Fašizam u BiH
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- niska grana
- Aktivni forumaš
- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Dodik otvorio studentski dom nazvan po Radovanu Karadžić
Logicno, buduci da mu je duhovni mentor Daba napravio respubliku....vjerovatno ce poput njega karijeru okoncati tihovanjem u kakvoj dobro ogradjenoj ustanovi.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.
Re: Fašizam u BiH
Interesantan momenat kojeg bi trebalo zabiljeziti, kad se kreten u posjeti Mostaru osjeca kao kod kuce, pa nam pokusava predociti (determinante) politicke ideologije u omjeru broja patika dvije potpuno nedefinisane zajednice.
Bakire,..... piiiiiip
Vucicu,.... i tebi isto
Bakire,..... piiiiiip
Vucicu,.... i tebi isto
Dule Savic
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9281 times
- Been thanked: 11037 times
Odbila svjedočanstvo s grbom tzv. Herceg-Bosne

„Dana 20. 6. 2014. godine dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazani, ratni zločinci“, stoji u žalbi Halime Hodžić.
„Mene, kao državljanku Bosne i Hercegovine takvi znaci vrijeđaju, i moje srednjoškolsko obrazovanje čine nevažećim, stoga zahtijevam uredno izdavanje svjedočanstva, na čijoj će se pozadini nalaziti grb Bosne i Hercegovine, nezavisne i međunarodno priznate države“, napisala je u žalbi, prenose hrvatski portali.
Primjerak žalbe dostavila je Srednjoj školi Nikola Šop Jajce, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Ministarstvu obrazovanja i kulture FBiH, Općinskom vijeću Jajce i Općinskom načelniku Jajca Edinu Hozanu, koji je jedni reagirao.
“Nalazim za shodno da Vam ukažem na važnost problema koji bi, ako ne poduzmete određene aktivnosti, mogao poprimiti neželjene razmjere. Podsjećam da djeca u Jajcu, bez obzira po kojem nastavnom planu se obrazuju, žive i uče u Bosni i Hercegovini. Zato inzistiram da i dokumenti koji se izađu u Jajcu, pa i svakom drugom gradu, imaju validnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine “, istaknuo je načelnik Hozan u dopisu školi.
(SB)
Re: Odbila svjedočanstvo s grbom tzv. Herceg-Bosne
1. Grb tzv. Herceg Bosne na svjedocanstvu
2. Nastava po hrvatskom programu,
3. HRVATSKI kao JEDINI ZVANICNI JEZIK,
a
Katolici (HRVATI) BiH majorizirani
Bakire, umri odmah sad
2. Nastava po hrvatskom programu,
3. HRVATSKI kao JEDINI ZVANICNI JEZIK,
a
Katolici (HRVATI) BiH majorizirani
Bakire, umri odmah sad

E sad necu ni kako ja hocu

Izabrao nacelnik pravo vrijeme da -zahtjeva, i to preko medija --sta je do sada radio .

Sve i da postoji neki entitet (a ne postoji) svjedodžba je državni dokument i jedino BIH zaglavlje ili kako već, može stojati na dokumentu...
Sve ostalo je prikaz kako nitko tamo ne radi svoj posao
Tako je to kad se nema muda postaviti jedinstven program....bosanski....
a vi srbi hrvati i bošnjaci dodajte lokalne zanimacije...
Ili ovo sve raskopajte i prestanite više lagati...sve radite u dogovoru.

Habibti, ya nour el - ain... 

- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1599 times
- Been thanked: 2990 times
Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
Bosanac da se moze zvati oo geografskom ne bi bilo torova, a sto vise torova vise pastiea, a vise pastira treba platiti
Samo sto su slabiji.
Bosanac da se moze zvati oo geografskom ne bi bilo torova, a sto vise torova vise pastiea, a vise pastira treba platiti
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
Pa to i mislim - bosanski, skračeno od bosanskohercegovački, državni program školstva....Mutevelija wrote:Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
a lokalne uprave neka si dodaju predmet ili više njih po želji....ako ih tako jako zanima geografija, lingvistika i povijest susjednih zemalja
ali svoj sili pastira odgovara stanje....gubi većina njih svaki smisao ako se stvari postave na mjesto i srede....
Ovakvu državu može 50 ljudi voditi....a ne da ima x domova i klubova, kantonalnih polupismenjaka i krkana u kravatama...mnistara kao normalna država parlamentaraca....
ne znam....šutim

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 39 times
Pa ne može tako kad je ustav drugačiji. A pošto ga je nemoguće mijenjati onda je bacanje vremena na ovakve teme.
Mislim, lijepo je popričati, al' to je sve. 

ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:

Ma to i jest sve što radimo tu....laprdamo 

-
- Inventar foruma
Konstitutivni narodi, tj (konstitutivne religije) su ti ALijina ideja, da bi osigurao sebi islamsku fildzan drzavu, tkz Bosnjakstan, trebali smo ostati Bosanci kao sto smo uvijek i bili, pa ko hoce neka bude Bosanac , ko nece neka bude srbijanska i hrvatska dijaspora u Bih, ovako smo prihvatili podjelu zemlje, tj vjersku torizaciju.Mutevelija wrote:Ja sticem dojam da Bosnjaci najvise ruse Bosnu , onom politikom kao Srbi u Jugoslaviji.
Samo sto su slabiji.
Bosanac je bilo i po geografskom, i po nacionalnom(Hrvat ti je u Hrvatskoj i geografski i nacionalno), jer su Bosnjak i Bosanac sinonimi, ista stvar.
TAko je Storme, bosanski program skolstva, pa ako neko nece neka se pridrzava srbijanskog odnosno hrvatskog, ali mi moramo biti Bosanci jer govorimo bosanskim jezikom, stvar logike

Drzavni aparat u Federaciji( u RSu nije toliko) ne bi podnijela jedna Amerika, a sto je veci teze ga je kontrolisati i korupcija je osigurana.
PA gdje uhljebiti toliko stranacke uhljebe, kada su isti privredu davno opuhali, nego im izmisliti funkcije ministara, zamjenika ministara, pomocnika, sefova kabineta itd itd
-
- Inventar foruma
Ko kaze da je nemoguce Ustav mijenjati, mijenjat ce se vec od oktobra 2018 ili eventualno 2019.Bla wrote:Pa ne može tako kad je ustav drugačiji. A pošto ga je nemoguće mijenjati onda je bacanje vremena na ovakve teme.Mislim, lijepo je popričati, al' to je sve.
Ovakva svjedočanstva smo dobivali u ratu,a evo i nakon 20 i kusur godina,ista stvarKrokodil Behko wrote:Halima Hodžić maturirala je u jajačkoj gimnaziji Nikola Šop, a nakon mature uputila je žalbu na više adresa jer se na njenom svjedočanstvu nalazi grb tzv. Herceg-Bosne.
„Dana 20. 6. 2014. godine dobila sam svjedočanstvo o završenom četvrtom razredu opće gimnazije kao i o položenoj maturi, na čijoj se pozadini nalazi grb tzv. Države Herceg Bosne, koja nema svoj legalitet i koju ja smatram šovinističkom tvorevinom koju su nekada predvodili današnji, već međunarodnim sudom dokazani, ratni zločinci“, stoji u žalbi Halime Hodžić.
„Mene, kao državljanku Bosne i Hercegovine takvi znaci vrijeđaju, i moje srednjoškolsko obrazovanje čine nevažećim, stoga zahtijevam uredno izdavanje svjedočanstva, na čijoj će se pozadini nalaziti grb Bosne i Hercegovine, nezavisne i međunarodno priznate države“, napisala je u žalbi, prenose hrvatski portali.
Primjerak žalbe dostavila je Srednjoj školi Nikola Šop Jajce, Ministarstvu obrazovanja, znanosti, kulture i sporta SBK, Ministarstvu obrazovanja i kulture FBiH, Općinskom vijeću Jajce i Općinskom načelniku Jajca Edinu Hozanu, koji je jedni reagirao.
“Nalazim za shodno da Vam ukažem na važnost problema koji bi, ako ne poduzmete određene aktivnosti, mogao poprimiti neželjene razmjere. Podsjećam da djeca u Jajcu, bez obzira po kojem nastavnom planu se obrazuju, žive i uče u Bosni i Hercegovini. Zato inzistiram da i dokumenti koji se izađu u Jajcu, pa i svakom drugom gradu, imaju validnost međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine “, istaknuo je načelnik Hozan u dopisu školi.
(SB)

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- dr laganini
- Inventar foruma
..di je bila cetri godine...klinka zeljna egzibicije... 

- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Moje je s ljiljanimaNice try wrote:Ovakva svjedočanstva smo dobivali u ratu,a evo i nakon 20 i kusur godina,ista stvar

:

- Vladimir RUS
- Aktivni forumaš
BiH zaglavlje postoji jedino u Brčkom.storm wrote:Sve i da postoji neki entitet (a ne postoji) svjedodžba je državni dokument i jedino BIH zaglavlje ili kako već, može stojati na dokumentu...

U Federaciji BiH se koriste obilježlja Federacije BiH, a u Republici Srpskoj obilježja Republike Srpske. BiH obilježja se koriste u zajedničkim institucijama BiH.
- dr laganini
- Inventar foruma
- Bla
- i dva polipa
- Mood:
Griješiš što se tiče Federalnog nivoa. Prije 10 godina su obilježja Federacije proglašena neustavnim i od tada se koriste obilježja BiH.Vladimir RUS wrote:BiH zaglavlje postoji jedino u Brčkom.![]()
U Federaciji BiH se koriste obilježlja Federacije BiH, a u Republici Srpskoj obilježja Republike Srpske. BiH obilježja se koriste u zajedničkim institucijama BiH.
:

- dr laganini
- Inventar foruma
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1599 times
- Been thanked: 2990 times
Da baš ovo jer ne predstavlja srpski narod.

Zamijenjen ovim vartinim

Zamijenjen ovim vartinim

Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav