pogledajte i recite sta mislite

Bosanci i Hercegovci širom svijeta

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija
Status: Offline

Re: pogledajte i recite sta mislite

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 14:57

Veca wrote:...sve bolji i bolji! :hihi
hvala do cu ja do toga gdje pjevam bez greske i punom kontrolom, treba du dosta rada

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 16:12

SPINERKA wrote:-jesi li probao ,bez da gledas i citas rijeci na monitpru-cjepkas previse

:ok napredujes

.po ljepoti licis na freddie marcuy--mozda bi njegove pjesme mogao probati

:hihi mogao bi se i obuci da ti vidimo outfit-baci taj peskir nisi u ringu

:kafa
to mi i jeste gol, da mogu pjevati njegove pjesme , to je moj idealni glas, imao je skoro 5 oktava, i to bi ja da imam , onda je lahko pjevati sve

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara » 19 Mar 2017, 16:51

Pjevanje se moze djelomicno istrenirati,ali ako nemas sta trenirati onda ti je dzaba sve.
Ti sad skontao da zelis biti pjevac? I to takvih razmjera kao Fredie? Razmisli jos jednom :D

Nadji zanr koja ti odgovara, ne mozes ti pjevati sve, kao niko uostalom.

Slusala sam "Blue suede shoes" ili je bio "Jailhouse rock" (nisam sigurna) - totalni promasaj.
Ne forsiraj ono sto ne mozes pjevati, nego nadjes ono sto se tvojim glasm moze dostici.
I ne imitiraj nikog - moras imati svoj nacin ispjevavanja.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 17:25

Julia-Klara wrote:Pjevanje se moze djelomicno istrenirati,ali ako nemas sta trenirati onda ti je dzaba sve.
Ti sad skontao da zelis biti pjevac? I to takvih razmjera kao Fredie? Razmisli jos jednom :D

Nadji zanr koja ti odgovara, ne mozes ti pjevati sve, kao niko uostalom.

Slusala sam "Blue suede shoes" ili je bio "Jailhouse rock" (nisam sigurna) - totalni promasaj.
Ne forsiraj ono sto ne mozes pjevati, nego nadjes ono sto se tvojim glasm moze dostici.
I ne imitiraj nikog - moras imati svoj nacin ispjevavanja.
pa ovo mi je novi hobby u kojim sa vrlo zainteresiran , i nisam rekao da cu to ostvariti preko noci treba vremena dosta vremena , mozda 10 godina dok mogu sve note odpjevati kao freddy, ali sto ne? nista drugo neradim nemam zenu i djecu(i necu da imam) moram nesta raditi u svoje raspolozeno vrijeme

a za to "ako nemam sta trenirati" ja sam siguran da imam sta trenirati jel su mi strucnjaci to rekli

evo sta su napisali(kad su discusirali moj glas izmedzu sebe) kad sam im poslao neka pjesme kad mi je glas bio i slabiji

"Just a lot to do yet man. And really unlikely that you are a baritone.
Right now your voice is still low placed, not supported, and not using much energy. So you end up kinda speaking the songs.
I like Heartbreak Hotel better. You managed to get a little bit stronger in there, and you can notice that on the first higher phrases your voice did not break. Aim for that, dont be afraid of going loud, its fine."

"Its the same story basically. Your first few A4's weren't too bad; they were decently placed and nice and light. That range is still much too high for you, though, as you can tell by the tension eventually getting the best of you and causing the sound to fall apart. You need to solidify the B2-E4 area first before trying to sing that high. Try to focus on gradually increasing your completely relaxed.range with scales and exercises first before jumping right in to that range lol"

"I would actually agree that you are a baritone. You have a really nice sense of your voice, and you are singing in a very natural way without much tension (as some might say with your "real" voice). You also have inklings of support already. I wouldnt say it's completely there, but you're certainly on the right track.
As Felipe said, your top priority should be energizing your singing. Imagine the feeling of waking up with a start, or shouting to someone far away to feel the level of full-body engagement necessary. As you get higher, you need more energy.
Another one of your issues is cord closure. As you got higher in those clips (above D4), I could hear your vocal folds being unable to come together completely and sort of letting air come through and going in between full voice and falsetto. Try to avoid that by energizing the sound. I don't know how to explain controlling cord closure exactly since I do it intuitively, but I'm sure there are exercises on the internet for it that would help you, or you could get a teacher, ideally. It's sort of the "good tension" required for good singing. Start working on it lower, then gradually bring it up. Remember that, when you do this, your throat should still be open feeling and singing should still be as easy as exhaling or sighing while engaging the vocal folds.
Finally, I would watch your vibrato. It seems like you are doing it by wobbling your larynx manually. It's not a huge deal actually, but practicing singing with a straight tone for a while might help you improve more quickly until you have consistent, clean support.
P.S. Your voice isn't that heavy; it's just a lyric baritone. You can sing anything you want with training with a nicely set middle voice like that!"

"Because those high notes are obviously very poorly supported and also there is alot of tension or rather strain when he goes high. You can hear it doesnt feel good when he goes up there."

"I never said he could support the high notes. If you read the entire post, I stated his problems begin past D4. That being said, I stand by the fact that he is doing much better in terms of tension than most. Many people would sound strangled throughout their entire range as a beginner."

quoting felipe vox carvalho and koshenya (both musical theory graduates and voice instructor)
http://felipecarvalho.webs.com/
https://soundcloud.com/felipevoxcarvalho
Last edited by sporingt on 19 Mar 2017, 17:34, edited 1 time in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times

Post by Mutevelija » 19 Mar 2017, 17:33

Ma ne znam, muziku danas svako fura.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 18:01

Mutevelija wrote:Ma ne znam, muziku danas svako fura.
jedna stvar sto ljudi nerazumiju jel su previse culi, za taj prokleti "talenat" to bi mozda proslo prije kad ljudi nisu znali sa biologiju , ali ne danas

naj vaznija stvar je da ljudi moraju da razumiju da su ti vokalni "chords" misici, i sto danas znamo je da misici se mogu ojaciti i ucrstiti sa treningom, i mogu svasta raditi moges od njih napraviti bilo sta

i sto znamo o muzickoj nauci da "high" sounds treba vise frekuencije u koncu sto je ovdje te vokalne "chords" i tako isto u suprotnom za te doljne zvuke , sto znaci da svako koji ih ima(sto je skoro svako ljudsko bice) moze biti super pjevac/ica sa radom i trening

kad cuje one glupe "sudije" na onim televizijski programi kad pricaju o talentu , znaj da nemaju pojma o muzici , i to je vise zabava nego ozbiljna stvar , mozda su pjevaci ali ako su stvarno pjevaci sta nisu nikad u zivoute imali trening u glasu? mislis da samo oni "crawl from under a rock" sto se kaze na engleskom i pjevaju tek tako , nije to moguce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 19 Mar 2017, 18:03

Ja znam da ne bi mogao pjvati, nemam glasa, i ne vjerujem u nekakve treninge koji bi to poboljšali.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14513 times
Been thanked: 10025 times

Post by Julia-Klara » 19 Mar 2017, 18:06

Po tvom svako moze pjevati kao Celine Dion ili Mariah Carey, Whitney Houston, da ne spominjem operske pjevace?
Ti mislis to je samo odluka "eh od danas sam pjevac"?
Malo morgen :sipak

To ili imas ili nemas, ne mozes "natrenirati"
Dvije oktave jah,ali 5 ni pomocu trikova
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 18:32

Julia-Klara wrote:Po tvom svako moze pjevati kao Celine Dion ili Mariah Carey, Whitney Houston, da ne spominjem operske pjevace?
Ti mislis to je samo odluka "eh od danas sam pjevac"?
Malo morgen :sipak

To ili imas ili nemas, ne mozes "natrenirati"
Dvije oktave jah,ali 5 ni pomocu trikova
sad garantujem da mozes i ti odpjevati

'do' 're' 'mi' fa' 'so' 'la' 'ti'

to ti je jedna oktava , i ako si to cula korkektno i znas da to izvodis, onda onaj 'do' ti je C3 ili middle C , natural C etc

znaci skoro svako zna odpjevati bez ikakvih problema dva oktava, i onaj sto nezna pjevati moze to uraditi, da dodajes do 3 to je "prosjek" pjevac, 4 oktava moze se za 3-5 godine uzpostaviti , poslje 10 godina ako imas tu biologiju mozes , ali puno ljudih to neradu jel stvarno im netreba , ipak pjevas, i kome treba pjesma od 5 octava?

ali da ljudi stvarno to hice ja vjerujem da muge sa dosta rada i truda

a na drugi topic gledaj sta ovo djete moze , stvarno cudo, ima cinimise 6 octava vec mozda i vise , nevjerovatno

https://www.youtube.com/watch?v=usun7ev8OUk

poslusaj sta uradi na 2:25, cinimise da je to C6 i onda se vrati doli skroz u 2:34 na B1 i to sa potpunom kontrolom, samo neznam jel to falsetto ili cisti "chest voice" mozda oboje

ovo djete idu u muzicke skolu sa glas od 5 godina
Last edited by sporingt on 19 Mar 2017, 18:54, edited 1 time in total.

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 18:38

Mutevelija wrote:Ja znam da ne bi mogao pjvati, nemam glasa, i ne vjerujem u nekakve treninge koji bi to poboljšali.
mozes i ti pjevati garantujem, samo vjezbaj, sigurno sto ti sda flai je sluh , kad to uzpostavis onda mozes svoj glas na to trenirati , to je najveci problem ljudima, sta im fali je sluh ne glas, svako ima glas inace nebi mogao pricati, i onda fali kontrola

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 19 Mar 2017, 18:47

Ja imam izrazito dubok i grub glas, ne vjerujem u to.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 19 Mar 2017, 18:52

Mutevelija wrote:Ja imam izrazito dubok i grub glas, ne vjerujem u to.
pa nisi neki van zemaljac, imas sve ono sto svaki drugi covjek ima

naj vaznije bi ti preporucio nadzi ucitelja ili otidzi u musicku skolu i nauci pjevati , onoliko koliko stavi truda u to ces dobiti nazad nema tu nista drugo , to je veliki trud i rad, ali ako si zainteresiran kao ja onda ganjaj to, nista drugo nista dalje ,i nemoj nikad da izgubis nadu to je najvazija stvar, sve je tesko u zivotu , nista nije lahko ali ako si strpljiv i uporan nemozes pogrijesiti

eto slusas moj "progress" i vidjeces puno vise sto dalje ja idem, tako mozes i sebi sam

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 20 Mar 2017, 14:24

[quote="Julia-Klara"][/quote]

evo oni sto si pitala , mix sa muzikom , nije bas najbolje uradzeno ali da dobijes ideju

https://soundcloud.com/sporing-trolling ... bruno-mars

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 21 Mar 2017, 23:39

evo ona nasem, sa boljim mikrofonom

Ako Mozes Ti Suzu Pustiti

https://soundcloud.com/sporing-trolling/korektno
Last edited by sporingt on 22 Mar 2017, 01:15, edited 1 time in total.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 21 Mar 2017, 23:46

Onako nije loše, šta ja znam.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by SPINERKA » 21 Mar 2017, 23:51

:(

..unajmi profesionalca , nesto nije ok
Image

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 22 Mar 2017, 01:16

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 22 Mar 2017, 01:31

:(

jos malo ti treba ---nije dobro --no vjerujem da bi u profesionalnom studiju mogli isparaviti nedostatke

.jednom sam slusala Biebera uzivo pjevao - uzass
Image

sporingt
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by sporingt » 22 Mar 2017, 01:38

SPINERKA wrote::(

jos malo ti treba ---nije dobro --no vjerujem da bi u profesionalnom studiju mogli isparaviti nedostatke

ovo nije u studiji, ovo je kod mene sa boljim mikrofonom

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 22 Mar 2017, 01:52

sporingt wrote:
SPINERKA wrote::(

ovo nije u studiji, ovo je kod mene sa boljim mikrofonom
..znam da je kod tebe ---kao da recitujes , a ne pjevas , nesto ti fali ....
Image

Post Reply

Return to “Dijaspora”