Jugonostalgičari

Dešavanja u regionu.

Moderator: Krokodil Behko

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Velika anketa: Gdje se voli a gdje mrzi Jugoslavija

Post by storm » 07 Mar 2017, 10:11

dr laganini wrote:..nerviraju me dojmovi...ionako je povjest zahtjevna materija i ako još donosiš odluke na osnovu dojma ništa od istine..
Pobij jedan moj "dojam"??!
Drugo je sto tebe brije samo hdz drzavotvorna istina... Puna grešaka...
Tu i jest problem... Sve bezgrijesni, skoro pa nebeski narodi :hihi
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 07 Mar 2017, 10:11

Krokodil Behko wrote:Zaboravlja se da jedno od najvećih umijeća politike, kao društvene discipline, jeste stvaranje privida i vođenje diplomatije, pri čemu se koriste razne taktike, u svrhu nekog zacrtanog strateškog cilja.

Ne bi Milošević ni uspio onoliko homogenizirati Srbe, da im je domah od početa govorio ono što je mislio, pa i radio. Ko bi ga podržao npr 1990. da je rekao da je za razbijanje Jugoslavije i da će Srbi živjeti u 5-6 država?

S druge strane, uvjeren sam da Tuđman u Hrvatskoj ne bi imao podršku više od 5%, da je kojim slučajem unaprijed rekao kako će i na koji će način rješavati pitanje Hrvata u BiH.
Završili bi na vilama...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 07 Mar 2017, 10:12

..tudjman je uvjerljivo dobiva sve izbore posle rata tako da ti ta teza ne pije vodu...

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 07 Mar 2017, 10:15

storm wrote:
dr laganini wrote:..nerviraju me dojmovi...ionako je povjest zahtjevna materija i ako još donosiš odluke na osnovu dojma ništa od istine..
Pobij jedan moj "dojam"??!
Drugo je sto tebe brije samo hdz drzavotvorna istina... Puna grešaka...
Tu i jest problem... Sve bezgrijesni, skoro pa nebeski narodi :hihi
..svka vlada i ona najbolja ima greške..primjer merkel sad..al su strateški ciljevi bitni ako su ostvareni a hrvatska je ostvarila sve strateške ciljeve..naravno zivimo u dnevnopolitičkom životu i ono nikad ne može donosit konačan sud u povjesnom smislu odmak učini svoje..

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 07 Mar 2017, 10:23

..S 42 posto dobivenih glasova HDZ je osvojio 205 (58 posto) zastupničkih mjesta. Drugi najbolji rezultat polučio je SKH-SDP s 26 % osvojenih glasova i 107 mandata (30 posto). ...govorim o izborima 1990 a 1997 tudmjan na predsjedničkim izborima 1.Franjo Tuđman (Hrvatska demokratska zajednica - HDZ) - pobjednik - 1.337.990 - 61,41%
2.Zdravko Tomac (Socijaldemokratska partija Hrvatske - SDP) - 458.172 - 21,03%
3.Vladimir Gotovac (Hrvatska socijalno liberalna stranka - HSLS) - 382.630 - 17,56%

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 07 Mar 2017, 10:24

..dakle sam tudjman je dobio 1997 više glasov au postotku od hdz na prvim parlamentarnim izborima..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 10163 times
Been thanked: 12041 times

Post by Krokodil Behko » 07 Mar 2017, 10:35

Onaj osjećaj, kad pišeš o curi koja tvrdi da je nevina (mada si je vidio svojim očima "u klinču"), a neko te pobija tvrdeći da je takva i ostala, do kraja života.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Jugonostalgičari

Post by dr laganini » 19 Mar 2017, 08:52

..mesićevi pajdaši.. :zubi

...Josip Perković i Zdravko Mustač nepravomoćno su osuđeni 3. kolovoza 2016. godine na kaznu doživotnog zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića u Njemačkoj 1983...

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 24 Mar 2017, 16:23

Krokodil Behko wrote:Zaboravlja se da jedno od najvećih umijeća politike, kao društvene discipline, jeste stvaranje privida i vođenje diplomatije, pri čemu se koriste razne taktike, u svrhu nekog zacrtanog strateškog cilja.

Ne bi Milošević ni uspio onoliko homogenizirati Srbe, da im je domah od početa govorio ono što je mislio, pa i radio. Ko bi ga podržao npr 1990. da je rekao da je za razbijanje Jugoslavije i da će Srbi živjeti u 5-6 država?

S druge strane, uvjeren sam da Tuđman u Hrvatskoj ne bi imao podršku više od 5%, da je kojim slučajem unaprijed rekao kako će i na koji će način rješavati pitanje Hrvata u BiH.
Osnovno je da se osmisli fiktivni unutrasnji i strani neprijatelj, ali 90tih u Hrvatskoj to nije bio problem imajuci u vidu ponasanje Milosevica, samo je komedija da je Rvtsku napadaju i danas neprijatelji sa svih strana :zubi pa je fasizam u velikom porastu.
Posebno su opasni ti homosexualci i cirilicne table u Slavoniji koje znaju da budu gadne i nepredvidljive :D.

Nije Milosevic Srbima rekao da ce zivjeti u 5, 6 drzava, nego i dalje u jednoj, a oni mu povjerovali.

Problem je uvijek povodljivost i glupost naroda, pa zar i danas ne zivimo u " demokratskom" drustvu, a vladaju isti.

Tudjman je dobio izbore zbog Milosevica, da nije bilo jednog ne bi nikada bilo ni drugog.

Ne bi se ni mi usrecili sa ljepotanom ALijom :zubi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 24 Mar 2017, 18:06

posmatrac wrote:

Osnovno je da se osmisli fiktivni unutrasnji i strani neprijatelj, ali 90tih u Hrvatskoj to nije bio problem imajuci u vidu ponasanje Milosevica, samo je komedija da je Rvtsku napadaju i danas neprijatelji sa svih strana :zubi pa je fasizam u velikom porastu.
Posebno su opasni ti homosexualci i cirilicne table u Slavoniji koje znaju da budu gadne i nepredvidljive :D.

Nije Milosevic Srbima rekao da ce zivjeti u 5, 6 drzava, nego i dalje u jednoj, a oni mu povjerovali.

Problem je uvijek povodljivost i glupost naroda, pa zar i danas ne zivimo u " demokratskom" drustvu, a vladaju isti.

Tudjman je dobio izbore zbog Milosevica, da nije bilo jednog ne bi nikada bilo ni drugog.

Ne bi se ni mi usrecili sa ljepotanom ALijom :zubi

To tako ide. Milošević je imao vojsku, pa je mogao prvi krenuti, a Tuđmanu nije trebalo puno truda, pored takvog Miloševića, da ubijedi Hrvate da su im svi neprijatelji.

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 29 Mar 2017, 18:46

...komunista komu sve :zubičetiri godine od otvaranja Titovog sefa, slavnog depoa 555 koji se nalazi u Narodnoj banci Srbije, ali ni danas se ne zna što se u sefu nalazilo. To ne znaju ni Titovi nasljednici, a jedino što se zna je da je 1982. godine, kada su Titove stvari spremljene u sef, tamo pohranjena ogromna količina vrijednih stvari. Prema dostupnim podacima, u sefu je bilo oko 30 kilograma zlata u polugama i u prahu, 2.663 komada velikih i malih zlatnika, 149 dijamanata i brilijanata, 1.271 komada numizmatičkog novca ogromne vrijednosti, 13 odlikovanja, 251 predmet od zlata i drugih plemenitih metala, 18 kompleta posuđa od srebra s pozlatom, 83 medaljona, bisera, privjesaka, značaka i pozlaćene dugmadi, veće svote dolara i maraka. Međutim, Titovi nasljednici ne znaju što je ostalo od svega toga niti kada će se odlučivati o sadržaju sefa. Depo 555 je osnovan nakon smrti Josipa Broza Tita, a sadržaj je popisala komisija na osnovu odluke Predsjedništva SFRJ od 30. ožujka 1982. i predala na čuvanje Trezoru NBS-a s oznakom 'državna tajna'. Oznaku tajnosti je skinuo u veljači 2013. predsjednik Srbije Tomislav Nikolić. Međutim, javnosti do danas nije priopćeno što je državna komisija pronašla u vrećama iz depoa 555.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 29 Mar 2017, 21:51

ali ni danas se ne zna što se u sefu nalazilo
A potom..
Prema dostupnim podacima
Pa ako se ne zna šta je bilo u sefu, otkud onda "dostupni podaci"?

posmatrac
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by posmatrac » 29 Mar 2017, 22:27

Krokodil Behko wrote:
ali ni danas se ne zna što se u sefu nalazilo
A potom..
Prema dostupnim podacima
Pa ako se ne zna šta je bilo u sefu, otkud onda "dostupni podaci"?
Dostupni podatci su ona privreda koju je izgradio i cinjenica da jedan dinar nije iznio iz Jugoslavije, niti je ista ostavio svojoj djeci,a kamo li nekakvim kriminogenim Todoricima :D.

Žan Pol Sartr, fildozof i književnik:

Titova Jugoslavija je realizacija moje filozofije :klanja

dr laganini
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by dr laganini » 01 Apr 2017, 23:18

.. :hihi 'Za dom spremni' bi zabranilo 45 posto ljudi, 70 posto protiv petokrake!

Rezultati pokazuju da su građani koji su skloni zabrani simbola i znakovlja izrazito nezadovoljni demokracijom

Mohr
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 3 times
Been thanked: 21 times

Post by Mohr » 29 Apr 2017, 14:02

:obrve Image

Image

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1696 times
Been thanked: 3239 times

Post by Mutevelija » 29 Apr 2017, 19:04

Nećeš vidit hodže da ljubi titu. Kad mu je zadrmalo kavez 1974 morade priznati Muslimane.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3957 times
Been thanked: 2978 times

Post by Pasaga » 29 Apr 2017, 19:26

Mutevelija wrote:Nećeš vidit hodže da ljubi titu. Kad mu je zadrmalo kavez 1974 morade priznati Muslimane.
Nebih nista komentarisao prije nego se oglasi
nas REMZO ... :)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates » 29 Apr 2017, 19:48

Mutevelija wrote:Nećeš vidit hodže da ljubi titu. Kad mu je zadrmalo kavez 1974 morade priznati Muslimane.
Komunisti su muslimane priznali 1963. 1968 su priznali da se pisu velikim slovom, kao Muslimani.
. . . . . . . . .

Venera
Seksologinja
Seksologinja
Has thanked: 1306 times
Been thanked: 717 times

Post by Venera » 29 Apr 2017, 20:08

Socrates wrote:
Komunisti su muslimane priznali 1963. 1968 su priznali da se pisu velikim slovom, kao Muslimani.
a koje godine je dodan plamen na grbu :kafa
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1696 times
Been thanked: 3239 times

Post by Mutevelija » 29 Apr 2017, 20:12

Da ne spomenem da se zbog naziva Musliman išlo u zatvor prije 1974.
Ali Tito je morao priznati naciju Muslimana, jer bi ispao kao srpsko-hrvatski pijun, što on nije htio biti.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Post Reply

Return to “EX YU”