TROSJED
Moderator: VIP
Re: NEZADOVOLJAN NAROD U BIH
Narod u BiH nije nezadovoljan.nb2017 wrote:Postovani!
Slična pitanja postavljali su i drugi pa imamo potrebu, da pojasnimo. S obzirom da pokret nije stranka, niti udruženje, mi iskačemo iz postojećih shema i šablona tj. Iz postojećeg načina organizovanja. Mnogobrojne stranke i udruženja samo evidentiraju i kritikuju postojeće stanje bez vidnih rezultata. To podrazumjeva, da nemamo skupove, nemamo predsjedavajućeg jer naš skup je cijeli nezadovoljni narod u BIH, koga treba animirari i upoznati ga sa ovim textom. To nezadovoljstvo naroda trebamo pretočiti u glasačku energiju i ponuditi političku alternativu, a to je na izborima glasati za naše kandidate, koje mi putem društvenih mreža predlažemo i za koje se složimo da imaju kapacitet da zastupaju nezadovoljni narod u politici, kao djela vlasti.
Da bi se postigli ovi ciljevi, potrebno je da naši kandidati putem dobivenih glasova budu dio politike kao i vlasti u BIH.
Postovani
Smatrajte se koordinatorom ukoliko animirate građane BIH.
Ne znam odakle vam to?
Kad 20 i kusur godina glasaš uvijek za iste stranke,znači da su ti oni dobri i da ih ne želiš mijenjati.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9782 times
- Been thanked: 16433 times
- Status: Offline
Ma, citas mi misliUsername wrote:Bolje pismen kriminalac nego nepismen postenjacina

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Namjerno sam napisao Vas...spacebound wrote:Ako je neko pismen ne znaci da valja, ali nepismenog koji bi da djeluje i u moje ime uopste ne mogu uzeti u razmatranje.storm wrote:...ovi, "pismeni"....su Vas i sredili
Jer se to veliko slovo u obracanju više ne koristi i zastarjelo je...
Podrazumijeva se pismenost ali ne trolajmo temu...
Zapravo je sama tema prikaz stanja i nista ne cudi onda...
Habibti, ya nour el - ain... 

-
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Vladajuce stranke dobiju 20-25% od ukupnog broja onih koji mogu glasati.Nice try wrote:Narod u BiH nije nezadovoljan.nb2017 wrote:Postovani!
Slična pitanja postavljali su i drugi pa imamo potrebu, da pojasnimo. S obzirom da pokret nije stranka, niti udruženje, mi iskačemo iz postojećih shema i šablona tj. Iz postojećeg načina organizovanja. Mnogobrojne stranke i udruženja samo evidentiraju i kritikuju postojeće stanje bez vidnih rezultata. To podrazumjeva, da nemamo skupove, nemamo predsjedavajućeg jer naš skup je cijeli nezadovoljni narod u BIH, koga treba animirari i upoznati ga sa ovim textom. To nezadovoljstvo naroda trebamo pretočiti u glasačku energiju i ponuditi političku alternativu, a to je na izborima glasati za naše kandidate, koje mi putem društvenih mreža predlažemo i za koje se složimo da imaju kapacitet da zastupaju nezadovoljni narod u politici, kao djela vlasti.
Da bi se postigli ovi ciljevi, potrebno je da naši kandidati putem dobivenih glasova budu dio politike kao i vlasti u BIH.
Postovani
Ne znam odakle vam to?
Kad 20 i kusur godina glasaš uvijek za iste stranke,znači da su ti oni dobri i da ih ne želiš mijenjati.
Kako može neko pravilo u pisanju biti zastarjelo?storm wrote:Namjerno sam napisao Vas...spacebound wrote:Ako je neko pismen ne znaci da valja, ali nepismenog koji bi da djeluje i u moje ime uopste ne mogu uzeti u razmatranje.storm wrote:...ovi, "pismeni"....su Vas i sredili
Zapravo je sama tema prikaz stanja i nista ne cudi onda...

neću više kvariti temu

"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Da,a gdje su ostali?Username wrote:Vladajuce stranke dobiju 20-25% od ukupnog broja onih koji mogu glasati.Nice try wrote:Narod u BiH nije nezadovoljan.nb2017 wrote:Postovani!
Postovani
Ne znam odakle vam to?
Toliko je teško otići do glasačkog mjesta i staviti križić?
I takve svrstavam u zadovoljne.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma
Zapravo je tema bezveze, jer je uvodni post šturo napisan, bez konkretnih informacija, nabacane recenice i fraze, a objasnjeno nista nije, pa kako postavljena tema- takvi
i komentari(vecinom)
A ovo za persiranje nisi upravu
i komentari(vecinom)

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
To trebas upitati jezikoslovce...ja ih pročitam nekad i samo prenosimNice try wrote:Kako može neko pravilo u pisanju biti zastarjelo?storm wrote:Namjerno sam napisao Vas...spacebound wrote:Ako je neko pismen ne znaci da valja, ali nepismenog koji bi da djeluje i u moje ime uopste ne mogu uzeti u razmatranje.storm wrote:...ovi, "pismeni"....su Vas i sredili
Zapravo je sama tema prikaz stanja i nista ne cudi onda...![]()
neću više kvariti temu

Valjda nepotrebno uvlakacki danas

Za svoju državu i jezik sam 100% u pravu...spacebound wrote:Zapravo je tema bezveze, jer je uvodni post šturo napisan, bez konkretnih informacija, nabacane recenice i fraze, a objasnjeno nista nije, pa kako postavljena tema- takvi
i komentari(vecinom)
Aj nebitno zapinjemo oko toga

Dobro siUsername wrote:Gdje ces im reci da nisu u pravu, tek ustale

Odoh, bolje mi je

Govori u svoje ime.Username wrote:Gdje ces im reci da nisu u pravu, tek ustale
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma
Tad sam najraspoloženijaUsername wrote:Gdje ces im reci da nisu u pravu, tek ustale

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ako nije standard pismenosti zadovoljen, kako bi glasači bili sigurni da će ijedan drugi standard biti zadovoljen? Nije vodjenje drzave roštiljanje cevapa na livadi.
Prije svega, nepismenost govori da nisu privukli dovoljan broj obrazovanih ljudi koji bi bili u stanju sastaviti malo prihvatljiviji politički proglas. Ovo kao da je pisao Lagani.
Ko ce voditi drzavu? Eto, mene konkretno interesuje, ako bi uzeli vlast, koga će postaviti za ministra vanjskih poslova?
Nekog bravara koji je naučio engleski iz američkih filmova ili nekog ko se zaista razumije u međunarodne odnose?
A ministar financija će biti lokalni utjerivac dugova, inače trenutno nezaposlen. Zovu ga Pajser, al' je, nema sumnje, mek k'o duša.
Da nije napisano da planiraju preuzeti vlast, ne bih se ni javio.
Prije svega, nepismenost govori da nisu privukli dovoljan broj obrazovanih ljudi koji bi bili u stanju sastaviti malo prihvatljiviji politički proglas. Ovo kao da je pisao Lagani.
Ko ce voditi drzavu? Eto, mene konkretno interesuje, ako bi uzeli vlast, koga će postaviti za ministra vanjskih poslova?
Nekog bravara koji je naučio engleski iz američkih filmova ili nekog ko se zaista razumije u međunarodne odnose?
A ministar financija će biti lokalni utjerivac dugova, inače trenutno nezaposlen. Zovu ga Pajser, al' je, nema sumnje, mek k'o duša.
. . . . . . . . .
Kod nas sve i krene i završi sa ovakvim jednim pozivom.Socrates wrote:Ako nije standard pismenosti zadovoljen, kako bi glasači bili sigurni da će ijedan drugi standard biti zadovoljen? Nije vodjenje drzave roštiljanje cevapa na livadi.
Svako sličan,ako se javno javi,samo zna da treba promijeniti vlast,svrgnuti ih,otjerati i sl.
E,a šta dalje?-pitate se.
Na to nemaju odgovor.
Promjena vlasti se ne dešava na ovakav način,ako je ikome,kako sam već napisala,do toga.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Molim ove stranačke obojene bar za malo dostojanstva kojeg je još bar preostalo.
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ma to su ovi takozvani "grassroots movements" koji nikad nisu u stanju formulirati bilo kakav smislen politički program.
Kada im postaviš direktno pitanje, služe se uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.
Eto, sada nas optužuje za stranačku obojenost.
U škole prvo, pa se onda bavite politikom. 
Kada im postaviš direktno pitanje, služe se uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.
Eto, sada nas optužuje za stranačku obojenost.

Last edited by Socrates on 06 May 2017, 08:57, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Potpuno se slazemSocrates wrote:Ako nije standard pismenosti zadovoljen, kako bi glasači bili sigurni da će ijedan drugi standard biti zadovoljen? Nije vodjenje drzave roštiljanje cevapa na livadi.

Relativno je lako srusiti nesto lose...
Ali sto nakon toga?
Tu oponenti svugdje padaju, ne samo u BIH.
I ovdje su bili protesti ali bez artikuliranih zahtjeva i vizije...samo nezadovoljstvo nije dovoljno.
Problem je skupiti te ljude, jer masa koja zna i misli ili je napustila BIH ili se predala...
Ovo ja vidim kao pokušaj da se okupi one koji su se predali ovoj gamadi koja trenutno vlada...cast rijetkim izuzecima.
Pismenost da...da se ne "dogadjaju" razni Redže and co.

Ne ide preko noci...Socrates wrote:Ma to su ovi takozvani "grassroots movements" koji nikad nisu u stanju formulirati bilo kakav smislen politički program.
Kada im postaviš direktno pitanje, služe se u uopstenim frazama. Uobičajeno je da nemaju blage veze ni o jednoj stvari koja je važna za vođenje države.
Ja sam siguran da i u sadašnjoj vlasti ima ok ljudi...ali su u stranackom kalupu i uglavnom se moraju voditi tom istom politikom ako zele participirati u vlasti...
Iskocis li...smjeste aferu, ocrne i aj zdravo- politicki mrtvac