Fašizam u BiH

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Dodik otvorio studentski dom nazvan po Radovanu Karadžić

Post by niska grana » 21 Mar 2016, 20:22

Logicno, buduci da mu je duhovni mentor Daba napravio respubliku....vjerovatno ce poput njega karijeru okoncati tihovanjem u kakvoj dobro ogradjenoj ustanovi.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

optimus
Na probnom
Na probnom

Re: Fašizam u BiH

Post by optimus » 13 Apr 2016, 21:17

Interesantan momenat kojeg bi trebalo zabiljeziti, kad se kreten u posjeti Mostaru osjeca kao kod kuce, pa nam pokusava predociti (determinante) politicke ideologije u omjeru broja patika dvije potpuno nedefinisane zajednice.

Bakire,..... piiiiiip
Vucicu,.... i tebi isto
Dule Savic

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9281 times
Been thanked: 11037 times

Odbila svjedočanstvo s grbom tzv. Herceg-Bosne

Post by Krokodil Behko » 27 Mar 2017, 22:23

Image
Halima Hodžić maturirala je u jajačkoj gimnaziji Nikola Šop, a nakon mature uputila je žalbu na više adresa jer se na njenom svjedočanstvu nalazi grb tzv. Herceg-Bosne.

„Dana 20. 6. 2014. godine dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazani, ratni zločinci“, stoji u žalbi Halime Hodžić.

„Mene, kao državljanku Bosne i Hercegovine takvi znaci vrijeđaju, i moje srednjoškolsko obrazovanje čine nevažećim, stoga zahtijevam uredno izdavanje svjedočanstva, na čijoj će se pozadini nalaziti grb Bosne i Hercegovine, nezavisne i međunarodno priznate države“, napisala je u žalbi, prenose hrvatski portali.
Primjerak žalbe dostavila je Srednjoj školi Nikola Šop Jajce, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Ministarstvu obrazovanja i kulture FBiH, Općinskom vijeću Jajce i Općinskom načelniku Jajca Edinu Hozanu, koji je jedni reagirao.

“Nalazim za shodno da Vam ukažem na važnost problema koji bi, ako ne poduzmete određene aktivnosti, mogao poprimiti neželjene razmjere. Podsjećam da djeca u Jajcu, bez obzira po kojem nastavnom planu se obrazuju, žive i uče u Bosni i Hercegovini. Zato inzistiram da i dokumenti koji se izađu u Jajcu, pa i svakom drugom gradu, imaju validnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine “, istaknuo je načelnik Hozan u dopisu školi.

(SB)

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

Re: Odbila svjedočanstvo s grbom tzv. Herceg-Bosne

Post by IM_ex » 27 Mar 2017, 23:03

1. Grb tzv. Herceg Bosne na svjedocanstvu
2. Nastava po hrvatskom programu,
3. HRVATSKI kao JEDINI ZVANICNI JEZIK,
a
Katolici (HRVATI) BiH majorizirani

Bakire, umri odmah sad :o
E sad necu ni kako ja hocu

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 28 Mar 2017, 01:14

:hm

Izabrao nacelnik pravo vrijeme da -zahtjeva, i to preko medija --sta je do sada radio .
Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 28 Mar 2017, 01:41

Sve i da postoji neki entitet (a ne postoji) svjedodžba je državni dokument i jedino BIH zaglavlje ili kako već, može stojati na dokumentu...
Sve ostalo je prikaz kako nitko tamo ne radi svoj posao :lup
Tako je to kad se nema muda postaviti jedinstven program....bosanski....
a vi srbi hrvati i bošnjaci dodajte lokalne zanimacije...
Ili ovo sve raskopajte i prestanite više lagati...sve radite u dogovoru.
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1599 times
Been thanked: 2990 times

Post by Mutevelija » 28 Mar 2017, 01:57

Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
Bosanac da se moze zvati oo geografskom ne bi bilo torova, a sto vise torova vise pastiea, a vise pastira treba platiti
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 28 Mar 2017, 02:05

Mutevelija wrote:Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
Bosanac da se moze zvati oo geografskom ne bi bilo torova, a sto vise torova vise pastiea, a vise pastira treba platiti
Pa to i mislim - bosanski, skračeno od bosanskohercegovački, državni program školstva....
a lokalne uprave neka si dodaju predmet ili više njih po želji....ako ih tako jako zanima geografija, lingvistika i povijest susjednih zemalja
ali svoj sili pastira odgovara stanje....gubi većina njih svaki smisao ako se stvari postave na mjesto i srede....
Ovakvu državu može 50 ljudi voditi....a ne da ima x domova i klubova, kantonalnih polupismenjaka i krkana u kravatama...mnistara kao normalna država parlamentaraca....
ne znam....šutim

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Post by Bla » 28 Mar 2017, 02:19

Pa ne može tako kad je ustav drugačiji. A pošto ga je nemoguće mijenjati onda je bacanje vremena na ovakve teme. :oo Mislim, lijepo je popričati, al' to je sve. :oo
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 28 Mar 2017, 02:21

Ma to i jest sve što radimo tu....laprdamo :oo

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 28 Mar 2017, 02:30

Mutevelija wrote:Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
Konstitutivni narodi, tj (konstitutivne religije) su ti ALijina ideja, da bi osigurao sebi islamsku fildzan drzavu, tkz Bosnjakstan, trebali smo ostati Bosanci kao sto smo uvijek i bili, pa ko hoce neka bude Bosanac , ko nece neka bude srbijanska i hrvatska dijaspora u Bih, ovako smo prihvatili podjelu zemlje, tj vjersku torizaciju.

Bosanac je bilo i po geografskom, i po nacionalnom(Hrvat ti je u Hrvatskoj i geografski i nacionalno), jer su Bosnjak i Bosanac sinonimi, ista stvar.

TAko je Storme, bosanski program skolstva, pa ako neko nece neka se pridrzava srbijanskog odnosno hrvatskog, ali mi moramo biti Bosanci jer govorimo bosanskim jezikom, stvar logike :ok

Drzavni aparat u Federaciji( u RSu nije toliko) ne bi podnijela jedna Amerika, a sto je veci teze ga je kontrolisati i korupcija je osigurana.
PA gdje uhljebiti toliko stranacke uhljebe, kada su isti privredu davno opuhali, nego im izmisliti funkcije ministara, zamjenika ministara, pomocnika, sefova kabineta itd itd

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 28 Mar 2017, 02:34

Bla wrote:Pa ne može tako kad je ustav drugačiji. A pošto ga je nemoguće mijenjati onda je bacanje vremena na ovakve teme. :oo Mislim, lijepo je popričati, al' to je sve. :oo
Ko kaze da je nemoguce Ustav mijenjati, mijenjat ce se vec od oktobra 2018 ili eventualno 2019.

Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try » 28 Mar 2017, 08:20

Krokodil Behko wrote:
Image
Halima Hodžić maturirala je u jajačkoj gimnaziji Nikola Šop, a nakon mature uputila je žalbu na više adresa jer se na njenom svjedočanstvu nalazi grb tzv. Herceg-Bosne.

„Dana 20. 6. 2014. godine dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazani, ratni zločinci“, stoji u žalbi Halime Hodžić.

„Mene, kao državljanku Bosne i Hercegovine takvi znaci vrijeđaju, i moje srednjoškolsko obrazovanje čine nevažećim, stoga zahtijevam uredno izdavanje svjedočanstva, na čijoj će se pozadini nalaziti grb Bosne i Hercegovine, nezavisne i međunarodno priznate države“, napisala je u žalbi, prenose hrvatski portali.
Primjerak žalbe dostavila je Srednjoj školi Nikola Šop Jajce, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Ministarstvu obrazovanja i kulture FBiH, Općinskom vijeću Jajce i Općinskom načelniku Jajca Edinu Hozanu, koji je jedni reagirao.

“Nalazim za shodno da Vam ukažem na važnost problema koji bi, ako ne poduzmete određene aktivnosti, mogao poprimiti neželjene razmjere. Podsjećam da djeca u Jajcu, bez obzira po kojem nastavnom planu se obrazuju, žive i uče u Bosni i Hercegovini. Zato inzistiram da i dokumenti koji se izađu u Jajcu, pa i svakom drugom gradu, imaju validnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine “, istaknuo je načelnik Hozan u dopisu školi.

(SB)
Ovakva svjedočanstva smo dobivali u ratu,a evo i nakon 20 i kusur godina,ista stvar :123
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 28 Mar 2017, 12:45

..di je bila cetri godine...klinka zeljna egzibicije... :zubi

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 28 Mar 2017, 13:50

Nice try wrote:Ovakva svjedočanstva smo dobivali u ratu,a evo i nakon 20 i kusur godina,ista stvar :123
Moje je s ljiljanima :rug
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 28 Mar 2017, 17:23

storm wrote:Sve i da postoji neki entitet (a ne postoji) svjedodžba je državni dokument i jedino BIH zaglavlje ili kako već, može stojati na dokumentu...
Sve ostalo je prikaz kako nitko tamo ne radi svoj posao :lup
Tako je to kad se nema muda postaviti jedinstven program....bosanski....
a vi srbi hrvati i bošnjaci dodajte lokalne zanimacije...
Ili ovo sve raskopajte i prestanite više lagati...sve radite u dogovoru.
BiH zaglavlje postoji jedino u Brčkom. :oo

U Federaciji BiH se koriste obilježlja Federacije BiH, a u Republici Srpskoj obilježja Republike Srpske. BiH obilježja se koriste u zajedničkim institucijama BiH.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 28 Mar 2017, 17:28

...naravno al knda vijest nije zanimljiva :hihi

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:

Post by Bla » 28 Mar 2017, 17:35

Vladimir RUS wrote:BiH zaglavlje postoji jedino u Brčkom. :oo

U Federaciji BiH se koriste obilježlja Federacije BiH, a u Republici Srpskoj obilježja Republike Srpske. BiH obilježja se koriste u zajedničkim institucijama BiH.
Griješiš što se tiče Federalnog nivoa. Prije 10 godina su obilježja Federacije proglašena neustavnim i od tada se koriste obilježja BiH.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 28 Mar 2017, 17:36

...a koja su obiljezja bih..mogu vidit...

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1599 times
Been thanked: 2990 times

Post by Mutevelija » 28 Mar 2017, 17:37

Da baš ovo jer ne predstavlja srpski narod.
Image

Zamijenjen ovim vartinim :bih

Image
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Post Reply

Return to “Politika u BiH”