Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23945 times
- Been thanked: 6246 times
- Status: Offline
Re: Evropa i imigranti. Problem budućnosti ili ne
...valahi mi je dosta i tih imigranata, pun mi quratz!
...nemoj da pricam sta mi se desilo proslu subotu u mojoj knajpi, gdje idem preko 20 godina! ...toliko su bahati i arogantni, imam srecu da nisam sebi murije zaradila!
...sefu sam rekla svoje misljenje, a on me dobro poznaje...sad' vjerojatno moli boga da vise ne dodjem! 
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
Nisu imigranti problem, vec drzave koje ne znaju regulisati pravila i zakone za imigraciju, EU je trebala jednsotavno prihvatiiti praksu USA i CAnada , a drugo, najlakse je verbalno kakati protiv imigranta, naorocito izbjeglica 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
Ne mozes porediti evropske zemlje sa sjevernoamerickim. Njima se imigranti pojavljuju u ogromnom broju na granicama. Mada, ja bih razgranicio pojam imigracije i izbjeglistva, opet kazem.
Italija jos uvijek nema ni Ministarstvo za Imigraciju, a kamoli da ima neku imigracionu politiku.
Italija jos uvijek nema ni Ministarstvo za Imigraciju, a kamoli da ima neku imigracionu politiku.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
A treba sve migrante koji se ne slazu sa politikama drzava koje su ih prihvatile vratiti u zemlje iz kojih su otisli.statebriga wrote:Nisu imigranti problem, vec drzave koje ne znaju regulisati pravila i zakone za imigraciju, EU je trebala jednsotavno prihvatiiti praksu USA i CAnada , a drugo, najlakse je verbalno kakati protiv imigranta, naorocito izbjeglica
Ako im ne valja, neka se brate vrate tamo gdje misle da im je bolje.
-
Venera
- Seksologinja

ma to mi je poznato, ali to je jako los izgovor, jer EU nije nikad napravila konkrente planove ni za imigrante,a jos manje za izjbeglice, doslovno 20 godina EU se dogovara da neso uradi, i EU je znala da ce se ovo desiti, o tome su pisali prije 10 godina, i opet,nisu nista uradili, stoga trenutna situacija u EU je upravo losa zahvaljujuci lijenosti i nepostojanju zajednickog dogovora, zato ni ne znnam sto je svrha psotojanja ujedinjenih evropskih drzava , ako nisu u stanju da regulisu zivote gradjanaSocrates wrote:Ne mozes porediti evropske zemlje sa sjevernoamerickim. Njima se imigranti pojavljuju u ogromnom broju na granicama. Mada, ja bih razgranicio pojam imigracije i izbjeglistva, opet kazem.
-
Venera
- Seksologinja

naravnoposmatrac wrote:A treba sve migrante koji se ne slazu sa politikama drzava koje su ih prihvatile vratiti u zemlje iz kojih su otisli.statebriga wrote:Nisu imigranti problem, vec drzave koje ne znaju regulisati pravila i zakone za imigraciju, EU je trebala jednsotavno prihvatiiti praksu USA i CAnada , a drugo, najlakse je verbalno kakati protiv imigranta, naorocito izbjeglica
Ako im ne valja, neka se brate vrate tamo gdje misle da im je bolje.
-
posmatrac
- Inventar foruma

statebriga wrote:naravnoposmatrac wrote:A treba sve migrante koji se ne slazu sa politikama drzava koje su ih prihvatile vratiti u zemlje iz kojih su otisli.statebriga wrote:Nisu imigranti problem, vec drzave koje ne znaju regulisati pravila i zakone za imigraciju, EU je trebala jednsotavno prihvatiiti praksu USA i CAnada , a drugo, najlakse je verbalno kakati protiv imigranta, naorocito izbjeglica
Ako im ne valja, neka se brate vrate tamo gdje misle da im je bolje.EU treba iskljuciti finansijsku pomoc koja prozivodi debilnost i lijenost godinama
meni ni danas nije jasno da daje mejsecnu pomoc godinama, umjesto da ga osposbis na rad, a istovremeno, EU uvoze radnike , dupli debilizam
- Socrates
- Forum [Bot]
Nije lako uspostaviti saglasnost izmedju dvije drzave a kamoli 20 i nesto.statebriga wrote:ma to mi je poznato, ali to je jako los izgovor, jer EU nije nikad napravila konkrente planove ni za imigrante,a jos manje za izjbeglice, doslovno 20 godina EU se dogovara da neso uradi, i EU je znala da ce se ovo desiti, o tome su pisali prije 10 godina, i opet,nisu nista uradili, stoga trenutna situacija u EU je upravo losa zahvaljujuci lijenosti i nepostojanju zajednickog dogovora, zato ni ne znnam sto je svrha psotojanja ujedinjenih evropskih drzava , ako nisu u stanju da regulisu zivote gradjanaSocrates wrote:Ne mozes porediti evropske zemlje sa sjevernoamerickim. Njima se imigranti pojavljuju u ogromnom broju na granicama. Mada, ja bih razgranicio pojam imigracije i izbjeglistva, opet kazem.
A druga stvar je da na pitanju imigracije EU moze da pukne po savovima.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

hvala Posmatrac
a zaboravih dodati,ne kontam imigrante koji se vidim bne protiv imigranta i izbjeglica , takvi mi se najvise gade
domace loklano stanovnistvo je isto malkice izgubljeno , jer ne konta da im je to njihova drzava dala, pa nek' se bune drzavi
a zaboravih dodati,ne kontam imigrante koji se vidim bne protiv imigranta i izbjeglica , takvi mi se najvise gade
domace loklano stanovnistvo je isto malkice izgubljeno , jer ne konta da im je to njihova drzava dala, pa nek' se bune drzavi
statebriga -- Da li bi ti primila imigrantsku familiju u svoj dom?
-
posmatrac
- Inventar foruma

Jbg,kontaju da ce zbog navale novih izbjeglica i njihov status biti doveden u pitanje, sve stvar borbe za licnim opstankom, a veliki broj izgubi vremenom iz vida sjecanje da su i sami izbjeglicestatebriga wrote:hvala Posmatrac![]()
a zaboravih dodati,ne kontam imigrante koji se vidim bne protiv imigranta i izbjeglica , takvi mi se najvise gade![]()
Domace stanovnistvo i nema vremena da se bavi njima, jbg trka za parama itd
-
Venera
- Seksologinja

a to ti ozbljino vjerujesSocrates wrote:Nije lako uspostaviti saglasnost izmedju dvije drzave a kamoli 20 i nesto.statebriga wrote:ma to mi je poznato, ali to je jako los izgovor, jer EU nije nikad napravila konkrente planove ni za imigrante,a jos manje za izjbeglice, doslovno 20 godina EU se dogovara da neso uradi, i EU je znala da ce se ovo desiti, o tome su pisali prije 10 godina, i opet,nisu nista uradili, stoga trenutna situacija u EU je upravo losa zahvaljujuci lijenosti i nepostojanju zajednickog dogovora, zato ni ne znnam sto je svrha psotojanja ujedinjenih evropskih drzava , ako nisu u stanju da regulisu zivote gradjanaSocrates wrote:Ne mozes porediti evropske zemlje sa sjevernoamerickim. Njima se imigranti pojavljuju u ogromnom broju na granicama. Mada, ja bih razgranicio pojam imigracije i izbjeglistva, opet kazem.
A druga stvar je da na pitanju imigracije EU moze da pukne po savovima.
Kako se Madzarska odvojila, nije jos izbacena iz EU, znaci, svaka EU drzava, individulano , bez ozbira na zajednicke potpisane ugovore, moze prekrsiti isti sa diplomatskim izgovorom, pffffff
Nije problem u nemanju sugalsnosti, vec u nemanju incijative ni za vlastito dobro , ovo je bio doslovno samodestrktivni potez EU
-
Venera
- Seksologinja

ne razumijem pitanjeSPINERKA wrote:statebriga -- Da li bi ti primila imigrantsku familiju u svoj dom?
drzava je obavezna da se brine o imigrantima
-
Venera
- Seksologinja

Domace stanovnisto je isprepadano, i osjeca se ugrozeno, znaci, strah je najbolje emocija kojom se igraju politicari, jer su isti upravo proizveli takvo stanje u EU , no , malo jeste cudno da ne kuze da im je vlastita Unija servirala krizuposmatrac wrote:Jbg,kontaju da ce zbog navale novih izbjeglica i njihov status biti doveden u pitanje, sve stvar borbe za licnim opstankom, a veliki broj izgubi vremenom iz vida sjecanje da su i sami izbjeglicestatebriga wrote:hvala Posmatrac![]()
a zaboravih dodati,ne kontam imigrante koji se vidim bne protiv imigranta i izbjeglica , takvi mi se najvise gade![]()
domace loklano stanovnistvo je isto malkice izgubljeno , jer ne konta da im je to njihova drzava dala, pa nek' se bune drzavi![]()
Domace stanovnistvo i nema vremena da se bavi njima, jbg trka za parama itd
ali kako obrazloziti stav imigrananta i izbjelgic akoji su upravo protiv danasnjih imigranata i izbjeglica, sto je njihov motiv mrznje prema njima
- Socrates
- Forum [Bot]
Ima razlicitih imigranata i izbjeglica. Hajde da iskljucimo sigurnosne razloge i licni karakter pojedinacnog imigranta iz citave price.statebriga wrote:hvala Posmatrac![]()
Ne znam da li si ikad srela, recimo, nekog imigranta iz Afrike u zivotu, recimo iz Darfura, ali mnogi dolaze ili su dolazili polupismeni i na svom jeziku, a da ne govorim o stranom, i nemaju naviku zivljenja u soliterima, zgradama, sa komsijama ispod i iznad, ne znaju da koriste kucanske aparate, ne znaju da kupe osnovne namirnice u supermarketu, itd.
Znaci moras da ga ucis ispocetka o prostom zivotu u jednom gradu, a da ne govorim o treningu za posao.
Jedna Veca koja je isto bila imigrant u Njemacku nema nikakve dodirne tacke sa ovakvima, jer nju nisu morali uciti sve ovo, pa je i donekle razumljivo da je protiv imigracije.
Last edited by Socrates on 26 Apr 2017, 21:28, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
statebriga wrote:ne razumijem pitanjeSPINERKA wrote:statebriga -- Da li bi ti primila imigrantsku familiju u svoj dom?![]()
drzava je obavezna da se brine o imigrantima
razumijes ti vrlo dobro
nije obavezna - ako nema program za to
-
Venera
- Seksologinja

opet, suplja prica i besmislen izgovorSocrates wrote:Ima razlicitih imigranata i izbjeglica. Hajde da iskljucimo sigurnosne razloge iz citave price.statebriga wrote:hvala Posmatrac![]()
Ne znam da li si ikad srela, recimo, imigranta iz Afrike u zivotu, ali mnogi dolaze polupismeni i na svom jeziku, a da ne govorim o stranom, i nemaju naviku zivljenja u soliterima, zgradama, sa komsijama ispod i iznad, ne znaju da koriste kucanske aparate, itd.
Znaci moras da ga ucis ispocetka o prostom zivotu u jednom gradu, a da ne govorim o treningu za posao.
Jedna Veca koja je isto bila immigrant u Njemacku nema nikakve dodirne tacke sa ovakvima, jer nju nisu morali uciti sve ovo, pa je i donekle razumljivo da je protiv imigracije.
radila sma za imigraciju godinama, sve i svasta vidjela, i dalje tvrdim ,drzava je odgovorna pripremiti imigrante za zivot, kao i humanitarna drustva koja ce im pomoci u vezi svega, od paljenja usisivaca,sporeta, voznje auta do osnovnog posla i ucenja jezika
da dodam, otkad je Afrika sinonim divljastva i nemanja urbanih zona, malome cudi takav tvoj pogeld
pa veci smo mi divljaci sa Balkana, koji se ne mozemo dogovoriti 25 godina psolije rata, a u Ugandi ubice odgovorne za genocid su se izvinile, drzava nije uvijek u mogucnosti da vodi sve slucjaeve na Sudu,narod je zato odluci da postavi lokalne sudnice, doslovno u selima, znaci,komunlanim radom, su postigli mir izmejdu dva najveca plemena u drzavi
-
Venera
- Seksologinja

SPINERKA wrote:statebriga wrote:ne razumijem pitanjeSPINERKA wrote:statebriga -- Da li bi ti primila imigrantsku familiju u svoj dom?![]()
drzava je obavezna da se brine o imigrantima![]()
razumijes ti vrlo dobro
nije obavezna - ako nema program za to
drzava nije obavezna za imigraciju i postavljanjem zakona i programa
tvoje pitanje ti je i dalje besmisleno, a primjetial sam da je isto pitanje jedno od najfrekvenitjih pitanja koje veze nema sa logikom
- Socrates
- Forum [Bot]
Ja ti navodim ekstremni primjer. Zato je izbjeglica drugaciji pojam od imigranta. I zato Kanada prima preko 200 000-300 000 imigranata godisnje, ali je broj izbjeglica negdje oko 10 000. Sa nekim izuzecima u odredjenim godinama, u kriticnim slucajevima, kao sto je Sirija.
Imigrante primas po vrlo strogim kriterijumima obrazovanosti, finansijske samostalnosti, perfektnog zdravlja, poznavanja engleskog jezika, dok za izbjeglice to uglavnom ne vazi. Sto je trosak za drzavni budzet, pa je samim tim i rizik. Mnogi ratovi u svijetu za uzrok su imali velike izbjeglicke talase. Kao, recimo, Kongo sa nekoliko miliona zrtava.
Pa ocigledno je da je drzava odgovorna ako ih primi.
Ako ih ne primi, zasto bi bila odgovorna?
To sto pricas nije Uganda, nego Rwanda.
I nisu se ubice uopste izvinile, nego ih je bilo toliko "normalnih" saucesnika u genocidu da je bilo nemoguce potrpati ih sve u zatvore, pa su ih i pustali.
Imigrante primas po vrlo strogim kriterijumima obrazovanosti, finansijske samostalnosti, perfektnog zdravlja, poznavanja engleskog jezika, dok za izbjeglice to uglavnom ne vazi. Sto je trosak za drzavni budzet, pa je samim tim i rizik. Mnogi ratovi u svijetu za uzrok su imali velike izbjeglicke talase. Kao, recimo, Kongo sa nekoliko miliona zrtava.
Pa ocigledno je da je drzava odgovorna ako ih primi.
Ako ih ne primi, zasto bi bila odgovorna?
To sto pricas nije Uganda, nego Rwanda.
I nisu se ubice uopste izvinile, nego ih je bilo toliko "normalnih" saucesnika u genocidu da je bilo nemoguce potrpati ih sve u zatvore, pa su ih i pustali.
Last edited by Socrates on 26 Apr 2017, 21:47, edited 6 times in total.
. . . . . . . . .
I nije mali broj? sta je onda problem ?znaci narod ziasta ne korsiti logiku,pa nij ni cudo da postoje ukakane situacije u svijetu![]()