zloćko tokmak wrote:
sa svih tih navedenih mjesta se Armija BiH povukla i nisu ih htjeli braniti pred JNA...posebno isticem Jajce...

Pretpostavljam da ga "posebno ističeš", jer i sam znaš da je to izmišljotina, pa da malo poguraš
zloćko tokmak wrote:
je li isto takvo 'udruzivanje' bilo i u Tuzli,Bugojnu,Sarajevu,Zivinicama gdje se lokalni HVO morao razoruzati i predati oruzje Armiji?
Pa i ako je bilo, samo nam je vraćeno ono što je naše.
Svjedok sam izuzimanja čak i jedne obične pancirke, negdje oko Vareša, jer bože moj, zabranjeno je prenijeti ratnu opremu preko HVO teritorije.
Ili jednostavnije rečeno: Pošto imamo u vidu napasti ARBiH prvom prilikom, da im ne dozvolimo naoružavanje.
A što se Bugojna tiče,
ima i 20 dana kako sam pročitao jednu šokantnu vijest, ali ipak je nisam kačio na portal, mira u kući/forumu radi.
Znaš ono, kad je taj siroti i goloruki HVO izmasakrirao 45 civila u Bugojnu u ljeto 93.?
Btw, ja za to nekidan tek doznao, a ovdje je Vila o tom Bugojnu pisala milion puta, ali u nešto drugačijem kontekstu.
Nekako mi logično za zaključiti, da je bio red da se HVO razoruža u tom gradu, tek toliko da ne bi bio još koji mali masakrić, od 45 žrtava, koji se eto, tako brzo zaboravi da ga niko ni ne pominje.
http://www.avaz.ba/clanak/283730/uklonj ... acke-zrtve
S druge strane, nama tu laganini kači neke glupe gebelsovske tekstove i svakodnevno piči po živcima zbog svake sitnice iz rata, da uopšte ni ne pominjem ostale krkanluke kojih bi se postidio čak i Vladimir Šeks, a nešto ne primjećujem da se vi ostali bunite zbog toga.