Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života?

Diskusije o ljubavi, vezama, prijateljima...

Moderator: spacebound

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nije svima bolje u dvoje: Koje su prednosti singl života

Post by posmatrac »

Maja wrote:Ako nemas partnera ne znaci da si sam u zivotu, da se nemas na koga osloniti, popit kafu, pricati, ici u kino i na putovanja. A pogotovo ne znaci da moras apstinirati od seksa.
Mozda je bolje u braku ali nema potrebe samce dozivljavati ko neke jadnike koji ce od samoce poludjeti i crknuti, te biti pronadjeni kad komsiji zasmrdi.
Za mene su samci puno hrabriji ljudi od ovih koji ulete u brak samo da bi mogli reci da su u njemu a kako im je u tom braku nije vazno.
Zdravko Colic je npr citav zivot tamo do nekih 50tih bio pravi nesretni usamljenik :zubi( Da ne spominjem brojne druge slucajeve)

Sigurno 60% pa mozda i vise brakova se svodi na cistu potrebu ljudi da zadovolje izricito drustvene norme , da sebe prikazu drustvu da su kompletne licnosti, i ulaze u te brakove " reda radi" a ne zato sto prema partnerima osjecali neku posebnu strast, da su bili posebno emotivno vezani za njih.

Koliko puta naletih na djevojke koje su se udale onako " preko noci" ( za prvog koji je naletio, da vrijeme ne prodje :D) pa reko kako se mozes udati za njega , vidi ga kakav je , kaze, nema veze vremenom cu se zaljubiti :D.

Znaci vecini ljudi posebno zena je jaca potreba za brakom i sigurnoscu, nego za ljubavlju, pa je onda cesto na snazi " daj sta das samo da sam u braku"

Koliko samo osoba znam za koje nikada ne bi ni pomislio da ce neko i htjeti uci u bracni odnos sa njima, ali nadju slicni slicne, sukladno nemogucnosti sireg izbora posesivno i fanaticno cuvaju ono sto imaju, pa im nisu jasni oni ciji izbori su " raznolikiji" pa ne mogu da se zadovolje samo sa jednom osobom.
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14698 times
Been thanked: 10229 times

Post by Julia-Klara »

Ja, sa svoje 43 godine, da sam "nesretna" kao sto to briga,spinerka i laganini potenciraju u svom pisanju, davno bi se objesila ili skocila s mosta u Savu. A jos sam ziva :ovaj Nesto tu ne stima.
I gle, imam i prijatelje, i ljubavnike, i ispunjen drustveni zivot, tacno i precizno u dozi koja mene zadovoljava.
:ovaj
Nesto ne stima , ili?
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:(

.. :jok

Ne znam kako si dosla do tog zakljucka ali i u njihovo ime mogu napisati da to nije nas stav.
ODKUD TI TO.

Trabunjamo sve i svasta, zbog teme ----ali sreca je induvidualna.
KAKO GOD MI HTJELI I ZELJELI, MISLIM DA SVAKA INDIVIDUA MOZE SEBI NACI PARTNERA AKO TO ZELI.

:cvijece
Image
Kornelija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kornelija »

statebriga wrote:
Kornelija wrote:
statebriga wrote:
Kornelija wrote:Ko je spreman za život biće mu dobro i kao singl i u dvoje.
bolji ili losiji zivot :kafa
Bolji, o lošijem ne treba ni razmišljati, to neka ostane za nepopravljive depresivce.
ne moze nikome biti dobro da zivi sam :kafa

Radjeno je istrazivanje osoba u starackim domovima, sve osobe koje su pronasle drustvo i novi hobi su bile preporodjene, cak i mozak bolje funkcionira, tj. aktivniji je ako je osba vise drustveno aktivna :kafa
Kada čovek živi sam to ne podrazumeva da je sam 24 sata već da od tih 24 sata potroši vremena i na razne društvene aktivnosti prema ličnim potrebama, afinitetu itd. itd., što podrazumeva da je u kontaktu sa ljudima. Ne smemo zaboraviti da je samac i domaćin rodbini, prijateljima... Mnogo je primera koji govore u korist onih čija je odluka da žive sami i da su samo tako zadovoljni.

Naravno, postoje i takve osobe koje imaju potrebu da nikada nisu same. Sve je u opticaju i sve je normalno.

Slično je sa ljudima koji penzionerske dane teško podnose sa prisutnim osećajem beskorisnosti za društvo, dok drugi nastave lagodno uz novi režim po svom izboru i sasvim su zadovoljni.
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

SPINERKA wrote::(

. MISLIM DA SVAKA INDIVIDUA MOZE SEBI NACI PARTNERA AKO TO ZELI.

Konacno i od tebe jedan normalan i suvisao komentar :zubi
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:852

.JA ......

:hihi :kafa
Image
Kornelija
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Kornelija »

SPINERKA wrote: KAKO GOD MI HTJELI I ZELJELI, MISLIM DA SVAKA INDIVIDUA MOZE SEBI NACI PARTNERA AKO TO ZELI.
Apsolutno, samo je pitanje i kakvog.
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Julia-Klara wrote:Ja, sa svoje 43 godine, da sam "nesretna" kao sto to briga,spinerka i laganini potenciraju u svom pisanju, davno bi se objesila ili skocila s mosta u Savu. A jos sam ziva :ovaj Nesto tu ne stima.
I gle, imam i prijatelje, i ljubavnike, i ispunjen drustveni zivot, tacno i precizno u dozi koja mene zadovoljava.
:ovaj
Nesto ne stima , ili?
mozda jednostavno nemas potrebu da djelis dublje emocije i sebe sa jednim partnerom , ili nisi jos srela osobu koju bi upgrade vise od statusa ljubavnika :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Kornelija wrote:
statebriga wrote: ne moze nikome biti dobro da zivi sam :kafa

Radjeno je istrazivanje osoba u starackim domovima, sve osobe koje su pronasle drustvo i novi hobi su bile preporodjene, cak i mozak bolje funkcionira, tj. aktivniji je ako je osba vise drustveno aktivna :kafa
Kada čovek živi sam to ne podrazumeva da je sam 24 sata već da od tih 24 sata potroši vremena i na razne društvene aktivnosti prema ličnim potrebama, afinitetu itd. itd., što podrazumeva da je u kontaktu sa ljudima. Ne smemo zaboraviti da je samac i domaćin rodbini, prijateljima... Mnogo je primera koji govore u korist onih čija je odluka da žive sami i da su samo tako zadovoljni.

Naravno, postoje i takve osobe koje imaju potrebu da nikada nisu same. Sve je u opticaju i sve je normalno.

Slično je sa ljudima koji penzionerske dane teško podnose sa prisutnim osećajem beskorisnosti za društvo, dok drugi nastave lagodno uz novi režim po svom izboru i sasvim su zadovoljni.
poanta je da osobe ne biraju da budu single :kafa to su rijetki primjeri, jer vecina samaca nisu izabrali doticni status i stil zivota :kafa
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

Kornelija wrote:
SPINERKA wrote: KAKO GOD MI HTJELI I ZELJELI, MISLIM DA SVAKA INDIVIDUA MOZE SEBI NACI PARTNERA AKO TO ZELI.
Apsolutno, samo je pitanje i kakvog.
Kornelija :ok :kafa
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

poanta je da osobe ne biraju da budu single
:hm citas li ti - posmatraca --

:kafa
Image
REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

Post by REMB »

Nema prednosti. Kad si sam nemas otpravca.
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

SPINERKA wrote:

posmatrac moze pisati sto hoce, ali ljudske emocije i um tako ne ragiraju :kafa on jos nije sreo pravu priliku , zato tako sad pise :kafa ili ima problem da se emocionalno veze sa drugom osobom,ali to defintivno nije dio licnog izbora, vec side-efect konstitucije licnosti :kafa
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

SPINERKA wrote:

Neko ko licnu zamjenicu 3 lica mnozine posmatra u 1 licu jednine ne moze shvatiti da je svaki covjek prica za sebe i da se ova tema ne moze generalizirati nikako. :ok
Venera
Seksologinja
Seksologinja

Post by Venera »

posmatrac wrote:
SPINERKA wrote:

Neko ko licnu zamjenicu 3 lica mnozine posmatra u 1 licu jednine ne moze shvatiti da je svaki covjek prica za sebe i da se ova tema ne moze generalizirati nikako. :ok
shvati, da je covjek bice formirano da ne bude samo :kafa
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3936 times
Been thanked: 2964 times

Post by Pasaga »

statebriga wrote:
posmatrac wrote:
SPINERKA wrote:

to nalaze priroda,emocije...razne potrebe.
U ovim krajevima,sve vise ljudi a i zena odaberu da zive sami.
Cak,namecu tu ideju i drugima,kao to je jedino ispravno rjesenje?
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:rol

.Nije normalno da ljudsko bice svjesno izabere oopciju --SAM/A.

.No , posmatrac ne kaze da hoce da bude sam --samo ne zeli dijeliti prostor sa osobom suprotnog pola , dalje se nije izjasnjavao. :hm

Image
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

statebriga wrote:
posmatrac wrote:
SPINERKA wrote:

ZAsto mislis da covjek koji nije u braku, mora obavezno da bude sam?

ZAsto mislis i da nije moguce da neko ne nalazi mozda( zavisno od covjeka) vise zadovoljstva u nekim drugim stvarima nego u bracnoj zajednici ili uopste ljubavi sa nekom zenom?

Previse polazis od sebe i previse si subjektivna po ovom pitanju.

Shvatam ja da si ti emotivna RAcica, kojoj treba sigurnost toplog doma, koja ima emocije na kvadrat, ali shvati i ti da nisu svi ljudi emotivni kao ti, ja sam npr hladni Jarac kojem upravo takvo rzmisljanje nerealnih RAcica koje zive u oblacima ide jako na zivce( ubacih malo astrologije, ali ti svojim ponasanjem upravo pokazujes tu simboliku) :ok
posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac »

SPINERKA wrote::rol

.Nije normalno da ljudsko bice svjesno izabere oopciju --SAM/A.

.No , posmatrac ne kaze da hoce da bude sam --samo ne zeli dijeliti prostor sa osobom suprotnog pola , dalje se nije izjasnjavao. :hm

Ja nisam nikada sam, mnogo su usamljeniji od mene neki moji jarani koji su eto u braku :ok

ALi postujem i misljenje onih ljudi koji su jednostavno ascocijalni i nemaju potrebu za bilo kakav oblik druzenja sa drugim ljudima.
Postoje i asexualni ljudi, koji nemaju potrebu ni za sexom, po meni je i to normalno.
VAljda je logicno da svi najvise volimo sebe i da necemo raditi nikada svjesno ono sto nas cini nesretnima u zivotu.

Neka svako zivi onako kako hoce, sto manje zabadamo noseve u tudje zivote to ce biti znak da je nas zivot ispunjeniji :ok
SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA »

:hihi

Nisu svi -jarcevi - hladni .
Neka svako zivi onako kako hoce, sto manje zabadamo noseve u tudje zivote to ce biti znak da je nas zivot ispunjenij
Nitko ne zabada , pa i sam si se ukljucio u ovu raspravu i volontiras svoje poglede o zivotu u dvoje ili jedno.

Vjerujem da nisi usamljen jer si svjesno stvorio atmosferu u svojoj glavi sta zelis.

Image
Post Reply

Return to “Ljubav & Prijateljstvo”