uvijek_kontra wrote:Ne mjesajte kruske i jabuke.
Prica se ovdje o drugacijem nasilju.
A to sto navika iznosi u vezi Mute, u prvom
planu trebala je da se obrati njemu jer to sto
skuhas, to ces i jesti i absurdno je njega uzimati
za primjer jer on neke stvari namjerno radi/pise i
svjestan je toga dok vecina zrtava ne urade nista
pa su opet zrtve raznih slabica.
Nije Mute neduzan djecak u ovome.
Ruzno je na ovakvoj temi raspravljati o tome.
.
Sad se sjeti jednog kratkog inteviju s jednim vatrogascem. Naima, zapalila se kuca u jedne zene, a kako su ovdje kuce od drveta ljudi pricaju da je dovoljno 8 minuta da od nje nista ne ostane. U takvu jednu gorecu kucu ovaj covjek je usao da iznese vlasnici nekoliko pari cipela

I u tom kratkom interviju rekao je, sjecam se, nesto ovako : ne cekajte da dobijete na lotu nekoliko miliona da biste nekom nesto ucini/pruzili. Svaki dan, bash tu gdje jeste, mozete pokazati da ste covjek.
Rijetko ce se ukazati prilika da za nekog zrtvujete zivot, ponekad ce biti prilike da za nekog podturimo ledja, za nekog da progovorimo, a ponekom ce biti dovoljna samo nasa tiha prisutnost. (Ovo nije reko on, ovo sad kazem ja).
Helem, ne brkam ja kruske ni jabuke, Mutin sam slucaj uzela za primjer. U nekoj imaginarnoj situaciji gdje komsija tudje zenu, mi bismo se oglasili, a oko sebe imamo i gledamo svasta. I vjerujem da ti neces okrenuti ledja, ali velika vecina nazalost okrece.
A ni cyberbullying ne treba zanemariti. Mnoge ljude, pogotovo mlade, to je dovelo do samoubistva.
A nasilnik, ma ljudi uopce, lahko nalaze obrazlozenja za ono sto rade. Nedavno sam gledala snimke sa sudjenja njemackim vojnicima za ubojstva Jevreja. Ni oni koji su zivota lisili hiljade ljudi nisu se izjasnili krivim.
Nikad ja jos nisam cula nasilnika koji kaze moja zena nije kriva i zlostavljam je na pravdi Boga. Uvijk svoje ponasanje pravdaju njezinm ponasanjem.
I sad, s obzirom da ti tvrdis da Mute nije neduzam djecak u ovome (ja pomalo i vjerujem i to, ali gdje je tu samokontrola?) i da zenje ono sto je posijao... Namece mi se samo od sebe pitanje - da li je zena koju je muz zatekao npr. u krevetu s drugim, kriva sto je on zbog toga izgubio kontrolu i izmlatio je?