dobro, onaj urbaniji dio planete)) uvijek bio magnet za prikupljanje glasova nepsmenih deda i nana, te kriminalaca koji su u njegovoj gluposti i nesposobnosti vidjeli sansu za sebe i svoje materijalne interese.

Danas naravno za SDA glasaju njihovi stranacki uhljebi koji su se 20 godina uvezivali familijarno u „sistem“ , pluse te dede cija svijest o svom postojanju i potrebama kao ljudkim bicima prestaje onda kada im Silajdzic kojeg je stvorila upravo ta ista SDA obeca 100% Bih ili kada im pravi tipicni Bosanac Fahro Radoncic( kojeg je isto stvorila ta SDA) onako kao posten cojk obeca borbu protiv drzavne mafije, pa su se Bosnje inteligentne na proslim izborima podijele izmedju te 2 moralne stranke koje su tamo do Alijine smrti 2003 zamisli bile jedno.

Kada bi nabrajao sav nazadluk koji nam je „dala“ SDA trebalo bi mi 10 dana da pisem. Ne kazem da tamo nema i dobrih ljudi, ali su takvi mahom retardirani pa ne kontaju u kakvoj kriminalnoj stranci se nalaze, ali mnogo je veci procenat onih koji nemaju drustvene i drzavne svijesti, koji tamo kupuju vrijeme i gledaju da licno sebe materijalno obezbijede do kraja zivota.

Eto, nadam se da si zadovoljan ovim mojim povrsnim odgovorom :zubi , to je moj stav a ti misli sta hoces :ok

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 23:30

.
Last edited by Yusuf on 23 Jan 2017, 23:32, edited 1 time in total.

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 23:31

Rekao si da te stavim na ignore, pa iako sam ovo procitao, pravicu se da si zaista na ignore.

P.S.

Jesam li ja ti pokusao da ostavim utisak da sam zaista "taze" na forumu? Naravno da sam klon, sta je tu cudno?

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 23 Jan 2017, 23:40

Pa nije nista cudno imajuci u vidu da me opet nisi stavio na ignore, sa SDAovcima vazda komedija :D.

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 23:48

posmatrac wrote:Pa nije nista cudno imajuci u vidu da me opet nisi stavio na ignore, sa SDAovcima vazda komedija :D.
Ne, cini ti se, ili je tebi komedija svasta nesto. Eto, navedi gdje sam ja rekao da cu te ZAISTA staviti na ignore? Izvini, do tebe je. Ja sam te samo zamolio da prestanes da komuniciras sa mnom.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 23 Jan 2017, 23:52

Pa i ja sam tebe zamolio da me stavis na ignore sto znaci da mi se nikako ne obracas, pa si mi se ipak obratio :zubi

Ok Yuka, budi pozdravljen :ok

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 23 Jan 2017, 23:57

Pozdrav momcino. Ne zamjeri. Nismo se klali.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 31 Jan 2017, 18:32

Ko stoji iz napada na Adila Osmanovića; ERDOGANISTI ili VEHABIJE?!

Na sjednicu Povjereništva došli su Adil Osmanović, te Šefik Džaferović, Dževad Mahmutović i Edin Ramić.

Na početku sastanka došlo je do fizičkog incidenta. Grupa građana je prekinula sastanak i fizički izbacila članove Povjereništva iz prostorija Medžlisa. Tom prilikom je, prema prvim informacijama, fizički napadnut Sadik Ahmetović, a Adil Osmanović je izbačen iz prostorija Medžlisa IZ Srebrenica. Sastanak je prekinut, a članovi Povjereništva su napustili Srebrenicu.

Osoba koja je izvršila fizički napad na ministra Osmanovića uhapšena je. To bi trebao biti epilog „incidenta“ u Srebrenici. Međutim, ostaje nekoliko veoma važnih pitanja koja traže odgovor na ovaj slučaj.

Najozbiljnije pitanje koje se nameće jeste ko stoji iza ovog napada na „drugog čovjeka“ u SDA-u, i šta bi mogao biti motiv ovakvog nasilničkog ponašanja?

Osmanović je nekad bio „prvi čovjek“ SDA za RS i dugo godina obnašao visoke funkcije u tom entitetu. A, sve do smrti Sulejmana Tihića, Osmanović je bio njegova „desna ruka“ i mnogi su vidjeli u njemu njegovog i nasljednika, odnosno novog predsjednika SDA. Tako, ako bi se sumirale sve pozicije u SDA-u, Osmanović ima mnogo jače reference i od aktualnog predsjednika Izetbegovića. Od kada je pristao na nagodbu, kao lider protihićeve frakcije i prepustio Izetbegoviću lidersku pozicju, Osmanović je marginaliziran. Baš se na njemu može dobro uočiti Izetbegovićev stil perfidnog „balzamovanja“ i neutraliziranja oponenata.

Tek u posljednje vrijeme, i to nakon problematičnih rezultata lokalnih izbora za SDA, Osmanović povremeno „promoli glavu“ iza Izetbegovićevog ramena. Tako je došao u fokus javnosti kao pregovarač sa „odmetnutom četvorkom“ SDA-ovih parlamentarca. Jedan od njih je bio i Sadik Ahmetović, koji je također bio fizički napadnut u Srebrenici. Zašto su napadnuta baš njih dvojica, a pošteđen je, na primjer Šefik Džaferović? Džaferović nema nikakve veze sa Srebrenicom, dok su Osmanović i Ahmetović dugo godina RS, pa i Srebrenicu koristili kao izbornu bazu. Tako da je ovo primarno lokalna priča. Zato bi prvo „sumnjivo lice“mogao biti aktulani ministar za izbjeglice Edin Ramić. On je , zapravo, prvi i digao glas i upro prstom u krivca za poraz SDA na lokalnim izborima u Srebrenici. Zanimljivo da je njegov prst bio uperen u Ahmetovića. Ko je ministar Ramić? Pošto je dugo godina boravio u kabinetu Bakira Izetbegovića, a nakon što je, vjerovatno po tom osnovu, postao ministar za izbjeglice, zadobio je Izetbegovićevo povjerenje da kontrolira i koordinira rad SDA-ovih ministara, pa i samog premijera Fadila Novalića.

Pošto Ramić uživa velike simpatija vehabija, a pripada i tzv. „halki Erdoganista“, smatraju ga najrigidnijim jastrebom i nasljednikom Hasana Čengića u SDA-u. Ukoliko bi se ovo dokazalo i Osmanović bi sigurno uzvratio udarac. Neki ga se još sjećaju po tv-duelu sa Harisom Silajdžićem kada je pokazao da je fajter sa vrlo izraženom elokvencijom. Ovaj dvoboj, ukoliko bi se desio, definitivno bi rascijepio SDA. Ukoliko ne dođe do dvoboja, Osmanović može otići u političku penziju!

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 03 Feb 2017, 15:42

Osmanovic je mozda jedini covjek u SDA, prema kojem imam nesto postovanja. NESTO. Ostali...javim kada budem imao nesto konkretno za njih reci. Copy/paste misljenja raznih prijatelja i neprijatelja ove zemlje necu da koristim. Ali, sabura. :123

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 11 Feb 2017, 18:04

VRAĆAJU POKRADENO:

U izvještaju Stranke demokratske akcije, navodeni su podaci o pojedinačnim donacijama.. Prema dostupnim informacijama, jedan od najvećih pojedinačnih donatora SDA u ovom periodu bio je predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

On je na račun SDA uplatio ukupno 5.947 konvertibilnih maraka, a među donatorima se ovaj put našla i njegova supruga, Sebija Izetbegović.

Ona je na stranački račun uplatila 3.500 KM.

Yusuf
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Yusuf » 12 Feb 2017, 13:09

KOMESAR wrote:VRAĆAJU POKRADENO:

U izvještaju Stranke demokratske akcije, navodeni su podaci o pojedinačnim donacijama.. Prema dostupnim informacijama, jedan od najvećih pojedinačnih donatora SDA u ovom periodu bio je predsjednik stranke Bakir Izetbegović.

On je na račun SDA uplatio ukupno 5.947 konvertibilnih maraka, a među donatorima se ovaj put našla i njegova supruga, Sebija Izetbegović.

Ona je na stranački račun uplatila 3.500 KM.
Da je u pitanju vracanje pokradenog, radilo bi se o jako vecim ciframa. Ili da bar Bakir da 2,5% zlata iz vrece "za mog Bakira". Ovo je licemjerstvo.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 19 Feb 2017, 14:20

16681698_1186831924747839_4032037329937230234_n.jpg
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”