Fašizam u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: Dodik otvorio studentski dom nazvan po Radovanu Karadžić

Post by Nole » 20 Mar 2016, 19:17

Salko....Ok ovo sad je bolje...svako ima pravo na svoje viđenje pa tako i tebi želim lepši život u mononancionalnom Sarajevu kao i onima u mononacionalnoj Banja Luci...pozdrav iz multikulturnog Novog Sada ;)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 20 Mar 2016, 19:18

Nole wrote:Ok ovo sad je bolje...svako ima pravo na svoje viđenje pa tako i tebi želim lepši život u mononancionalnom Sarajevu kao i onima u mononacionalnoj Banja Luci...pozdrav iz multikulturnog Novog Sada ;)
..Novi Sad....Zrenjanin...
najljepsi gradovi kud sam god hodio.....
...a tek...koke..... :plavi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Mar 2016, 19:20

Pasaga wrote:sve je u bivsoj bilo lijepo....
dok fasada nije opala..... :ooo
Možda je i neko namerno ogulio fasadu...Francuzi i Englezi su se vekovima klali i na kraju skontali da mogu bez toga....valjda će neki naši novi klinci skontati isto.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Mar 2016, 19:20

Pasaga wrote:
Nole wrote:Ok ovo sad je bolje...svako ima pravo na svoje viđenje pa tako i tebi želim lepši život u mononancionalnom Sarajevu kao i onima u mononacionalnoj Banja Luci...pozdrav iz multikulturnog Novog Sada ;)
..Novi Sad....Zrenjanin...
najljepsi gradovi kud sam god hodio.....
...a tek...koke..... :plavi
Novosađanke su prelepe cure ;)

salko24
Na probnom
Na probnom

Post by salko24 » 20 Mar 2016, 19:30

Nole wrote:Salko....Ok ovo sad je bolje...svako ima pravo na svoje viđenje pa tako i tebi želim lepši život u mononancionalnom Sarajevu kao i onima u mononacionalnoj Banja Luci...pozdrav iz multikulturnog Novog Sada ;)
Kakvo moje vidjenje?Procitaj ovdje fakta o imenima najvecih sarajevskih ulica.Sve vekosrpska imena u jednom gradu gdje su Bosnjaci bili vecina,i opet vam nije bilo dovoljno.O Novom Sadu mi ne pricaj,znam dosta Sarajlija koji su zbrisali tamo ,sve pravi cetnici.

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 20 Mar 2016, 19:34

dodo je debilko bez konkurencije
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Mar 2016, 19:54

Salko ti četnici u NS nisu nešto bučni.

Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam » 20 Mar 2016, 20:32

Nole wrote:
Mirelam wrote:Zasto vise nista nije sok? Pa mozda zato sto smo do sada dobili i ulicu Mile Budaka, most Franje Tudjmana, ulicu Draze Mihajlovica,...
A izgubili u Sarajevu odredjena imena kao Alekse Santica, Marije Bursac,poskidali biste pisaca i pjesnika sa trga Oslobodjenja, pardon Alije Izetbegovica.
A sto nema ulica u Sarajevu s imenima, Mirze Delibasica, Pimpeka, Daria Dzamonje, Branka Copica, Kike Sarajlica, .....
Tuzna i jadna je ta zemlja Bosna a bome i Hercegovina.
Tužna je i Srbija i Hrvatska....tužna cela ona bivša nam država koja je bila napredna i multikulturna.Umesto mostova mi graadimo zidove ....Jadno...Bosna se odcepljuje a ostavlja 200.000 muslimana u Srbiji...tužno je multikulturno Sarajevo koje je bilo posle Beograda najveći srpski grad. Gde su sad ti Srbi....čak i oni što su sve vreme rata bili u Sarajevu one koja je pna četnička banda nazivala alijini Srbi....ni njih više nema u SA....gde su 70.000 muslimana iz Banja Luke?
Valjda će neki novi klinci sve greške shvatiti i krenuti pametnije napred...jedni bez drugih ne možemo jer smo mali...
Dobra je ta mantra koju ti stalno prizivas, skroz dobra za relativiziranje stvari, samo sto ne pije vode.
Proglasenje Republike Srpske je bilo 9. januara 1992, dok referendumsko pitanje koje je bilo vrlo jednostavno a glasilo je:
"Jeste li za suverenu i nezavisnu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih građana, naroda BiH - Muslimana, Srba, Hrvata i pripadnika drugih naroda koji u njoj žive?"
se desilo 29 do 1 marta 1992 znaci dva mjeseca nakon drzavnog udara izvedenog od SDS-a i rusenja postojeceg ustava i republickog uredjenja. Nije Bosni smetala Juga koliko Velika Srbija. Jedino oruđe u Bosanskim rukama je bilo medjunarodno priznanje i nada da je svijet i Evropa mogu spasiti od srpskog fasizma , obzirom da nije imala ni vojsku, ni lobi, ni novce u rukama. Referendum proveden po svim svjetskim demokratskim standardima.
Jednostavno pitanje, zasto Bosna i Hercegovina nije mogla da ima ravnopravan status pa da u nekoj blizoj i daljnoj buducnosti sklapa federalne, konfederalne odnose zasnovane na uzajamnom uvazavanju sa svima koji su zainteresovani?
Druga mantra koju vrtis, evo ti malo procitaj sta pise jedan od portala iz RS-a o zlocinima za koje niko nije odgovarao a niti ce.
http://www.6yka.com/novost/99970/dragan ... -sarajlije
Velika razlika u odnosu na 70 000 hiljada Bosnjaka i Hrvata istjeranih iz grada na koji nije pala ni jedna granata, ako se ne racunaju one koje su podmetane pod dzamije.

Chloe
Žena za sva vremena
Žena za sva vremena
Has thanked: 3405 times
Been thanked: 3483 times

Post by Chloe » 20 Mar 2016, 20:46

Valahi mi sve ovo ide na živce .... :123
:srce ... You are my sunshine, my only sunshine ... :srce

Nedo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nedo » 20 Mar 2016, 20:54

gora su raja koja se loze na ove politicke provokacije. Bas me zaboli nek ga nazove po mom k.... sto se mene tice isto mi...

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Mar 2016, 21:08

Znam da je Sloba uz čašicu wiskij predao Sarajevo o tome sam čitao. Profesor Kecmanović pa i Nele Karajlić upravo o tome puno pišu i egzodusu veliko broja Srba iz Sarajeva posle Dejtona...e sad neću da se svađam ali isti taj profesor piše da su pred rat uticajni Srbi iz SA smenjivani u velikim firmama javnim preduzećema fakultetima....tad je počelo sve.

Nole
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nole » 20 Mar 2016, 21:09

Nedo wrote:gora su raja koja se loze na ove politicke provokacije. Bas me zaboli nek ga nazove po mom k.... sto se mene tice isto mi...
Ako ga osude za ratni zločin moraće menjati ime...to je bar jasno.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9361 times
Been thanked: 11105 times
Status: Online

Post by Krokodil Behko » 21 Mar 2016, 09:43

Svjetska javnost šokirana "Karadžićevim domom"

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jučer je na Palama otvorio studentski dom nazvan po haškom optuženiku Radovanu Karadžiću.
Uoči presude Karadžiću, koja će u četvrtak biti izrečena u Haškom tribunalu, brojni svjetski mediji prenijeli su vijest o otvaranju studentskog doma.

Guardian piše da je studentski dom nazvan po Karadžiću samo nekoliko dana prije nego što će biti izrečena presuda u Haškom tribunalu. Ističu da se očekuje osuđujuća presuda.

Podsjećaju na izjavu koju je nedavno dao Karadžićev advokat Peter Robinson. Naime, Robertson je za Guardian rekao da već priprema žalbu na presudu Haškog tribunala koji će njegovog klijenta osuditi za ratne zločine.

Reuters navodi da je otvaranje studentskog doma bio znak nipodaštavanja jer su bosanski Srbi dom nazvali po ratnom lideru Radovanu Karadžiću.

Napominju da se Karadžiću sudi po 11 tačaka optužnice, uključujući optužbu za genocid tokom rata devedesetih godina prošlog stoljeća kada je poginulo 100.000 osoba.

Vijest o otvaranju studentskog doma odjeknula je i u regionalnim medijima. Tako B92 navodi da je "Dodik na Palama otvorio već otvoreni 'studentski dom'".

Ističu da je prvi put Studentski dom na Palama otvoren 6. oktobra 2014. godine, pred opšte izbore u BiH. Tada ga je također otvorio predsjednik RS-a Milorad Dodik.

Većina regionalnih medija prenijela je i Dodikovu izjavu koji je rekao da će Karadžić najvjerovatnije biti osuđen za ratne zločine.

Podsjećamo, Radovan Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske i vrhovni komandant njenih oružanih snaga, optužen je za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i još nekoliko općina 1992. godine, progon nesrpskog stanovništva, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

(Klix.ba)

Nedo
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Nedo » 21 Mar 2016, 10:48

Nole wrote:Znam da je Sloba uz čašicu wiskij predao Sarajevo o tome sam čitao. Profesor Kecmanović pa i Nele Karajlić upravo o tome puno pišu i egzodusu veliko broja Srba iz Sarajeva posle Dejtona...e sad neću da se svađam ali isti taj profesor piše da su pred rat uticajni Srbi iz SA smenjivani u velikim firmama javnim preduzećema fakultetima....tad je počelo sve.
Ne seri majke ti, totalne nebuloze pricas! Ja zapravo vjerujem da ti mislis da je to sve istina jer su Vam to malo mozga isprali nacionalizmom, zalosno zaista... Nista od toga sto si rekao nije istina... Priznajte svoju bolest kako bi Vam se odredila terapija...

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3869 times
Been thanked: 2909 times

Post by Pasaga » 21 Mar 2016, 10:53

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski » 21 Mar 2016, 12:46

Ne znam što se toliko nervirate zbog ovoga. Neće nama biti ni bolje ni gore kako god da su ga nazvali ali može biti gore po njih i ovakvim potezima samo sebi mogu naškoditi.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 21 Mar 2016, 12:53

U petak- ponovno otvaranje doma uz novo ime :oo

Ja glasam za Miodrag Petrović - Čkalja
Habibti, ya nour el - ain... :srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 21 Mar 2016, 13:09

to je za neku umetnicku akademiju...

Lekin dom , lijepo bi bilo zar ne
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm » 21 Mar 2016, 13:15

drugrankovic wrote:to je za neku umetnicku akademiju...

Lekin dom , lijepo bi bilo zar ne
Nemojmo pretjerivati :valja

ne radi se o domu pitomaca milicije :D.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic » 21 Mar 2016, 14:19

:valja

Post Reply

Return to “Politika u BiH”