spacebound wrote:Ubio ih oboje, normalno.Zar postoji druga opcija za pravog muskarcaMutevelija wrote:Reci im brte.
Zamisli zena ti nabije rogove, narusi ti cast i ugled. Sta bi ti ljubavniku i njoj uradio??
A šta ako imaš djecu sa dotičnom.
Moderator: spacebound

spacebound wrote:Ubio ih oboje, normalno.Zar postoji druga opcija za pravog muskarcaMutevelija wrote:Reci im brte.
Zamisli zena ti nabije rogove, narusi ti cast i ugled. Sta bi ti ljubavniku i njoj uradio??

Pa kako misliš steći čast?Mutevelija wrote:Zagorka wrote:Mutevelija wrote:Reci im brte.
Zamisli zena ti nabije rogove, narusi ti cast i ugled. Sta bi ti ljubavniku i njoj uradio?![]()
Da bi cast bila narusena, valjalo bi je prethodno steći, posjedovati.
Časti i ugled danas svaki muškarac ima koji odluči rizikovati da se ženi.

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
Ima slučajeva, ne kažem suprotno ali ovo sa maltretiranjem žena a i dece i sa ubistvima je baš zabrinjavajuće kod nas.I ranije je sigurno bilo dosta toga, samo što je u zadnje vreme sve to i medijski propraćeno.Čarobni wrote:Muškarci su zadnja rupa na sviralu. Eno neki dan partizan u Hrasnom dobi metak u nogu od supruge.srculence7 wrote:Ne kažem da neki muškarci ne trpe neki vid zlostavljanja, rekla bih više psihičko ali alarm za uvođenje ovakvih mera je verovatno broj ubijenih žena u proteklom periodu, kao i broj registrovanih slučaja fizičkog nasilja nad ženama, dok za muškarce nema takve crne statistike
Da,baš čovjek ostane bez riječi,pitaš se kakav razlog ubica nađe u svojoj glavi da izbode svoje male bebesrculence7 wrote:Zadnji slučaj koji me je baš raspametio![]()
BEŽALA SA IZBODENIM BEBAMA U NARUČJU Nesrećne blizance iz Štrpca otac napao na dan kada su prvi put napustili kuću
- Moja Ana je sa ranjenim bebama u naručju pobegla od Dejana, iz kuće, bežeći niz ulicu i vrišteći do neba - kaže za "Blic" Dragan Kuzmanović, deda dvojice dečaka iz Štrpca koje je nožem napao otac Dejan Krstičić (35).
Od zadobijenih povreda, Nemanja je preminuo na putu do bolnice, a Danilo je na sreću zbrinut u Niškoj bolnici i van je životne opasnosti.
- Dejana je otac naterao da izađe napolje po drva. On je večerao, Ana nije htela da jede. Sedela je na kauču, gledajući decu. Onda je ustala da pospremi sto. I tad je Dejan uzeo kuhinjski nož i napao decu. Ana je skočila na njega, ali za Nemanju je već bilo kasno... Obojiicu je uzela u naručje i izletela iz kuće. Bežala je niz ulicu, vrišteći i dozivajući pomoć - priča Dragan.
Na Anin prvi vrisak u kući, reagovali su Dejanov brat i njihov otac.
- Oni su upali u sobu i oborili ga. Dejanov otac, Anin svekar je odmah seo u auto i krenuo po Anu i decu. On ih je pokupio usput i odvezao u ambulantu - priča Dragan.
Za malenog Nemanju nije bilo spasa.
- Rodili su se 10. januara. Ana je ostala u drugom stanju vantelesnom oplodnjom. I dečaci su se rodili malo pre vremena ali su bili dobro. Nemanja se rodio prvi. Stariji je od Danila dva minuta. Taman su tog dana napunili 40 dana, pa su prvi put i došli kod nas. Ja sam ih oko 16 sati odvezao u Štrpce kući, u 19:30 se desila nesreća - kaže Dragan.
Eto, ja sve i da ne želim da pročitam, crna hronika je prvo što me dočeka na poslu, o tome se stalno vodi neka rasprava...mere koje treba preduzeti i sva ona ostala procedura ako do toga dođeBla wrote:Zašto čitaš te stvari?
Pa,čitam novine svaki dan,pune su rubrike takvih slučajeva,suđenja koja se vuku godinama i sl.Kako možeš to izbjeći?Bla wrote:Zašto čitaš te stvari?

Znam, moje čitanje ništa ne mijenja,ali mislim da je ipak bolje znati kakvi ljudi mogu biti.Bla wrote:Pa eto uporedi suštinu te svoje potrebe sa srculencetovom.
A belaja neće nedostajati ni ovako ni onako.

Zavisi šta se posmatra, ako gledamo ishod, nebitna je njegova priča, naudio je malim, nedužnim bićima.SPINERKA wrote:Da, dobro je znati ,no to je vecinom tekst sa jedne strane gledano.
..I desava se ..nekom drugom..
Baš mi je zanimljivo kad tako pouzdano tvrde da je prvi put izvršeno nasilje u toj kući, i to samo na osnovu toga što ranije nije nikada tako nešto prijavljeno"HTEO SAM SAMO DA JE ZAPLAŠIM" Skandalozna odbrana oca koji je izbo blizance stare 40 dana
Ovaj incident se desio posle svađe sa njegovom suprugom, kada je nasrnuo na decu, ona je bila u kupatilu. Nakon toga je uhapšen, izvršen je uviđaj na licu mesta, uzeta je izjava od njega i sproveden je kod tužioca na dalji tok postupka protiv njega. Radi se o tome da se prvi put desilo porodično nasilje u toj kući, nikad do sad nije bio prijavljen neki sličan incident ili neka situacija gde bi on mogao da se ponaša na neki drugačiji način. Sasvim normalan čovek, ne znam šta se desilo - rekao je ta RTK2 Dragan Ivanović komandir policijske stanice u Štrpcu.

Uobičajne osobine zlostavljača su:
* nisko samopouzdanje;
* vjerovanje u sve mitove o zlostavljajućim vezama;
* tradicionalno vjerovanje u mušku superiornost i stereotipnu ulogu muškog spola;
* okrivljavanje drugih za svoje ponašanje;
* patološka ljubomora,
* ponaša se kao podvojena ličnost:
* ima ozbiljne stresne reakcije u toku kojih poseže za pićem i maltretiranjem da bi ih prevazišao;
* često koriste seks kao čin agresije da bi ojačali svoje samopouzdanje;
* ne vjeruje da bi njegovo nasilno ponašanje trebalo imati negativne posljedice;
* nasilniku su potrebne mete na kojima može iskaliti svoju agresiju.
Nasilnik kad osjeća da može nekoga poniziti da bi se on/ona osjećao superiorno, ne treba puno truda za nalaženje izgovora da neko bude meta
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest