To je onda kraj. Neka je bogate gazde same i gledaju.storm wrote:Dinamo je lani malo pobjegao s dna ljestvice....ovu su se sezonu ponovo prikovali za dno....čvrstoKrokodil Behko wrote:Samo za zapisnika, Dortmund je potukao rekord, po broju zabijenih golova u grupnoj fazi - 22 čini mi se.
Rame uz rame s njim i Dinamo ZG, po broju nepostignutih golova
I pitanje kad će imati šansu to ispraviti, jer:
(morati će biti jebeno dobri da opet uđu u društvo najboljih)
Liga prvaka od 2018. samo za najmoćnije
Europska nogometna organizacija UEFA danas je na Izvršnom odboru u Nyonu potvrdila promjene u Ligi prvaka, koje će krenuti od 2018. godine.
Piše: A.P.
Foto: Getty Images / Guliver Image
EUROPSKA nogometna organizacija UEFA danas je na Izvršnom odboru u Nyonu potvrdila promjene u Ligi prvaka, koje će krenuti od 2018. godine.
Premier liga, Primera, Serie A i Bundesliga imat će četiri predstavnika u novom formatu. Po četiri najbolje plasirane momčadi osigurat će direktno sudjelovanje u natjecanju. A, tu su i novi termini utakmica. Više neće biti susreta od 20:45 sati, već će se utorkom i srijedom po dvije utakmice igrati od 19 sati, a ostalih šest od 21 sat.
UEFA želi povećati gledanost i zaraditi od TV prava, a klubovi iz manjih zemalja će, ako ispadnu u kvalifikacijama za Ligu prvaka igrati u doigravanju za Europa ligu.
Dakle, manji klubovi imat će i manje šanse za plasman u najjače nogometno klupsko natjecanje, uključujući i hrvatske. Jednostavno, UEFA se okrenula bogatijim klubovima i europski nogomet će polako i službeno postati poligon samo za one s dubokim džepom.
Liga prvaka 2024/25
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Liga prvaka 2016/ 2017
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4059 times
- Been thanked: 4151 times
Sevilja je dobro prošla ali Arsenal što je imao sreće na žrebu,jedino je gora mogućnost osim Bayerna bio Real moždaKrokodil Behko wrote:Mogu ti reći, da s razlogom strepiš
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Osmina finala Lige prvaka: Okršaj Bayerna i Arsenala, Real protiv Napolija
Piše: D. B./Klix.ba
U Nyonu je danas obavljen žrijeb Lige prvaka nakon kojeg su poznati parovi osmine finala.
Osmina finala Lige prvaka: Okršaj Bayerna i Arsenala, Real protiv Napolija
U žrijebu je učestvovalo osam pobjednika grupa te osam drugoplasiranih ekipa iz grupne faze. Pobjednici grupa su Arsenal, Napoli, Barcelona, Atletico Madrid, Monaco, Borussia Dortmund, Leicester City i Juventus, dok su u nokaut fazu kao drugoplasirani prošli PSG, Benfica, Manchester City, Bayern, Bayer Leverkusen, Real Madrid, Porto i Sevilla.
Pobjednici i drugoplasirane ekipe su smješteni u odvojene šešire, a prema pravilima, protivnici nisu mogli biti timovi iz iste zemlje. Nosioci u žrijebu će biti gosti u prvim utakmicama.
Voljom žrijeba održanog u Nyonu parovi osmine finala Lige prvaka izgledaju ovako:
Manchester City - Monaco
Real Madrid - Napoli
Benfica - Borussia Dortmund
Bayern - Arsenal
Porto - Juventus
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
PSG - Barcelona
Sevilla - Leicester
Prve utakmice se igraju 14. i 15. te 21. i 22. februara, dok su revanši na rasporedu 7. i 8. te 14. i 15. marta.
Žrijeb parova četvrtfinala bit će obavljen 17. marta, a parovi polufinala će biti izvučeni 21. aprila.
Titulu evropskog prvaka brani Real Madrid, a finale će biti odigrano na Nacionalnom stadionu u Cardiffu u Velsu u subotu 3. juna 2017. godine.
Habibti, ya nour el - ain... 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Opet Psg. Pa dokleM vise? Dosadili su i Bogu i narodu, kao i Bayern-Arsenal. 
Real standardno dobro prosao, cak i kao drugoplasirani iz grupe. Sve u svemu nema nekih derbija, sem prva dva spomenuta. Sto opet ne znaci da nece biti dobrih tekmi. Evo npr. City i Monaco bi mogla biti dobra tekma, jer oba tima furaju napadacki fudbal. Monaco je u 16-17 tekmi u prvenstvu zabio preko 50 golova.
Real standardno dobro prosao, cak i kao drugoplasirani iz grupe. Sve u svemu nema nekih derbija, sem prva dva spomenuta. Sto opet ne znaci da nece biti dobrih tekmi. Evo npr. City i Monaco bi mogla biti dobra tekma, jer oba tima furaju napadacki fudbal. Monaco je u 16-17 tekmi u prvenstvu zabio preko 50 golova.
Samo sabura
Izgleda da ce najbolja biti ona izmedju Porta i Juventusa.
Question everything.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9681 times
- Been thanked: 11423 times
Tačno tako.srculence7 wrote:Sevilja je dobro prošla ali Arsenal što je imao sreće na žrebu,jedino je gora mogućnost osim Bayerna bio Real moždaKrokodil Behko wrote:Mogu ti reći, da s razlogom strepiš
Sevilla je dobila jednog od dva najlakša pobjednika grupa, a drugog je izvukao City - Monaco.
Bilo kojeg drugog da je Sevilla izvukla, .. teško.
Inače, ovako ja mislim, oko prolaska
Manchester City - Monaco
Real Madrid - Napoli
Benfica - Borussia Dortmund
Bayern - Arsenal
Porto - Juventus
Bayer Leverkusen - Atletico Madrid
PSG - Barcelona
Sevilla - Leicester
Jedino nisam siguran za Leverkusen ili Atletico, jer je Atletico nekako u padu zadnjih nekoliko sedmica, a Leverkusen je tradicionalno nezgodan u velikim utakmicama.
Što se Borussie tiče, sreća pa je izvučen najukletiji klub
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1515 times
- Been thanked: 1409 times
uvijek isto...
Barca-Psg
Arsenal-Bayern...
Barca-Psg
Arsenal-Bayern...
Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6706 times
Sve je to super, Behkoni, ali mala je mogucnost da svi favoriti prodju. 
A glede Bayera i Atletiko Madrida ovaj potonji je igracki jaci, a i znaju igrati ove meceve. Odigrali su ih sijaset unazad par godina, ali eto, mozda bas ovdje favorit ne prodje.
A glede Bayera i Atletiko Madrida ovaj potonji je igracki jaci, a i znaju igrati ove meceve. Odigrali su ih sijaset unazad par godina, ali eto, mozda bas ovdje favorit ne prodje.
Samo sabura
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ne vidim gdje bi moglo zapeti, oko favorita. Možda Sevilla zapne, a možda i Dortmund, ako ponovo bude desetkovan povredama, ali za ostale su manje vjerovatnoće.
U principu, svaki od njih može se saplesti, ali manje su šanse za to.
U principu, svaki od njih može se saplesti, ali manje su šanse za to.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Nevjerovatno.
Rijetko sam kad u životu vidio onoliko propuštenih prilika, kao što ih je Dortmund prokockao, čak i penal.
Trebali su Benfici uvaliti petardu, a izgubili 1 - 0
Rijetko sam kad u životu vidio onoliko propuštenih prilika, kao što ih je Dortmund prokockao, čak i penal.
Trebali su Benfici uvaliti petardu, a izgubili 1 - 0
Potukli su ih gotovo u svim segmentima. Skolski, reklo bi se 
Question everything.
- Mala_Mu
- atomica

- Mood:
- Has thanked: 551 times
- Been thanked: 1391 times
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Al' dobro. Ako neko moze nadoknaditi ovo, onda je to Barsa. Zapravo ocekujem da ce biti tijesno oko prolaza. 
. . . . . . . . .
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4059 times
- Been thanked: 4151 times
Šta to bi večeras
Čekam greena da da stručnu analizu

Čekam greena da da stručnu analizu
Pa možda bi i mogla da ima nekog drugog protivnika, ovako mislim da je ipak mission impossibleSocrates wrote:Al' dobro. Ako neko moze nadoknaditi ovo, onda je to Barsa. Zapravo ocekujem da ce biti tijesno oko prolaza.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Mozda Bayerna 
Nije to ona Barca od ranije. Ne mogu i nece. Nisam neki ljubitelj ni PSG-a tako da ovo nije navijacki. Priznajem doduse da ove druge ne podnosim pa bi prethodna mogla biti iskljuciva
Da su dali jedan, recimo Neymar kad je sutirao, jer je golman vec bio kratak, mozda bi se i mogli cemu nadati. A ovako
Nije to ona Barca od ranije. Ne mogu i nece. Nisam neki ljubitelj ni PSG-a tako da ovo nije navijacki. Priznajem doduse da ove druge ne podnosim pa bi prethodna mogla biti iskljuciva
Da su dali jedan, recimo Neymar kad je sutirao, jer je golman vec bio kratak, mozda bi se i mogli cemu nadati. A ovako
Question everything.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa ne znam bas. Nisam gledao utakmicu, pa ne mogu dati analizu.
U svakom slucaju, ne treba zaboraviti da imaju Vanzemaljca koji na svakoj datoj utakmici moze da eksplodira sa tri-cetiri gola.
Mislim da je uzvratna utakmica perfektan scenario za Messija.
U svakom slucaju, ne treba zaboraviti da imaju Vanzemaljca koji na svakoj datoj utakmici moze da eksplodira sa tri-cetiri gola.
Mislim da je uzvratna utakmica perfektan scenario za Messija.
. . . . . . . . .
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ja u zivotu nisam gledo losijeg messija neg danas seke mi. koliko je lopti izgubio na sredini terena haoos cak su i zabili jedan gol poslije njegove greske
🐽
Čitam naslove...."silovanje na Valentinovo" 
ne ne ....ovo se ne stiže....pa ne igraju copa del rey sa četvrtoligašem
Mogu dobiti čak u uzvratu ali ne sa 4, 5- 0 ...i ne ova barca danas
ne ne ....ovo se ne stiže....pa ne igraju copa del rey sa četvrtoligašem
Mogu dobiti čak u uzvratu ali ne sa 4, 5- 0 ...i ne ova barca danas
Habibti, ya nour el - ain...