TROSJED
Moderator: VIP
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Status: Offline
Re: Islam
Nista ja ne izdvojim, nego non-stop pises o "lizanju okupatorskih guzica".posmatrac wrote:A izdvoji ( ne znam kakvo bi ga vise nazvao) 1% texta koji napisem( ne vidi ili ne konta sve ostalo) da bi imao alibi da pise sta bilo ovdje.statebriga wrote:Socrates, gdje je Posmatrac dehumanizirao Bosnjake u gornjem postu?Socrates wrote:To sto izjednacavas muslimane i krscane u tvojoj prici o izdaji ti nista ne pomaze. Njih ne mozes prakticno dehumanizovati jer imaju potporu od komsijskih drzava. Bosnjake mozes I pokusaji da se to uradi traju vijekovima. Zvacu te cetnikom sve dok promices cetnicku ideologiju.posmatrac wrote:NAravno da sam ih nazvao balijom i ustasicom kada si ti prvi mene nazvao cetnikom ( ako si posten vrati se gore pa pogledaj, i ti i svako onaj ko misli drugacije), pa nije ok da sebi dozvoljavas ono sto ti kod drugih smeta.
Nisam iskrenio bio siguran da si dijete mijesanog braka( sto je meni nebitno, ja sam Komunista) ali sam na osnovu tvojih pisanja i redovnog stavljanja cetnistva ispred ustastva dosao do takvog zakljucka.
Postujem to sto ti se otac biorio za ovu drzavu, ali postuj i ti neka moja iskustva koja su posebno vezana za poslijeratni period u Bih jer sam logicno svjedik tih dogadjajaa nisam licemjer i beskicmenjak koji ce radi licnog interesa i materijalnih beneficija ikada da pogazi istinu.
Ja nikada danasnje Bosnjake koji su prelascima na Islam pokazivali apsolutnu lojalnost ka turskom caru, nisam razlikovao od krscana koji su par vijekova ranije uradili isto( to sam napisao milijardu puta) sto samo potvrdjuje jedinu istinu da su se religije koje su u Bosni od 19 vijeka postale i nacije sirile iskljucivo osvajackim politickim putem.
Bez obzira sto najvecem broju bosanskih katolika i pravoslavaca nije bilo u interesu da Bosna opstane kao drzava, pa su se u 19 vijeku vezali za Beograd i Zagreb, Bosanci islamske vjerpoispovijesti nisu smjeli da urade isto, da nacionalni identitet koji su uvijek veze za ime drzave vezu za religijski, cime su prihvatili tu podjelu Bosne na 3 religihjska dijela(a veliki broj katolika i pravoslavaca je osjecajuci se kao Bosanci poginuo za nju, mnogi moji prijatelji), ja o tome svo vrijeme pricam.
To nisu smjeli uraditi zato sto Bosanci muslimani, pravoslavci, katolici, agnostici, ateisti, jevreji koji vole ovu zemlju rezervne drzave nemaju.
Kada jednom shvatis, a ima dosta izvora o tome, da dehumanizacija Bosnjaka od strane velikosrpskih i velikohrvatskih ideologa ide od toga da su Bosnjaci "izdajice" svoga roda, onda mozes pricati o tome da nisi cetnik.
Ne mozes promijeniti neinteligentnog covjeka, odustani
To sto si ti poludio od politickog sistema u Bosni, to je tvoj problem.
Uzimajuci u obzir da mene zoves i balijom i ustasom, nisi bolje ni zasluzio.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Opet kazem, ne spominji mi roditelje.posmatrac wrote:Ti vrijedjas mene 23456543ti put, nazivas me Cetnikom, bez ikakvog logickog razloga, nisam ni ja rekao da ti je mama los covjek.
Cetnik ces biti dok Bosnjake nazivas izdajnicima jer su prihvatili islam.
. . . . . . . . .
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
Nije lijepo spominjati nečije roditelje preko foruma ja sam se ružno osjećao kad je Zagorka moje.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
-
posmatrac
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
NAzivam izdajnicima sve one koji su bosansku naciju sveli na religijska plemena da bi na taj nacin ucestvovali u podjeli drzave, a to sto ti to ne mozes da shvatis je druga stvar.
HAjde zaobidji me ako te mogu zamoiliti, vrati se nakon par godina kada evoluiras intelektualno, pa da nastavimo razgovor, naporan si i pricas nebuloze.
HAjde zaobidji me ako te mogu zamoiliti, vrati se nakon par godina kada evoluiras intelektualno, pa da nastavimo razgovor, naporan si i pricas nebuloze.
- Socrates
- Forum [Bot]
Zaobici te necu sve dok promoviras cetnicku ideologiju.posmatrac wrote:NAzivam izdajnicima sve one koji su bosansku naciju sveli na religijska plemena da bi na taj nacin ucestvovali u podjeli drzave, a to sto ti to ne mozes da shvatis je druga stvar.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ti kada lazes sam sebi vjerujes, to je najgori oblik krize personalnog identiteta.
Upravo su oni koji su vezali Bosnjastvo za Islam koji su doveli u pitanje bosanski jezik ( nije logicno da bosnjaci govore bosanski) napravili ustupak tim Cetnicima.
Ponudio sam ti, da se nadjemo u zivo, nemoj raubera ovdje da izigravas, pa da ti ja pokazem ko je Cetnik, ili ne moram ja upoznat cu te sa nekim drugim ljudima i prestani pisati gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom.
Upravo su oni koji su vezali Bosnjastvo za Islam koji su doveli u pitanje bosanski jezik ( nije logicno da bosnjaci govore bosanski) napravili ustupak tim Cetnicima.
Ponudio sam ti, da se nadjemo u zivo, nemoj raubera ovdje da izigravas, pa da ti ja pokazem ko je Cetnik, ili ne moram ja upoznat cu te sa nekim drugim ljudima i prestani pisati gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom.
- Socrates
- Forum [Bot]
Ovu ti posljednju recenicu otpisujem na ekstremnu tupost karaktera i turbo-folk zaostali mentalitet papkara koji se jos uvijek muci sa modernim svijetom.posmatrac wrote:Ti kada lazes sam sebi vjerujes, to je najgori oblik krize personalnog identiteta.
Bosanski jezik nije u pitanju nikad bio, osim vas koji sve gledate kroz dnevno-politicke stvari. Islam, svidjalo se to tebi ili ne, je realnost Bosne i tako je vec vijekovima. Bas kao i krscanstvo.
A sad idi placi nad Titom koji nista ovo nije shvatio.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

9 minuta ti treba da napises ovu glupost
Bosanska nacija u Bosni ne postoji zahvaljujuci Bosnjacima koji su svoj naconalni identitet vezali za religijski
Bosnjaci koji pricaju bosanskim jezikom
Bosanska nacija u Bosni ne postoji zahvaljujuci Bosnjacima koji su svoj naconalni identitet vezali za religijski
- Socrates
- Forum [Bot]
To je samo tebi nelogicno. Uhvatio se kao neki idiot imena jezika.posmatrac wrote:9 minuta ti treba da napises ovu glupost![]()
Bosanska nacija u Bosni ne postoji zahvaljujuci Bosnjacima koji su svoj naconalni identitet vezali za religijski![]()
Postoji i americka nacija koja prica engleskim. Kao i egipatska koja prica arapskim. Kao sto itekako postoji svicarska nacija koja je sastavljena od tri razlicite nacionalne grupe koje pricaju tri razlicita jezika. Belgija je federacija i teritorija i razlicitih nacionalnosti. Ko hoce zivjeti u drzavi zvanoj Bosna, ime nijednog jezika i nacionalnosti mu nece smetati, ako su svi ravnopravni i postuju da je to nezavisna drzava.
Al' budali pricati je uzalud.
Uostalom, idi ubjedjuj srpske i hrvatske vodje u Bosni o tim svojim fiks-idejama. Takva je neobjasnjivo glupa i retardirana fiks ideja bila i jugoslovenska nacionalnost, pa se sve raspalo u ratu baziranom na ponovnom dehumaniziranju Bosnjaka.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Jeste Bosanci inace ne zive u Bosni, pa su svojim politickim pritiscima i svojom dijasporom tokom istorije nametnuli Bosnjacima svoj jezik,a bosanstvo i bosnjastvo nemaju nikakve logicke povezanosti, posto je bosnjak nacionalna a bosanac regionalna pripadnost, korijeni im ni slucajno nisu istiSocrates wrote:To je samo tebi nelogicno. Uhvatio se kao neki idiot imena jezika.posmatrac wrote:9 minuta ti treba da napises ovu glupost![]()
Bosanska nacija u Bosni ne postoji zahvaljujuci Bosnjacima koji su svoj naconalni identitet vezali za religijski![]()
Postoji i americka nacija koja prica engleskim. Kao i egipatska koja prica arapskim. Kao sto itekako postoji svicarska nacija koja prica tri razlicita jezika. Ko hoce zivjeti u drzavi zvanoj Bosna, ime nijednog jezika mu nece smetati, ako su svi ravnopravni.
Al' budali pricati je uzalud.![]()
Uostalom, idi ubjedjuj srpske i hrvatske vodje u Bosni o tim svojim fiks-idejama. Takva je neobjasnjivo glupa i retardirana fiks ideja bila i jugoslovenska nacija, pa se sve raspalo u ratu baziranom na ponovnom dehumanizranju Bosnjaka.
Srpske i hrvatske vodje zaboli neka stvar za Bosnu, zato i osporavaju bosansku naciju i bosanski jezik, ali je tuzno da je osporavaju i oni koji su falsifikacijom bosnjastva kojeg su vezali za Islam u stvari prihvatili podjelu Bosne .
Ali drago islamizirano bosnjastvo, da SDA moze svojim privatnim ovcama da upravlja kako hoce
- Socrates
- Forum [Bot]
Pa sta bi ti, da Bosnjaci nasilu tjeraju ostala dva naroda da budu Bosnjaci? Ili da pricaju bosanski jezik? Istorija je svoje rekla i to se nece promjeniti. To nije krenulo sa posljednjim ratom, nego sa planovima komsijskih drzava da podjele Bosnu. Njima na cast. Ako ti to zaista smeta, pusku u ruke pa na Beograd i Zagreb, sa Hankom na jednoj stikli da ti pruzi logisticku pomoc. Da su se Bosnjaci pitali, cak i od preuzimanja islama, oni sigurno ne bi vezivali religiju za bosansku naciju. Medjutim, nisu se pitali. Pitali su se drugi koji bi najradije da Bosnjaka nema, pa da to sve lako podijele izmedju sebe.posmatrac wrote:Jeste Bosanci inace ne zive u Bosni, pa su svojim politickim pritiscima i svojom dijasporom tokom istorije nametnuli Bosnjacima svoj jezik,a bosanstvo i bosnjastvo nemaju nikakve logicke povezanosti, posto je bosnjak nacionalna a bosanac regionalna pripadnost, korijeni im ni slucajno nisu istiSocrates wrote:To je samo tebi nelogicno. Uhvatio se kao neki idiot imena jezika.posmatrac wrote:9 minuta ti treba da napises ovu glupost![]()
Postoji i americka nacija koja prica engleskim. Kao i egipatska koja prica arapskim. Kao sto itekako postoji svicarska nacija koja prica tri razlicita jezika. Ko hoce zivjeti u drzavi zvanoj Bosna, ime nijednog jezika mu nece smetati, ako su svi ravnopravni.
Uostalom, idi ubjedjuj srpske i hrvatske vodje u Bosni o tim svojim fiks-idejama. Takva je neobjasnjivo glupa i retardirana fiks ideja bila i jugoslovenska nacija, pa se sve raspalo u ratu baziranom na ponovnom dehumanizranju Bosnjaka.![]()
Srpske i hrvatske vodje zaboli neka stvar za Bosnu, zato i osporavaju bosansku naciju i bosanski jezik, ali je tuzno da je osporavaju i oni koji su falsifikacijom bosnjastva kojeg su vezali za Islam u stvari prihvatili podjelu Bosne .
Ali drago islamizirano bosnjastvo, da SDA moze svojim privatnim ovcama da upravlja kako hoce
E pa nije islo posljednji put, i nece nikad ici, bez obzira na dnevno-politicke majmunarije.
Bosna ce postojati kao drzava, a kako ce se ljudi u njoj izjasnjavati po pitanju narodne pripadnosti i jezika je do njih samih.
Last edited by Socrates on 02 May 2017, 20:17, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
-
posmatrac
- Inventar foruma

Ne shvatas, ne treba Bosanci muslimani da nikoga tjeraju da silom bude Bosanac, imaju pravo bosanski katolici i pravoslavci da budu Hrvati i Srbi, ali oni moraju jacati bosansku svijest, bosansku naciju i bosanski jezik, jer se jedino njima ne isplati da podjela po religijskom kljucu.Socrates wrote:Pa sta bi ti, da Bosnjaci nasilu tjeraju ostala dva naroda da budu Bosnjaci? Ili da pricaju bosanski jezik? Istorija je svoje rekla i to se nece promjeniti. To nije krenulo sa posljednjim ratom, nego sa planovima komsijskih drzava da podjele Bosnu. Njima na cast.posmatrac wrote:Jeste Bosanci inace ne zive u Bosni, pa su svojim politickim pritiscima i svojom dijasporom tokom istorije nametnuli Bosnjacima svoj jezik,a bosanstvo i bosnjastvo nemaju nikakve logicke povezanosti, posto je bosnjak nacionalna a bosanac regionalna pripadnost, korijeni im ni slucajno nisu istiSocrates wrote:To je samo tebi nelogicno. Uhvatio se kao neki idiot imena jezika.posmatrac wrote:9 minuta ti treba da napises ovu glupost![]()
Uostalom, idi ubjedjuj srpske i hrvatske vodje u Bosni o tim svojim fiks-idejama. Takva je neobjasnjivo glupa i retardirana fiks ideja bila i jugoslovenska nacija, pa se sve raspalo u ratu baziranom na ponovnom dehumanizranju Bosnjaka.![]()
Bosna ce postojati kao drzava, a kako ce se ljudi u njoj izjasnjavati po pitanju narodne pripadnosti i jezika je do njih samih.
Imajuci u vidu da se nas jezik jos u 17 vijeku zbvao bosanski, nije bilo potrebe da to bosanstvo mijenjamo bosnjastvom i da mu dajemo religijski karakter.
Bosanstvo i bosnjastvo prestaje da bude isto onoga trenutka kada izadje Reis i kaze " mi Bosnjaci" , pa sta mislis kako se osjeca onaj manji procenat pravoslavaca i katolika koji bi se sutra upisali kao Bosanci ali ih je upravo islamizirano bosnjastvo silom gurnulo u srpstvo i hrvatstvo, jer bosanska nacija ne postoji.
Srpi pricaju srpski, Hrvati hrvatski, bosanskim jezikom je logicno da govore Bosanci bilo koje religije, ili da Bosnjaci prihvate onda bosnjacki, sto nema veze sa zivotom.
Cini mi se da si spomenuo Egipcane kako govore arapski, pa to ti je isto da mi u Bosni Hrvatskoj i Srbiji svi govorimu juzno slovesnki.
- Socrates
- Forum [Bot]
Egipcani nemaju komsije koji non-stop gledaju da ih dehumanizraju da bi im podjelili drzavu. Kao sto nemaju ni etnicke skupine unutar drzave koje su dovoljno jake da mogu da pretendiraju da budu politicki faktor.
Jezik jeste isti, ali je i on koristen, sa terminom srpsko-hrvatski, da dehumanizira Bosnjake. Jer ko nema svog jezika, on nema ni nacionalnost ni pravo na drzavu, jel'? Tako se na Balkanu sve koristi.
Opet kazem, ko kako u Bosni naziva jezik kojim prica je do njega samog. Posto je kod nas jezik politicka igracka, tako se i doslo do ovoga sto jeste. Lako se je dogovoriti da je isti, to sam mogao i ja bez nekih skupova intelektualaca.
Medjutim, kada dodje do imena, onda to podrazumijeva million drugih stvari. Ako ne postoji bosanski jezik, nema ni Bosne, tako to vide komsije. A oni se nikad nece sloziti da ne postoje srpski i hrvatski kao zasebni jezici. Da li je to neka naucna cinjenica, to ne igra nikakvu ulogu na Balkanu kakav je danas.
Reis je religijska licnost i njemu je duznost da brine o religiji koju predstavlja, a koju u Bosni u ogromnoj mjeri prakticiraju Bosnjaci. Bas kao sto je i pravoslavnom popu duznost da brine o religiji koju u ogromnom procentu prakticiraju ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi.
Ti mozes da zamisljas neke bajke o nekim katolicima i pravoslavcima koji bi se izjasnili kao Bosanci, ali procentualno i prakticno to je za danasnju Bosnu bitno koliko i berba malina u Maliju.
To sto tebi ne odgovaraju religije u Bosni, to je tvoja licna stvar, ali su realnost. Uvijek bile i uvijek bice. Sad, mozes ti do besvijesti ponavljati kako su oni koji su religiozni budale, to nista ne mijenja na stvari.
Realna politika ne priznaje prazne parole.
Jezik jeste isti, ali je i on koristen, sa terminom srpsko-hrvatski, da dehumanizira Bosnjake. Jer ko nema svog jezika, on nema ni nacionalnost ni pravo na drzavu, jel'? Tako se na Balkanu sve koristi.
Opet kazem, ko kako u Bosni naziva jezik kojim prica je do njega samog. Posto je kod nas jezik politicka igracka, tako se i doslo do ovoga sto jeste. Lako se je dogovoriti da je isti, to sam mogao i ja bez nekih skupova intelektualaca.
Medjutim, kada dodje do imena, onda to podrazumijeva million drugih stvari. Ako ne postoji bosanski jezik, nema ni Bosne, tako to vide komsije. A oni se nikad nece sloziti da ne postoje srpski i hrvatski kao zasebni jezici. Da li je to neka naucna cinjenica, to ne igra nikakvu ulogu na Balkanu kakav je danas.
Reis je religijska licnost i njemu je duznost da brine o religiji koju predstavlja, a koju u Bosni u ogromnoj mjeri prakticiraju Bosnjaci. Bas kao sto je i pravoslavnom popu duznost da brine o religiji koju u ogromnom procentu prakticiraju ljudi koji se izjasnjavaju kao Srbi.
Ti mozes da zamisljas neke bajke o nekim katolicima i pravoslavcima koji bi se izjasnili kao Bosanci, ali procentualno i prakticno to je za danasnju Bosnu bitno koliko i berba malina u Maliju.
To sto tebi ne odgovaraju religije u Bosni, to je tvoja licna stvar, ali su realnost. Uvijek bile i uvijek bice. Sad, mozes ti do besvijesti ponavljati kako su oni koji su religiozni budale, to nista ne mijenja na stvari.
Realna politika ne priznaje prazne parole.
Last edited by Socrates on 02 May 2017, 20:19, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
pa jesu,isto, kao sto su hrvati ljubili svoje okupatoreSocrates wrote:Non-stop, ali non-stop, prica kako su "lizali guzice" turskim okupatorima. I kako su izdajice.statebriga wrote: Socrates, gdje je Posmatrac dehumanizirao Bosnjake u gornjem postu?
ali nisam povezala prelazak na novu relgiju kao akt izdaje vlastite drzave
izdaja bilo bosanjka ili hrvata je bazirana na politickoj sceni
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
Venera
- Seksologinja

u BiH je trenutno najmanje Bosanaca, znaci, tri tora vode istu politiku 
-
Venera
- Seksologinja

Soc, uozbilji se, covjek je bio vojnik u ratu ARBiH, i ti ga osudjujes da vodi cetnicku ideologijuSocrates wrote:Zaobici te necu sve dok promoviras cetnicku ideologiju.posmatrac wrote:NAzivam izdajnicima sve one koji su bosansku naciju sveli na religijska plemena da bi na taj nacin ucestvovali u podjeli drzave, a to sto ti to ne mozes da shvatis je druga stvar.
HAjde zaobidji me ako te mogu zamoiliti, vrati se nakon par godina kada evoluiras intelektualno, pa da nastavimo razgovor, naporan si i pricas nebuloze.Na svakoj datoj temi. A ti me zovi balijom i ustasom koliko hoces.
Kako on tocno promovira centicku ideologiju
- Socrates
- Forum [Bot]
Te floskule o okupatorima nekom drugom prosipaj, jer citava Evropa i plemena u njoj su izgradjeni na nekim religijsko-plemenskim okupacijama od prvog vijeka do 1648-me.statebriga wrote:pa jesu,isto, kao sto su hrvati ljubili svoje okupatoreSocrates wrote:Non-stop, ali non-stop, prica kako su "lizali guzice" turskim okupatorima. I kako su izdajice.statebriga wrote: Socrates, gdje je Posmatrac dehumanizirao Bosnjake u gornjem postu?![]()
ali nisam povezala prelazak na novu relgiju kao akt izdaje vlastite drzave![]()
izdaja bilo bosanjka ili hrvata je bazirana na politickoj sceni
Izdvajati Bosnjake i na tome bazirati dehumanizaciju istih je suplja prica koja nema nikakvu podlogu. Jedina je razlika da je ovdje bio umijesan islam, pa je to sad kao neka baza za optuzivanje.
I to je ustvari citav problem, jer ljudi olako upadaju u zamku "vidis da nije islam dosao u Bosnu, svi bi bili krscani i sve bi bilo plaho fajn".
I to je, upravo, ideologija koja traje od istrage poturica.
. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Sve sam objasnio vec milion puta, a ti ako si glupa da shvatis, to je tvoj problem.statebriga wrote:Soc, uozbilji se, covjek je bio vojnik u ratu ARBiH, i ti ga osudjujes da vodi cetnicku ideologijuSocrates wrote:Zaobici te necu sve dok promoviras cetnicku ideologiju.posmatrac wrote:NAzivam izdajnicima sve one koji su bosansku naciju sveli na religijska plemena da bi na taj nacin ucestvovali u podjeli drzave, a to sto ti to ne mozes da shvatis je druga stvar.
HAjde zaobidji me ako te mogu zamoiliti, vrati se nakon par godina kada evoluiras intelektualno, pa da nastavimo razgovor, naporan si i pricas nebuloze.Na svakoj datoj temi. A ti me zovi balijom i ustasom koliko hoces.
![]()
![]()
Kako on tocno promovira centicku ideologiju
"Prodaja vjere za veceru" i ostale floskule direktno vode do izvora svih ideologija koje bi rado vidjele da Bosnjaka nestane.
Mozda se on nespretno izrazava, ali tumacenje istorije kao "lizanje guzice okupatorima" je primitivno, divljacki i apsurdno.
. . . . . . . . .