Rusija
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3483 times
- Status: Offline
Re: Rusija želi primiti imigrante iz muslimanskih zemalja
Žene se (o)kote ? 

- Melek
- Deer Hunter
- Has thanked: 4322 times
- Been thanked: 3253 times
Moram priznati da mi je trebalo dugo godina da dodjem do tog zakljucka.
Napokon sam spoznao sustinu i ove, "ljudske" vrste
Napokon sam spoznao sustinu i ove, "ljudske" vrste

Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
Svasta...sad bi izveo neke zaključke, ali cu se suzdrzati ...
Habibti, ya nour el - ain... 

- Melek
- Deer Hunter
Slobodno ti izvodi zakljucke. Jesu li Rusi trpali Cecence u konc. logore?
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Ne,ne...to oko logora nije moja priča...Melek wrote:Slobodno ti izvodi zakljucke. Jesu li Rusi trpali Cecence u konc. logore?
Nego to oko okota...a mozda si djelomično i u pravu

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Spomenuli ste Ceceniju, pa da malo vizuelno docaramo rusku demokratiju.
Cecenski rat - Grozny.
Procjenjuje se da je u dva Cecenska rata ubijeno od 200 000 do 250 000 cecenskih civila.
A zatim izguglajte masovne grobnice u Ceceniji koje se i danas pronalaze. A za malo istorijskog konteksta, francuski pisac Alexandre Dumas govori kako su ga Rusi zvali u "lov na lokalne", sto je bio jedan od omiljenih sportova - loviti Cecene.
Cecenski rat - Grozny.
Procjenjuje se da je u dva Cecenska rata ubijeno od 200 000 do 250 000 cecenskih civila.
A zatim izguglajte masovne grobnice u Ceceniji koje se i danas pronalaze. A za malo istorijskog konteksta, francuski pisac Alexandre Dumas govori kako su ga Rusi zvali u "lov na lokalne", sto je bio jedan od omiljenih sportova - loviti Cecene.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
. . . . . . . . .
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1632 times
- Been thanked: 3040 times
PA kako je rat stao izmđu Čečena i Rusa.
Čečeni su tvrd orah
Čečeni su tvrd orah
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa rat i dalje traje, u daleko manjem obimu, istina. Rat izmedju Rusa i Chechena traje oko dvjesta pedeset godina, ili cak i duze.
Bilo kako bilo, Rusi su zvanicno instalirali svog igraca na vlast u Groznom.
Vlast Kadyrova je ekstremno korumpirana, nikako ne postuje ljudska prava i on je izgradio kult licnosti oko sebe. Svejedno, Grozny je uglavnom obnovljen jer Rusi ne zale pare da daju ovom idiotu samo da odrzava prividni mir.
Bilo kako bilo, Rusi su zvanicno instalirali svog igraca na vlast u Groznom.
Vlast Kadyrova je ekstremno korumpirana, nikako ne postuje ljudska prava i on je izgradio kult licnosti oko sebe. Svejedno, Grozny je uglavnom obnovljen jer Rusi ne zale pare da daju ovom idiotu samo da odrzava prividni mir.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Ali, s obzirom na ovaj gore podatak da je 15% stanovnistva muslimansko, i s obzirom na cinjenicu da je Rusija federacija sastavljena od 22 republike, bas me interesuje kako se ovi brojevi prenose na vlast.
Dakle, koliko razlicite ruske manjine imaju uticaj na vlast?
Dakle, koliko razlicite ruske manjine imaju uticaj na vlast?
. . . . . . . . .
- Melek
- Deer Hunter
Hocu samo da naglasim jednu stvar. Svima njima treba imigranata ali mi Evropa ide na racku svojim satrovanjem. Kad su vec izazvali turbulenciju u sjevernoj Africi i Siriji, de onda kao ljud pokupite te proklete imigrante i ne dozvolite da se djeca utapaju u Sredozemnom Moru glumeci nekakav kretenizam. Eto, zasto isto tako javno ne kazu ko Rusi sve to, a njima - ponavljam - daleko vise nego rusima trebaju imigranti. Pa njima u stvari imigranti trebaju za glavu!! Za stotinjak godina kad im svi domaci hudavci pokrepaju i kad se vise nema ko kotiti u Evropi, ako ne bude uvezenih imigranata bice franjo na kvadrat od svega..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Socrates
- Forum [Bot]
Jedno je izazvati turbulenciju, a drugo je ubijati svoje stanovnistvo, kao sto su Rusi radili sa Cecenima.
Koliko god da je istina da Zapad ima dio krivice za Bliski Istok, toliko je istina da I zemlje i rezimi I ostali faktori na Bliskom Istoku imaju barem isti dio krivice, a na kraju su I Rusi dosli po svoj dio krivice. Na kraju krajeva, rat sa takvim karakteristikama uvijek zahtijeva da jedan komsija uzme pusku i ubije svog najblizeg komsiju.
Sto se tice imigracije, nijedna zemlja ne voli imigraciju na koju je prisiljena. Masa ljudi koji bjeze pod ratnim uslovima nisu, u klasicnom smislu te rijeci, imigracija.
Koliko god da je istina da Zapad ima dio krivice za Bliski Istok, toliko je istina da I zemlje i rezimi I ostali faktori na Bliskom Istoku imaju barem isti dio krivice, a na kraju su I Rusi dosli po svoj dio krivice. Na kraju krajeva, rat sa takvim karakteristikama uvijek zahtijeva da jedan komsija uzme pusku i ubije svog najblizeg komsiju.
Sto se tice imigracije, nijedna zemlja ne voli imigraciju na koju je prisiljena. Masa ljudi koji bjeze pod ratnim uslovima nisu, u klasicnom smislu te rijeci, imigracija.
. . . . . . . . .
- Melek
- Deer Hunter
Samo opet ima razlike. U Rusiji nije jedino Cecenija savezna republika sa muslimanskom vecinom, ima tu jos i Baskirija i neke druge. Rusi su ratovali sa Cecencima iskljucivo zbog secesije, ali Rusima je sasvim OK da imaju jednu ili vise muslimanskih saveznih drzava u sklopu svoje federacije.
Sto se tice Evrope, svi smo svjedoci kako je ista cinicno zazmirila u vezi rata na Balkanu nadajuci se da ce tamosnje muslimane izbrisati sa lica zemlje.
Sto se tice Evrope, svi smo svjedoci kako je ista cinicno zazmirila u vezi rata na Balkanu nadajuci se da ce tamosnje muslimane izbrisati sa lica zemlje.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- Socrates
- Forum [Bot]
Istina je ovo za Rusiju, ali, opet pitam, koliko se to odrazava na vlast? Koliko tih ljudi sjedi u Dumi I ima uticaj na donosenje federalnih zakona ili na odredjivanje ruske vanjske politike? U federalnom sistemu, zapravo, to bi trebao biti poprilican broj.
Koliko je Rusija imala ministara a da nisu etnicki Rusi? Eto, Kanada nema tih republika etnickih manjina, pa nam je sadasnji ministar imigracije somalijskog porijekla, i to prva generacija imigracije.
Ministar odbrane nam je Sikh.
Dakle, sta zapravo znaci sva ta ruska multikulturalnost u smislu politicke moci?
Mozda jos pisem. Poslije.
Koliko je Rusija imala ministara a da nisu etnicki Rusi? Eto, Kanada nema tih republika etnickih manjina, pa nam je sadasnji ministar imigracije somalijskog porijekla, i to prva generacija imigracije.
Ministar odbrane nam je Sikh.
Dakle, sta zapravo znaci sva ta ruska multikulturalnost u smislu politicke moci?
Mozda jos pisem. Poslije.
. . . . . . . . .
- Melek
- Deer Hunter
Sjede, naravno da sjede i da su zastupljeni. Mislim da ima 7 zaveznih drzava sa muslimanskom vecinom i bas je recimo sadasnji predsjednik Baskirije Rustem Hamidov. Osim ovih sedam ina sijaset ostalih saveznih drzava sa prilicno jakom muslimanskom populacijom. Rusi uopste nisu tako sovinisticki nastrojeni prema muslimanima u poredjenju sa Evropom i Zapadom uopste.
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
EU je spora...EU i nema oružanu snagu, osim NATO a tu je ipak glavni igrač USA....Melek wrote:Samo opet ima razlike. U Rusiji nije jedino Cecenija savezna republika sa muslimanskom vecinom, ima tu jos i Baskirija i neke druge. Rusi su ratovali sa Cecencima iskljucivo zbog secesije, ali Rusima je sasvim OK da imaju jednu ili vise muslimanskih saveznih drzava u sklopu svoje federacije.
Da se digla npr Francuska ili Njemačka, te uredovala vojnom silom, to ne bi prošlo, ni na jednoj instanci od UN na dalje....
Da je bio cilj da muslimani nestanu, samo bi činili ništa...
Ali opet su drugi krivi, da na ovom području obitava nesvakidašnja stoka sa stoljetnim repovima sukoba....
Sve sami nebeski narodi...

Ja mislim da je krajnje vrijeme da spališ za Rusiju Meleče 
Em obožavaju muslimane em nepregledne šume....san snova
sredi se malo...

sredi se malo...

- Melek
- Deer Hunter
A onako usput, kad vidim kako se ovaj islamofobski sovinizam u EU lezerno zahuktava, dodje mi da vrisnem..
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
Nažalost nije ni ležerno, nego žestoko...Melek wrote:A onako usput, kad vidim kako se ovaj islamofobski sovinizam u EU lezerno zahuktava, dodje mi da vrisnem..

Iako su svi svjesni da su migracije svježa krv europi, lokalni populisti su namirisali priliku, da se stvori psihoza "muslimanske opasnosti"
Desetljećima dolaze i žive muslimani na europskom prostoru...
procjene idu od 20 pa i do 35 milijuna....i sad kad je ušlo u kratkom vremenu miliun i pol- kaos, kataklizma i svašta nešto

kako da ne

No najlošija stvar kao odgovor može biti antieu šovinizam sad....dati materijal ovim desničarima, da ih se zbilja neće moći obuzdati...
onda neće biti dobro.

- Socrates
- Forum [Bot]
Ja sam mislio da melek nije vjernik.storm wrote:Ja mislim da je krajnje vrijeme da spališ za Rusiju Meleče
sredi se malo...
On k'o Elvis J. Kurtovic kad su ga pitali da li je musliman, a on odgovorio da nije ali je simpatizer.

. . . . . . . . .