Zdravko Colic je npr citav zivot tamo do nekih 50tih bio pravi nesretni usamljenikMaja wrote:Ako nemas partnera ne znaci da si sam u zivotu, da se nemas na koga osloniti, popit kafu, pricati, ici u kino i na putovanja. A pogotovo ne znaci da moras apstinirati od seksa.
Mozda je bolje u braku ali nema potrebe samce dozivljavati ko neke jadnike koji ce od samoce poludjeti i crknuti, te biti pronadjeni kad komsiji zasmrdi.
Za mene su samci puno hrabriji ljudi od ovih koji ulete u brak samo da bi mogli reci da su u njemu a kako im je u tom braku nije vazno.
Sigurno 60% pa mozda i vise brakova se svodi na cistu potrebu ljudi da zadovolje izricito drustvene norme , da sebe prikazu drustvu da su kompletne licnosti, i ulaze u te brakove " reda radi" a ne zato sto prema partnerima osjecali neku posebnu strast, da su bili posebno emotivno vezani za njih.
Koliko puta naletih na djevojke koje su se udale onako " preko noci" ( za prvog koji je naletio, da vrijeme ne prodje
Znaci vecini ljudi posebno zena je jaca potreba za brakom i sigurnoscu, nego za ljubavlju, pa je onda cesto na snazi " daj sta das samo da sam u braku"
Koliko samo osoba znam za koje nikada ne bi ni pomislio da ce neko i htjeti uci u bracni odnos sa njima, ali nadju slicni slicne, sukladno nemogucnosti sireg izbora posesivno i fanaticno cuvaju ono sto imaju, pa im nisu jasni oni ciji izbori su " raznolikiji" pa ne mogu da se zadovolje samo sa jednom osobom.