Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?

Sve o kompjuterima
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41031 times
Been thanked: 27602 times
Status: Offline

Re: Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?

Post by Rum »

Image
Image
Cuva nas kasper :zubi
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

nema savrsene zastite jer svaki dan izlazi na lijlade novih virusa
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

[media]UwCxTcMfNEQ[/media]
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant »

stvarno me iznenadio koliko dobro odradjuje posao, ne uzima nesto cpu i dosta dobro stiti.
Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko »

Krokodil Behko wrote:Imao sam do nekidan,instaliran Nod 32 i nisam nikada bio u poziciji da mi je comp ugrozen.. Ali je bio stvarno dosadan.. Svako malo neke update da mu se skinu.. Mada mu je status redovito bio "maximum protection" .. Neko je u prethodnim postovima naveo da Nod prepoznaje "svoje" viruse kao sitne viruscice..i to jeste tako. Bar jednom sedmicno,on pronadje nekog toboze trojana.. Sad nakon reinstalacije,ugradjena mi je Avira a da me majstor nije ni pitao koji AV zelim.. Bas je kulturan u poslu.. Cini mi se da Avira nece biti tako dosadna kao Nod 32 a u vezi skidanja updata..
Avira nije ''dosadna'' ali nema firewalla (ukoliko je u free licenci) i bice ti dosadna sa reklamama ( cijena besplatnog softwera a i nemoze pare i jare ha ya)
Danas ti obicno i ide tako Avira ili Avast (lijepo upakovano smece), mada ja iskreno preporucujem Outpost Internet Security free znaci imas AV,Firewall, Antimspam, ili CIS (Comodo Internet Security) takodzer besplatan komplet mada nesto losiji od Outposta (konkretno razlika je u antivirusu koji je u Outpostu za klasu bolji od Comoda)
BLESAVO BLESAVIJE - JA :)
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by gejsha »

Sheval wrote:Je li ovo dobro,jesam ga dobro zakuco:DD

Image
Dragi Shevale,briši sve bespotrebno..ja ne volim dovesti do te crvene boje ,a za D disk mi se to nikada nije ni dogodilo.
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7941 times
Been thanked: 18781 times

Post by Maja »

Samo ih prebaci na C
Pola npr
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Eh moj Shevale,svak prebacuje sa C na D,kod tebe će biti obrnuto :)
Blackhawk

Post by Blackhawk »

pa nije to veliki problem sto je D prepun.. samo nek ga vishe ne zatrpava.. Ne utice na brzinu compa, jer mu je sistemski disc C slobodan i ima prostora... Samo ostavi kako jes :)
Ili uzmi prazni dvd, stavi nesto slika na njega, oslobodit ces 4.5 Gb... dosta da ne budes u crvenom :)
gejsha
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by gejsha »

Unsub wrote:pa nije to veliki problem sto je D prepun.. samo nek ga vishe ne zatrpava.. Ne utice na brzinu compa, jer mu je sistemski disc C slobodan i ima prostora... Samo ostavi kako jes :)
Ili uzmi prazni dvd, stavi nesto slika na njega, oslobodit ces 4.5 Gb... dosta da ne budes u crvenom :)
Pa nije veliki problem,ali ipak je ova crvena boja malo kritična.Bolje da ima prostora,ako tako nastavi,skroz će da ga napuni.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

pa vec mu je pun... ne moze vishe ni jedna slika stati, niti pjesma ijedna :) 2mb samo ostalo...ali vjerujem da ima nesto sto bi mogao obrisati da dobije do 5gb i bilo bi dovoljno...

nego da ne idem od tebe.. sto se tice antivirusa... ovako sto kupimo ove free verzije ili neke crackovane verzije, malo koja da moze pomoci 100 %..
Moze te stititi solidno ali ne bas najbolje..
Ja trenutno koristim ono sto je free, avast free verziju i Malwarebites antimalware... i to je to ..Ali i pored toga, jednom ili 2x godisnje comp mi ide na format i ciscenje svega..
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

Moze li neko da mi preporuci dobar antivirus...jako mi je hitno, sutra istice besplatna verzija koja mi je bila na laptopu kad sam ga kupila.

Hvala
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

ja skinem avira sa chip.de i ok je
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Obrisan profil

Post by Obrisan profil »

hvala lutko!!!
Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. »

MORENA wrote:hvala lutko!!!
a i indijanac mi reko tako... ako se nakupi virusa, uzecu klofer pa izklofat i laptop i indijanca :D
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Vucko
Na probnom
Na probnom

Post by Vucko »

Sheval wrote:Ih,može tu stati,sinoć sam skinuo 30-ak pjesama i prebacio svih 300 fotografija sa digitalca...puniću dokle more :D

Niposto bitne stvari ne prebacuj na particiju C kako te savijetuju, jer u slucaju kraha sistema svi podatci idu u nepovrat ili ih moras vracati specijaliziranim softwerom.. bla bla bla, isplatnija stvar ti je ili przenje na DVD dual layere (dvije ploce) nesto su skuplji ali primaju vecu kolicinu podataka, ili jos bolje neki externi disk za pohranu podataka, al ni u kom slucaju ne prebacuj na particiju C.Bilo bi ti pametno ukoliko nekad budes radio obaranje sistema da za operativni sistem ostavis 50 Gb a ostatak da ide kao particija D tako da ces uvijek imati osigurane podatke.

iii da evo za one koji se razmatraju koji Aantivirus koji ovo koji ono poklon

http://www.downloadcrew.com/article/223 ... y_pro_2011

comodo internet security pro 2011 poklon licenca na 1 g.Nek vas ne buni to sto je godiste 2011 nadogradnja softwera i definicija virusa je regularna.Program sadrzi Antivirus, Firewall, Spraywer, te nesto novo Sanbox ili ''virtuelni pokretac'' koji je dobra stvar ukoliko pokrecete nepoznate datoteke, koje preko sandboxa program pokretaju u virtuelnoj masini i tako ukoliko je program stetan za vas racunar nece uciniti nikakvu stetu jer poslije zatvaranja brise se svaki registry trag.
BLESAVO BLESAVIJE - JA :)
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9762 times
Been thanked: 11493 times

Post by Krokodil Behko »

Meni u ovaj comp, majstor ugradio neki kojeg imaju samo obavještajne službe.
Brže-bolje, čim sam ga doneo kući, deinstalirao sam i instalirao Aviru.
Šta će mi AV o kojem ne znam ništa? A i ne planiram, otvarati obavještajnu službu :kafa
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:

Post by Rum »

Kaspersky Internet Security 2013

Image

Kaspersky Lab najavljuje izdanja svojih vodećih proizvoda za korisnike: Kaspersky Internet Security 2013 Premium Security Suite i Kaspersky Anti-Virus 2013 Essential Protection Solution. Nove verzije oba proizvoda dijele poboljšano, jednostavno za korištenje sučelje i donose nove tehnologije koje pružaju maksimalnu zaštitu od svih vrsta prijetnji. Kao odgovor na neprestano promjenjivo okružje prijetnji, zahvaljujući jedinstvenoj tehnologiji Automatic Exploit Prevention posebna pažnja je posvećena zaštiti potencijalno osjetljivih aplikacija. Korisnici najnovije verzije Kaspersky Internet Security, zahvaljujući značajki jednostavnoj za korištenje Safe Money također će uživati u potpunoj zaštiti njihove kupovine putem interneta kao i internetski bankarskim transakcijama. Oba proizvoda su u potpunosti kompatibilna s operativnim sustavom Windows 8, učinkovito štiteći aplikacije i korisničke podatke i u klasičnom i u novom korisničkom sučelju.

Proizvodi su dostupni kupovinom putem interneta, a od sredine rujna biti će dostupni i u maloprodaji

Eugene Kaspersky, izvršni direktor i jedan od osnivača Kaspersky Lab, izjavio je: „Dok razvijamo nove verzije naših proizvoda za korištenje u domu posebnu pažnju posvećujemo potrebama korisnika kao i opasnostima s kojima se susreću. Imajući u vidu da se korisnici najviše brinu o gubitku povjerljivih podataka i novca, razvili smo cjelokupni sustav novih tehnologija zaštite koje odgovaraju na ove potrebe. Kaspersky Internet Security 2013 je sad bolji nego ikad kad je u pitanju zaštita najvažnijih informacija tijekom aktivnost na internetu. Uz Hybrid Protection pristup i nove tehnologije Automatic Exploit Prevention i Safe Money, Kaspersky Internet Security 2013 pomaže našim korisnicima izgraditi najučinkovitiji sustav zaštite koji je jednostavan za postavljanje i korištenje“.

Ključne značajke

· Novi antivirusni program s bojom stopom detekcije za cjelokupni raspon novi cyber prijetnji

· Jedinstvena tehnologija Automatic Exploit Prevention usmjerena je na najsofisticiranije prijetnje koje koriste slabosti popularnih softvera

· Pojednostavljeno korisničko sučelje omogućuje jednostavniju instalaciju, aktivaciju i svakodnevno korištenje proizvoda

· Bolje performanse ključnih korisničkih scenarija i duži vijek trajanja baterije prijenosnih računala

Nove značajke Kaspersky Internet Security

· Jedinstvena tehnologija Safe Money štiti novac korisnika „pod svaku cijenu“ tijekom kupovine ili bankarstva putem interneta

· Novi anti-spam modul efikasno blokira neželjene poruke, štedeći vrijeme i brigu

Više o ključnim beneficijama Kaspersky Internet Security 2013 možete saznati na ovdje

Tehnologija jedne od vodećih zaštita na svijetu

Kaspersky Internet Security 2013 nudi brojne potpuno nove tehnologije, razvijene kako bi se borile sa široko rasprostranjenim i sofisticiranim prijetnjama koje su sumjerene na osobne podatke i bankarske račune. Ključne su jedinstvene tehnologije Automatic Exploit Prevention i Safe Money.

Zaštita od zero-day iskorištavanja

Tehnologija Automatic Exploit Prevention razvijena je kako vi se suočila s nekim od najsofisticiranijih prijetnji – onima koje iskorištavaju slabosti popularnih softvera. Iskorištavanje je još davno postalo omiljeno oružje cyber-kriminalaca za online napade poznate kao ‘drive-by downloads’ (preuzimanja u prolazu)– kad se korisnici zaraze samo posjetom na neku određenu internetsku stranicu.

Automatic Exploit Prevention štiti korisnike Kaspersky Laba od ovakvih vrsta iskorištavanja, uključujući i takozvane zero-day slabosti. Ove posljednje su među najopasnijima budući da mogu zaraziti sustav korištenjem nepoznatih ili neažuriranih sigurnosnih mana u popularnim softverima. Temeljeći se na opsežnom iskustvu Kaspersky Laba na području IT sigurnosti, tehnologija Automatic Exploit Prevention može prepoznati neautoriziranu aktivnost iskorištavanja te blokirati normalne operacije potencijalno osjetljivih programa kao što su internetski pretraživač, preglednik dokumenata i slično. Više o ovome možete saznati ovdje.

Sigurna internetska kupovina i bankarstvo

Tehnologija Safe Money posjeduje široki raspon zaštitnih metoda tijekom korištenja stvarnog novca na internetu. Te aktivnosti uključuju kupovinu, plaćanja putem sustava PayPal ili pristupanje bankovnom računu putem osobnog računala. Dostupna u proizvodu Kaspersky Internet Security 2013, ova nova značajka omogućuje unaprijeđenu zaštitu bankarskih operacija na sljedeći način:

· Kad uđete na internetsku stranicu vaše banke automatski se prebacuje na poseban način rada „Safe Browser“; ovime se izoliraju vaše aktivnosti plaćanja od ostalih internetskih aktivnosti kako bi se osiguralo da nitko ne prati vašu transakciju

· Automatski se aktivira kad posjećujete najčešće internetske stranice za plaćanja, a i samostalno možete vrlo jednostavno dodati na listi internetsku stranicu vaše banke ili portal za kupovinu

· Provjerava vjerodostojnost same internetske stranice za plaćanja kako bi osigurao da stranica nije kompromitirana ili lažna

· Safe Money procjenjuje sigurnosni status vašeg računala i obavještava vas o značajnim prijetnjama koje bi se trebale ukloniti prije nego pristupite plaćanju

· Virtualna tipkovnica omogućava neometan unos vaše lozinke ili broja kreditne kartice

Nove i unaprijeđene sigurnosne značajke

I Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Anti-Virus 2013 rješenja dijele nove antivirusne programe, koji nude bolju detekciju svih vrsta opasnih programa, uključujući i najkompleksnije uzorke. Posebice su predstavljene posebne metode koje se bolje bore s kompleksnim i ciljanim prijetnjama neutralizirajući pokušaje postavljanja opasnog koda u ključni sustav procesa. U isto vrijeme, naši novi korisnički proizvodi omogućuju manje i brže ažuriranje baza podataka zahvaljujući tome što se određeni dijelovi antivirusne baze podataka prebacuju na oblak Kaspersky Security Network.

Virtual Keyboard (virtualna tipkovnica), razvijen je kako bi zaštitio najosjetljivije podatke od neovlaštenog preuzimanja tijekom rada u načinu Safe Money, dodatno je poduprt drugom tehnologijom nazvanom Secure Keyboard (sigurna tipkovnica) koja koristi poseban program za tipkovnicu kako osigurala da se štetni programi ne prikače tijekom utipkavanja. Kako bi se korisnici dodatno zaštitili od phishing internetski stranica, oba proizvoda sad imaju novi anti-phishing modul koji posjeduje automatska ažuriranja i unaprjeđuje heurističku detekciju internetskih stranica koje pokušavaju ukrasti lozinke i ostale vrijedne podatke. Kaspersky Internet Security 2013 također ima i novi anti-spam program, koji omogućuje najpouzdaniju detekciju neželjenih poruka u e-mail računu.

U potpunosti kompatibilan s Windows 8

Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Anti-Virus 2013 su u potpunosti kompatibilni s novim operativni sustavom Microsoft Windows 8. Kaspersky Lab nudi potpunu zaštitu za korisnike Windows 8 s unaprijeđenom zaštitom za aplikacije u novom sučelju i za sve sigurnosne značajke samog operativnog sustava. Nova Kaspersky Now aplikaciju nudi korisnicima Windows 8 brzi pregled sigurnosnog statusa njihovog računala i omogućuje im direktno s korisničkog sučelja pokretanje ključnih značajki proizvoda Kaspersky Anti-Virus i Kaspersky Internet Security. Ova aplikacija je dostupna besplatno na Windows Store. Više pročitajte ovdje.

Bolje performanse i zaštita

Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Anti-Virus 2013 imaju unaprijeđeno korisničko sučelje koje je razvijeno imajući potrebe korisnika u vidu. Od instalacije o glavnog zaslona i postavki, novi Kaspersky proizvodi donose čisto i usmjereno iskustvo s manje klikova i pop-up izbornika. Oba proizvoda se mogu prilagoditi kako bi odgovarala potrebama i preferencijama naprednijih korisnika. Proces instalacije je također ubrzan te posjeduje automatsku aktivaciju proizvoda u pojedinim regijama

Dostupnost

Kaspersky Internet Security 2013 i Kaspersky Anti-Virus 2013 su dostupni putem http://www.kaspersky.com/store, a od sredine rujna kod svih distributera.
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Post by paparaci »

dobro RumE, nesto ovdje fali. dje su linkovi nalete :p
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 »

ako sam shvatio nalet je dao samo vijesti
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Post Reply

Return to “Hardware & Software”