kakva ste još "vjerovanja" čuli od starijih ljudi. npr ovdje kažu da ne valja zviždati u kući i vani po mraku jer prizivaš vraga

Moderator: Krokodil Behko
Rum wrote:Kod nas prati ves petkom,ili kad neko putuje masina se nepali ,tako kazu stare nene,ne valja se zeniti udavati izmedju Bajrama ,ogledati se navecer u ogledalo , i ovo gore od Maje sve navedeno.,ja sam samo pljuvao kad sam bio mladji na crne macke ono tri puta hraknes , al sam odustao bilo ih je jednom previse tako da sam se ispljuvao ko kreten pa sam odustao , kad nisam umro ,samo prelazile preko puta a ja ko debil hrako i od tada vise nikada, prokleta crna macka mogla mi spjevati....
E RUM AFERIMRum wrote:Kod nas prati ves petkom,ili kad neko putuje masina se nepali ,tako kazu stare nene,ne valja se zeniti udavati izmedju Bajrama ,ogledati se navecer u ogledalo , i ovo gore od Maje sve navedeno.,ja sam samo pljuvao kad sam bio mladji na crne macke ono tri puta hraknes , al sam odustao bilo ih je jednom previse tako da sam se ispljuvao ko kreten pa sam odustao , kad nisam umro ,samo prelazile preko puta a ja ko debil hrako i od tada vise nikada, prokleta crna macka mogla mi spjevati....
OD PAMTIVIJEKA POSTOJI DOBRO I ZLO I TE OSOBE ŠTO SI IH NAVELA BORE SE PROTIV TOGA SAMO ŠTO TO NITKO NEĆE PRIZNATI,ODUVIJEK JE TO BILA TABU TEMA...SVE OVISI OD ČOVJEKA,AKO SI DOVOLJNO JAK DA SE SAM BORIŠ PROTIV ZLA IDE TEBI U KORIST A AKO NE ONDA MORAŠ PRONAĆI NEKOGA TKO JE JAČI OD TEBE DA TI POMOGNE..Maja wrote:da ali šta je sa svećenicima koji tobože istjeruju đavle iz ljudi i sa hodžama koji prave zapise....... ne zna više čovjek šta bi mislio
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests