Feministkinje

Ponašanje u društvu i odnosi među ljudima. Humanost, predrasude.

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1664 times
Been thanked: 3157 times
Status: Offline

Re: Feministkinje

Post by Mutevelija »

Feministkinje ne mogu ništa zemljama koje imaju svoje vrijednosti ne samo materijalističke.

Feminizam jeste jednako abortus, manje nataliteta, više neoženjenih i neoudatih, više razvedenih.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Mute, ne bulazni. Ko nece da radja nece da radja I to nema nikakve veze sa feminizmom.

Ko nece da se uda I ozeni nece da se uda I ozeni I to nema nikakve veze sa feminizmom.

Ko se razvodi, razvodi se jer nije sretan u braku.

Sta bi ti, trpio neku azdaju dozivotno mada nisi sretan sa njom?
. . . . . . . . .
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 196 times
Been thanked: 843 times

Post by gospođa Brams »

Feminizam kao pokret je na zapadu prevaziđen
Feminizam kao pogled na svijet? Zena jednakopravna muskarcu? Misliti tako se zove biti normalna osoba. Ali ako vec moramo tome nalijepiti neku etiketu, onda bi to bio egalitarizam
Sistem u kojem zivimo nije idealan ni savrsen, pogotovo na ovim prostorima, ali nepravedan je prema svima
Jedini tko je danas privilegiran je onaj tko ima para
Nema sustavne diskriminacije zena samo zato sto su zene
Ako nista na zapadu su povlastene u nekim stvarima,.koliko god.to ne htjele priznati
A i to koliko su muskarci zaista bili "privilegirani" u proslosti je isto pitanje za diskusiju
Bogati muskarci, vjerojatno da
Ostatak je imao kurac od ovce
somehow I manage
Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera »

Socrates wrote:
Dakle, sta je feminizam?
imati placen maternity leave za godinu dana :kafa isto mozemo primjeniti i za patrnity leave :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Čarobni,

u svemu, pa i u pokretima kao feminizam, postoji linija svjetske politike koja to svede ja svoj primitivizam.
Ja nikad nisam sanjala o tome, da budem jaca od mog partnera, ali sam sanjala o tome, (iz meni datog iskustva), da smijem misliti, recimo. Da sam, ipak, za vise stvari stvorena osim za kuhanje.
Naravno, da sam zena i po prirodi majka, stub familije, ona koja sve drzi i preuzima odgovornost, ali to su stvari koje su teske za nositi. To je sve sto se treba priznati.
Danas preuzimamo odgovornost i za novac koji ulazi u kucu i mnogo toga se promijenilo, a sad se pitam, zasto muski dio tu reformu ne prihvata, jer, kako mi se cini, oni su je zapoceli.

Androcentrizam je mrtav. Hvala zvijezdama. Tek sad, kad se okrwnemo jedni drugima mozemo spoznati car nekog zajednistva, jer sve ostalo je cisti holivudski film.
Znaci, sve bi trebalo biti uravnotezeno ili necemo opsatati.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Socrates wrote:Mute, ne bulazni. Ko nece da radja nece da radja I to nema nikakve veze sa feminizmom.

Ko nece da se uda I ozeni nece da se uda I ozeni I to nema nikakve veze sa feminizmom.

Ko se razvodi, razvodi se jer nije sretan u braku.

Sta bi ti, trpio neku azdaju dozivotno mada nisi sretan sa njom?
Ima veze itekako imao, oni kreiraju robote žee po svom ukusu sa kojima slabo koji muškarac se želi upuštati u neki ozbiljan brak.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

gospođa Brams wrote:Feminizam kao pokret je na zapadu prevaziđen
Feminizam kao pogled na svijet? Zena jednakopravna muskarcu? Misliti tako se zove biti normalna osoba. Ali ako vec moramo tome nalijepiti neku etiketu, onda bi to bio egalitarizam
Sistem u kojem zivimo nije idealan ni savrsen, pogotovo na ovim prostorima, ali nepravedan je prema svima
Jedini tko je danas privilegiran je onaj tko ima para
Nema sustavne diskriminacije zena samo zato sto su zene
Ako nista na zapadu su povlastene u nekim stvarima,.koliko god.to ne htjele priznati
A i to koliko su muskarci zaista bili "privilegirani" u proslosti je isto pitanje za diskusiju
Bogati muskarci, vjerojatno da
Ostatak je imao k.... od ovce
Muskarci su toliko privilegirani da je svijet od nastanka pa do danas izgradjen na njihovom vidjenju. I vidimo kakav je uvijek bio, kakav je sada I kakav ce uvijek biti. Mislim na svijet kao cjelinu, a ne samo na musko-zenske odnose.

Ja opet ponavljam, feminizam, hajde da kazemo treci val, mada ja takve konstrukcije ne volim, nije samo oko ravnopravnosti, nego oko vidjenja svijeta.

Da bi to razumjeli, moramo se prvo zapitati da li postoje psiholoske, pa cak i duhovne razlike izmedju zena I muskaraca.
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Jesu privilegovani, o čemu ti bulazniš.
Kad brod tone ko se prije spašava, koji spol se više štedi.
Stvarno nekad znaš daleko ići da bi se ulizivao ženskom spolu.
Muškarci su isključivo predviđeni i viđeni kao radna snaga, kao potrošni materijal, dok su žene više da ukrasiš i staviš kao cvijece ili kao neku sliku na zid.
I na kraju krajeva da su muškarci privilegovani ne bi umirali prije.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

De Mute, ne bulazni, opet ti kazem.

Ali, evo za tvoju informaciju, kada postoji bilo koja diskriminisana populacija, recimo crnci u Americi, zadnja diskriminisana grupa su zene, tj, unutar te crnacke populacije u Americi, zene su diskriminisane od strane njihovih muskaraca.

Ovo pravilo se odnosi na apsolutno svaku diskriminisanu grupu, kroz istoriju.

To sto se ti danas osjecas ugrozenim, sorry, ali mozda je to zato jer si nesposoban. :tjesi

Ali, opet kazem, feminizam nije samo oko ravnopravnosti zena nego oko dekonstrukcije muskog vidjenja svijeta koji je bio nista drugo nego natjecanje u genocidima I opresiji kroz istoriju.
Last edited by Socrates on 16 Mar 2017, 22:26, edited 3 times in total.
. . . . . . . . .
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija »

Nemamo iste poglede na svijet, ti imaš drugačije vrijednosti, ovde vrijede pravila Balkana.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

Socrates wrote: Muskarci su toliko privilegirani da je svijet od nastanka pa do danas izgradjen na njihovom vidjenju. I vidimo kakav je uvijek bio, kakav je sada I kakav ce uvijek biti. Mislim na svijet kao cjelinu, a ne samo na musko-zenske odnose.

Ja opet ponavljam, feminizam, hajde da kazemo treci val, mada ja takve konstrukcije ne volim, nije samo oko ravnopravnosti, nego oko vidjenja svijeta.

Da bi to razumjeli, moramo se prvo zapitati da li postoje psiholoske, pa cak i duhovne razlike izmedju zena I muskaraca.
Mozes ti volit ili ne volit konstrukciju treci val feminizma koliko god hoces, to ne mijenja cinjenicu da je feminizam dozivio transformaciju s vremenom i nema nikakve veze sa izvornim idejama i ciljevima feminizma, jer su oni na zapadu prevaziđeni
Treci val feminizma nema nikakve, ama bas nikakve veze s ravnopravnoscu spolova i iskrenom brigom za uređenje drustva na nacin da svatko uziva u ravnopravnosti i da je lisen diskriminacije
Treci val feminizma upravo zeli diskriminirati, razdvojiti, posvađati, izvolijevati, uvrijediti se, lagati i iskrivljavati cinjenice sa svrhom obmanjivanja i indoktrinacije
Treci val feminizma sinonim je za kult zrtve

Ti vjerojatno vjerujes da su zene na zapadu sustavno diskriminirane, ja evo kao zena u to ne vjerujem i ne osjecam se zrtvom i ne dozvoljavam da me itko uvjeri u suprotno i smatram da nijednoj zeni na zapadu trecevalni feminizam ne treba, ni iz jednog jedinog razloga
Ono sto nama treba je rad na postivanju ljudskog dostojanstva opcenito
somehow I manage
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 13 times

Post by Čarobni »

Heidi wrote:Čarobni,

u svemu, pa i u pokretima kao feminizam, postoji linija svjetske politike koja to svede ja svoj primitivizam.
Ja nikad nisam sanjala o tome, da budem jaca od mog partnera, ali sam sanjala o tome, (iz meni datog iskustva), da smijem misliti, recimo. Da sam, ipak, za vise stvari stvorena osim za kuhanje.
Naravno, da sam zena i po prirodi majka, stub familije, ona koja sve drzi i preuzima odgovornost, ali to su stvari koje su teske za nositi. To je sve sto se treba priznati.
Danas preuzimamo odgovornost i za novac koji ulazi u kucu i mnogo toga se promijenilo, a sad se pitam, zasto muski dio tu reformu ne prihvata, jer, kako mi se cini, oni su je zapoceli.

Androcentrizam je mrtav. Hvala zvijezdama. Tek sad, kad se okrwnemo jedni drugima mozemo spoznati car nekog zajednistva, jer sve ostalo je cisti holivudski film.
Znaci, sve bi trebalo biti uravnotezeno ili necemo opsatati.
Nisam siguran na koji muški dio misliš.

Ovakvi muškarci su mi nepoznanica u mojoj sredini, a pogotovo su nepoznanica u zemljama gdje današnje feministkinje vrište na sav glas. Zato rekoh da ne vidim smisao feminizma u današnjem vremenu na prostoru na kojem su ciljevi prvobitnog feminizma već davno ostvareni.
Last edited by Čarobni on 16 Mar 2017, 22:45, edited 1 time in total.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

gospođa Brams wrote:
Socrates wrote: Muskarci su toliko privilegirani da je svijet od nastanka pa do danas izgradjen na njihovom vidjenju. I vidimo kakav je uvijek bio, kakav je sada I kakav ce uvijek biti. Mislim na svijet kao cjelinu, a ne samo na musko-zenske odnose.

Mozes ti volit ili ne volit konstrukciju treci val feminizma koliko god hoces, to ne mijenja cinjenicu da je feminizam dozivio transformaciju s vremenom i nema nikakve veze sa izvornim idejama i ciljevima feminizma, jer su oni na zapadu prevaziđeni
Treci val feminizma nema nikakve, ama bas nikakve veze s ravnopravnoscu spolova i iskrenom brigom za uređenje drustva na nacin da svatko uziva u ravnopravnosti i da je lisen diskriminacije
Treci val feminizma upravo zeli diskriminirati, razdvojiti, posvađati, izvolijevati, uvrijediti se, lagati i iskrivljavati cinjenice sa svrhom obmanjivanja i indoktrinacije
Treci val feminizma sinonim je za kult zrtve

Ti vjerojatno vjerujes da su zene na zapadu sustavno diskriminirane, ja evo kao zena u to ne vjerujem i ne osjecam se zrtvom i ne dozvoljavam da me itko uvjeri u suprotno i smatram da nijednoj zeni na zapadu trecevalni feminizam ne treba, ni iz jednog jedinog razloga
Ono sto nama treba je rad na postivanju ljudskog dostojanstva opcenito
Uopste ne vjerujem da su zene na Zapadu u tolikoj mjeri diskriminirane danas. Ali, ponavljam, po treci put, samo povrsni feminizam prica samo o ravnopravnosti muskaraca I zena. Sustinski feminizam zalazi u odnose medju ljudima, nacijama, religijama, I drzavama, itd. na svijetu i zasto su oni takvi.

To se I inace, zove konstruktivisticki pogled na svijet. Protivteza je takozvanom realizmu I liberalizmu.

Najistaknutija filozofija konstruktivizma je marksizam. Da ne pricam sad o tome.

Kljucno pitanje je dakle; Da li se vama svidja citav svijet u kojem zivite I koji je takav od postanka? Sta je razlog takvom svijetu?
Last edited by Socrates on 16 Mar 2017, 22:41, edited 2 times in total.
. . . . . . . . .
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Mislim na onaj dio koji je to podrzavao u svoju svrhu u ono vrijeme kad je nastalo budjenje.
Stvar je u tome, da se sve krece i mijenja, Panta Rhei, nikad neces istom nogom zagaziti u istu rijeku i tu se sve zavrsava.
Pitanje je, koje ja sebi postavljam, pored svih nedaca koje imamo, od davnog doba, pa so danas, koje je izemdju zena i muskaraca "zakuhao". O tome se radi.
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni »

Kapitalizam. Ako muškarac može donijeti više para, on ima prednost pored žene i nije tu nužno u pitanju rat između muškaraca i žena, već borba za pare u kojoj je žena izvukla deblji kraj, a taj ceh platili i muškarci.

Žena dobije otkaz kad zatrudni, jer ne može donositi pare poslodavcu, a cijenu toga plaća i muškarac koji s njom živi i koji mora nekako preko svojih leđa namirit nedostatak prihoda. Ni muškarci nisu izuzetak, oni se češće bave rizičnim zanimanjima nego žene, slomi nogu, dobije otkaz. Iz toga se može zaključiti da je problem zajednički, a da se ne tiče samo žena niti se isti javlja samo kod žena tako da danas nema potrebe razbijat se u grupe i pojedinačno rješavati probleme koji pogađaju sve.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

E, sad smo vec blize. Kapitalizam je problem. Ne on ili ona.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Feminizam I nije borba protiv muskaraca, nego borba protiv muskog vidjenja svijeta, a jedan od klasicnih primjera takvog vidjenja svijeta je kapitalizam.
. . . . . . . . .
gospođa Brams
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by gospođa Brams »

A koja je to alternativa kapitalizmu?
Nemojte samo reci socijalizam :plavi
somehow I manage
Čarobni
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Čarobni »

Teško mi je zamisliti da je svijet, ovakav kakav je, nastao isključivo voljom muškaraca, kako se predstavlja. Pare su drage i ženama, a opet se nameće pitanje koliko je to muškarac koji stvara svijet i koji ima i sestre i majku i suprugu i kćerke nezavisan od njihovih stavova.
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Heidi »

Nego cijom je voljom nastao?
Post Reply

Return to “Drustvo”