Veće ublehe od Izetbegovića nisu nas mogle zapasti.Yoker wrote:Kolega voli spinovati, vjerovatno ima kompleks od familije Izetbegović a i od SDA.Chloe wrote:Ne ide to baš tako ...KOMESAR wrote:Dokumentaciju su utovarili na kamion,pod izgovorom preseljenja ,jer se je SIPA počela raspitivati i za tu firmu.
Mislim i da mu je načelnik Memić noćna mora.![]()
http://www.faktor.ba/vijest/pedijatrijs ... cni-243020
Istraga dugogodišnjeg javašluka: SIPA posjetila KCUS više od 25 puta u proteklih godinu
http://www.faktor.ba/vijest/istraga-dug ... inu-243172
Inspektori SIPA-e i ovih dana vrše provjere, a kako Faktor saznaje, u toj zdravstvenoj ustanovi su posljednjih dana po dva osnova. Neke provjere se vrše po nalogu Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.
Prema nezvaničnim informacijama, SIPA je provjeravala navode o zadržavanju novca ljekara, članova Ljekarske komore Kantona Sarajevo. Kao što je poznato, novac ovih ljekara nije uplaćivan na račun Komore, jer su delegati Skupštine Komore iz KCUS-a, kao i neki drugi delegati iz ostalih zdravstvenih ustanova u Kantonu Sarajevo, tražili da im se prvo ispostave izvještaji o radu Komore i utrošku njihovog novca. Novac od članarina je zadržan na računu KCUS-a. U međuvremenu, voljom delegata Skupštine je izabrano novo rukovodstvo Komore. Kako nezvanično saznajemo, u pogledu ovih provjera na KCUS-u nisu nađene nikakve nepravilnosti.
- Što se toga tiče, sve je čisto - kaže izvor Faktora.
Po drugim pitanjima SIPA već godinu vrši provjere u vezi s poslovanjem ranijih uprava Kliničkog centra. Kao što je poznato u revizorskim izvještajima, kao i u finasijskim izvještajima, navedeno je niz neregularnosti koje su sada predmet istrage. U vezi s tim SIPA već neko vrijeme izuzima dokumentaciju s KCUS-a.
Izvještaji o poslovanju KCUS-a pokazali su zabrinjavajuće rasipništvo i sumnjive radnje, velike gubitke, na šta je upozoravala i sadašnja generalna direktorica prof. dr. Sebija Izetbegović po dolasku na čelo te najveće zdravstvene ustanove u BiH.
Primjera radi, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu 2015. godinu okončao je s gubitkom od 16 miliona i 651 hiljadu maraka, što je za pet miliona maraka više u odnosu na 2014. godinu, navedeno je u izvještaju revizora Ureda za reviziju institucija u Federaciji BiH.
SIPA je tako u proteklih šest mjeseci 15 puta bila u KCUS-u provjeravajući navode i izuzimajući dokumentaciju o poslovanju KCUS-a ranijih godina, a tokom protekle godine čak više od 25 puta.
Nezvanično saznajemo da je SIPA do sada izuzimala dokumentaciju o izgradnji Centralnog medicinskog bloka, predmet istrage su i milionski tenderi koje su zaključivali bivši menadžmenti, predmet istrage su i zatvoreni sistemi dijagnostike.
Operacione sale u Centralnom medicinskom bloku su plaćene 65 miliona KM. Nikada nije izvršen popis te opreme, niti je knjižena u KCUS-u. Komisija za popis imenovana je dvaput u toku 2014. godine, a popis nikada nije urađen. Između ostalog, raniji menadžment je preuzimao dijagnostičke aparate putem donacija (zatvoreni sistemi) i time su se obavezivali da kupuju reagencije samo od isporučioca donacije i nameće se pitanje je li se poštovao Zakon o javnim nabavkama. Promet nekih firmi prelazio je pet miliona KM, zahvaljujući navedenom. Ovo je samo dio popisa problematičnih stavki u poslovanju ranijih uprava, a koje su već duže vrijeme predmet istrage.
SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: SEBIJA - SEKA IZETBEGOVIĆ (GRAĐEVIĆ)
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ludost i bezobrazluk nemaju kraja
Studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu prinuđeni su svoje diplomske radove pripremati u bolnicima izvan Sarajeva s obzirom da ih je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović uslovila da moraju imati mentora sa KCUS-a ukoliko žele podatke iz ove bolnice.
Studenti Medicinskog fakulteta u Sarajevu prinuđeni su svoje diplomske radove pripremati u bolnicima izvan Sarajeva s obzirom da ih je direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović uslovila da moraju imati mentora sa KCUS-a ukoliko žele podatke iz ove bolnice.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
...
Iz škode, registarskih oznaka E30-K-969, službeno registrirana na Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izašla je Sebija Izetbegović, prva dama države, prva žena zdravstva, i prva osoba u modernoj istoriji BiH koja bez ikakve prateće dokumentacije, bez putnih naloga, bez formalne odluke koristiti službeni automobil Predsjedništva BiH.
(Odlomak iz učeničkog rada )
Iz škode, registarskih oznaka E30-K-969, službeno registrirana na Kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva BiH izašla je Sebija Izetbegović, prva dama države, prva žena zdravstva, i prva osoba u modernoj istoriji BiH koja bez ikakve prateće dokumentacije, bez putnih naloga, bez formalne odluke koristiti službeni automobil Predsjedništva BiH.
(Odlomak iz učeničkog rada )
- Melek
- Deer Hunter

- Has thanked: 4467 times
- Been thanked: 3446 times
Ti si garant kojekakav Avazov placenik 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Intelligent people ignore.
Strong people forgive.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ipak su Izetbegovići privatizirali Klinički centar, Predsjedništvo BiH,SDA i državu BiH..
- Melek
- Deer Hunter

Avazov baliluk nema granica 
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Melek
- Deer Hunter

Jbt, pa kad bolje promislim, ova mi je danas najbolja i najvjerodostojnija.Melek wrote:Avazov baliluk nema granica
Fakat - Avazov baliluk nema granica
Weak people revenge.
Strong people forgive.
Strong people forgive.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
AVAZ pakuje familiji Izetbegović,a oni jadni i čedni!Melek wrote:Jbt, pa kad bolje promislim, ova mi je danas najbolja i najvjerodostojnija.Melek wrote:Avazov baliluk nema granica
Fakat - Avazov baliluk nema granica
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Da li su istražni organi smjeli izaći na teren,da ustanove otkud ona u "škodi" ?
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
ZAboravio si vjeru i naciju, te da su privatizirali( ukrali) donacije koje su stizale tokom rata u Bih da bi otvorili stranacki list " Dnevni Avaz" koji je stitio poslijeratnu pljackasku privatizaciju, sve do Alijine smrti.KOMESAR wrote:Ipak su Izetbegovići privatizirali Klinički centar, Predsjedništvo BiH,SDA i državu BiH..
Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je bila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje je razgovarala o gorućim problemima sa uvaženim kolegama.
„Ja sam ovdje došla kao vrhovni medicinski autoritet iz šehera. Na ugodnom sastanku smo razgovarali o tome kako ljudi iz Tuzle mogu još više popraviti stanje u našem glavnom gradu. Svjesni smo već da oni, kao i kolege iz ostalih manje važnih kantona, rade za jedini pravi kanton i na tome smo im zahvalni. Iako puno daju, smatramo da bi Tuzlaci još više mogli raditi za svoje prijatelje iz Sarajeva, a to se posebno odnosi na članove UKC-a“, počela je Sebija svoje izlaganje.
U nastavku svog obraćanja je objasnila šta tačno želi od članova UKC-a Tuzla.
„Ja sam im pojasnila kakvo je stanje na KCUS-u: doktori nam odlaze, higijenski uslovi su katastrofalni i sve više aparata nam ne radi. Zbog toga sam uputila zahtjev, koji oni naravno moraju ispuniti, da nam pošalju 10 doktora, 7 aparata koje mi nemamo, te 4 čistačice. Ovo će uveliko olakšati rad na KCUS-u, a kolege iz Tuzle će dobiti moralnu satisfakciju. Vjerujem da im je to najbitnije“, kazala je za naš portal Sebija Izetbegović.
Predstavnici UKC-a Tuzla nisu ništa komentarisali jer im je gospođa Izetbegović zabranila bilo kakav kontakt sa predstavnicima medija. Nezvanično saznajemo da će doktori koji pređu na KCUS i dalje ostati na platnoj listi Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.
Aldin Vrškić
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
KOMESAR wrote:Ipak su Izetbegovići privatizirali Klinički centar, Predsjedništvo BiH,SDA i državu BiH..
Hajmo se mijenjati za imanje ...
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Moje imanje je u Jeleču.Chloe wrote:KOMESAR wrote:Ipak su Izetbegovići privatizirali Klinički centar, Predsjedništvo BiH,SDA i državu BiH..... nisu Kladušu. Kod nas sunce sija, cvijeće cvjeta aman k'o mala Švica pod "dirigentskom palicom" Abdića od rata na ovamo ...
![]()
Sumnjam da bi ti bilo bolje kod Dodika nego kod Babe?
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Šta ona ima da razgovara i pregovara sa Tuzlanskom bolnicom? Sad je ona i ministar i predsjednik i sve u ovoj državi.SPINERKA wrote:Direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović je bila u posjeti Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli gdje je razgovarala o gorućim problemima sa uvaženim kolegama.
„Ja sam ovdje došla kao vrhovni medicinski autoritet iz šehera. Na ugodnom sastanku smo razgovarali o tome kako ljudi iz Tuzle mogu još više popraviti stanje u našem glavnom gradu. Svjesni smo već da oni, kao i kolege iz ostalih manje važnih kantona, rade za jedini pravi kanton i na tome smo im zahvalni. Iako puno daju, smatramo da bi Tuzlaci još više mogli raditi za svoje prijatelje iz Sarajeva, a to se posebno odnosi na članove UKC-a“, počela je Sebija svoje izlaganje.
U nastavku svog obraćanja je objasnila šta tačno želi od članova UKC-a Tuzla.
„Ja sam im pojasnila kakvo je stanje na KCUS-u: doktori nam odlaze, higijenski uslovi su katastrofalni i sve više aparata nam ne radi. Zbog toga sam uputila zahtjev, koji oni naravno moraju ispuniti, da nam pošalju 10 doktora, 7 aparata koje mi nemamo, te 4 čistačice. Ovo će uveliko olakšati rad na KCUS-u, a kolege iz Tuzle će dobiti moralnu satisfakciju. Vjerujem da im je to najbitnije“, kazala je za naš portal Sebija Izetbegović.
Predstavnici UKC-a Tuzla nisu ništa komentarisali jer im je gospođa Izetbegović zabranila bilo kakav kontakt sa predstavnicima medija. Nezvanično saznajemo da će doktori koji pređu na KCUS i dalje ostati na platnoj listi Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli.
Aldin Vrškić![]()
Nabijem i nju i takvu državu na neku stvar.
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Politički direktor SDP BiH Damir Mašić traži od nadležnih istražnih organa u BiH da utvrde odgovornost za neovlašteno korištenje službenog vozila Predsjedništva BiH od strane Sebije Izetbegović.
"Ovaj skandalozni potez porodice Izetbegović vrhunac je privatizacije države i njenih institucija koju oni i njihova SDA godinama provode. Čak i ako je od čelnih ljudi SDA - previše je. Od onih koji su spremni na ovakve stvari ne može se očekivati da zbog moralne odgovornosti podnesu ostavke ili makar upute izvinjenje građanima.
Zato očekujem da nadležna pravosudna i policijska tijela u BiH pokažu predanost i profesionalnost, te hitno ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i adekvatno sankcioniraju one koji su ovu zloupotrebu državne imovine naredili i proveli. Ovo je još jedan dokaz da čelnici SDA državu BiH posmatraju isključivo kao svoje privatno vlasništvo u kojem oni, za razliku od građana, mogu raditi šta god žele. Krajnje je vrijeme da se ovakvo ponašanje zaustavi i već jednom kazni".
"Ovaj skandalozni potez porodice Izetbegović vrhunac je privatizacije države i njenih institucija koju oni i njihova SDA godinama provode. Čak i ako je od čelnih ljudi SDA - previše je. Od onih koji su spremni na ovakve stvari ne može se očekivati da zbog moralne odgovornosti podnesu ostavke ili makar upute izvinjenje građanima.
Zato očekujem da nadležna pravosudna i policijska tijela u BiH pokažu predanost i profesionalnost, te hitno ispitaju sve okolnosti ovog slučaja i adekvatno sankcioniraju one koji su ovu zloupotrebu državne imovine naredili i proveli. Ovo je još jedan dokaz da čelnici SDA državu BiH posmatraju isključivo kao svoje privatno vlasništvo u kojem oni, za razliku od građana, mogu raditi šta god žele. Krajnje je vrijeme da se ovakvo ponašanje zaustavi i već jednom kazni".
- KOMESAR
- Forum [Bot]
Ko kaže da je narod birao.Mafijaška SDA je napravila takav sistem unutarnjeg organizovanja,od sudstva do bolnice,da bez obzira na rezultate oni upravljaju svim i svačim,pa čak i drugim strankama kao što je SDP.SBiH, SBB,...SPINERKA wrote:![]()
Nije drzava kriva .
Narod bira -narod uziva. NEKA MOG
Samo se ti ovdje -oglasavas, ostali
Nadje se uvijek netko da tu ubaci bibera Fahru
- Chloe
- Žena za sva vremena

- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3486 times
KOMESAR wrote:Moje imanje je u Jeleču.Chloe wrote:KOMESAR wrote:Ipak su Izetbegovići privatizirali Klinički centar, Predsjedništvo BiH,SDA i državu BiH..... nisu Kladušu. Kod nas sunce sija, cvijeće cvjeta aman k'o mala Švica pod "dirigentskom palicom" Abdića od rata na ovamo ...
![]()
Sumnjam da bi ti bilo bolje kod Dodika nego kod Babe?