Grupa H: BEL, Bosna i Hercegovina, GRE, EST, CIP, GIB

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times
Status: Offline

Re: Grupa H: BEL, Bosna i Hercegovina, GRE, EST, CIP, GIB

Post by Socrates »

Podrinjac wrote:
Socrates wrote:A ti si ikad u bilo cemu bio optimista?

Zasto ne bi imali sanse?

Oni imaju dvije protiv Belgije. Mi jednu.

Moramo ih dobiti u Bosni. Da li se racuna gol razlika ili medjusobni susreti kada timovi imaju isto poena?
AA ko ti daje garanciju da bi mi mogli svaku dobiti ?
AA ko daje garanciju da će i Belgija pobjediti Grčku ?

Ako sada nismo dobili Grke, teško će to i ovdje ići.
Pa niko nikad nista ne garantuje. Sutra bi se I ja mogao ne probuditi iz sna I sahranili bi me, a ne bi ni pomislili da ja mozda samo malo duze spavam.

Ako ne dobijemo sve utakmice protiv ovih manjih timova, onda I ne treba da idemo. Klasu smo ispred Estonije I Kipra, a o ovom Gibraltaru necu da trosim rijeci. Ako Belgija ne dobije Grcku, o tome cemo tada. Treba uzeti u obzir da je Belgija u fantasticnoj formi I da bi bez poteskoca trebali sve dobiti, pa I Bosnu u Zenici I Grke u Atini.

Ova generacija im je izgleda na vrhuncu. Samo da ne sazriju prerano, mogli bi oni biti veoma opasan tim u Rusiji.

Ako odlucuje gol-razlika, onda smo opet mi u prednosti jer imamo dvije protiv Gibraltara, a Grci jednu.
. . . . . . . . .
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

Nema šta, bili smo bolji tim, ali nismo iskoristili prilike koje smo realno trebali iskoristiti. A bome ni onaj start golmana nad Džekom nije bio čist. No, na stranu to, ono branjenje zadnjeg napada je bilo potpuno amaterski odradjeno. Onako ostaviti samog igrača na šutu je neoprostivo. Ja bih u onoj situaciji iš'o bubregom na onu loptu, ako je već Grku dozvoljeno da šuta.

I na kraju što Senad Lulić, inače najobjektivniji naš reprezentativac, kaže:

"Crveni karton nije presudio, trebali smo ranije riješiti utakmicu..."

A to se posebno odnosi na zadnjih 15-ak minuta kada smo imali prostora da napadnemo, tj. da završimo napade, a mi ziheraški, kukavički zadržavali vrijeme.
Samo sabura
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6707 times

Post by greeneyes »

A što se tiče Gibraltara moje društvo i ja smo odlučili poslati zahtjev/molbu Meši da mi odigramo taj meč i to nakon što uspješno savladamo gajbu Žuje. Ako ne pobijedimo-peremo sudje.
Samo sabura
Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 626 times

Post by Zagorka »

Jeble vas gace vise, SORC
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41543 times
Been thanked: 28324 times

Post by Rum »

Zagorka wrote:Jeble vas gace vise, SORC
reci im gacice su nesto drugo i gace
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9994 times
Been thanked: 11875 times

Post by Krokodil Behko »

Nož, žica, Srebrenica
Celtic kažnjavaju zbog benignih palestinskih zastava. Da vidim kako će sad

Image
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

Krokodil Behko wrote:Nož, žica, Srebrenica
Celtic kažnjavaju zbog benignih palestinskih zastava. Da vidim kako će sad

Image
Ništa iznenađujuće....olimpiakosovi gate 7 i zvezdine delije su pobrateni.....navijači PAOK i grobari isto ...
valjda će logistika bhh repke obavijestiti delegata o sadržaju napisanog :kafa
često oni tukci samo boje raspoznaju, pa svakakve poruke prođu nekažnjeno jer nitko ne podnese prijavu....dok zastave već malo kuže
Habibti, ya nour el - ain... :srce
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Pjanićev eurogol nije bio dovoljan, Grci došli do boda u posljednjoj minuti

Piše: E. B./Klix.ba

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine je odigrala neriješeno u Grčkoj (1:1) u četvrtom kolu kvalifikacija grupe H za odlazak na Svjetsko prvenstvo koje će se 2018. godine održati u Rusiji.

Image
Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba
Odmah na startu susreta naša reprezentacija je zaprijetila. Već u drugoj minuti Sead Kolašinac je centrirao sa lijeve strane, a Vedad Ibišević šutirao glavom u dobro postavljenog Orestisa Karnezisa.

Kapiten naše reprezentacije Edin Džeko je nakon sjajnog pasa Miralema Pjanića izašao sam na Karnezisa, ali se spetljao i velika šansa za našu reprezentaciju je propala.

Izet Hajrović je u 21. minuti imao veliku šansu, kada je sa desne strane sjajno šutirao, ali je lopta otišla samo nekoliko centimetara pored desne stative.

Već u sljedećoj minuti novu šansu za Zmajeve imao je Džeko, ali je slabo šutirao i Karnezis nije imao problema da uhvati loptu.

Naša reprezentacija je došla u vodstvo u 32. minuti susreta. Džeko je iznudio slobodan udarac na oko 25 metara od Karnezisovog gola, loptu je namjestio Miralem Pjanić i šutirao je u svom stilu, a lopta se od stativu i od Karnezisova leđa odbila u mrežu za veliko slavlje oko 2.000 naših navijača na stadionu "Georgios Karaiskakis". Gol je UEFA službeno upisala kao autogol grčkog čuvara mreže.

U drugoj od četiri minute sudijske nadoknade Grci su mogli doći do izjednačenja. Kostas Stafylidis je dodao loptu do svog imenjaka Mitrogloua koji izlazi jedan na jedan sa Asmirom Begovićem, no naš golman je čudesnom intervencijom spasio našu mrežu.

Na početku drugog poluvremena obje ekipe su igrale oprezno prvenstveno vodeći računa o odbrani svog gola, te se najviše igralo na centru, a onda su Grci u 55. minuti pogodili stativu.

Kostas Fortounis je primio loptu na tridesetak metara od našeg gola i snažno šutirao, a Begović je krajnjim naporom uspio dotaći loptu koja potom pogađa desnu stativu našeg gola.

U 62. minuti Zmajevi su tražili penal kada je nakon jedne kontre Džeko gurnuo loptu pored Karnezisa, a potom zapeo za grčkog golmana, no sudija Jonas Eriksson je pokazao da se igra dalje, a jedan od grčkih igrača je izbio loptu u korner.

Petros Mantalos je u 64. minuti šutirao sa oko 17 metara, ali je njegov udarac s lakoćom odbranio Begović.

Tri minute kasnije Džeko je imao priliku, ali je otišao previše ukoso i njegov udarac je odbranio Karnezis.

U 74. minuti Zmajevi su mogli udvostručiti prednost. Senad Lulić je uposlio Pjanića koji sa samo desetak metara šutira pored gola.

Velika gužva se desila u 76. minuti, kada su se gotovo svi igrači umiješali u veliki sukob koji su počeli Džeko i Papasthatopoulos, a pilog svega je bio drugi žuti karton kapitenu bh. selekcije, te direktan crveni karton Papadopoulosu.

Do kraja meča Grci su pokušali doći do izjednačenja, a do njega su došli u 95. minuti kada je Tzavellas sa dvadesetak metara matirao Begovića.

Ovim bodom ostali smo u utrci za drugo mjesto koje vodi u baraž.

Grčka - BiH 1:1

Grčka (4-2-3-1): Orestis Karnezis - Vasilis Torosidis, Sokratis Papastathopoulos, Kyriakos Papadopoulos, Giorgios Tzavellas - Giannis Maniatis (Giannis Gianniotas 61'), Andreas Samaris - Petros Mantalos (Nikolaos Karelis 87'), Kostas Fortounis, Kostas Stafylidis - Kostas Mitroglou.

BiH (4-4-2): Asmir Begović - Ognjen Vranješ, Emir Spahić (Toni Šunjić 70'), Ervin Zukanović, Sead Kolašinac - Izet Hajrović (Ermin Bičakčić 87'), Miralem Pjanić, Mato Jajalo, Senad Lulić - Edin Džeko, Vedad Ibišević (Milan Đurić 84').

Preostali mečevi Bosne i Hercegovine:

BiH - Gibraltar (25. 3. 2017.)
BiH - Grčka (9. 6. 2017.)
Kipar - BiH (31. 8. 2017.)
Gibraltar - BiH (3. 9. 2017.)
BiH - Belgija (7. 10. 2017.)
Estonija - BiH (10. 10. 2017.)

Belgija je nastavila dobre igre u kvalifikacijama za odlazak na Mundijal koji će 2018. godine biti održan u Rusiji. Večeras su "Crveni đavoli" u Briselu deklasirali Estoniju rezultatom 8:1. Izabranici Roberta Martineza su na taj način ostvarili maksimalan učinak iz četiri utakmice uz nevjerovatnu gol razliku 21:1. Lideri su grupe H u kojoj i je naša reprezentacija. Po utakmici Belgijanci postižu u prosjeku više od pet golova.

Igrao se osmi minut kada je Meunier doveo domaće u vodstvo. Proigrao ga je Carrasco. No, reprezentativci Belgije nisu su zadovoljili ranim vodstvom i nastavili su napadati. Kako to često čine na domaćem terenu. Lome otpor suparnika u prvih pola sata.

U 16. minuti već je bilo 2:0. Gostujućeg golmana Aksalua matirao je Mertens na asistenciju De Bruyna.

Devet minuta poslije semafor je pokazivao 3:0. Ovaj put mrežu Estonije pogodio je Hazard na asistenciju Mertensa.

Do kraja prvog pooluvremena gosti su preko Aniera uspjeli smanjiti prednost u 29. minuti. Vodstvom Belgije od 3:1 otišlo se na odmor.

U nastavku domaći nastavljaju sa atacima ka golu Estonije. U 62. minuti Carrasco pogađa za 4:1, a dva minuta poslije Klavan postiže autogol za 5:1.

No, tu nije bio kraj mukama gostiju. Igrao se 68. minuti kada Mertens postiže šesti gol za domaće. Konačan rezultat postavlja Lukaku sa svoja dva gola u 83. i 88. minuti. Belgija nakon četiri meča ima 12, a Estonija tri boda.

Podsjetimo, večeras su Zmajevi u istoj grupi u Pireju sa Grčkom remizirali odigravši 1:1.

Tabela:

Image
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Nema veze, sad sam izračunao. Grci su na kraju ispred nas, samo ako otkinu bod u Belgiji, a kući ih pobijede, što je ravno čudu, imajući u vidu njihovu igru sinoć. U tom slučaju, oni bi iz susreta s Belgijom uzeli 4 boda, a mi bi u direktnom srazu s njima, nadoknadili samo tri. Tad bi i mi morali dobiti Belgiju kući.
Ali, kao što rekoh, to je poprilično nevjerovatan scenarij.
Belgija dočekuje Grčku sa dva boda prednosti i sigurno neće propustiti priliku, da osiguraju prvo mjesto, već u narednom susretu.

Sinoć su naći odigrali vjerovatno najbolju utakmicu, poslije one na SP, protiv Argentine, uprkos ispadima u odbrani.

Btw, kako ono može biti autogol? Uvijek se takav odbitak pripisuje onome ko je šutnuo loptu
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Krokodil Behko wrote:Nema veze, sad sam izračunao. Grci su na kraju ispred nas, samo ako otkinu bod u Belgiji, a kući ih pobijede, što je ravno čudu, imajući u vidu njihovu igru sinoć. U tom slučaju, oni bi iz susreta s Belgijom uzeli 4 boda, a mi bi u direktnom srazu s njima, nadoknadili samo tri. Tad bi i mi morali dobiti Belgiju kući.
Belgija dočekuje Grčku sa dva boda prednosti i sigurno neće propustiti priliku, da osiguraju prvo mjesto, već u narednom susretu.

Sinoć su naći odigrali vjerovatno najbolju utakmicu, poslije one na SP, protiv Argentine, uprkos ispadima u odbrani.

Btw, kako ono može biti autogol? Uvijek se takav odbitak pripisuje onome ko je šutnuo loptu
Ja sam isto jučer ustvrdio...jako dobro su stajali na terenu i taktički, eto jedino ta efikasnost...koja se kasnije i obila o glavu, onom grku vjerojatno nikad u karijeri neće više tako lopta sjesti ....
Mislim da bih ima sve u rukama i nema frke za drugo mjesto, naravno uz ovakvu igru i pristup.
Džeko mi je sad 10x bolji nego godinama unazad...tad mulac sa hrpom love, samo je nastupao a noge čuvao za city....sad gori za repku :ok (iako se ispromašivao sinoć, ali događa se svakom golgeteru)

I mene čudi za autogol....autogol je kad obrambeni bitno utjeće na putanju lopte, npr udarac sa strane, centaršut preusmjeri u vlastitu mrežu....a ovako kad lopta ide putanjom prema golu i okrzne ili nakon odbijanca uđe u mrežu, po meni treba pogodak pripisati napadaču :cudi
ali to sam vidio i sad na proteklom euru, da se masu golova upisalo kao autogol...možda su neke parametre izmijenili kod prosuđivanja :misli
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10078 times
Been thanked: 17076 times

Post by spacebound »

Ja sam gorila od zelje za pobjedom, maloumnici razapeli onaj ogavni transparent, a na terenu Vedo i Mire :( Vise mi je zbog toga bilo nego zbog 3 boda.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

storm wrote:
Krokodil Behko wrote:Nema veze, sad sam izračunao. Grci su na kraju ispred nas, samo ako otkinu bod u Belgiji, a kući ih pobijede, što je ravno čudu, imajući u vidu njihovu igru sinoć. U tom slučaju, oni bi iz susreta s Belgijom uzeli 4 boda, a mi bi u direktnom srazu s njima, nadoknadili samo tri. Tad bi i mi morali dobiti Belgiju kući.

Ja sam isto jučer ustvrdio...jako dobro su stajali na terenu i taktički, eto jedino ta efikasnost...koja se kasnije i obila o glavu, onom grku vjerojatno nikad u karijeri neće više tako lopta sjesti ....
Mislim da bih ima sve u rukama i nema frke za drugo mjesto, naravno uz ovakvu igru i pristup.
Džeko mi je sad 10x bolji nego godinama unazad...tad mulac sa hrpom love, samo je nastupao a noge čuvao za city....sad gori za repku :ok (iako se ispromašivao sinoć, ali događa se svakom golgeteru)

I mene čudi za autogol....autogol je kad obrambeni bitno utjeće na putanju lopte, npr udarac sa strane, centaršut preusmjeri u vlastitu mrežu....a ovako kad lopta ide putanjom prema golu i okrzne ili nakon odbijanca uđe u mrežu, po meni treba pogodak pripisati napadaču :cudi
ali to sam vidio i sad na proteklom euru, da se masu golova upisalo kao autogol...možda su neke parametre izmijenili kod prosuđivanja :misli

Što reće Elvir Bolić, da nam je neko prije utakmice ponudio bod, uzedli bi objeručke, a sad ovoliko kukamo :ha

Uz ovakvu igru, i nas i Grka i ja mislim da ne bi trebalo biti problema, oko drugog mjesta.
Hajd Džeko, krkan, ali što Pjanić promaši sa desetak metara :lup
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Jbga....sekunde su djelile do punog ulova....da se obrnuto odvijali, mi bi slavili....ovako gorak okus toga boda :rol
opet je najbitnije da je ostalo isto odstojanje....a grčki lapani imaju dosta teži posao ispred sebe...moraju u Zenicu još a i obje će tekme sa belgijom vjerojatno dobiti po lampi :hihi (ako ima imalo sportske pravde)

Pjanić :lupa samo plasirati mirno u čoše ....al jok
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3940 times
Been thanked: 2966 times

Post by Pasaga »

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini »

..leže vam grci..šteta..
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Vedator- gibraltar 2-0 pp :oo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Što je još važnije, upravo smo pretekli Grke, po gol razlici, pa tako da ako oni izgube od Belgije, ostajemo na drugom mjestu i u direktnom srazu s njima, igra nam i neriješeno.
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1679 times
Been thanked: 3206 times

Post by Mutevelija »

4 :0

Za gilatar samo cuo po njihovim vratima izgleda da su medjukontinentska vrata giblatara siroko otvorena veceras cim 4 put primaju.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

joj bazdarevica debila sto stavi kolasinca da igra, evo lik dobi zuti sad nece moc protiv grcke da igra
🐽
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25307 times
Been thanked: 6637 times

Post by Veca »

...dajte mi link
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Post Reply

Return to “Arhiva prvenstava”