Pa dobro, zavisi najvise od natalne karte, ali to bi bio neki opsti opis koji primjetih kod mnogih Djevicaspacebound wrote:
Ima, ima istine u horoskopu kol'ko ho's.
Evo posmatrac opisao moju mamu, djevicu, savrseno

KAd su se Isaku Njutnu( Jarac

Pa dobro, zavisi najvise od natalne karte, ali to bi bio neki opsti opis koji primjetih kod mnogih Djevicaspacebound wrote:
Ima, ima istine u horoskopu kol'ko ho's.
Evo posmatrac opisao moju mamu, djevicu, savrseno
spacebound wrote:Srculence ne vjerujem ti u tu podjelupogotovo kad procitah onaj dio o osvetoljubivosti, vjerujem samo u onaj horoskop koji rece da su najbolji ljudi rodjeni u 1. dekadi skorpije :
Stavljala sam taj clanak nekad oko svog rodjendana
Jozef Gebls, prva dekada Skorpije, Mjesec u JArcuspacebound wrote:Srculence ne vjerujem ti u tu podjelupogotovo kad procitah onaj dio o osvetoljubivosti, vjerujem samo u onaj horoskop koji rece da su najbolji ljudi rodjeni u 1. dekadi skorpije :
Partibrejkeru, to neki izrodposmatrac wrote:Jozef Gebls, prva dekada Skorpije, Mjesec u JArcuspacebound wrote:Srculence ne vjerujem ti u tu podjelupogotovo kad procitah onaj dio o osvetoljubivosti, vjerujem samo u onaj horoskop koji rece da su najbolji ljudi rodjeni u 1. dekadi skorpije :
@Srcule, vidi ovo, zar nije boljeposmatrac wrote:ŠKORPIJA PET (I DEKADA)
23. X - l. XI (0° do 9° 59' škorpije)
POTENCIJAL: PET FREKVENCIJA: MARS
(Aktivnost) (Aktivnost)
OSNOVNA ZNAČAJKA: VODA
(Fleksibilnost)
TAROT KARTA: V PEHARA
(gubitak, žaljenje)
U ovoj su naravi stopljene energija, prijaznost, hrabrost i osobna snaga. Konflikt nastaje između osjećajnosti i praktičnog smisla.
POZITIVNA STRANA
To je vrlo privlačna osoba, emotivna i odana, društvena i nadarena iskrenom prijaznošću. ŠKORPIJE PET su plemeniti, gostoljubivi, tolerantni i dobronamjerni. Nastoje ispraviti nepravde i pomagati nesretnima. Neumorni su i u radu i u zabavi. Hrabri su, poduzetni i imaju živu imaginaciju. Uživaju život do kraja i vole da i drugi s njima uživaju. Neprestano su aktivni, otvoreni za nove ideje i savjete. Ne znaju za granice vlastitih mogućnosti uspjeha i vrlo su marljivi. Omiljeni su i najčešće imaju mnogo prijatelja.
NEGATIVNA STRANA
Pretjeruju u svemu — radu, zabavi i fizičkim užicima. Pravu ljubav zamjenjuju strašću, uslužnost dominacijom. Sebe i svoju okolinu iscrpljuju i oko sebe stvaraju atmosferu napetosti i nelagode. Postaju fanatični, osobito u humanitarnom području u kojem znaju razviti destruktivne ideje o napretku. Ako su negativni, nedostaje im kritičnost i samokontrola i tada rasipaju sjajnu energiju na bezvrijedne pothvate ili na putene ekscese. Postaju svadljivi i prkosni, stvarajući tako od prijatelja neprijatelje. Ako su do kraja negativni, mogu biti izdajice, kukavice, nezahvalni i nepouzdani.
RAVNOTEŽA
Osnovni faktori ravnoteže za ŠKORPIJU PET su obuzdavanje emocija i čuvanje energije. Oni su skloni zapadati u krajnost i u radost i u boli, u blagosti i okrutnosti, i samo samokontrolom i neprestanom kritičnošću zadržavat će se na sredini puta i ići ispravnim smjerom kroz život. Moraju budno paziti na svoje destruktivne tendencije i umjesto njih razvijati urođenu prijaznost i dobronamjernost. Prema ŠKORPIJI PET vrlo je teško biti objektivan —razdvojiti razum od osjećaja i želja — a upravo je objektivno stajalište za njih najbolji način da postignu skladnu sreću i praktični uspjeh.
spacebound wrote:Partibrejkeru, to neki izrodposmatrac wrote:Jozef Gebls, prva dekada Skorpije, Mjesec u JArcuspacebound wrote:Srculence ne vjerujem ti u tu podjelupogotovo kad procitah onaj dio o osvetoljubivosti, vjerujem samo u onaj horoskop koji rece da su najbolji ljudi rodjeni u 1. dekadi skorpije :
![]()
I mjesec u jarcu, isti ja![]()
@Srcule, vidi ovo, zar nije boljeposmatrac wrote:ŠKORPIJA PET (I DEKADA)
23. X - l. XI (0° do 9° 59' škorpije)
POTENCIJAL: PET FREKVENCIJA: MARS
(Aktivnost) (Aktivnost)
OSNOVNA ZNAČAJKA: VODA
(Fleksibilnost)
TAROT KARTA: V PEHARA
(gubitak, žaljenje)
U ovoj su naravi stopljene energija, prijaznost, hrabrost i osobna snaga. Konflikt nastaje između osjećajnosti i praktičnog smisla.
POZITIVNA STRANA
To je vrlo privlačna osoba, emotivna i odana, društvena i nadarena iskrenom prijaznošću. ŠKORPIJE PET su plemeniti, gostoljubivi, tolerantni i dobronamjerni. Nastoje ispraviti nepravde i pomagati nesretnima. Neumorni su i u radu i u zabavi. Hrabri su, poduzetni i imaju živu imaginaciju. Uživaju život do kraja i vole da i drugi s njima uživaju. Neprestano su aktivni, otvoreni za nove ideje i savjete. Ne znaju za granice vlastitih mogućnosti uspjeha i vrlo su marljivi. Omiljeni su i najčešće imaju mnogo prijatelja.
NEGATIVNA STRANA
Pretjeruju u svemu — radu, zabavi i fizičkim užicima. Pravu ljubav zamjenjuju strašću, uslužnost dominacijom. Sebe i svoju okolinu iscrpljuju i oko sebe stvaraju atmosferu napetosti i nelagode. Postaju fanatični, osobito u humanitarnom području u kojem znaju razviti destruktivne ideje o napretku. Ako su negativni, nedostaje im kritičnost i samokontrola i tada rasipaju sjajnu energiju na bezvrijedne pothvate ili na putene ekscese. Postaju svadljivi i prkosni, stvarajući tako od prijatelja neprijatelje. Ako su do kraja negativni, mogu biti izdajice, kukavice, nezahvalni i nepouzdani.
RAVNOTEŽA
Osnovni faktori ravnoteže za ŠKORPIJU PET su obuzdavanje emocija i čuvanje energije. Oni su skloni zapadati u krajnost i u radost i u boli, u blagosti i okrutnosti, i samo samokontrolom i neprestanom kritičnošću zadržavat će se na sredini puta i ići ispravnim smjerom kroz život. Moraju budno paziti na svoje destruktivne tendencije i umjesto njih razvijati urođenu prijaznost i dobronamjernost. Prema ŠKORPIJI PET vrlo je teško biti objektivan —razdvojiti razum od osjećaja i želja — a upravo je objektivno stajalište za njih najbolji način da postignu skladnu sreću i praktični uspjeh.I ti si u prvoj dekadi, cini mi se
i bla
i niska grana
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests