Al Šidija!Socrates wrote:Čije imovinsko stanje?
Bakir Izetbegović
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Bakir Izetbegović
https://www.youtube.com/watch?v=h6s2nSKGamESocrates wrote:Pa jesu li njega građani birali?
Nisu ga birali da skuplja pare za građane Bih,pa je skupljao. Zašto da ga ne provjerimo?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa po toj logici bih mogao i ja da tražim tvoje imovinsko stanje jer si mi sumnjiv.
Svako ima pravo da skuplja donacije po zakonu. Njegovo imovinsko stanje može da provjerava javni tužilac ako ima osnovanu sumnju da je pronevjerio donirane pare ili da je podmicivao one na vlasti.
A vi udrite po Bakiru jer njega ste birali. Ako je sve ovo nemoguće zbog opste korupcije, onda ga nemojte više birati. Ako je čitav sistem toliko zapetljan da Bakira morate birati i pored toga što je lopov, e yebiga.
Svako ima pravo da skuplja donacije po zakonu. Njegovo imovinsko stanje može da provjerava javni tužilac ako ima osnovanu sumnju da je pronevjerio donirane pare ili da je podmicivao one na vlasti.
A vi udrite po Bakiru jer njega ste birali. Ako je sve ovo nemoguće zbog opste korupcije, onda ga nemojte više birati. Ako je čitav sistem toliko zapetljan da Bakira morate birati i pored toga što je lopov, e yebiga.
. . . . . . . . .
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Na snimku se jasno vidi da je Al Šidi uz bok Halidi Izetbegović. (bezbeli si poslušao šta veli hanuma Halida kako je trošila novac)Socrates wrote:Pa po toj logici bih mogao i ja da tražim tvoje imovinsko stanje jer si mi sumnjiv.![]()
Meni je sumnjivo da je baš on danas najveći investitor u općini Centar Sarajevo. Javni tužilac ne vidi isto kao ja,jer ga je postavila SDA.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
Al Shiddi je saudijski milijarder. Do sada je investirao oko $300.000.000 u privredu BiH i otkud mu pare?KOMESAR wrote:Al Šidi je organizovao,zajedno sa Haligom Izetbegović, brojne donatorske večeri. Volio bih da nam neko predoči njegovo imovinsko stanje. Eto,njemu je stalo da se proširi na Marin Dvoru,pa je uključio sudstvo i tužilaštvo da to ostvari.Bla wrote:Komesar, pregledah video i ako je dokaz prosti izbor hoću li vjerovati jednom ili drugom ili trećem onda nemoj više dokazivati živ bio.
p.s.
Šta radi Šaja i otkud on u i oko "Poljina Hils"?
Da nije i on ukrao milijarde u BiH?
Više liči da ih je donio, iz KSA, pod ovim ili onim okolnostima investirao tu kod nas.
Vjerovatno je bilo korupcije, namještanja tendera, gledanja kroz prste, podmićivanja svega i svakoga, pa i Bakira, ali da je pare pokrao u BiH, ili na ratno-donatorskim skupovima...
Na google postoji samo jedan tekst o "milijardama koje je pokrao Bakir" i to je naravno objavio Avaz.
Kao dokaz nude onaj poznati video "vreća zlata za mog Bakira", mada niko živi sa sigurnošću ne može reći da je baš to rečeno i baš u tom kontekstu.
https://www.youtube.com/watch?v=1V3vwKWy7Cc
Nego, hoću da kupim novu LG plazmu od četeres dva inča, pa tražim finansijera.
Kolko se može zaraditi, s bacanjem ovih spinova? Čuo sam da Azra plaća i kapom i šakom
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Čovjek je moj komšija.Za tvoju informaciju Azra mu je platila samo taxi da dođe i ode.Krokodil Behko wrote:Al Shiddi je saudijski milijarder. Do sada je investirao oko $300.000.000 u privredu BiH i otkud mu pare?KOMESAR wrote:Al Šidi je organizovao,zajedno sa Haligom Izetbegović, brojne donatorske večeri. Volio bih da nam neko predoči njegovo imovinsko stanje. Eto,njemu je stalo da se proširi na Marin Dvoru,pa je uključio sudstvo i tužilaštvo da to ostvari.Bla wrote:Komesar, pregledah video i ako je dokaz prosti izbor hoću li vjerovati jednom ili drugom ili trećem onda nemoj više dokazivati živ bio.
p.s.
Više liči da ih je donio, iz KSA, pod ovim ili onim okolnostima investirao tu kod nas.
Vjerovatno je bilo korupcije, namještanja tendera, gledanja kroz prste, podmićivanja svega i svakoga, pa i Bakira, ali da je pare pokrao u BiH, ili na ratno-donatorskim skupovima...
Na google postoji samo jedan tekst o "milijardama koje je pokrao Bakir" i to je naravno objavio Avaz.
Kao dokaz nude onaj poznati video "vreća zlata za mog Bakira", mada niko živi sa sigurnošću ne može reći da je baš to rečeno i baš u tom kontekstu.
Kolko se može zaraditi, s bacanjem ovih spinova? Čuo sam da Azra plaća i kapom i šakom
Milijarder,veliš?
Zar nije simptomatično što milijarder gradi tržne centre i naselja samo u općini centar,vrijednijoj od deset drugih?
Meni je sumnjivo i to što mu je Šaja predradnik i skupljač harača.
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
Kao sto su prodali FDS sami sebi, tj fiktovnoj firmi koja ne postoji( ima cak 2 radnikaKOMESAR wrote:Čovjek je moj komšija.Za tvoju informaciju Azra mu je platila samo taxi da dođe i ode.Krokodil Behko wrote:Al Shiddi je saudijski milijarder. Do sada je investirao oko $300.000.000 u privredu BiH i otkud mu pare?KOMESAR wrote:Al Šidi je organizovao,zajedno sa Haligom Izetbegović, brojne donatorske večeri. Volio bih da nam neko predoči njegovo imovinsko stanje. Eto,njemu je stalo da se proširi na Marin Dvoru,pa je uključio sudstvo i tužilaštvo da to ostvari.Bla wrote:Komesar, pregledah video i ako je dokaz prosti izbor hoću li vjerovati jednom ili drugom ili trećem onda nemoj više dokazivati živ bio.
p.s.
Milijarder,veliš?
Zar nije simptomatično što milijarder gradi tržne centre i naselja samo u općini centar,vrijednijoj od deset drugih?
Meni je sumnjivo i to što mu je Šaja predradnik i skupljač harača.
Naravno da je i SCC BAkirov, pa to znaju i ptice na grani u Sarajevu.
Logicno da ti SDAovski uhljebi to nikada nece priznati
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24579 times
- Been thanked: 6394 times
- Status: Online
...KOMESAR i Posmatrac 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
...ne zna Sokrat kako to kod nas fercera, bio je mali kad' je otisao! ...ali cudi me Behko!
...njega mogu samo priznavajuci linkovi, uvjeriti! 
-
posmatrac
- Inventar foruma

Behko mnogo vjeruje u HAppy End, mnogo gleda Westerne 
Dobar cova, i suvise neiskvaren pa mu mogu mu.a pod bubrege
Dobar cova, i suvise neiskvaren pa mu mogu mu.a pod bubrege
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Koliko sam ja razumio iz prilozenog snimka, Alijina zena je skupljala donacije licno i nije to radila ispred drzave.
Jeste skupljala za Bosnu i Hercegovinu, ali to pretpostavljam nije zabranjeno cak i da nisi zena Predsjednika Predsjednistva. Cak i nemam neke sumnje da je dobar dio tih para otisao u privatni kofer porodice Izetbegovic. Medjutim, to vjerovatno nije prekrsilo nikakav tadasnji bosanski zakon o skupljanju donacija. Ostaje da pretpostavimo da je mozda prekrsilo turski, saudijski, itd. zakon o skupljanju donacija posto su, u slucaju da je porodica Izetbegovic prisvojila te pare, donatori osteceni a ne nekakva prilicno nemoguca odrednica kao narod Bosne I Hercegovine.
Recimo, u narod Bosne i Hercegovine u ratu je mogao da spada I svaki vojnik vojske RS-a rodjen u BIH a koji se borio na toj strani.
Ukoliko, dakle, ne postoji nekakav ugovor koji specificira njeno prikupljanje donacija u raznim drzavama I na koji nacin te donacije treba da se rasporede kada se prikupe, a ukoliko je porodica prisvojila te pare, jedini osteceni su donatori.
Mogu i ja da prikupljam danas u Kanadi donacije za narod Bosne I Hercegovine, ali ako to pronevjerim ne krsim bosanske zakone, nego kanadske.
Jeste skupljala za Bosnu i Hercegovinu, ali to pretpostavljam nije zabranjeno cak i da nisi zena Predsjednika Predsjednistva. Cak i nemam neke sumnje da je dobar dio tih para otisao u privatni kofer porodice Izetbegovic. Medjutim, to vjerovatno nije prekrsilo nikakav tadasnji bosanski zakon o skupljanju donacija. Ostaje da pretpostavimo da je mozda prekrsilo turski, saudijski, itd. zakon o skupljanju donacija posto su, u slucaju da je porodica Izetbegovic prisvojila te pare, donatori osteceni a ne nekakva prilicno nemoguca odrednica kao narod Bosne I Hercegovine.
Recimo, u narod Bosne i Hercegovine u ratu je mogao da spada I svaki vojnik vojske RS-a rodjen u BIH a koji se borio na toj strani.
Ukoliko, dakle, ne postoji nekakav ugovor koji specificira njeno prikupljanje donacija u raznim drzavama I na koji nacin te donacije treba da se rasporede kada se prikupe, a ukoliko je porodica prisvojila te pare, jedini osteceni su donatori.
Mogu i ja da prikupljam danas u Kanadi donacije za narod Bosne I Hercegovine, ali ako to pronevjerim ne krsim bosanske zakone, nego kanadske.
Last edited by Socrates on 13 Feb 2017, 22:10, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Po zvanicnim informacijama MIP-a BiH iz 2006, u BiH je na ime donacija uslo oko 15.000.000.000 (milijardi) KM. E sada se dolazi do stravicne zalosti jer taj isti MIP, koji ima ove informacije, ima podatke o utrosku za samo 8 milijardi, dok je 7 milijardi pojela maca i oni nemaju blage veze gdje su te pare. Naravno, ni za ovih 8 nikada nisu predocili zvanicne dokumente koji pokazuju u sta su potrosene.Veca wrote:...ne zna Sokrat kako to kod nas fercera, bio je mali kad' je otisao! ...ali cudi me Behko!...njega mogu samo priznavajuci linkovi, uvjeriti!
S druge strane, po informacijama koje se dodaju na ove i dolaze iz nevladinog sektora, te raznih stranih organizacija koje su donirale ogromne iznose mimo MIP-a, u BiH je u ratnom i bliskom poslijeratnom periodu uslo blizu 40 milijardi KM donacija. Od ove cifre se jedan dio, ali vrlo mali, mozda nekih 20% odbija na kredite, ali tada i dalje ostaje pitanje gdje je potroseno i na sta oko 32 milijarde KM?
Uzmimo da "znamo" gdje je ovih MIP-ovih 8, onda nam idalje fali neka sica od 24 milijardice...
Nije BAkir sam bas sve opljackao, valjalo je nahraniti onolike jastrebove iz SDA poput SAje, Zukica, Alispahica, Delimustafica, Okerica, Silajdzica, Radoncica itd.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9869 times
- Been thanked: 11665 times
http://www.bat.com/posmatrac wrote: Kao sto su prodali FDS sami sebi, tj fiktovnoj firmi koja ne postoji( ima cak 2 radnika
-
posmatrac
- Inventar foruma

Bice cak mjesec dana pod vlasnistvom ovih, pa ce za mjesec dana zavrsiti na Sejselima u "poreskim" rajevima.
http://www.prometej.ba/clanak/vijesti/f ... firmi-2675
http://www.prometej.ba/clanak/vijesti/f ... firmi-2675
- Veca
- Uvijek slobodna!

...ma, te milijardice su tu u steku, bake ceka da se 3 naroda dogovore 
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ili par faMalija, kojima ti narodi dobro dodju za po..at im se po glavi s vremena na vrijeme 
- Bla
- i dva polipa

- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
Jao što se razbacuju ciframa.
Jel' to pričamo o onim prijeratnim dinarima? 
Bio siromašan cigo s porodicom
i sjede onako, na zemlji, bez igdje išta
i poče priča...
Cigo: ih, kaže, da nam je sad ovdje jedna tepsija
Ciganka: pa da nam je mesa i krompira da to u njoj ispečemo
Počeše ona djeca halapljivo da grabe iz zamišljene tepsije
A cigo ih raspali po rukama, Ostavi to!
Te će ti ciganka: Ma pusti djecu da jedu...
Bio siromašan cigo s porodicom
i sjede onako, na zemlji, bez igdje išta
i poče priča...
Cigo: ih, kaže, da nam je sad ovdje jedna tepsija
Ciganka: pa da nam je mesa i krompira da to u njoj ispečemo
Počeše ona djeca halapljivo da grabe iz zamišljene tepsije
A cigo ih raspali po rukama, Ostavi to!
Te će ti ciganka: Ma pusti djecu da jedu...
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
: