Srbija

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Srbija

Post by Vladimir RUS » 14 Mar 2017, 17:09

Ništa novo. :kafa

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3059 times

U Sandžaku cijela porodica Novaković iz Beograda prihvatila

Post by Mutevelija » 18 Mar 2017, 23:16

U Novom Pazaru cijela porodica Novaković iz Beograda prihvatila islam
voj prelazak na islam u džematu Melajske džamije, noćas je javno pred prisutnim svjedocima i imamom iste džamije izjavila četvoročlana porodica Novaković iz Beograda.

Bračni par Bojan i Nataša sa sinovima Filipom i Ognjenom šehadet su izgovorili pred imamom Asmirom ef. Crnovršanin.

Bračni par je nakon prihvatanja islama uzeo muslimanska imena Ismail i Edina, dok su djeca dobila imena Esad i Hamza.

Glavni imam medžlisa IZ-e Novi Pazar Asmir ef. Crnovrsanin kaže da se porodica vratila pravoj i jedinoj istinitoj vjeri islamu.

Dodaje da ovo nije prvi slučaj i nada se da će biti mnogo više onih koji prihvataju pravu vjeru i nalaze utočište u njoj. Nakon prihvatanja islama uslijedilo je i šerijatsko vjenčanje ovog bračnog para
Image.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 4044 times
Been thanked: 4123 times

Re:Opljačkana Klinika za psihijatriju

Post by srculence7 » 26 Mar 2017, 04:11

Klinika za psihijatriju u Novom Sadu je opljačkana, a nestalo je 59 flaša metadona. U Kliničkom centru Vojvodine potvrđeno je za "Blic" da je opljačkana Klinika za psihijatriju, ali kako nam je rečeno, svi zaposleni imaju zabranu da iznose detalje o pljački jer je istraga u toku.
Tanjugu je rečeno da policija povodom tog slučaja obavlja istragu i da do kraja istrage nikakve informacije ne mogu davati.

Image

Kako je B92 ranije pisao, pljačka se dogodila u noći između četvrtka i petka. U međuvremenu je već petoro zavisnika primljeno na Urgentni zbog uzimanja prevelike količine metadona. Policija za sada istražuje ovaj slučaj.

Pljačkaši su na psihijatriji proveli nekoliko sati u periodu od ponoći do šest ujutru, čak su večerali i kuvali kafu na odeljenju, i ujutru izašli sa metadonom vrednim 200 miliona, koji na ulici vredi duplo više. :grana

Strahuje se da će velika količina ukradenog metadona uskoro preplaviti novosadske ulice i klubove.

Blic.rs
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 26 Mar 2017, 04:42

Može li se od ovoga srcule profitirati?

Ili je za ličnu upotrebu?
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 Mar 2017, 04:47

:D.

to Hanny zna .
Image

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 Mar 2017, 04:48

:hm

Odakle im tolike flase.
Image

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 26 Mar 2017, 06:18

Mutevelija wrote:Može li se od ovoga srcule profitirati?

Ili je za ličnu upotrebu?
Itekako.....metadon je medicinski substitut za heroin
čist šut bez smeća i bockanja....samo se popije....premija za džankse :love
Habibti, ya nour el - ain... :srce

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 04 Apr 2017, 10:59

Vladimir RUS
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Vladimir RUS » 04 Apr 2017, 18:30

Kako su glasali, to su i dobili. Ko im je kriv što jedan dio njih bojkotuje izbore, a drugi dio glasa za likove iz Holivuda. :plavi

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 08 Apr 2017, 04:08

Niški studenti napravili jedinstven aparat u Evropi za recikliranje limenki i plastike

Apps team Visoke tehničke škole u Nišu predstavio je danas aparat koji na jedinstven način u Evropi reciklira limenke i plastične flaše. On je realizovan u okviru projekta „Hardversko-softversko rešenje za prikupljanje limenki i plastičnih flaša“.

Dr Slavimir Stošović, koordinator tima objašnjava da ovaj aparat za reciklažu limenki i plastičnih flaša prati i aplikacija.
Ovaj aparat će mnogo značiti kompanijama koje se bave skladištenjem i upravljanjem ovakvog otpada, a pre svega građanima i očuvanju životne sredine. Na aplikaciji koja je realizovana u okviru projekta, svako može da vidi gde se u gradu nalazi ovakav aparat i tamo odloži limenku ili plastičnu flašu. Aparat jednostavno prepozna materijal i odvaja ga levo ili desno kada se ubaci. Onaj ko prazni aparate, na aplikaciji, jednostavno može videti da li je napunjen ili ne. Ovo je za sada jedinstven način prikupljanja ovog materijala u Evropi- objašnjava Stošović za Građanin.rs.

https://www.youtube.com/watch?v=6Qs4HaY8yFo

U okviru projekta realizovan je automat za prikupljanje limenki i plastičnih flaša, ali i mobilna aplikacija i veb sajt za prikupljanje poena. Mobilna aplikacija je zapravo segment po kome se ovaj automat razlikuje od svih do sadašnjih sličnih rešenja. Pomoću mobilne aplikacije korisnik može videti gde se automat trenutno nalazi, dobiti najkraći put do automata, pročitati uputstvo za njegovo korišćenje ali i skupljati poene za ubačeni otpad u automat.

U toku trajanja projekta organizovana su dva takmičenja u trajanju od po mesec dana, gde su sugrađani mogli da prikupljaju poene i daju doprinos procesu reciklaže, a kasnije dobiju nagrade.
U okviru projekta održano je i nekoliko edukativnih seminara o značaju upravljanja otpadom i reciklaže kao i načinu na koji se to može uraditi pomoću realizovanog hardversko-softverskog automata.
Prema rečima prof. dr Slavimira Stošovića, koordinatora projekta „cilj projekta je podići svest ljudi o značaju prikupljanja i odlaganja otpada na pravilan način, kao i značaju reciklaže. Ipak najznačajniji rezultat je prilika da studenti VTŠ na smerovim savremene računarske tehnologije, industrijsko inženjerstvo i zaštita životne sredine učestvuju u realizaciji praktičnog projekta i na taj način unaprede svoje praktične veštine, znanja i steknu preko potrebno iskustvo za buduće zapošljavanje.“

niskevesti.info

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 28 Apr 2017, 02:52

Da se nadovežem na prethodni post ;)

Niški studenti napravili “pijane naočare“

Visoka tehnička škola iz Niša obeležila je 26.aprila 41. godinu postojanja. Tim povodom organizovali su Dan otvorenih vrata gde su srednjoškolci i drugi gosti imali priliku da se upoznaju kako sa programima ove obrazovne ustanove tako i sa raznim inovacijama studenata dok su najboljima dodeljene nagrade.

Pored aparata za sakupljanje sekundarnih sirovina, automobil Wxplorer, pametne utičnice, termovizijske kamere, posebnu pažnju posetitelja privukle su tzv. “pijane naočare“. Drunk Busters naočare simuliraju efekat uticija alkohola na ljuski organizam. Tako da juče ko je probao ove naočare suočio se sa smanjenom percepcijom, zamućenim vidom, iskrivljenom slikom što dovodi do nedostatka koordinacije mišića i usporenih reakcija.

“Nije u pitanju samo alkohol već i uticaj narkotika i umora na ljudski organizam. Ovi opasni faktori negativno se odražavaju na psihomotorne sposobnosti čoveka kroz usporene reakcije, duplu sliku, izobličenje vidnog polja i slično. Naočare podrazumevaju promenu percepcije rastojanja i dubine, suženje perifernog vida, slabije rasuđivanje i nedostatak koordinacije mišića. Sve to oseća čovek koji pijan sedne za volan, a ovako scvako trezan može da vidi koliko je opasno sesti u auto u tom stanju”, objasnio je profesor Slavimir Stošović, koordinator apps tima Visoko tehničke škole.

Ako imamo u vidu da se bliže prvomajski praznici kada mnogi vozači nakon roštilja i poneke časice alkohola sednu za volan misleći “ma nije mi ništa”, ove naočare su bile jedinstvena prilika da se uvere u kakvom stanju se njihov organizam stvarno nalazi.

izvor: naissus.info

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by STrendzer » 10 May 2017, 09:21

http://exyugoslavija.com/tito-srbiji-pr ... ni-srbije/

Ova saka se toliko osilila extrempropagandistickoagresivnom politikom prema svima u okolini da covjek ponekad ne moze a da se ne zapita-jesu li oni uopce normalni ili koji im je djavo ?!

1939 nije ih ni bilo..

Image

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 23 May 2017, 02:02

GRAĐANI ZAHTEVAJU! U vremenu krize plate političara da budu do 50,000 dinara! :valja

Plate naših političara uglavnom prelaze stotine hiljade dinara i hiljade evra. U zemlji gde je 200 evra realna prosečna plata, to je više nego nenormalno.

Broj poslanika, ministara i savetnika kao i direktora toliko je ogroman, da zapravo ta politička administracija proguta sve što Srbija sačuva putem mera štednja.

Image

Ono što dodatno brine jeste što je Skupština Srbije nedavno dobila veća novčana ovlašćenja iz budžeta Srbije, u toj meri da je nivo plate političara i ostatka građana došao na istorijski maksimum.
Razlika je više nego sramotna.

Takođe mnogi se slažu da niko od političara ne sme imati veću platu od premijera.

Grdjani Srbije tako traže da se plata političara u doba mera štednje ne kreću više od 50,000 dinara.

Telegraf

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9621 times
Been thanked: 11364 times

Post by Krokodil Behko » 23 May 2017, 10:00

Jel ovo sa Njuza? :kafa

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 24 May 2017, 02:30

Ma nije ali je tekst dosta vickast :oo

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 25 May 2017, 20:02

Pokušava se srušiti džamija u Beogradu
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 26 May 2017, 08:15

Vjerske slobode
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

srculence7
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by srculence7 » 26 May 2017, 08:26

Mute čula sam na vestima ali nisam baš pažljivo ispratila dešavanja,zna li se ko stoji iza toga?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 26 May 2017, 11:46

Ne znam, grad kazu da je nelegalna :cudi i kazu da nisu mogli 50 godina dobiti dozvolu, a vidi se kakav joj je dizajn da se gradilo kao "obična kuća" a ne vjerski objekat mozda da bi se sta izbjeglo.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

SPINERKA
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by SPINERKA » 26 May 2017, 13:11

;)
NEMA DOZVOLU ZA GRADNJU -zasto provociraju i nastavljaju sa gradnjom.
Image

Post Reply

Return to “EX YU”