Tito je ove prostore zaduzio na brojne nacine , upravo su klero fasisti sklanjajuci Titovu sliku i nametanjem svojih pravila ove prostore vratili u 18 vijek.
Ne moras biti istaknuti deklarisani antifasista da bi se borio protiv nacionalizma kao bolesne ideologije koja natura lazne vrijednosti, cega smo danas taoci upravoi svi mi na zapadnom Balkanu.
FAsizam je izbijen iz glave samo onima koji su od tog fasizma imali nekog interesa, pa su vec zaboravili na ubijanja u Srebrenici, maskare u Ahmicima u Uzdolu itd
Bosnu danas mirnom i cjelovitom odrzava samo medjunarodna zajednica, da se pitaju nacional huskaci, ti koji kontrolisu obrazovni sistem i truju djecu , sutra bi se uslo u nove ratove, od cega bi korosti imali opet iste desnicarske stetocine i ideolozi.
Shvatam ja i nepismene ruralce koji nemaju nekih ambicija u zivotu, koji nisu mrdnuli 40 metara od svog sela, pa im je dovoljno danas da imaju da pomuzu kravu i da imaju u basti luka i paradajiza

, pa su im puna usta nacionalizma koji je na ovim prostorima usko vezan uz klerikalizam.
ALi i takvih je sve manje, jer fasisti ne podupiru ni poljoprivredu, vaznije je duhovno se uzdizati i ispirati mozak masama, nego ih nahraniti.
Jbg postije i oni ljudi koji zele da putuju, da se druze, kojima nije vazno ko se kako zove, koji nisu ograniceni licemjeri koji su na "svojoj" teritoriji desnicarski nastrojeni, ali kada odu medju one "druge" onda mijenjaju pricu.
Ma ja, treba religijska zajednica da se udruzenim snagama postivajuci lazne vrijednosti ostvaruju ciljevi najcesce sebicne materijalne prirode