Nisam nekakav mesožder, najviše jedem piletinu, i to često domaću uzimamo gdje znam kako životinje hrane i koji su im životni uvjeti
Čovjek se je previše razbahatio pa ga nije briga za životinje. Misli kako je planeta stvorena samo za njega i da ne treba poštivati druge oblike života. Ja mislim da će mu se to jednom i osvetiti. Onaj kojeg nije briga što negdje životinje uzgajaju u odvratnim, nehumanim uvjetima, gdje se pate praktički cijeli život, ako mu to baš ništa ne znači dok dokono grize u masni batak, i ako u tome ne vidi nikakav problem, nemam nimalo poštovanja prema takvom čovjeku. I životinje su živa bića, one osjećaju bol, patnju, zanemarivanje. Ne kažem da čovjek nebi smio jesti meso, jer smatram da je određena količina mesa potrebna u našoj prehrani, ali trebalo bi učiniti sve da se životinje odgajaju u što boljim uvjetima i da se sa njima što humanije postupa.
Pitanje je sad koliko humana smrt može biti, ali mislim da je humanije ubiti životinju u sekundi da ništa ne osjeti(a može se), nego ju mlatiti po glavi pola sata.
Istina je da smo po mnogočemu superiorniji od većine životinjskih vrsta, pogotovo onih koje jedemo. Al baš umjesto da nas ta naša superiornost u smislu inteligencije, mogućnosti empatije, vodi da poštujemo život drugih živih bića i da se prema njima dostojanstveno odnosimo (za razliku od recimo lava koji je ograničen u nekim stvarima i ne zna drugo nego brutalno zaklati antilopu), mi se ponašamo gore od životinja tako što nimalo ne poštujemo našu okolinu, druga živa bića, ne samo životinje, nego i biljke. Nismo u stanju izdići se od te sirove brutalnosti, usprkos našoj ljudskosti.
Čovjek nije ni svjestan koliko ovisi o drugim oblicima života na Zemlji. Da kojim slučajem nestanu pčele (a činjenica je da im se broj zadnjih godina smanjuje), za par godina život na Zemlji nebi bio isti (budući da pčele oprašuju određene biljke).
Za kraj samo jedna slika
edit: zaboravih se izjasnit za samo vegetarijanstvo... imam jednu prijateljicu vegetarijanku ali ona to nije iz uvjerenja nego zato jer joj jednostavno smeta meso i ne jede ga
podržavam vegetarijanstvo u svakom slučaju

ukoliko se čovjek pobrine da ima raznovrsnu prehranu i osigura si nadomjestke za meso kako mu zdravlje nebi patilo