STOLAC
Moderator: Krokodil Behko
- Tokmak
- Vucin apostol
- Has thanked: 1493 times
- Been thanked: 1397 times
- Status: Offline
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Re: STOLAC
HDZ je dobio 3.654.
Inicijativa za Stolac dobila je 2.986
Razlika je 668
Glasovi iz vana mogu napraviti preokret.
Zašto glasači 90-tke nisu glasali za Komšića?
Inicijativa za Stolac dobila je 2.986
Razlika je 668
Glasovi iz vana mogu napraviti preokret.
Zašto glasači 90-tke nisu glasali za Komšića?
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7815 times
- Been thanked: 18408 times
Socrates wrote:Kako se biraju vijecnici?
Pa imaš ispod stranke/koalicije spisak kandidata. Možeš prekrižiti samo stranku a možeš uz to i odabrati vijećnike.
-
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
Logicno da nigdje izlasnost nije 100%, ali kada za nekog znas da je mogao glasati a nije ( nije Stolac London) onda onima koji su se mjesecima borili da do izbora ikako dodje, i da se okupi sto veci broj Stocana koji ce stati u kraj ne Hrvatima, nego kriminalnom HDZu, ocito nije svejedno i stvar je vrlo ozbiljnaMaja wrote:posmatrac wrote:Evo mi rece jaran da bi uz glasove dijaspore inicijativa za Stolac i mogla preuzeti Vijece, ali se ne zna sigurno koliko ljudi vani je na vrijeme od Cika dobilo koverte sa glasackim listicima, pa izgleda da je Covicevsko Dodikovski Cik i tu namjerno ponovo gurao jednu stranu, tacnije HDZ.
ALi rece mi i da jedan dio Bosnjaka i nije izasao da glasa juce, valjda im dobro pod HDZom.
Baaaas. Ko to prebrojava glasove.
Imaju ljudi pravo neglasati a ipak mislim da vecina nije mogla iz raznih razloga. Nikad se nigdje nije desilo da je izlaznost sto posto, tako da....
Situacija je sljedeca..
Boskovic je nacelnik i to je definitivno.
Za vijecnike jos nista nije sigurno jer se cekaju glasovi dijaspore.
17 je mjesta
8 hdz
7 inicijativa
1 koalicija hsp-hdz 1990
1 vidoje maslac, nezavisni kandidat
Inicijativa se nada da bi uz glasove dijaspore imala 8 mjesta a hdz 7 ili da udju u koaliciju s hsp hdz i Maslaćem.
Naravno, postoji mogucnost da se ovaj Maslać prikloni hdz-u.
Pojma nemam ko je lik i koje su mu namjere
SDS je dobio 68 glasova.

Evo sta kaze Demir MAhmutcehajic nosilac Inicijative za Stolac.
Stalno zvoni telefon, stižu poruke, kritike i komentari! Da malo sebe rasteretim želim javno reći da sam zadovoljan i ponosan. Opet bih sa Salmirom i Nerminom sve ponovio, a uz podršku stolačke omladine.
Pošto imam fizičku i psihičku potrebu da se malo rasteretim molim sve one koji nisu ni na koji način pomogli, ali nisu ni odmogli, da me u narednih mjesec dana uopšte ni ne pokušavaju kontaktirati. Oni koji nisu glasali, a mogli su, nek me nikad više ne kontaktiraju. Rodbina koja me nije zvala prije izbora nek ne zove ni sada. Rodbina, i svi ostali, koji su neopravdano radili protiv mene i Inicijative nek me nikad više ne kontaktiraju, jer smo završili za sva vremena. Kritike primam, po mogućnosti u inbox, od svih onih koji su glasali. Stočanima izvan BiH, koji su se registrovali da glasaju poštom, moj duboki naklon. Moja kuća je i vaša kuća!

Vama, koji ste na svojim leđima iznijeli sve ovo, a dobro znate ko ste i zašto vas sve pojedinačno ne mogu imenovati, se ponizno zahvaljujem za sve što ste uradili i iskreno izvinjavam za svaku malu ili veliku nepravdu koju sam vam namjerno ili nenamjerno učinio. Sa vama je sve moguće i sa vama život ima smisao... Naš cilj je ostvariti ravnopravnost svih građana Stoca i nikad nećemo odustati!
- Maja
- Administrator
Ne zna se koliko Bošnjaka nije HTJELO glasati. Vala niko nema taj podatak. Evo npr ovdje jedna žena nije glasala jer je užasno bolesna a nije na vrijeme prijavljena za ove mobilne timove jer je 2.10. bila dobro i išla je glasati.
Ne kažem da nema njih koji su mogli a nisu ali sigurna sam da je to jako jako malen broj.
Što se tiče dijaspore koja nije glasala, ne mogu ni njih kriviti jer su nam dobri samo kad treba prikupiti glasove.
Poznato je da se domaći i dijaspora ne vole
Glasaju uglavnom oni kojima su roditelji ovdje. Ostale nije briga.
Da zaključim... meni je bezveze sada prebirati spiskove i tražiti krivce. Nio ovaj rezultat koji imamo nije uopšte loš.
Takođe mi je bezveze odricanje rodbine preko fejsa....taj lik mi nikad nije sjedao
Al dobro.
Ima tu finih i poštenih momaka u koje polažem nade i koji će, nadam se, ući u vijeće. Valjda se neće s vremnom iskvariti.
Ne kažem da nema njih koji su mogli a nisu ali sigurna sam da je to jako jako malen broj.
Što se tiče dijaspore koja nije glasala, ne mogu ni njih kriviti jer su nam dobri samo kad treba prikupiti glasove.
Poznato je da se domaći i dijaspora ne vole

Glasaju uglavnom oni kojima su roditelji ovdje. Ostale nije briga.
Da zaključim... meni je bezveze sada prebirati spiskove i tražiti krivce. Nio ovaj rezultat koji imamo nije uopšte loš.
Takođe mi je bezveze odricanje rodbine preko fejsa....taj lik mi nikad nije sjedao

Al dobro.
Ima tu finih i poštenih momaka u koje polažem nade i koji će, nadam se, ući u vijeće. Valjda se neće s vremnom iskvariti.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Maja
- Administrator
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
-
- Inventar foruma
- Been thanked: 1 time
PA dobro, covjek je mozda ocekivao i vise( iako rezultat ni po meni nije los), pa je logicno razocaran letargijom nekih ljudi, koji mozda nemaju njegovu volju i energiju da mijenjaju stvari u Stocu, ili oni koji bi htjeli promjene guz.vace.
Logicno da neki ljudi ni iz opravdanih razloga nisu mogli glasati, to je ok.
PA dijasporu domaci ne vole opravdano, jer su im puna usta ljubavi prema Bosni, jer su posebno na drustvenim mrezama mnogo politicki radikalniji od ljudi koji zive u Bih, a zive po zakonima nekih drugih ekonomski jakih drzava, te upravo ne razumiju( ne svi naravno) sustinske probleme koje muce gradjane Bih, ali sto vole DzeKA to je cudo jeno
ZAhebo ih je do duse i Cik, jer im namjerno nisu poslali na vrijeme koverte sa glasackim listicima.
U pravu si, ima dole mnogo postenih i dobrih momaka( znam ih ja licno ) koji ce kao vijecnici se istinski zalagati za ovo o cemu je Demir pisao na kraju, za jedinstven Stolac u kojem ce svi gradjani bez obzira na vjeru i naciju imati zagarantovana jednaka prava.
Logicno da neki ljudi ni iz opravdanih razloga nisu mogli glasati, to je ok.
PA dijasporu domaci ne vole opravdano, jer su im puna usta ljubavi prema Bosni, jer su posebno na drustvenim mrezama mnogo politicki radikalniji od ljudi koji zive u Bih, a zive po zakonima nekih drugih ekonomski jakih drzava, te upravo ne razumiju( ne svi naravno) sustinske probleme koje muce gradjane Bih, ali sto vole DzeKA to je cudo jeno

ZAhebo ih je do duse i Cik, jer im namjerno nisu poslali na vrijeme koverte sa glasackim listicima.
U pravu si, ima dole mnogo postenih i dobrih momaka( znam ih ja licno ) koji ce kao vijecnici se istinski zalagati za ovo o cemu je Demir pisao na kraju, za jedinstven Stolac u kojem ce svi gradjani bez obzira na vjeru i naciju imati zagarantovana jednaka prava.
- Maja
- Administrator
A razumijem ja da je i Demir malo ogorčen. Svi budemo ogorčeni kad vidimo da neko naš veliki trud uopšte ne shvata ozbiljno. Ali ne treba sad padati u očaj. Ni zbog sebe, ni onih kojima će biti drago gledati te tako očajnog. I u porazu čovjek treba zadržati ponos.
Mada, kako rekoh, ni ovo nije za mene poraz.
Mada, kako rekoh, ni ovo nije za mene poraz.
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 40 times
A rekao je načelnik da će se potruditi da Stolac bude najbolja opština u zemlji.
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

- Maja
- Administrator
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Iznenadjujuce je da za gradove kao sto je Stolac, koji je "dvonacionalan", nije to rijeseno nekako drugacije. Zasto ne imati dva glavna covjeka u gradu? Demokratija "pobjednika i porazenih" u takvim uslovima nikako ne moze donijeti pozitivne rezultate.
. . . . . . . . .
- Maja
- Administrator
Ali fascinantno je kolika su većina Bošnjaci u samom gradu.
Npr izborno mjesto Stolac 1 (O.Š. Stolac) 89,72 za Komšića a 10,28 Boškovića.
Stolac 3 Komšić 95,47 a Bošković 4,53.
Pobijedili su zahvaljujući bosanskim hrvatima i Bošković je ubjedljivo vodio gdje su ta naselja.
Npr Vidovo polje 99,12 Bošković i Bobanovo 99,54 Bošković.
Pobijedili su zahvaljujući bosanskim hrvatima i Bošković je ubjedljivo vodio gdje su ta naselja.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Pa, gdje je onda izgubio?Maja wrote:Ali fascinantno je kolika su većina Bošnjaci u samom gradu.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
Ponovljeni izbori u Stocu su obična farsa. Sve je namješteno pod patronatom CIK-a.KOMESAR wrote:Pa, gdje je onda izgubio?Maja wrote:Ali fascinantno je kolika su većina Bošnjaci u samom gradu.
Prevedeno; pod pritiskom osovine Čović&Dodik. Bojim se da će se takva praksa nastaviti i u budućnosti na
širem području domovine BiH. Bošnjaci neće imati nikakve šanse da opstanu kao politički faktor. Volio bih da se varam.

Slika govori više od hiljadu riječi!?
"Kakve su ti misli, takav ti je život"
- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4333 times
- Been thanked: 3264 times
Zar jos iko zivi u Supkovom i Balabanovom, ili kako se vec zovu ta vjestacka naselja??Maja wrote:Ali fascinantno je kolika su većina Bošnjaci u samom gradu.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.