Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times
Status: Offline

Re: Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne

Post by vila »

storm wrote:
vila wrote:@laganini i @storm
Ne znam koji je od vas dvojice postao gori forumas
Laganini koji u svakom ali svakom postu mora kontrirati
Ili
Storm koji u svakom ali svakom postu mora popljuvati nesto hrvatsko
Koji vam je?
Kad bude ili je nesto za pohvaliti, drage volje to i učinim...
Prilično je diskutabilno (meni ne naravno) tko tu vise voli Hrvatsku...
Netko tko je kritičan i želi bolje... Ili onaj koji podržava i brani stanje kakvo jest...
A gori ako sam.. Nebitno, sebi sam čist...
Ne radi se ni o pohvalama a ni o kritikama
Fali ti realnosti
Ali dobro...nebitno
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..rekla bi veca on je naš :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9988 times
Been thanked: 11864 times

Post by Krokodil Behko »

Ili
Koji vam je?
U pravu si.
Oduvijek sam i tvrdio da je Posmatrač jedini pravi Hrvat na forumu :respekt
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Krokodil Behko wrote:
Ili
Koji vam je?
U pravu si.
Ne petljaj se u nase unutarnacionalne netrpeljivosti
:djed
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Krokodil Behko wrote:
Ili
Koji vam je?
U pravu si.
..ne faliti "pošteni" hrvata :jok prilivode...
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Ja mislim da si ti vodeci prilivoda.

Gdje ti je Titova slika? Priznaj. :sjedi

Jel' cuvas za Boze ne daj? :D.
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

Socrates wrote:Ja mislim da si ti vodeci prilivoda.

Gdje ti je Titova slika? Priznaj. :sjedi

Jel' cuvas za Boze ne daj? :D.

..ne seri il ću te izbanirat za vijek vijekova.. :ok jebote tito i ti njega..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

aaa pogodio sam :D.

Imas ti I Pavelicevu I Titovu. Za sve prilike si spreman. Nekad za Dom. A nekad za domovinu sa Titom naprijed. :valja
. . . . . . . . .
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..odjeb je lansiran ne obraćaj mi se ne obraćam ti se :ok ko se s dicom igra posrani je gaća stara je narodna..
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

E, ko te ne zna. :zubi
. . . . . . . . .
Tokmak
Vucin apostol
Vucin apostol
Has thanked: 1666 times
Been thanked: 1500 times

Post by Tokmak »

Bogatstvo J. K. Rowling, najbogatije spisateljice na svijetu, procjenjuje se na nešto manje od milijardu dolara. Posjeduje raskošnu vilu u Edinburghu s konjičkim centrom i dvije stambene jedinice za osoblje’, navodi u objašnjenju peticije korisnik koji se nazvao Mark Aurelije i nastavlja: ‘J. K. Rowling često na Twitteru izražava svoju solidarnost s izbjeglicama s Bliskog istoka i poznata je kao zagovornica otvorenih granica. Često navodi i kako Europa ima obvezu izbjeglicama pružiti azil i blagostanje.’ng poznata je po svojim liberalnim stavovima, a posljednjih je tjedana vrlo aktivna u pružanju potpore muslimanskim izbjeglicama, uglavnom izjavama na Twitteru kojima omalovažava američkog predsjednika Trumpa i njegove pristaše.

Na stranici Change.org pokrenuta je stoga peticija da slavna spisateljica primi izbjeglice kod sebe.

Zbog svega navedenog, Aurelije u peticiji zahtijeva da Rowling pruži potporu za najmanje 18 izbjeglica dajući im utočište u svojoj vili najmanje osam godina. Zbog njezinih kritika na račun sigurnosne politike, zahtijeva se i da ne vrši nikakve dodatne provjere izbjeglica koje će primiti. Kako bi dobila što bolji uvid u situaciju s izbjeglicama u Europi, skupina koju će Rowling primiti mora se sastojati od 14 muškaraca i četiri žene budući da su od milijun izbjeglica više od 75 posto muškarci.

Peticiju je od 17. veljače do sada potpisalo oko 52 tisuće ljudi.

https://www.change.org/p/j-k-rowling-pe ... e-bedrooms
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello »

Kome nije jasno sta je cilj ove igrice i naprasnog naseljavanja tla evrope, nek se malo zada u google i nadje kalergijev plan.
Citajte malo ko je bio richard von coudenhove-kalergi i za sta se zalagao.
Vecina ove igre se oslanja na njegov plan i smjernice oko buducnosti panevropske unije (danasnja eu).
Nista nije slucajno, nije bezveze toliko vojno sposobnih muskaraca gore pusteno.
Sve to ima svoje.
Samo cu vam rec, tesko nam se za desetak do petnes godina, tad cemo se svi fatat za glavu i pricat dje nam je bila pamet ;)
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

DocSportello wrote:Kome nije jasno sta je cilj ove igrice i naprasnog naseljavanja tla evrope, nek se malo zada u google i nadje kalergijev plan.
Ne vjerujem baš.
Nekako mi logičnije pomisliti da iza svega stoje Putin i Erdogan.
Nešto neobično, prvo nema tih migranata, pa ih pljusne 2 miliona, pa sad opet nešto samo sporadično?
Problem je u Rusiji, ali je lakše ovim populistima praviti se da ne vide, jer ih Putin pomaže, a istovremeno uvalio bi Evropi do grla i još mu ovi plješću.
Kad migrant već dođe do Evrope, to je posljedica, samo što treba par zdravih ćelija u mozgu da se to shvati. Uzrocima se ne bave, jer ih ni ne zanimaju. I evropski populisti mogu sva svoja predizborna obećanja ispuniti za par sedmica kao i Trump. Vjerovatno nisu intelektualno u stanju da smisle išta sveobuhvatnije.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Ništa nije slučajno i smišljeno je...
I dalje postoje milijuni raseljenih pa sad ne dolaze... Tj kapaju kako su i prije desetljeća
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 23 times

Post by Nice try »

zloćko tokmak wrote:Bogatstvo J. K. Rowling, najbogatije spisateljice na svijetu, procjenjuje se na nešto manje od milijardu dolara. Posjeduje raskošnu vilu u Edinburghu s konjičkim centrom i dvije stambene jedinice za osoblje’, navodi u objašnjenju peticije korisnik koji se nazvao Mark Aurelije i nastavlja: ‘J. K. Rowling često na Twitteru izražava svoju solidarnost s izbjeglicama s Bliskog istoka i poznata je kao zagovornica otvorenih granica. Često navodi i kako Europa ima obvezu izbjeglicama pružiti azil i blagostanje.’ng poznata je po svojim liberalnim stavovima, a posljednjih je tjedana vrlo aktivna u pružanju potpore muslimanskim izbjeglicama, uglavnom izjavama na Twitteru kojima omalovažava američkog predsjednika Trumpa i njegove pristaše.

Na stranici Change.org pokrenuta je stoga peticija da slavna spisateljica primi izbjeglice kod sebe.

Zbog svega navedenog, Aurelije u peticiji zahtijeva da Rowling pruži potporu za najmanje 18 izbjeglica dajući im utočište u svojoj vili najmanje osam godina. Zbog njezinih kritika na račun sigurnosne politike, zahtijeva se i da ne vrši nikakve dodatne provjere izbjeglica koje će primiti. Kako bi dobila što bolji uvid u situaciju s izbjeglicama u Europi, skupina koju će Rowling primiti mora se sastojati od 14 muškaraca i četiri žene budući da su od milijun izbjeglica više od 75 posto muškarci.

Peticiju je od 17. veljače do sada potpisalo oko 52 tisuće ljudi.

https://www.change.org/p/j-k-rowling-pe ... e-bedrooms
Da,biće nešto konkretno?
Kako će se spisateljica oglasiti povodom peticije?
A,nepravedni su,nije ona usamljena u svemu tome,ima ih još koji se riječima teško bore.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Molim podatak i točan da je 75% izbjeglica vojno sposobnih :kafa
Postotak je viši nego je uobičajeno iz razloga, jer su realne šanse da se rutom koja je bila uspostavljena, probije muškarac..
I previše je žena i djece izginulo usput.
Druga je stvar da je bilo u prosjeku svakome potrebno između 5 i10 tisuća usd...
Novac koji nije lako namaknuti za viseclanu obitelj...
Treće, logično da onda pokuša onaj koji ima realnu šansu...
Onda... Mnogi su bježali pred mobilizacijom... Jer normalan čovjek ionako nije imao nekog izbora u sirijskom kaosu.
Koji su te prvi potrpali u džip, njihov si bio... Ili te nije bilo...
I naposlijetku... Išli su na to, da kasnije kao azilanti imaju pravo pripojiti, preseliti ženu i djecu...
Dosta njih s kojima sam pričao, roditelji su skupili, posudili lovu i njih, svoju djecu, mladiće, cure... Poslali van.
Tako... Nije sve crno bijelo...
DocSportello
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Location: Na balkonu, chuchim na drvima, hvatam konin wifi :D
Has thanked: 326 times
Been thanked: 183 times

Post by DocSportello »

Realno nijednog vojno sposobnog muskarca, zdravog pravog ne bi pustio da dobije status izbjeglice.
O spajanju familija haj i nekako, mozemo pricat ako imaju djecu.
Ali ovakve debile pustat gore sa ovakvim ponasanjem je na granici imbecilnosti u najmanju ruku.
Gledao sam intervjue sa par tih ljigavaca, koji su prije nego dodju na tlo evrope dobijali instrukcije da cim dodju pokusaju oplodit sto vise evropskih zenki (njihove rjeci).
Pogledajte samo koliko je porastao broj silovanja u okolinama gdje su te izbjeglice.
Ne trpam ih sve u isti kos, daleko od toga ali gledam primjer birminghama i jezim se pa kontam da nas ono sve ocekuje za desetak godina.
Jer nista nije opasnije od manjine koja igrom slucaja ili socijalnim inzenjeringom postane dominantna.
Bjelci su danas u birminghamu manjina, bjelac u sred francuske ne moze uci u pojedine kvartove bez da zaplati krvlju.
A gledah demonstracije tih azilanata u birminghamu prije par godina, i sledi mi se krv u zilama na sta pozivaju i kako rigidne stavove o asimiliranju i suzivotu imaju.
Sve u svemu, ovo je tek pocetak, jako perfidna igra, vjestacki stvorena.
Ovo je najveci vjestacki stvoren egzodus modernog vremena, i bgm mene je vise strah ovoga nego sto nije.
“The reason I talk to myself is because I’m the only one whose answers I accept.”
― George Carlin
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Sad gledao na RTVSLO...koga zanima, isplati se potrošiti vremena

https://www.youtube.com/watch?v=fQOoUKt ... J1GyNNUiFZ
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

"Ne, pustiti ljude da se dave u Mediteranu nije europska vrijednost"

Image
DIREKTORICA Human Rights Watcha za Europu i središnju Aziju, Judith Sunderland, za EUobserver je u nedavnom članku iznijela svoje mišljenje o novim optužbama protiv spasilačkih službi u središnjem Mediteranu.

U nastavku prenosimo dijelove njezinog članka.

"U prva tri mjeseca 2017. godine na središnjem je Mediteranu, između Libije i Italije, poginulo 595 osoba. Poginuli su zbog pothlađenosti, gušenja ili utapanja.

No, 24.474 muškaraca, žena i djece spašeno je s trošnih brodova u blizini Libije te prebačeno u Italiju".

Upitne namjere

"Neke od nevladinih organizacija (NVO) koje su ih spašavale, poput Liječnika bez granica (MSF) ili MOAS-a, humanitarne udruge za pomoć migrantima iz Malte, sada se optužuju da potiču migraciju brodovima. Ili još gore, dosluh s krijumčarima ljudi.

Agencija za granice Europske unije, Frontex, spomenula je da postupci nevladinih organizacija djeluju kao poticaj migrantima na putovanje brodom, u nadi da će ih te organizacije spasiti.

Tužitelj iz Katanije na Siciliji pokrenuo je postupak provjere financiranja tih agencija kako bi se provjerilo ne profitiraju li one nezakonito na ljudima koji su u potrazi za boljim životom.

To je još jedan od obrata u odnosu EU-a prema useljenicima, uz prenatrpanu Italiju i porast ksenofobije u zemljama EU-a".

Pozitivne strane NVO-a

"No, okrivljujući spasitelje ignoriraju se stvarnost i povijest - to je nemoralno. Aurelie Ponthieu iz MSF-a rekla je da NVO-ovi nisu uzrok, već odgovor na ljudsku tragediju, a od 2011. godine 14.000 ljudi poginulo je i nestalo na moru.

Nakon tragedije pokraj otoka Lampeduse iz 2013. godine počelo se govoriti o potrebi za povećanjem broja misija za spašavanje u središnjem Mediteranu, a to se i ostvarilo 2015. godine nakon prestanka rada talijanske humanitarne operacije Mare Nostrum te početka rada manjkave agencije Frontex.

Ljudi kreću na ta putovanja iz raznih razloga, zbog progona, nasilja, neimaštine, a idu prema slobodi i sigurnosti. Postoji mnogo čimbenika za i protiv putovanja morem, pa zbog toga ne bi trebalo ukinuti djelovanje NVO-ova.

Prisutnost brodica EU-a blizu libijskih voda utjecala je na dinamiku migracija. Postoji veća vjerojatnost spašavanja i krijumčari su se počeli služiti podmuklijim taktikama, poput upotrebe čamaca na napuhivanje s tek toliko goriva da se dosegnu međunarodne vode.

Je li ispravno spašavati migrante?

"Propitivati ispravnost humanitarnog spašavanja na moru isto je kao prestati poštovati život i puštati ljude da se utope.

Ohrabrujuće je što se mornarička operacija Unije "Sophia", koja je zadužena za sprečavanje krijumčarenja, hvali spašavanjem tisuća ljudi na moru 2015. godine, iako joj to nije zaduženje.

Takve operacije polako mogu popraviti stanje, a pomoglo bi i organiziranje sigurnijih ruta za putovanje.

U međuvremenu, ne trebamo optuživati dobrotvorne organizacije koje pomažu premostiti jazove koji su ostali iza EU članica, nego se trebamo usredotočiti na stvaranje povjerenja, bolje koordinacije i aktivnih EU patrola na kritičnim mjestima", zaključuje Sunderland.

(index.hr)
srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4226 times
Been thanked: 4412 times

Post by srculence7 »

Uglavnom ljudi iz NVO su jedni od retkih koji pokazuju humanost i saosećajnost prema ovim ljudima, većina ih gleda i tretira kao problem ili se drže distancirano jer smatraju da se njih to ne tiče, bez mnogo osvrtanja i razmišljanja o tome kroz šta sve ti nesretni ljudi prolaze. Strah neki vlada među stanovništvom gde su privremeno smešteni, uglavnom izazvan ovim naslovima iz medija koji akcenat bacaju samo na pojedine slučajeve nasilja, fanatizma i sl...A ksenofobija je priča za sebe.Drži nas takva situacija i nepoverenje na oprezu, jer mi kao i oni, živimo u jednoj neizvesnosti sa pitanjem šta će biti sa nama,kako će nam sutra biti.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Post Reply

Return to “Svijet”