Makedonija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Makedonija na rubu građanskog rata

Post by Vladimir RUS »

Pasaga wrote:
Vladimir RUS wrote:
Username wrote:Gledao neko juce pobunu onog bolesnika voje u skupstini?

Sigurno ima video

A psihopata vucko samo sto ne zaplace
EU se u Srbiji kotira negsje na oko 50 odsto što znači da je ista na ivici da izgubi povjerenje od strane građana iste.
ZUKORLIĆ ZA "ALO!" Kako i zašto sam smirivao Šešelja...

Image

Interesantno je da je Šešelja pokušao da smiri jedino bivši muftija, a sadašnji narodni poslanik BDZ-a Muamer Zukorlić, koji mu je prišao i zamolio ga da prekinu sa skandiranjem. Zukorlić je za “Alo!“ objasnio svoje motive zbog kojih se odlučio na taj korak...

Kazao sam mu da prekine sa tim, da to nije dobro, da je sve ovo obraz države, da smo u Parlamentu svi domaćini i da nije dobro da se tako ophodimo prema gostu bez obzira ko šta politički misli. On je kazao da ne želi da prekine, da je ova država davno izgubila obraz i da ga to ne interesuje.

Bosnjak morao da spasava obraz Srbiji.
https://www.youtube.com/watch?v=gv6S_N27evY

:oo :zid
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9733 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote:
Krokodil Behko wrote:
Vladimir RUS wrote: najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije.

Došao sam strogo da ti se rugam i izrugujem, valjda tako treba sa mitomanijom.

Koji raseljeni Srbi sa Kosova? Jel misliš na one koji su u doba Kraljevine SHS pobili Albance na Kosovu i oteli im imanja, pa se naselili iz kojekuda?

Image

Zapravo su Albanci sistematsko-sistematski ubijani i proganjani tokom cijelog perioda prve Jugoslavije a imanja im oduzimana. Tito je samo dopustio protjeranim da se vrate i ništa više.
A što se tiče tobožnje zabrane Srbima da se vrate, javno i ovo da kažem, u to mogu povjerovati samo retardirani pilići.
Zbog toga, nove vlasti Demokratske Federativne Jugoslavije 6. marta 1945. donose odluku o privremenoj zabrani povratka kolonistima, koja je bila na snazi do donošenja Zakona o reviziji kolonističkih odnosa avgusta iste godine, nakon čega je oko 3.352 „bivših kolonista” dobilo pravo da se vrati na Kosovo i Metohiju, dok je 306 naseljenika, koji su izgubili pravo povratka, preusmereno u Vojvodinu.
Znači svega 306 Srba i to onih koji su oteli tuđe, a vi ste tu izguslali mit o milionima protjeranih Srba.
Očito s vama nešto nije u redu :lud

Molim sve zainteresirane, da pročitaju kratki historijat Kosova u 20. vijeku na ovom linku.
No frks, link je na ekavici, ali realan :ok

http://pescanik.net/savremena-istorija-kosova/
I ja sam tu, da se rugam tvom neznanju.

http://www.novinar.de/2007/05/02/etnick ... danas.html
E dobar si, nije link sa telegrafa :oo
Šta reći? Pomalo ti i zavidim. Takvima je sve ravno, sve do nebeske Srbije :klanja
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

SA kojom Srbijom i Rusijom Makedonija ima buducnost, kada ista Srbija svim silama i sama zeli da se otrgne od nazadnih Rusa, tj najveci procenat gradjana Srbije.

Nema te koalicije izmedju Srbije i Rusije( nas i Rusa 150 miliona :D. ), bijedna ekonomska situacija u Srbiji trazi iskljucivo okretanje ka zapadnim intergracijama.
Ako su te veze sa Putinom toliko jake, zasto Srbija nije usla u taj Evro Azijski politicki i ekonomski savez i zasto do sada nije imala nekih beneficija od te saradnje, nego su i dalje dno dna u svakom smislu.

Koliko je Makedonija do sada bila pravna drzava govori i ovi silenje desnicara Ivanova i namjestanje fotelje desnicaru Grujevskom koji ima niz krivicnih prijava, koji bi u svakoj normalnoj drzavi do sada bio iza resetaka.

U Siriji je Rusija odglumila ulogu velike sile, zasto sto se Amerika i zapad nisu zanimali za situaciju tamo.Na pocetku skidanja Asada su imali nekoliko mjeseci vremena da pomognu pobunjenike i da sruse tiranina ali vjerovatno nisu imali valjan razlog za to, pa su odustali.
U Sjevernoj Africi gdje Rusa nije bilo na mapi su djelovali odlucno zbog Gadafija jer je htjeo da uvede zajedničku afričku valutu koja bi bila utemeljena na rezervama zlata, što bi oborilo vrjednost dolara za čak 70 odsto.
TAkav problem Ameri u Siriji nisu imali i pravo ih je bolila neka stvar sta se tamo desava i hoce li se Rusija umijesati ili nece.

KAd bude trebalo braniti Kosovo, vidjet ces da Rusa opet nece biti nigdje ( kao ni za vrijeme bombardovanja).
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

posmatrac wrote:Ne mogu Rusi u Srbiju na more Vlado, nema Srbija izlaz na more :D

Nema kod Albanaca veze religijska pripadnost, kod njih je posebno jak taj etno nacionalni identitet, a Rusi idu tamo gdje je jeftinije ;)
Ali zato mogu u Albaniju, na Drač. Šta misliš ko je dao ime tom gradu ime? :zubi

Nema ni kod nas, kad sa strane gledaš. Razlike se vide tek kada budeš tamo određeno vrijeme. Isto kao u BiH. Ja sam do prije koju godinu mislio da su Rusi i Ukrajinci kao dva oka u glavi. Nisam ni znao da nije tako kako sam vidio na prvi pogled.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Makedonci nisu glupi kao Srbi da izgube svoju teritoriju , jer Srbi su izgubili Kosovo, ne jednom,vec dva puta :kafa

Prvi put su zaista Srbi izgubili svoju teritoriju na Kosovu ,to je cinjenica,ali drugi put su izgubili jer jos zive mentlano par stoljeca unazad :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Krokodil Behko wrote:
Vladimir RUS wrote:
Krokodil Behko wrote:
Vladimir RUS wrote: najvjerovatnije napravio ono što je svojevremeno napravio Josip Broz Tito od Kosova nakon WW2 kada je onemogućio povratak Srba na Kosovo i doveo Albance iz Albanije.

Došao sam strogo da ti se rugam i izrugujem, valjda tako treba sa mitomanijom.

Koji raseljeni Srbi sa Kosova? Jel misliš na one koji su u doba Kraljevine SHS pobili Albance na Kosovu i oteli im imanja, pa se naselili iz kojekuda?

Image

Zapravo su Albanci sistematsko-sistematski ubijani i proganjani tokom cijelog perioda prve Jugoslavije a imanja im oduzimana. Tito je samo dopustio protjeranim da se vrate i ništa više.
A što se tiče tobožnje zabrane Srbima da se vrate, javno i ovo da kažem, u to mogu povjerovati samo retardirani pilići.
Zbog toga, nove vlasti Demokratske Federativne Jugoslavije 6. marta 1945. donose odluku o privremenoj zabrani povratka kolonistima, koja je bila na snazi do donošenja Zakona o reviziji kolonističkih odnosa avgusta iste godine, nakon čega je oko 3.352 „bivših kolonista” dobilo pravo da se vrati na Kosovo i Metohiju, dok je 306 naseljenika, koji su izgubili pravo povratka, preusmereno u Vojvodinu.
Znači svega 306 Srba i to onih koji su oteli tuđe, a vi ste tu izguslali mit o milionima protjeranih Srba.
Očito s vama nešto nije u redu :lud

Molim sve zainteresirane, da pročitaju kratki historijat Kosova u 20. vijeku na ovom linku.
No frks, link je na ekavici, ali realan :ok

http://pescanik.net/savremena-istorija-kosova/
I ja sam tu, da se rugam tvom neznanju.

http://www.novinar.de/2007/05/02/etnick ... danas.html
E dobar si, nije link sa telegrafa :oo
Šta reći? Pomalo ti i zavidim. Takvima je sve ravno, sve do nebeske Srbije :klanja
Oho-ho. Ostade li to riječiti Behko bez komentara. :D

I dalje. :oo :123
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Vladimir RUS wrote:
posmatrac wrote:Ne mogu Rusi u Srbiju na more Vlado, nema Srbija izlaz na more :D

Nema kod Albanaca veze religijska pripadnost, kod njih je posebno jak taj etno nacionalni identitet, a Rusi idu tamo gdje je jeftinije ;)
Ali zato mogu u Albaniju, na Drač. Šta misliš ko je dao ime tom gradu ime? :zubi

Nema ni kod nas, kad sa strane gledaš. Razlike se vide tek kada budeš tamo određeno vrijeme. Isto kao u BiH. Ja sam do prije koju godinu mislio da su Rusi i Ukrajinci kao dva oka u glavi. Nisam ni znao da nije tako kako sam vidio na prvi pogled.
Od koga su Turci zauzeli Beograd 1521 g, ciji je do tada bio? :D KAkve veze ima ko je Draču dao ime ;)

Pa i Turci ne prave nikakvu razliku izmedju Srba i Bosanaca, svi smo im isti, mada Bosnjaci misle da ih Turci nesto vise gotive , nigdje veze, za njih smo isti.
KAd sam bio i Istambulu 2012 za mene su mislili da sam Srbin :zubi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote: Ali zato mogu u Albaniju, na Drač. Šta misliš ko je dao ime tom gradu ime? :zubi
To je od stare srpske riječi - Dyrrachium.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:
Vladimir RUS wrote: Ali zato mogu u Albaniju, na Drač. Šta misliš ko je dao ime tom gradu ime? :zubi
grad doslovno postoji od perioda prije rodjenja Isusa Krista, a gdje su bili Srbi :hihi

:kafa
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

posmatrac wrote:SA kojom Srbijom i Rusijom Makedonija ima buducnost, kada ista Srbija svim silama i sama zeli da se otrgne od nazadnih Rusa, tj najveci procenat gradjana Srbije.

Nema te koalicije izmedju Srbije i Rusije( nas i Rusa 150 miliona :D. ), bijedna ekonomska situacija u Srbiji trazi iskljucivo okretanje ka zapadnim intergracijama.
Ako su te veze sa Putinom toliko jake, zasto Srbija nije usla u taj Evro Azijski politicki i ekonomski savez i zasto do sada nije imala nekih beneficija od te saradnje, nego su i dalje dno dna u svakom smislu.

Koliko je Makedonija do sada bila pravna drzava govori i ovi silenje desnicara Ivanova i namjestanje fotelje desnicaru Grujevskom koji ima niz krivicnih prijava, koji bi u svakoj normalnoj drzavi do sada bio iza resetaka.

U Siriji je Rusija odglumila ulogu velike sile, zasto sto se Amerika i zapad nisu zanimali za situaciju tamo.Na pocetku skidanja Asada su imali nekoliko mjeseci vremena da pomognu pobunjenike i da sruse tiranina ali vjerovatno nisu imali valjan razlog za to, pa su odustali.
U Sjevernoj Africi gdje Rusa nije bilo na mapi su djelovali odlucno zbog Gadafija jer je htjeo da uvede zajedničku afričku valutu koja bi bila utemeljena na rezervama zlata, što bi oborilo vrjednost dolara za čak 70 odsto.
TAkav problem Ameri u Siriji nisu imali i pravo ih je bolila neka stvar sta se tamo desava i hoce li se Rusija umijesati ili nece.

KAd bude trebalo braniti Kosovo, vidjet ces da Rusa opet nece biti nigdje ( kao ni za vrijeme bombardovanja).
Koji najveći procenat građana Srbije želi da se otrgne od uticaja Rusije? Ti nešto znaš što ja ne znaju ni oni koji bi trebali da znaju? :oo

Pročitaj ovo, možda će te ovo spustiti na zemlju. :kafa

http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/nik ... -u-eu/9967

Evropske integracije su postale puka formalnost i svrha samoj sebi i kao takve one nemaju uticaj s obzirom da i mimo članstva u EU Srbiji dobro ide. Negdje sam pročitao da samo njemački investitori (dakle ne računajući druge) zapošljavaju preko 30000 radnika u Srbiji. Neka ih neko obavjesti da Srbija nije u EU. :)

Srbiji i odgovara to što nije u EU jer može da sarađuje i sa Rusijom u kojoj izvozi voće, vino i razne druge stvari. Čak što više, faktički je jedina zemlja u Evropi (izuzev možda Bjelorusije) koja ima bescarinski režim sa istom.

Mišljenja sam da Srbija treba da istraje na svom putu neutralnosti i da ga proširi sa neutralnosti uprenoj ka NATO savezu. na neutralnost ka EU jer u međuvremenu ista puca iz dana u dan tako da daljnji nastavak u tom pravcu je kao put koji je popločan dobrim namjerama (dakle kao put u pakao).

Divno, sad je došlo vrijeme da zapad izgubi interes i na Balkanu, a kako je krenulo, još će negdje isti izgubiti interes. :hihi

Bilo bi fer priznati da Rusija pobjeđuje i to u zadnje vrijeme tempo po kojim pobjeđuju zadnjih godina je brži. Rusija do pobjede.

Valjda će se Makedonija ugledati (u segmentu odabira prijatelja) na Tursku i shvatiti ko su joj pravi prijatelji, a ko želi da je Albanizuje tj. baci na koljena.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:
grad doslovno postoji od perioda prije rodjenja Isusa Krista, a gdje su bili Srbi :hihi

Ma hajde bogati, nemoj tako, sad ćemo pogledati na kartu, mora ih negdje biti i u to doba :D

Image
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

statebriga wrote:Makedonci nisu glupi kao Srbi da izgube svoju teritoriju , jer Srbi su izgubili Kosovo, ne jednom,vec dva puta :kafa

Prvi put su zaista Srbi izgubili svoju teritoriju na Kosovu ,to je cinjenica,ali drugi put su izgubili jer jos zive mentlano par stoljeca unazad :kafa
Makedonci nisu glupi kao Bošnjaci (u stvari niko nije glup kao isti) da jednu grešku dvaput sebi dozvole, no to kod Bošnjaka očigledno ne važi s obzirom da Alija Izetbegović je stvorio Republiku Srpsku (na tome mu hvala od srca), a njegov sin Bakir će istu dovesti i do nezavisnosti. :kafa

Prvi put su stvarno Bošnjaci izgubili 100 posto države za čovjeka, to je fakt, ali drugi put su izgubili jer ih vodi čovjek čija retorika pripada srednjem vijeku. :kafa
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Krokodil Behko wrote:
statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:

Ma hajde bogati, nemoj tako, sad ćemo pogledati na kartu, mora ih negdje biti i u to doba :D

Image
:hihi :ok :kafa
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

posmatrac wrote:
Vladimir RUS wrote:

Od koga su Turci zauzeli Beograd 1521 g, ciji je do tada bio? :D KAkve veze ima ko je Draču dao ime ;)

Pa i Turci ne prave nikakvu razliku izmedju Srba i Bosanaca, svi smo im isti, mada Bosnjaci misle da ih Turci nesto vise gotive , nigdje veze, za njih smo isti.
KAd sam bio i Istambulu 2012 za mene su mislili da sam Srbin :zubi
Ima veze itekako. Isti je bio u dva navrata srpski. :)

Zato ja nisam Turčin, a bogami ni ti, osim ako jesi. :oo

Možda i jesi Srbin (provjeri svoje korjene malo unazad). ;)
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Vladimir RUS wrote:
statebriga wrote:Makedonci nisu glupi kao Srbi da izgube svoju teritoriju , jer Srbi su izgubili Kosovo, ne jednom,vec dva puta :kafa

Makedonci nisu glupi kao Bošnjaci (u stvari niko nije glup kao isti) da jednu grešku dvaput sebi dozvole, no to kod Bošnjaka očigledno ne važi s obzirom da Alija Izetbegović je stvorio Republiku Srpsku (na tome mu hvala od srca), a njegov sin Bakir će istu dovesti i do nezavisnosti. :kafa

Prvi put su stvarno Bošnjaci izgubili 100 posto države za čovjeka, to je fakt, ali drugi put su izgubili jer ih vodi čovjek čija retorika pripada srednjem vijeku. :kafa
haaaaaaaa? Kakve veze ima tema sa Bosanjacima :hihi

da ti odmah kazem, nisam Bosnjakinja,tako da me ne mozes rasplakati, iako sam zensko :kafa

Makednoci imaju znato duzu istoriju od Srba :kafa imaju svoj MAKEDONSKI indetet ,a koji nema veze sa srpskim :kafa

pa srednji vijek vlada ternutno na Zapadnom Balkanu,to si u pravu :kafa

ali Albanci nisu toliko mentalano osteceni sa identetom :kafa

Srbi ce sebe sami unistiti :kafa
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

Krokodil Behko wrote:
Ne znam od koga je, ali znam ko je im ga dao. :zubi
Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS »

statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:

U svakom slučaju stariji je od jednog naroda koje ovdje živi. :hihi
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Vladimir RUS wrote:
statebriga wrote:
Krokodil Behko wrote:

U svakom slučaju stariji je od jednog naroda koje ovdje živi. :hihi
kojeg naroda :kafa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Vladimir RUS wrote:
Krokodil Behko wrote:
Ne znam od koga je, ali znam ko je im ga dao. :zubi
Da slučajno nisi preskočio onu kartu gore?
Hajd živ bio, prosvijetli nas i reci, ko mu je dao ime?
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

Vladimir RUS wrote:
posmatrac wrote:SA kojom Srbijom i Rusijom Makedonija ima buducnost, kada ista Srbija svim silama i sama zeli da se otrgne od nazadnih Rusa, tj najveci procenat gradjana Srbije.

Koji najveći procenat građana Srbije želi da se otrgne od uticaja Rusije? Ti nešto znaš što ja ne znaju ni oni koji bi trebali da znaju? :oo

Pročitaj ovo, možda će te ovo spustiti na zemlju. :kafa

http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/nik ... -u-eu/9967

Evropske integracije su postale puka formalnost i svrha samoj sebi i kao takve one nemaju uticaj s obzirom da i mimo članstva u EU Srbiji dobro ide. Negdje sam pročitao da samo njemački investitori (dakle ne računajući druge) zapošljavaju preko 30000 radnika u Srbiji. Neka ih neko obavjesti da Srbija nije u EU. :)

Srbiji i odgovara to što nije u EU jer može da sarađuje i sa Rusijom u kojoj izvozi voće, vino i razne druge stvari. Čak što više, faktički je jedina zemlja u Evropi (izuzev možda Bjelorusije) koja ima bescarinski režim sa istom.

Mišljenja sam da Srbija treba da istraje na svom putu neutralnosti i da ga proširi sa neutralnosti uprenoj ka NATO savezu. na neutralnost ka EU jer u međuvremenu ista puca iz dana u dan tako da daljnji nastavak u tom pravcu je kao put koji je popločan dobrim namjerama (dakle kao put u pakao).

Divno, sad je došlo vrijeme da zapad izgubi interes i na Balkanu, a kako je krenulo, još će negdje isti izgubiti interes. :hihi

Bilo bi fer priznati da Rusija pobjeđuje i to u zadnje vrijeme tempo po kojim pobjeđuju zadnjih godina je brži. Rusija do pobjede.

Valjda će se Makedonija ugledati (u segmentu odabira prijatelja) na Tursku i shvatiti ko su joj pravi prijatelji, a ko želi da je Albanizuje tj. baci na koljena.

Imajuci u vidu ubjedljivu pobjedu psihopate Vucica na proslim izborima i cinjenicu da Srbija danas ima vise pjevaca i estradnih zvijezda od Amerike, te da se radi o zemlji vidovnjaka i travara koji lijece sve moguce bolesti na planeti, ne bi me iznenadilo ako ih je neko i slago da je Rusija vojna i ekonomska sila koja moze da se nosi sa zapadom. :D.

Kakva bolan neutralnost Srbije, ne razvije li se ekonomski u narednih 10tak godina i Vojvodina ce im biti upitna, nece vise zeljeti da trpe nazadluk i mitomanske gluposti koje dolaze iz Beograda.

Koje koristi imate od te saradnje sa Rusijom, sto su penzije u Srbiji manje nego u Bosni, mozda najmanje u Evropi, sto u Srbiji donekle normalno zivi samo Beograd, dok je 90% infrastrukture u Srbiji ostalo zaledjeno u vrenmenu u dalekim 80tim itd

Bem ti, ulazu Njemci u Srbiju , ko bi rekao da sui 3 najsiromasnuija drzava u Evropi( samo strasni Rusi i Ukrajinci gori od njih :D. ) ,a 7ma najjadnija na planeti

http://www.espreso.rs/vesti/drustvo/304 ... vropi-foto

Molicete vi Boga da udjete u Eu i Nato, pa ce te se sve udarati nogom u guzicu :ok
Post Reply

Return to “EX YU”