Film traje 3 sata, ima istu temu kao i kultno-kultni Hofmanov "Little Big Man" (general Custer/Big little horn), čak ima i istu ocjenu kao Hofmanov film, ali ja mislim da mu nije ni u peti
Ok, ovo je iz drugog ugla. Little big man je iz ugla neke protuhe, a ovo je iz ugla samog generala Custera, s tim da opet moram reći da sam kvalitet nije uporediv
Jako dobar. Cijeli se film dešava u nekim nedođijama u blizini Meksika, s likovima koji je sve odreda pregazilo vrijemem uključujući tu i indijance otpadnike, Pravo na novi početak, dobit će dva unaprijed otpisana lika.
Čuveni serijal iz osamdesetih sa (u to doba) najsrcolomnijim glumcem u glavnoj ulozi.
Ocjena je blizu sedmice i tu je ot negdje. Prelijepi krajolici, kao i obično, ako govorimo o westernima, odlična kostimografija, fabula, ali scenarij je kaskao
Najveća mu je snaga u radnji što on nema nikakvu radnju. Sve se odvija u beskrajnim prostranstvima, film je spor, baš kao i putovanja američkih pionira po bespućima zapada, a na kraju ni nema konkretnog završetka ni za to malo radnje, s tim da je ambijent vrhunski, a likovi dovedeni do vrha.
Zagorka wrote: 08 Nov 2017, 00:25
Ne znam imas li neka 132 pink kanala (znam da imas.kablovsku)
Medju njima ima 5-6 filmskih cini mi se. Znam da ima pink western.
Znam, ali nije nešto. Slika je otprilike gora, nego na bilo kojem piratskom sajtu
lavne uloge:
Kevin Makely, Bruce Davison, Jenny Curtis, Meg Foster, Todd A. Robinson, Mark Ryan, Bob Olin, Sean Cook, Randy Ryan, Ian Gary, Brea Bee, Jonathan McClintic, Yuri Lowenthal, K. Harrison Sweeney, Ron Chevalier …
Radnja filma:
Radnja filma odvija se tokom 1876. godine u Montani, a govori o nemilosrdnom lovcu na ucjene koji traga za svojim bratom ..
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.
lavne uloge:
Christian Bale, Rosamund Pike, Peter Mullan, Ben Foster, Jesse Plemons, Stephen Lang, Paul Anderson, Q’orianka Kilcher, Rory Cochrane, Timothée Chalamet, Scott Wilson, Adam Beach, Wes Studi …
Radnja filma:
1892. godine, legendarni vojni kapetan nerado pristaje da provede poglavicu Cheyennea i njegovu porodicu kroz opasnu teritoriju …
Postoje ljudi koji te zaborave
s takvom lakoćom
kao što se zaboravi kišobran,
i sjete te se samo kad pada kiša.