Bakir Izetbegović

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Bakir Izetbegović

Post by SPINERKA » 17 Feb 2017, 01:13

:hihi

Image
Image

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 18 Feb 2017, 20:52

Prva velika žrtva Bakirovog ludila.
---------------

Lidl odustaje od BiH zbog politike

Image

Iako se već godinama spekulira da će njemački trgovački lanac doći konačno i u Bosni i Hercegovini, to se neće dogoditi još neko vreme.

Lidl je angažovao nekoliko ljudi koji već mesecima traže oko 15 lokacija na kojima bi gradili svoje centre, ali je poslednjih nedelja došlo do promene planova. Naime, nemačke investitore je od planova za BiH odbila trenutna politička situacija, piše Večernji list BiH.

Stanje u kojem se skoro svake nedelje preti sukobima, gde imamo previranja u vlasti i stalne političke krize, nije okruženje u kojem stranci žele da investiraju sredstva, psoebno ne u tako velike projekte kao što su oni koje Lidl ima za BiH, rekli su sagovornici Večernjeg.

Poslovna politika Lidla je izgradnja sopstvenih centara, a ne unajmljivanje postojećih poslovnih objekata. Oni imaju nacrte svojih građevina i to su standardi od kojih ne odustaju.

Zbog toga uvek idu prema opciji da kupe zemljište koje im odgovara, a zatim grade objekte. Skauti su našli određen broj lokacija, ali je trenutno celi projekat u fazi mirovanja, objašnjavaju sugovornici.

Čelnici Lidla odredili su da će imati trgovine na 15 lokacija u BiH te jedno veliko skladište koje će biti distributivni centar za sve njihove trgovine u državi. Lokacija toga skladišta je zamišljena u Sarajevu, ali se razmišljalo da se možda napravi i u Mostaru.

Izvor: SEEbiz

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 18 Feb 2017, 22:13

ja bi halalio tri lidla za tuzbu aa
🐽

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14 times
Been thanked: 2 times

Post by KOMESAR » 18 Feb 2017, 22:16

Bakir je vrdao sve dok mu reis nije zaprijetio da će izvesti građane na ulice i pomesti i njega i SDA.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla » 18 Feb 2017, 23:33

Lidl odustaje od BiH zbog politike
Haj makar nešto pozitivno i od politike da se desi. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter
Has thanked: 4322 times
Been thanked: 3247 times

Post by Melek » 10 Mar 2017, 14:54

Nista, Bake je opet ukenjal motkicu.

Da mi ipak idemo na plan B? Preras(podjela) 50:35:15 + izlaz na more.

I da sad ja malo budem predsjednik prve 4 godine :kafa

:oo
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 10 Mar 2017, 14:55

Hani nek' potjera preostale sandzaklije u nas tor :ok
Weak people revenge.
Strong people forgive.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 10 Mar 2017, 15:01

Melek wrote:Nista, Bake je opet ukenjal motkicu.

Da mi ipak idemo na plan B? Preras(podjela) 50:35:15 + izlaz na more.

I da sad ja malo budem predsjednik prve 4 godine :kafa

:oo
Anektiraj onaj moj dio, dajem izlaz i na Savu :oo
Oni nek' kopaju tunel ispod na 12 metara dubine da imaju koridor :oo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Melek
Deer Hunter
Deer Hunter

Post by Melek » 10 Mar 2017, 15:15

Dobro, a ti preuzmi kontrolu vazdusnog prostora i nek bude slobodna carinska zona
Weak people revenge.
Strong people forgive.

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 10 Mar 2017, 15:16

Ja bi zamolio BAkira i da sve PAkistance i Afganistance proglasi Bosnjacima, bice nas preko 200 miliona.

Za predsjedenika fildzanije proglasiti HAmida KArzaija, da konacno neko stane pristrasnoj Evropi u kraj :D.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 10 Mar 2017, 15:16

Melek wrote:Hani nek' potjera preostale sandzaklije u nas tor :ok
Ma daleko im je Skandinavija :ooo

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 10 Mar 2017, 15:18

KAko daleko, pa Foca tj Svedska im je jako blizu :zubi

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 10 Mar 2017, 17:25

Bakir je pokazao veliki stepen samouništenja te stoga red bi bio da podnese ostavku.

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 14 Mar 2017, 14:52

Image
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 15 Mar 2017, 02:55

KO TO BRANI, KO NAPADA BAKIRA?
U lijepom našem 'Apsurdisatanu', svakovrsnih apsurda nikada dosta! Jedan se dogodio i uoči vikenda. Dvojica dragih i cijenjenih kolega mi iskreno i tvrdo prigovoriše da u aktueknoj frtutmi oko revizije presude za genocid, u ovom komentaru (http://zekerijah-smajic.eu/blog/fakta/k ... i-i-obmane) ja, navodno, branim Bakira Izerbegovića. I nije im jasno zašto ja to činim imajući u vidu da znaju da smo i ja i moji medijski projekti među žrtavama nemilosrdno-beskrupulozne i „halke“ i „hobotnice“ po vrlo maštovitoj logici "ako nisi s nama, protiv nas si".

Moj odgovor kolegama je krajnje kolegijalan, jednostavan i iskren: u pisanju i javnom govoru nikada se ne služim vojnim taktikama 'napada' ili 'odbrane' prema bilo kome, već nastojim da vlastitim narativom pokušam, u granicama vlastitih mogućnosti i spoznaja, racionalizirati činjenice.

U konkretnom slučaju se radi o stopostonim dokazima i osobnom uvjerenju da su svi ovi koji sada buču na Bakira Izetbegovića kao gladne zvijeri tražeći njegovu ostavku i odgovornost – mogli imati u rukama legalne alatke i način da se prije neformalnog sijela u gradskoj Vijećnici u Sarajevu 17. januara, direktno, detaljno i tačno informišu o stanju predmeta i statusu Sakiba Softića – o čemu su trebali biti konsultovani na "Bakirovu minderu". Svi koji sada buču na Izetbegovića mogli su od Suda u Den Haagu zatražiti službena tumačenja i informacije koje su im nedostajale, uključujući i one o kojima ih je Izetbegović obmanuo! Mogli su se sami obratiti predsjedniku Suda Ronny Abrahamu, mogli su pisati Registraru, Uredu za medije, Sekretarijatu...ali nisu.

Da su to učinili kao što su to uradili Vučić, Ivanić, Crnadak..., ili da su platili koju stotinu maraka za aviokartu do Den Haaga, ili da su zadužili makar osrednjeg savjetnika za međunarodno pravo da to istraži – siguran sam da bi direktno od Suda dobili odgovor. Ali, narode, naši bajni državnici, političari i njihovi savjetnici nevole da rade! Oni neznaju pravila i zakone! Oni nepoštuju bonton komuniciranja sa svijetom! Oni neznaju strane jezike! Oni imaju preglupe savjetnike! Oni su patološki sujetni, rizično su bivalentni, bolesno su osvetoljubivi i svi bi sve dali da im guzici bude udobno, a za narod, žrtve i pravdu ih je baš briga!

I šta mogu takvi državnici, političarti i njhovi klimoglaci? Najlakše je kriviti već krivoga i na notornim floskulama ubirati jeftine populističke stranačke poene, misleći pritom da smo svi benavi, da smo njihovi ili smo uznjih, da smo ćoravi i dobro nagluhi.

Za razliku od naših populista-amatera, profesionalni populista Aleksandar Vučić, kojeg za to i druge državničke finese obučavaju najbolji stručnjaci iz Rusije, Amerike, Njemačke i Francuske- sve potrebne informacije o reviziji presude pravovremeno je tražio na pravom mjestu, i dobio ih. Zato je Vučić cijelo vrijeme od podnošenja zahtjeva za reviziju i bio bezbrižan, optimističan i miroljubiv kao Majka Tereza. A naivčine u Sarajevu i Banja Luci su se standardno retorički ubijali, međusobno mrzili i trovali narode.

Punih sedam dana prije odluke o odbacivanju zahtjeva za reviziju, u „Crvenoj liniji“ na N1 i osobno sam ukazao na fenomen fascinantno-racionalne Vučićeve indolencije i mirotvornosti upravo u vrijeme dok je Zapadni Balkan gorio. Ustrdio sam, naime, da je Aleksandar Vučić sračunati proizvod Zapada koji svoju sadašnju i buduću poziciju regionalnog lidera utemeljuje isključivo na vlastitoj sistematičnosti u komunikaciji sa glavnim centrima globalne moći, te na zakletom uvažavanju svake riječi koja mu iz tih centara dolazi. Za to vrijeme, naši „mudraci“ mudruju po sarajevskoj Vijećnici, perifernim kafanama i minderima - nemajući pojma šta se, zapravo, u svjetskim kuhinjama sprema za ručak na našoj trpezi. Većina domaćih medija voli senzacije i osvete pa u pravilu jure na prvu loptu. Tako su i u slučaju revizije na prvu povjerovali da su naši vječiti bukači obmanuti. Ja se, međutim, cijelog života držim pravila da samo naivni govore ono što misle, a mudri misle prije nego išto progovore!

Ko su još među odgovornima za ovakav čemer u Lijepoj našoj? Naša neuka, jadna i bezvezna diplomatija! Ona je takva da joj na Kugli nema pandana. To nisu moje riječi. Ovo tvrde oni koji znaju našu diplomatiju iznutra, to kažu iskreni strani prijatelji i to govore rezultati uključujuči i sadašnju zbrku oko revizije. Zar je moguće, narode, da Ambasada BiH u Den Haagu koja je samo na pola sata korakom udaljena od Palate svjetske pravde, nije mogla znati sve ono i više od toga, što su znali i imali Mladen Ivanić, Aleksandar Vučić, Igor Crnadak i drugi koji su znali, a šutjeli?

A ko je kriv za našu toliko srozanu diplomatiju u kojoj nema ni jednog pravog diplomate od karijere ili ambasadora kojeg poštuje globalna loža profesionalnih diplomata. Nije glavna krivica samo do ministra vanjskih poslova, ma ko to bio. Glavni krivci su opet članovi državnog Predsjedništva u čijim rukama je apsolutno i apsolutističko pravo da biraju, imenuju i šalju u svijet one koje oni žele, a glavni uslov je da su iz njihovog nacionalnog tora. Tako su od rata do danas Bosnu i Hercegovinu po svijetu predstavljali , uz časne rijetke izuzetke - uglavnom anonimni, nesposobni, kriminogeni, šlampavi i neperspektivni, ali na svakakve načine zaslužni pa makar to bile i ljubavnice, kućni prijatelji, rodbina ili poslušnici. Kome nije jasno o čemu govorim neka zaore ovdje (http://www.mvp.gov.ba/ambasade_konzulat ... fault.aspx ) i lako će vidjeti ko je ko u bh. diplomatiji, kako se dijele regionalne i top-destinacije, a kako one u najegzotičnijim zemljama svijeta. Na istom mjestu se u trenu može vidjeti i gdje naša zemlja nema diplomate iako bi trebali tamo biti, kao i to gdje ih imamo bez ikakve logike i svrhe.

Zašto je to tako? Osim već navedenih razloga, stanje u bh. diplomatiji je takvo i zbog toga što za četvrt stoljeća od nezavisnosti, bh. vlasti nisu bile u stanju da se usaglase oko diplomatske strategije, strategije razvoja međunarodnih odnosa i saradnje sa svijetom. Ne postoji ni poseban zakon o Ministartsvu vanjskih poslova, niti su racionalno uređeni odnosi i nadležnosti između resornog Ministarstva i Predsjedništva Bosne i Hercegovine kao vrhovnog igrača u poslovima zastupanja na međunarodnoj sceni.

Uostalom, šta će nama prava diplomatija kad smo u svijetu dovoljno poznati po lošem imidžu!
Zekerijah Smajic
Image

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 24 Mar 2017, 14:51

Kaže Bakir Zukiću:
-Moramo za 4 godine zaposliti 100.000 ljudi.
Zukic kaže:
-Šefe, zaposlio bih ja i 200.000 al' ljudi nemaju para.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 14 Apr 2017, 19:42

Mislio sam da će,odlaskom Zukića na službeni put, zapošljavanje u FBiH skroz stati,međutim ono se još više zahuktalo. (Ima Bakir rezervnih referenata.)

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23315 times
Been thanked: 6145 times

Post by Veca » 14 Apr 2017, 21:11

...nije smijesno al' se KOMESARU moram nasmijat'! :valja :ljub
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

KOMESAR
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by KOMESAR » 23 Apr 2017, 12:09

Licemjer!
Zaklinje se Bošnjacima ,a zove u pomoć Dodika, najvećeg mrzitelja Bošnjaka,da mu pomogne kako bih od njih napravio robove.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 25 Apr 2017, 07:07

Majstor dijeli kartone :ooo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Politika u BiH”